2021-2022学年新教材北师大版英语必修第三册单元检测:UNIT 9 LEARNING WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材北师大版英语必修第三册单元检测:UNIT LEARNING WORD版含答案 2021 2022 学年 新教材
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AW is the UKs biggest and best online guide to the performing arts including theatre, opera, classical music, dance and so on.The Lion KingMusical: The stage adaptation of the Disney film taken from an original African story.A young lion grows u
2、p and learns that taking over the pride requires wisdom and maturity(成熟)Place: Lyceum Theatre, Wellington Street, LondonTelephone: 0870 243 9000Date: Friday, 18 Nov.Ticket price: 37.5OliverMusical: Dickens story of a boy in a London workhouse and his adventures on the way to his family.The songs inc
3、lude “Food glorious food” “Youve got to pick a pocket or two” “Who will buy this wonderful morning”“I am reviewing the situation” and “Consider yourself at home”Place: Theatre Royal, Catherine Street, LondonTelephone: 020 7494 5061Date: Thursday, 17 Nov.Ticket price: 25, but now save 20%Jersey BoysM
4、usical: It tells the story of Frankie Valli and The Four Seasons: the bluecollar kids from New Jersey formed a singing group and became famous.The musical features many of the groups popular songs such as “Big girls dont cry”“Oh, what a night” and “Cant take my eyes off you”Place: Prince Edward Thea
5、tre, Old Compton Street, LondonTelephone: 0870 850 9191Date: Saturday, 19 Nov.Ticket price: 22.5Alls Well That Ends WellPlay: A romantic story.Helena, daughter of a poor physician, loves Bertram, son of a Countess(女伯爵)Place: Shakespeares Globe Theatre, Park Street, LondonTelephone: 020 7401 9919Date
6、: Sunday, 20 Nov.Ticket price: 40.5【语篇解读】W作为英国最大最好的表演艺术在线指南,给人们提供包括戏剧、歌剧、古典音乐、舞蹈等的最新资讯。文章介绍了其中的一些表演信息。1.If Mary is available on Friday, which of the following should she call to buy a ticket?A0870 850 9191.B020 7494 5061.C0870 243 9000. D020 7401 9919.C细节理解题。根据文章中“The Lion King”的资讯可知,这部音乐剧的上演时间是“Dat
7、e: Friday, 18 Nov.”星期五,其电话为“Telephone: 0870 243 9000”,故若是Mary在星期五有空,就可打电话 0870 243 9000买票去看这部剧。故选C。2.If you want to buy a ticket at a discount, you should go to AShakespeares Globe TheatreBLyceum TheatreCPrince Edward TheatreDTheatre RoyalD细节理解题。根据文章中“Oliver”的资讯“Place: Theatre Royal, Catherine Stree
8、t, London,Ticket price: 25 but now save 20%”可知,该音乐剧票价为25并且现在可以节省20% (即打八折),又根据其上映的地点Theatre Royal,故选D。3.What is the main purpose of the text?ATo show the importance of W.BTo give some information about the performing arts.CTo introduce some famous English theatres.DTo teach readers how to use the on
9、line guide.B写作意图题。本文属于广告类阅读,主要告诉我们W是英国最大最好的表演艺术在线指南,给人们提供包括戏剧、歌剧、古典音乐、舞蹈等的最新资讯。故B项正确。BSo long as teachers fail to distinguish between teaching and learning,they will continue to undertake to do for what only children can do for themselves.Teaching children to read is not passing reading on to them.I
10、t is certainly not endless hours spent in activities about reading.Douglas insists that “reading cannot be taught directly and schools should stop trying to do the impossible”Teaching and learning are two entirely different processes.They differ in kind and function.The function of teaching is to cr
11、eate the conditions and the climate that will make it possible for children to plan cleverly the most efficient(有效的) system for teaching themselves to read.Teaching is also a public activity:It can be seen and observed.Learning to read involves all that each individual does to understand the world o
12、f printed language.Almost all of it is private,for learning is an occupation of the mind,and that process is not open to public scrutinyIf teacher and learner roles are not interchangeable,what then can be done through teaching that will aid the child in the long search for knowledge?Smith has one p
