吉林省白城市第一中学2020-2021学年高二下学期3月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省白城市第一中学2020-2021学年高二下学期3月月考英语试题 WORD版含解析 吉林省 白城市 第一 中学 2020 2021 学年 下学 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度下学期高二3月阶段测试英语试题本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共150分。第I卷(选择题共90分)第一部分:听力(共两节。满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we know about John?A. He had an accident.B. He works in the hospit
2、al.C. He suffered from a headache.【答案】A【解析】【原文】W: Did you hear Johns in the hospital with head injuries and a broken arm?M: Yes. Apparently he was struck by another vehicle and turned completely over.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is the man late?A. He overslept.B. He lost his car key.C. He had no alarm c
3、locks.【答案】A【解析】【原文】W: Youre late again. Did your car break down?M: No, I forgot to set my alarm clock, so I slept overtime.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Health.B. Education.C. Environment.【答案】C【解析】【原文】M: I wonder if our children will still be able to breathe clea
4、n air, drink clean water and see a blue sky.W: Yes. I think its time man learned to live in harmony with the earth instead of destroying it.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How old is the girl?A. 6 years old.B. 9 years old.C. 15 years old.【答案】C【解析】【原文】M: You are a good piano player. How long have you been playi
5、ng the piano?W: Ive been playing the piano since I was 6 years old. About 9 years ago. M: Really? Thats a long time. Im also planning to learn to play these days.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the relationship between the speakers?A. Neighbors.B. Former classmates.C. Workmates.【答案】B【解析】【原文】W: Gary, hell
6、o. How are you? You look taller and stronger than before. I remember little Gary, the best student in the class.M: No, you were a better student than I was, but I remember a little girl with glasses. Youre different, too.第二节(共15小题,每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前
7、,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Who needs a new dress?A. Jenny.B. Ann.C. Lucy.7. Where will the speakers go first?A. A clothes store.B. The City Library.C. A bookstore.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】M: Lucy, are you going out?W: Yes. I need a new dress f
8、or Jennys birthday party. M: Im going downtown, too. Could you give me a lift?W: Sure. By the way, do you have a membership card for the Pretty Girls Store?M: Yes. I often buy dresses for Ann in that store. I can get a 20 percent discount on everything there. W: Great. Could we go there first? I wan
9、t to use your card. M: Why not? Its still 2:00. Ill still have enough time to choose some books. W: So you are going to the City Library, arent you?M: No, Im going to buy some books for Ann. She likes reading.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the party for?A. A festival.B. A birthday.C.
10、An anniversary.9. Why does the girl talk to the man?A. To ask for permission.B. To make an invitation.C. To get some advice.10. What will the headmaster do before the party?A. Sing an English song.B. Share his resolutions.C. Deliver a speech.【答案】8. A 9. B 10. C【解析】【原文】W: Hi, Mr. Smith. I wonder if y
11、oure free on New Years Eve. Wed like you to come to our New Years party.M: Thank you. Id love to come. Where will it be?W: In our classroom at 6:00 pm. By the way, could you sing a song for us at the party?M: Im afraid Im not that good at singing, but Ill try. How about an English folk song?W: That
12、would be wonderful. Our monitor has been wanting to ask you to sing. Well also invite several other teachers to the party. Each of them will perform something for us, and I think the headmaster will give a speech before the party. M: Sounds great. I hope there will be some fun games at the party. W:
13、 Oh of course, and well all share our New Year resolutions at the end of the party. M: Im sure itll be a great party. W: Yes, I hope well all have a wonderful time.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What did the man think of the girls last paper?A. Excellent.B. Ordinary.C. Poorly done.12. Who he
14、lped the girl with her research?A. Jean.B. Mr. Smith.C. Ms. White.13. What will the girl do next?A. Rewrite the paper.B. Ask for sick leave.C. Prepare for an oral presentation.【答案】11. C 12. A 13. C【解析】【原文】W: Mr. Smith, may I talk with you for a moment?M: Of course. Come in, please. W: Ive come to ta
