2020-2021高中人教版英语必修3单元检测:UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021高中人教版英语必修3单元检测:UNIT 4ASTRONOMY THE SCIENCE OF STARS WORD版含解析 2020 2021 中人 英语 必修 单元 检测 UNIT
- 资源描述:
-
1、单元检测卷(四)满分:150分时间:120分钟第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who is Mr. Stone?A. A doctor.B. A nurse.C. A secretary.2. Why did the man sell his car?A. He doesnt like it. B. He is going abroad. C. Its
2、 too old.3. What makes the boy worried?A. Maths test. B. English exam. C. His headache.4. What does the man advise the girl to do?A. Listen more. B. Speak more. C. Write more.5. What are they doing?A. Waiting for a friend. B. Waiting for a bus. C. Visiting a zoo.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
3、每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. Why did the woman come to the man?A. To work for him. B. To make friends with him. C. To interview him.7. Where does the man work now?A. In America. B. In Australia. C. In Eng
4、land.8. When did the man begin to live in the place?A. When he studied in university.B. After he graduated from university.C. Before he went to college.听第7段材料,回答第9至11题。9. What did the man look like when the woman came so late?A. He was calm. B. He was a bit angry. C. He was pitiful.10. What day was
5、it when the story took place?A. It was Saturday. B. It was Sunday. C. It was Thursday.11. When should the appointment be?A. More than an hour ago. B. Two hours ago. C. Half an hour ago.听第8段材料,回答第12至14题。12. Whats Timmys main purpose at the moment?A. To make some new friends.B. To go to some concerts.
6、C. To learn from others.13. What were they both weak in?A. Sports. B. Music. C. Theory of music.14. Whom would they turn to?A. Timmys uncle. B. Lilys uncle. C. Their teacher.听第9段材料,回答第15至17题。15. Where does the man want to go?A. To a concert. B. To a movie. C. To a lecture.16. What is the problem wit
7、h taking the shuttle bus?A. The bus doesnt go directly to the Music Building.B. The bus goes slowly to the Music Building.C. The bus will not come for a while.17. What does the man finally decide to do?A. Walk. B. Wait for the bus. C. Think of another plan.听第10段材料,回答第18至20题。18. Which stamp was hard
8、to find for Victor?A. A special French stamp of 1954.B. A special French stamp of 1974.C. A special French stamp of 2004.19. How did Victor get the special stamp?A. He bought it in the post office.B. He borrowed from a friend of his.C. His penfriend gave it to him.20. Which country could Victor live
9、 in?A. England. B. Canada. C. America.听力材料(Text 1)M :Id like to see Mr. Stone. I hear he is an expert on heart disease.W:Im sorry,Mr. Stone will be busy the whole afternoon. He is having a medical conference. Can you manage it at 10:30 tomorrow morning?(Text 2)M:Im so tired. Ive spent the entire mor
10、ning in selling my car.W:Selling your car? Dont you like it or isnt it new?M:No,my company is moving me to Europe next month. So I intend to buy a new one over there.(Text 3)W:Whats the matter,Tom? You look unhappy.M:No,not really. Im only worrying about my maths exam.(Text 4)W:I find listening most
11、 difficult. What can I do?M:Dont worry. Listen to English tapes every day, and you will make great progress. The more you listen,the easier you will find it.(Text 5)W:Excuse me. Have you been waiting long?M:About ten minutes.W:Did you notice whether the No. 7 bus had gone by?M:Not while Ive been sta
12、nding here. Im waiting for the Number Seven myself.(Text 6)W:Hello,Mike! Can you spare me a few minutes?M:Yes, please.W:My name is Kate and Im sent here to have an interview with you.M:Glad to meet you!W:Judging from your accent,you are from America?M:Right. But I have lived here for more than ten y
13、ears.W:Wow, over ten years? Then you came to live here after your graduation from university.M:Oh,no. I began to live here when I went to study in Oxford University. There I met my wife,Sharon. After graduation,I married Sharon and began to work here.W:However, why havent you changed your accent in
14、so many years?M:Maybe I was influenced too much by American language.W:You must be used to the life here,arent you?M:Quite right. Im used to living here.(Text 7)W:Im terribly sorry Im late.M:Oh,thats all right. It doesnt really matter,does it? I havent got anything better to do,have I?W:Just let me
15、explain,will you?M:I have only been waiting for over an hour. Thats all.W:Yes,I know and I would have.M:After all, my time isnt really that important, is it ?W:Please dont be like that. Just let me explain. I. I tried to get here in time but just after I left home,the car broke down.M:The car broke
16、down?W:Yes,and. well. luckily. there was a garage near me. And it took them a while to repair it.M:Which garage?W:The one near my flat, you know. Lewis Brothers. Well, lets have something to eat. What about some.M:I know the garage very well!W:Yes. Lets see now. Yes,I think Ill have some.M:A pity it