13、rinciple rule for all teaching instructions.“Make learning to read easy,which means making reading a meaningful,enjoyable and frequent experience for children.”When the roles of teacher and learner are seen for what they are,and when both teacher and learner fulfill them properly,then much of the pr
14、essure and feeling of failure for both is got rid of.Learning to read is made easier when teachers create an environment where children are given the chance to solve the problem of learning to read by learning.【语篇解读】本文从教与学的关系出发,提出了对孩子们阅读的教学方法的看法。4The problem with the reading course as mentioned in t
15、he first paragraph is that Atoo much time is spent in teaching about readingBreading tasks are given with little guidanceCit is one of the most difficult school coursesDstudents spend limited hours in readingA推理判断题。根据文章第一段倒数第二句“在阅读活动方面并不是时间无休止地投入,”也就是说:在阅读上花费的时间太多了。由此可推知此题答案为A。5The teaching of readi
16、ng will be successful if Ateachers can make their teaching activities observableBteachers can teach their students how to readCteachers can improve conditions at school for the studentsDteachers can enable students to develop their own way of readingD细节理解题。根据第二段中“The function of teaching is to creat
17、e the conditions and the climate that.for teaching themselves to read.”可知,如果老师能够让学生培养起自己的阅读方法,那么阅读教学就成功了。故答案为D。6The word “scrutiny”(Paragraph 3) most probably means “ ”AunbeliefBcontrolCinquiry DobservationD词义猜测题。根据上文“private”及单词所在的语句“not open to public scrutiny”可知,scrutiny意为“监视”。由此可推知阅读能力是后天学习形成的,故
18、此题答案为D。7The main idea of the passage is that Areading is more complicated than believableBreading ability is something gained rather than taughtCteachers should encourage students to read as widely as possibleDteachers should do as little as possible in helping students learn to readB主旨大意题。根据文章第一段第二
19、句及全文内容可推知此题答案为B。CMrs.Obama spoke to the graduates of Martin Luther King Jr.High School on Saturday in her only high school commencement (毕业典礼) speech.The ceremony took place in the gymnasium of Tennessee State University.The first lady told the 170 graduates that she spent too much of her time in co
20、llege focusing on academic achievements.While her success in college and law school led to a highprofile job,she said,she ended up leaving to focus on public service.“My message to you today is that dont waste a minute living someone elses dream,” she said.“It takes lots of real work to discover wha
21、t brings you joy and you wont find what you love simply by checking mailboxes or surfing the Internet.”She said MLK reminded her of her own high school experience in Chicago.“My No.1 goal was to go to a high school that would push me and challenge me,” she said.“I wanted to go somewhere that would c
22、elebrate achievements.” “Unfortunately,schools like this dont exist for every kid,” she said.“You are blessed.”The first lady told the graduates that failure may be a part of their college careers,and that how they respond to difficulties determines what they will become.“Thats when you find out wha
23、t youre really made of in those hard times,” she said.“But you can only do that if youre willing to put yourself in a position where you might fail.Overcoming difficulties has been a mark of many great people,” she said.“Oprah Winfrey was demoted(降职) from her first job as a news reporter,and now she
24、 doesnt even need a last name,” she said of media giant Oprah Winfrey.“And then theres this guy Barack Obama.I could take up a whole afternoon talking about his failures.He lost his first race for Congress,” the first lady joked,“and now he gets to call himself my husband.”【语篇解读】本文讲述了美国第一夫人在Martin l
25、uther King Jr.High School毕业典礼上讲话的部分内容,她鼓励孩子们要正视失败,要把精力放到学业上。8When choosing her high school,Mrs.Obama Awanted to study lawBwas pushed to make a choiceCfailed to find an ideal schoolDwas willing to meet challengesD细节理解题。根据第三段第一夫人的话“My No.1 goal was to go to a high school that would push me and challen