15、lk to you about my grade on my last paper. I want to know why I was given an “F”. M: Well, yours was so similar to that of another student in the class, and I think that youd not done it yourself. W: I did work closely with my roommate Jean, but let me explain why. A week before the paper was due, I
16、 was too sick to do my research. Jean agreed to help me. But it was really on my own. M: Well, youd been given a month to work on the paper. Wouldnt it be better to get ahead rather than to wait until the last minute? Each student was supposed to prepare it individually. Im afraid my decision remain
17、s the same. However, if youre willing to make an oral presentation about the governments role in running the economy, Ill give you extra credit. W: Thank you. Ill do that. But when?M: My assistant Ms. White will inform you as soon as it is decided. W: OK. Goodbye!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】1
18、4. What does the woman want to do?A. Get fit.B. Kill time.C. Relax herself.15. When can non-members enjoy the special offer?A. This month.B. During holidays.C. On their birthdays.16. How much does a swimming class cost non-members each time?A. $ 35.B. $ 25.C. $ 10.17. What class will the woman choos
19、e?A. A weight lifting class.B. A swimming class.C. A yoga class.【答案】14. C 15. A 16. C 17. C【解析】【原文】M: Good morning. This is Spa Heaven. How can I help you?W: Well, basically, I think Im too tired and looking for some way to relax. M: OK, sure. Did you know that we recently have a special offer which
20、 allows non-members to use our facilities without having to pay the membership fee?W: Oh, thats great. M: Yeah, but the offer is just until the end of this month. Anyway, let me tell you a little about the facilities at Spa Heaven. First, we have a fitness center where you can have a weight training
21、 so that you can lose some weight. W: And that sounds good, but Im not really interested in getting fit. I just want to get rid of my tiredness. Mm, well, Id like to go swimming and I find that helps me relax. M: We have two 25-meter pools here. W: Can you tell me how much that costs?M: Well, for no
22、n-members, it costs just $ 10 for each time. W: OK. I think I need to do something more relaxing, you know, like yoga. Do you have anything like that?M: Well, yes. And during the special offer period, non-members can take part for just $ 35 per class. W: OK. Thanks very much for your help. Ill come
23、down this afternoon and arrange a yoga class. M: Sure, Im looking forward to seeing you then.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. Why did the reader feel lonely?A. She had trouble with her studies.B. Her best friend wasnt around.C. She was unable to look after herself.19. What is the speaker trying
24、to do?A. Introduce a class.B. Share experiences.C. Give suggestions.20. Whom is this passage written for?A. Teachers.B. Parents.C. Students.【答案】18. B 19. C 20. C【解析】【原文】W: A reader wrote in to say that she was feeling left out at break because her best friend wasnt around. Heres our advice to her, a
25、nd to all kids who feel lonely sometimes. Its hard when a best friend isnt around, maybe because she moved to a different school or a different class. You may feel lonely at break or lunchtime. You want to have new friends. But how do you make them? Maybe it seems like everybody else already has the
26、ir friends. But remember, theres always room for more friends. Start by looking around your classroom thinking about which kids youd like to play with at break. Look for chances to say hi to them, smile and be friendly. Offer to share something with or express your appreciation to them, invite someo
27、ne to play with you or say “Do you want to sit here?” at lunchtime. If you have trouble doing this or if youre feeling shy, ask your teacher to help you make new friends. Teachers are usually pretty good at matching up friends. The best way to make friends is to be a friend. Be kind, be friendly, sh
28、are, say nice things, offer to help, and pretty soon youll have one, or two, or even more new friends.第二部分:阅读理解(共两部分,满分40分)第一节:(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的四个选项A、 B、C、D中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Vitality (活力) Big Half MarathonThe Vitality Big Half gets started and will see people deal with vari
29、ous challenges, ranging from a half marathon to a one-mile fun run. It first started last year and saw over 11,000 people take part, with the aim of inspiring more people to get active and take up running.When does the half marathon start?The Vitality Big Half will start from 9 am today by Tower Bri