17、s Sunday. The garage is closed on Sunday!(Text 8)M:Now we have fiveday classes every week,so we have more spare time than before.W:How do you spend your spare time,Timmy?M:I have interest in playing the violin and Ill continue to practise playing it.W:Do you often take part in a concert?M:Yes, I lik
18、e listening to some music. At present my major objective is to learn from others.W:Do you like classical music or pop?M:I like both. How do you spend your spare time then,Lily?W:Playing the piano is my favorite activity.M:Our hobbies are similar to each other. I hope we can often exchange experience
19、 together.W:So do I,but Im weak in the theory of music.M:Me too. Would you like to go with me to see my uncle? Hes a professor of the Institute of Music.W:Im glad to go with you. I would ask him for some advice.(Text 9)M:Can you tell me how to get to the Music Building from here? I have a lecture to
20、 attend there.W:Oh,are you new here?M:Yes, I just got here last night.W:Well, to go to the Music Building, you have two choices. If you want to go right now,you can walk straight down this street until a post office, and then turn right. The Music Building will be straight ahead.M:How long will it t
21、ake me to get there?W:About twenty minutes.M:Whats the other choice?W:If you dont mind waiting around for a while, you can take the shuttle bus. The bus only takes about five minutes to get there.M:Well,I guess I might as well walk.(Text 10)Victors hobby was collecting stamps. He had stamps from oth
22、er countries, like England,Canada and China. On his birthday,can you guess what people gave him? Thats rightstamps.Victors favourite stamps came from France. He had almost every stamp from 1954 to 2009. He only needed one. That was a 1974 special edition. It was very hard to find.He looked for it ev
23、erywhere. He asked his friends and relatives to help him. But nobody could find the stamp. It made Victor very sad.“Dont worry. Never give up,” his father said to him.“If you have enough patience,youll find one one day. ”“I hope so,” Victor said.Victor also liked writing. He had a penfriend in Franc
24、e. They wrote to each other every month. Victors penfriend, Phillip, usually used new stamps to send letters. Sometimes, his mother gave him some stamps. Once Phillips mother gave him a big,green stamp. It looked old. When Victor received the letter, he was very surprised.He looked carefully at the
25、stamp. It was the 1974 special edition stamp. Victor was so happy. He told his sister, his mother and his father.“You see,” his father said, “you did find your stamp. So, its good to have two things in life. ”“What are they?” Victor asked.“Friends and patience, ”his father answered.答案:15ABAAB610CCAB
26、B1115ACCAC1620CABCC第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AHealth Clubs and Fitness CentresBurlington Fitness Centre and Day SpaSwimming pool, gym, yoga classes, spa with massage, diet advice. Day rates (价格) for whole day packages or single visit rates for the eq
27、uipment (器材) and spa. A 15 monthly membership fee for unlimited weekday use or 25 for weekend use of swimming pool, gym and spa.Valley Road, Hopton Burlington.Tel:01699 556677Active Life Fitness CentreFully equipped gym, fitness studio and classes (yoga, jazz dance, aerobics), swimming pool (swimmin
28、g and water aerobics classes). A 95 joining fee. A 23 monthly membership fee gives you unlimited use of the equipment except classes, which are extra. Special lower fees for students.143,Danson Road,Burlington.Tel: 01678 454545Bodyworks GymFully equipped gym, providing trainers to instruct you on th
29、e use of the equipment, personal trainers available (可用的). No joining fee. A 28 monthly membership fee for unlimited use of the equipment personal trainers extra. Short term rates available.26, Merrick Lane, Burlington.Tel: 01678 32 1321Churchill Square Health ClubHandball courts, tennis courts, gol
30、f practice range (instruction available for each of these games), gym, fitness studio (yoga and aerobics classes available). Membership only, please call for rates. Churchill Square, Burlington.Tel: 01678 981781【语篇解读】本文是一篇应用文,文章是对四个健身中心设施配备、健身课程、会员特权、地址、联系方式等的相关介绍。21To become a member of Bodyworks G
31、ym, how much should you pay per month?A15. B23.C25. D28.答案与解析:D细节理解题。根据Bodyworks Gym部分中的“A 28 monthly membership fee for unlimited use of the equipment”可知答案。22In which club can you play ball games?ABodyworks Gym.BActive Life Fitness Centre.CChurchill Square Health Club.DBurlington Fitness Centre and
32、 Day Spa.答案与解析:C细节理解题。根据Churchill Square Health Club部分的“Handball courts, tennis courts, golf practice range (instruction available for each of these games)”可知,在该健身中心你可以玩球类运动。23What do the four clubs have in common?AAll need a joining fee.BAll need club membership.CAll are in the same city.DAll are d