26、ge me,”“我的第一目标是去一所能推动我并挑战我的高中”可知,当她在选择高中时,奥巴马夫人乐意接受挑战。故选D。9By mentioning Oprahs example,Mrs.Obama wanted to tell the graduates Ato be brave enough to risk failingBto work hard to get promotedCto start as a news reporterDnot to waste time doing what they dislikeA推理判断题。根据最后一段的“But you can only do that
27、 if youre willing to put yourself in a position where you might fail.Overcoming difficulties has been a mark of many great people(但只有你把自己放在一个可能失败的位置才有可能做到。克服困难是很多伟大人物的标志。)”之后举了Oprah第一份工作降职的例子,可知第一夫人想告诉毕业生要足够勇敢的冒失败的危险。故选A。10Where can you probably find this text?AIn a news report.BIn a politics book.C
28、In a graduation paper.DOn Mrs.Obamas blog.A文章出处题。本文讲述了美国第一夫人在Martin Luther King Jr.High School毕业典礼上讲话的部分内容。她鼓励孩子们要正视失败,要把精力放到学业上。这样的内容可能来自于新闻报道。故选A。11What do we know about Mrs.Obama from the text?AShe is a graduate of Tennessee State University.BThis is the first time she has given a speech to gradu
29、ates.CShe complained about her school life in her speech.DShe is enthusiastic about public service.D推理判断题。根据文章第二段的“While her success in college and law school led to a highprofile job,she said,she ended up leaving to focus on public service.”她说,尽管她在大学和法学院的成功让她有一份好工作,但是她最后辞职专注于公共服务。可推断她热衷于公共服务。故选D。DN
30、ao, a small robot, looks like a person.If Nao begged you not to shut it off, what would you do? Would you follow its wishes?Scientists did a study to see how people treat robots that act like people. Eightynine people volunteered for the study.They were asked to help to improve Naos social skills by
31、 finishing two tasks with it.The tasks with the robot didnt matter, though.What the scientists really wanted to see was how the participants (参与者) reacted once the tasks were over.They were asked to talk with Nao and finally shut Nao off, but it was not easy to do.Some people did not want to turn of
32、f the robot while others take a long time to do it.People often communicate with nonhuman objects such as TVs and computers nowadays.But robots seem more human than TVs.Robots can show social characters themselves, like speaking with human voices or taking the shape of a human body.Scientists said p
33、eople might have seen Naos cries as a sign of independent thought.In turn, this could have led people to see the robot as having humanlike characters.For thousands of years, humans have lived in a world where they are the only ones who could have conversations, the study said.Our brains have learned
34、 to react to social situations in a certain way.But our brains are not used to telling the difference between the real people and fake (假的) people.The robot expresses feelings and desires, which gets people to want to treat the robot as if it was alive.【语篇解读】主要介绍了一个有趣的科学研究,人们在与类人机器人交流相处之后的行为情感反应,并对实
35、验结果进行了分析探讨。12.Whats the purpose of the study?ATo test how fast humanlike robots do tasks.BTo improve humanlike robots facial expressions.CTo invent humanlike robots to keep people company.DTo learn how people might respond to humanlike robots.D细节理解题。根据第二段中的“Scientists did a study to see how people t
36、reat robots that act like people.”可知,科学家做这个研究,是要看看人们会如何对待具有人类行为的机器人,D选项“目的是要了解人们可能会如何回应类人机器人”符合原文,故选D。13.In the study, what is special about the participants behavior?AThey had feelings for Nao.BThey refused Naos requests.CThey shut Nao off immediately.DThey praised Naos social skills.A推理判断题。本题要求找出在
37、这个研究中,参与者行为的特别之处。根据第三段对参加者行为的描述“They were asked to talk with Nao and finally shut Nao off, but it was not easy to do.Some people did not want to turn off the robot while others take a long time to do it.”可知,他们被要求和Nao聊天并最终把Nao关掉,但要这么做并不容易。一些人不想把这个机器人关掉,而另一些人则要花很长时间才能(狠下心来)关掉它。从这些行为的描述可以逻辑推理出,人们对这个类人机
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382189.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级下册语文课件-第18课《寓言二则》语文S版(2017) (共40张PPT).ppt