30、dge, as well as The New Balance Big Relay. The 2.3-mile Little Half will start at 12:45 from Southwark Park, while The Vitality Big Mile will start at Greenwich Park from 12:30.What is the route?The Vitality Big Half will start at Tower Bridge and runners will then follow a 13.1-mile route that will
31、 take them past Shadwell and Limehouse, before circling around Canary Wharf. The marathon runners will then follow the River Thames back towards Wapping and then go over Tower Bridge and head towards Southwark Park. The route continues along the south side of the River Thames, circling around Rother
32、hithe before joining up The Little Half runners and travelling through Deptford towards the finish line at the Cutty Sark.How to watch the runners?You can go to various points along the route to watch the runners in person or you can also head straight to Greenwich Park which is right near the finis
33、h line at the Cutty Sark. It will also be possible to watch the half marathon at home by using the BBC Red Button on your TV or by watching online.21. Why is The Vitality Big Half held?A. To make the city livelier.B. To build up peoples health.C. To encourage people to run.D. To inspire people to co
34、mpete.22. Which is the last place for runners to pass before the finish line?A Wapping.B. Deptford.C. Rotherhithe.D. Greenwich Park.23. What can we know about The Vitality Big Half?A. It lasts about 3 hours.B. It is held for the first time.C. It starts at 12:45 at Tower Bridge.D. It can be watched o
35、nline.【答案】21. C 22. B 23. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了活力大半程马拉松的一些基本信息。【21题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“It first started last year and saw over 11,000 people take part, with the aim of inspiring more people to get active and take up running.( 活力大半程马拉松从去年开始,有超过11000人参加,目的是激励更多的人积极参加跑步。)”可知,举办活力大半程马拉松的目的是鼓励更多的人参加跑步。故选
36、C。【22题详解】细节理解题。根据第二段“and travelling through Deptford towards the finish line at the Cutty Sark.( 穿过Deptford向Cutty Sark终点跑去。)”可知,在到达终点线前跑步者需经过Deptford。故选B。【23题详解】细节理解题。根据最后一段“It will also be possible to watch the half marathon at home by using the BBC Red Button on your TV or by watching online.( 你还可
37、以通过电视上的BBC红色按钮或在线观看半程马拉松比赛。)”可知,可以在网络上观看活力大半程马拉松比赛。故选D。BI believe in the power of science fiction, not just for its capacity to transform dreams into reality, but also for its power to bond together those who share a common vision of the future. For me, thats true for my relationship with my dad. So
38、me fathers and sons bond over sports, fishing or hunting, but my dad and I bond over Star Trek. We tried a trip to Disney World, but one of my earliest memories wasnt Mickey, but a Klingon battle cruiser(巡洋舰)on the screen.Over the years, nearly every setting and situation has become far away for my
39、dad and me. When its warm at night, were not driving along some dark streets in Indiana, but going at a slow speed with stars dimly shining. Both of us are thinking of them, without needing to say a word. All these visions of other universes have together created a private universe for my dad and me
40、.Gene Rodenberry creator of Star Trek, once said, “Science fiction is a way of thinking, a way of logic that bypasses( 绕 过 )a lot of nonsense. It allows people to look directly at important subjects.” A lifetime of science fiction has influenced more than just my relationship with my dad, but has al
41、so helped me shape my own hopes for the future. Im now a science writer.Yes, science fiction has made me into a “nerd” (书呆子), and it also has been a source of joy for my family, making me an optimist while enabling me to think critically about the danger of technology. Thank those authors who have s
42、hared their visions; the world and my family are better for it. Thank my dad, who is both the best storyteller and the best man I have ever known because he helped me realize the truth of Tennysons words, “Since I dipped into the future, I saw the vision of the world, and all the wonders that would
43、be.”24. What is the special bond between the author and his father?A. Their similar dreams.B. Their love for each other.C. Their common interest.D. Their hatred for science.25. What does the author mainly show in paragraph 2?A. His deep impression on his dad.B. His feeling of staying with his dad.C.