33、esigned for students.答案与解析:C细节理解题。根据这四个健身中心的地址可知,它们都位于伯灵顿。B William Kamkwamba lives in Malawi, Africa, where most people have to grow their own food and have no electricity or running water. In 2001, when he was 14 years old, there was a terrible drought (干旱) and most families, including Williams, c
34、ouldnt grow enough food.Because of the drought, Williams family couldnt afford to send him to school any more. So one day, William went to the library near his home to study. He found a science book called Using Energy, which included instructions for building a windmill (风车). Windmills are good sou
35、rces of electricity, and they can bring water up from underground. William didnt know much English, and he wasnt able to understand most of the book, but it was full of pictures. Looking at the pictures, William thought he could build a windmill for his family.When William started building his windm
36、ill, a lot of people laughed at him, including his mother. But William saw the photo of the windmill in the book. That meant someone else was able to build it, so he knew he could build it, too. He didnt have the parts and equipment that he saw in the books pictures. So he looked for parts in junkya
37、rds to build his machine.William changed his design little by little. First, the windmill powered only one light bulb (灯泡). Finally, it powered four lights. Then there was enough electricity for four lights and a radio. No one laughed at William after that, and people in his town started to come to
38、his house to get power for their cell phones. Later, William built a second windmill. This one brought water up from underground. After that, William began to teach other people how to build windmills.Now he uses his website, movingwindmills.org, to educate and give hope to people. His main message
39、is this: “To the Africans and the poor who are struggling (挣扎) with your dreams. trust yourself and believe. Whatever happens, dont give up.”【语篇解读】本文是一篇记叙文,介绍了做风车的马拉维少年William Kamkwamba。24What was Williams primary purpose of building a windmill?ATo set up a family business.BTo do a science experimen
40、t.CTo realize his childhood dream.DTo bring electricity to his family.答案与解析:D推理判断题。根据第一段中的“have no electricity or running water”可知,威廉生活的地方非常苦;再根据第二段解释风车的作用“good sources of electricity”以及第四段描述威廉设计的第一个风车的功效“powered. lights”可知,他做风车的初衷是给家里发电。25What was Williams mothers attitude toward his building a win
41、dmill at first?AHopeful. BWorried.CDoubtful. DUninterested.答案与解析:C推理判断题。根据第三段中的“a lot of people laughed at him, including his mother”可知,一开始妈妈不看好威廉能做出风车。26What can we learn about Williams first windmill?AIt was sold at a high price.BIt was made of thrownaway things.CIt could bring water up from under
42、ground.DIt looked the same as the photo in Using Energy.答案与解析:B细节理解题。根据第三段中的“He didnt have the parts and equipment that he saw in the books pictures. So he looked for parts in junkyards to build his machine.”可知,威廉的第一个风车是根据废弃的东西做的。27Which of the following can best describe William?AHonest. BHumorous.
43、CSelfcentered. DStrongminded.答案与解析:D推理判断题。根据第三段描述很多人嘲笑威廉做不成风车,但他却仍然充满信心,以及最后一段中他鼓励人们不要放弃梦想“Whatever happens, dont give up”可知,他是一个意志坚定的人。CThese days, it seems like everyone wants to go out into space and live on new planets. Rather than depend on another preexisting planet, could we make a new, prope
44、r planet ourselves?To start with, if wed want to be living on it, we should find a good place in space to put the new planet. Wed want it to be in a habitable zone, meaning the planet should be at the right distance from its star to make sure there would be perfect temperatures and most importantly,
45、 liquid (液态的)water.Wed also need the right materials to make the planet. Our Earth is made up of many different elements (元素). If we made our own new planet, wed probably want it to have similar elements and a similar structure (结构). Wed also want enough water to form some oceans.But even if we get
46、all of the materials, creating a new planet like Earth could have many troubles. It might be something more like a huge space station. It would be pretty expensive if we wanted it to be super big.We would probably also need a lot of food, since theres going to be many scientists and astronauts out i
47、n space working on this project!According to NASA, each astronaut uses about 0.83 kilograms of food per meal, including 0.12 kilograms of packaging (包装) material. Without the weight of the packaging material, wed need about 780 kilograms of food just to feed one astronaut for a year.Putting all thes
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382472.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