44、 His earliest memory of his dad.D. His good relationship with his dad.26. How does science fiction help the author at present?A. It leads him to pursue a desirable career.B. It brings him the courage to live better.C. It helps him solve the danger of technology.D. It makes him become a source of his
45、 familys joy.27. What may be the best title for the text?A. The Wonders of ScienceB. The Power of Science FictionC. The Versions of Science FictionD. The Time together with My Father【答案】24. C 25. D 26. A 27. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者和父亲都热爱科幻小说,它不仅帮助作者和父亲建立了深厚的感情,而且帮助作者实现了梦想。【24题详解】细节理解题。根据第一段中Some fathers
46、 and sons bond over sports, fishing or hunting, but my dad and I bond over Star Trek.可知有些父亲和儿子喜欢运动、钓鱼或打猎,但我父亲和我喜欢星际迷航。由此可知,作者和他父亲之间的特殊关系是他们的共同兴趣。故选C。【25题详解】推理判断题。根据第二段中When its warm at night, were not driving along some dark streets in Indiana, but going at a slow speed with stars dimly shining. Bot
47、h of us are thinking of them, without needing to say a word. All these visions of other universes have together created a private universe for my dad and me.可知晚上天气暖和的时候,我们不是在印第安纳州一些黑暗的街道上开车,而是在星光暗淡的情况下,以缓慢的速度行驶。我们两个人都在想着他们,不用说一句话。所有这些其他宇宙的景象一起为我和爸爸创造了一个私人的宇宙。由此可推知,作者在第二段主要表明了他和他爸爸的关系很好。故选D。【26题详解】细节
48、理解题。根据第三段中A lifetime of science fiction has influenced more than just my relationship with my dad, but has also helped me shape my own hopes for the future. Im now a science writer.可知一生的科幻小说不仅影响了我和父亲的关系,还帮助我塑造了自己对未来的希望。我现在是一名科学作家。由此可知,科幻小说帮助作者追求理想的事业。故选A。【27题详解】主旨大意题。根据第一段第一句I believe in the power o
49、f science fiction, not just for its capacity to transform dreams into reality, but also for its power to bond together those who share a common vision of the future.可知我相信科幻小说的力量,不仅因为它能把梦想变成现实,还因为它能把那些对未来有着共同愿景的人联系在一起。结合文章主要讲述了作者和父亲都热爱科幻小说,它不仅帮助作者和父亲建立了深厚的感情,而且帮助作者实现了梦想。故B选项“科幻小说的力量”符合文章标题。故选B。C“I th
50、ink Im nothing more than a dead fish.” “I dont want to do anything.” “Im so beat and so sad.”The young generation in our country used to enjoy their “happy culture” but now they have become “beat and sad” slowly and secretly. Some people even called it “the beat culture”. The “Beat” youths dont want
51、 to do anything. They have no purpose, no desire and they are totally depressed so that they only want to live an aimless life. The “Ge You slouch (葛优瘫)” and the song I feel like having been drained are the examples.Many media concern themselves about this phenomenon and try to persuade the youths i
52、nto embracing positive and healthy feelings and encourage them to work hard to get rid of decadence. This is really a kind gesture. However, we dont have to worry too much about this “beat culture.” In fact, its not a negative thing. “Beat” never means despair, but a way of self-mockery(自嘲)and press
53、ure relief.In general, the youths in China are not “beat”. According to a recent international research, the youths in China hold positive attitude towards the future. 29% of the Chinese interviewees believe they will live and work in peace in China because “as long as you work hard, you can have yo
54、ur own day”. Around 93% of the Chinese interviewees believe the future is promising because of medicine industry, renewable energy sources and computer. Compared with Chinese youngsters, youths in developed countries are more pessimistic (悲观的).Of course there are some social reasons for the appearin
55、g of “the Beat Culture”. As urbanization develops rapidly, youths living in big cities are facing new challenges that their forefathers have never met before. Loneliness and feelings of insignificance and powerlessness are easy to get hold of the young people. Without proper care, they could threate
56、n our mentality and cause many social problems. These problems probably need our attention more.28. “The Beat culture” includes the following examples except that _A. the young generation dont feel like doing anything.B. the young generation consider themselves dead fish.C. the young generation in b
57、ig cities are facing new challenges.D. the young generation enjoy the song I feel like having been drained.29. Which word has the most similar meaning with “decadence” in Paragraph2?A. lonelinessB. lazinessC. sufferingsD. pessimism30. What can we learn from the passage?A. Most people believe that wi
58、th hard work, people can have their own day.B. These days, young people suffer much more loneliness than their parents.C. Chinese youths are more negative than young people in developed countries.D. Social development does bring some pressure to the younger generation.31. Whats the main idea of the
59、text?A. The Chinese youths are not the beat generation.B. How does “the Beat Culture” affect the Chinese youth.C. “The Beat Culture” is positive to Chinese youngsters.D. “The Beat culture” is popular among the Chinese youngsters.【答案】28. C 29. D 30. D 31. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了目前中国的年轻一代中盛行“垮掉文化”,许多
60、媒体关注这一现象,试图说服年轻人接受积极健康的感觉,鼓励他们努力摆脱颓废。但作者认为不必太担心这种“垮掉文化”。“事实上,这不是一件消极的事情。“垮掉”绝不意味着绝望,而是一种自嘲和减压的方式。【28题详解】细节理解题。根据文章最后一段第一、二句 Of course, there are some social reasons for the appearing of the Beat Culture. As urbanization develops rapidly, youths living in big cities are facing new challenges that the
61、ir forefathers have never encountered before. (当然,“垮掉的文化”的出现是有社会原因的。随着城市化的快速发展,生活在大城市的年轻人面临着他们的祖先从未遇到过的新挑战。)可知,大城市中的年轻一代面临新挑战是 the Beat Culture 出现的原因,而不是内容。故选C。【29题详解】词义猜测题。根据文章第二段第一句 Many media concern themselves about this phenomenon and try to persuade the youths into embracing positive and healt
62、hy feelings and encourage them to work hard to get rid of decadence.可知,很多媒体关心这一现象并试图劝说年轻人应该持有积极健康的心态,以及鼓励他们努力工作来摆脱消极状态。可推测decadence 意为“颓废”,pessimism 意为“消极”,与之意思相近,故D项正确。故选D。【30题详解】细节理解题。根据文章最后一段第二句 As urbanization develops rapidly, youths living in big cities are facing new challenges that their for
63、efathers have never encountered before.(随着城市化快速发展,生活在大城市的年轻人面临着他们的祖先从未遇到过的新挑战。) 可知,随着城市化的发展,大城市中的年轻人面临新挑战。社会发展确实给年轻一代带来了一些压力。故D项正确。故选D。【31题详解】主旨大意题。文章第一段主要介绍 The Beat Culture,文章后半部分认为我们对此不必过于担忧,因为这只是年轻一代自嘲和排解压力的方式,即文章主要内容为中国年轻人并不是垮掉的一代以及我们应该关注年轻一代所面临的问题。故选A。【点睛】易错分析4. Whats the main idea of the text
64、?A. The Chinese youths are not the beat generation.B. How does “the Beat Culture” affect the Chinese youth.(以偏概全)C. “The Beat Culture” is positive to Chinese youngsters.(无中生有)D. “The Beat culture” is popular among the Chinese youngsters.(断章取义)本题中B项,“The Beat Culture 是如何影响中国年轻一代的”,文章只有第一段提及对年轻一代的影响,但
65、这并不是文章重点。故B项错误。C项,“The Beat Culture 对于中国年轻人来说是积极的”。文中未提及并且这句话本身也错误。故C项错误。D项,“The Beat Culture 在中国年轻一代中很流行”。并非文章重点,文章强调中国年青一代未受丧文化影响而成为垮掉的一代。故D项错误。综上,故选A。DA new report connects eating eggs to an increased risk of heart disease. The results follow several earlier studies that found eating eggs was gen
66、erally healthy. The study collects data from six other earlier studies. It shows a 6 percent increased risk of heart disease when the number of eggs a person ate each day increased by half an egg.Norrina Allen, an associate professor at Northwestern University said that, in the United States, eggs a
67、re generally one of the top sources of cholesterol(胆固醇)in a persons daily food. People with higher levels of cholesterol in their food are at increased risk of the development of heart disease later in life. However, Allen added that she would not say that eggs are completely unhealthy. “Im not sayi
68、ng that people should take them completely out of their food,” she said. “Im just suggesting that people eat them in a proper amount.”Some experts believe the new study does not prove that eggs are causing heart disease. “Cholesterols role in the development of heart disease has been discussed for m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429524.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
