2020_2021学年新教材高中英语综合检测题训练含解析新人教版选择性必修第一册20210318170.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 综合 检测 训练 解析 新人 选择性 必修 一册 20210318170
- 资源描述:
-
1、综合检测题第一部分阅读(共两节, 满分50分) 第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分) 阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A Martn Ramrez from Argentina:I think it is okay for scientists to grow geneticallyengineer food because they can develop better food and this can help with the hunger problem all around the world. Scientists can he
2、lp us to have more and better meats to eat by cloning only the superior animals. I dont think that we should worry so much about geneticallyengineered food. Angela Fernandez from Mexico:I dont know if the tomatoes we find in supermarkets are genetically manipulated or not. What I do know is that the
3、y are very bad! A tomato grown with sun and soil is much better. In the case of strawberries, actually, most strawberries we can find are very tasty. I guess, however, they have been genetically manipulated, too. Vera Sirotkina from Russia:If we manipulate vegetable genes, we can also do with human
4、genes. So it may be possible that a substance which is left in food could get into a human body while the person is eating. Then, is it possible that this substance could modify the persons genetic structure? Pinar Mfftler from Turkey:I dont agree with the idea that scientists should not grow geneti
5、callyengineered food because it is not safe. If they want to make progress, they should do experiments. Its important to keep trying. If they dont keep trying, they will never be able to develop new technologies. Maybe these technologies wont be successful in the beginning, but if scientists keep tr
6、ying, they will develop new ways.1Of the people above, who is obviously against geneticallyengineered food?APinar Mfftler from Turkey.BMartn Ramrez from Argentina.CVera Sirotkina from Russia.DAngela Fernandez from Mexico.2As far as Pinar Mfftler is concerned, _.Adeveloping such food is a better way
7、to solve world hungerBexperimenting on such food shouldnt be allowedCnew technologies will make such food safer to eatDthis kind of food is much better and tastier3What do we infer about Martn Ramrez?AHe doubts whether such food is safe.BHe worries that the crops will spoil.CHe doesnt like vegetable
8、s and fruits.DHe is in favor of cloning animals.【语篇解读】本文叙述了四人对转基因食品发表的观点。1D细节理解题。根据“What I do know is that they are very bad!”可知, Angela Fernandez明显反对转基因食品。2C细节理解题。根据“Maybe these technologies wont be successful in the beginning, but if scientists keep trying, they will develop new ways. ”可知, Pinar认为
9、未来新技术会让食物变得更安全。3D细节理解题。根据“Scientists can help us to have more and better meats to eat by cloning only the superior animals.”可知, 他支持克隆动物。BThere was a time in my life when beauty meant something special to me. I guess that would have been when I was about six or seven years old, just several weeks or
10、maybe a month before the orphanage (孤儿院) turned me into an old man.I would get up every morning at the orphanage, make my bed just like the little soldier that I had become and then I would get into one of the two straight lines and march to breakfast with the other twenty or thirty boys who also li
11、ved in my dormitory.After breakfast one Saturday morning I returned to the dormitory and saw the house parent chasing the beautiful monarch butterflies who lived by the hundreds in the bushes scattered (分散的) around the orphanage.I carefully watched as he caught these beautiful creatures, one after a
12、nother, and then took them from the net and then stuck straight pins through their heads and wings, pinning them onto a heavy cardboard sheet.How cruel it was to kill something of such beauty. I had walked many times out into the bushes, all by myself, just so the butterflies could land on my head,
13、face and hands so I could look at them up close.When the telephone rang the house parent laid the large cardboard paper down on the back cement (水泥) step and went inside to answer the phone. I walked up to the cardboard and looked at the one butterfly that he had just pinned to the large paper. It w
14、as still moving about so I reached down and touched it on the wing causing one of the pins to fall out. It started flying around and around trying to get away but it was still pinned by the one wing with the other straight pin. Finally its wing broke off and the butterfly fell to the ground and just
15、 trembled (发抖) . I picked up the torn wing and the butterfly and I spat on its wing and tried to get it to stick back on so it could fly away and be free before the house parent came back. But it would not stay on it.4According to the passage, the authors life in the orphanage was _.Adull and full o
16、f strict rulesBsimple and easyChappy and full of hopeDhard and busy5What is the authors attitude towards the house parents pinning some butterflies on the cardboard?ATolerant.BUnconcerned.CDisgusted.DDiscouraged.6We know from the passage that _.Athe author lived alone in the dormitoryBthere were one
17、 hundred butterflies living in the bushesCthe cardboard paper was left on the step so as to be watchedDthe author failed to stick the worn wing onto the butterfly with his spit7Which of the following is TRUE according to the passage?AThe author found beauty meant nothing special to him.BThe house pa
18、rent helped the children handle the quilt.CThe house parent chased the butterfly in order to show it to the children.DThe author thought it cruel to catch the butterfly.【语篇解读】本文生动地描写了一个热爱自然、崇尚美好的孤儿被困在纪律很严的孤儿院,如同美丽化身的蝴蝶被别在硬纸板上,活泼可爱的少年竟然像老人一样地生活。4A推理判断题。根据第一、二段,尤其第一段中的“the orphanage turned me into an
19、old man”,以及蝴蝶被别在硬纸板上的命运得知。5C推理判断题。根据全文,尤其第五段得知,作者由house parent把美丽的蝴蝶别在硬纸板上,联想到自己被困在孤儿院,所以对house parent的行为是反感的、厌恶的。6D细节理解题。根据最后一段中“I spat on its wing and tried to get it to stick back on”和“But it would not stay on it.”可知答案。7D细节理解题。根据第五段中“How cruel it was to kill something of such beauty.”一句可知答案。CHave
20、 you ever thought about leaving your apartment and digging yourself a nice, comfortable hobbit hole in a hill? Cosmo and Elfies family lives in such a house in a village in Wales.“Our round house is really one big room,” Elfie says. “Its easy to talk to each other! If Mom is cooking and Im playing w
21、ith my toys, were still in the same place.”Cosmo and Elfies parents built their unusual home using stone, mud (泥), and wood from the forest near their house and recycled materials. They use solar energy for electricity, and their running water is from a nearby river. Everything was designed to work
22、in harmony with (与协调一致) the environment.Cosmo says he prefers their village to an ordinary, neighborhood because it gives him the freedom to run around the fields and ride his bike without worrying about traffic.In fact, encouraging other people to live like them is one of the goals of Cosmos family
23、. They believe that by growing their own food, recycling, and using local sources for energy and supplies, they are protecting the earth from further damage caused by modern living.Cosmo and Elfies parents will soon begin to build their third selfbuilt woodland home.“Mom and Dad are building a three
24、bedroom hobbit house next,” Elfie says. She says she looks forward to living in it when she grows up.Like his sister, Cosmo also says he plans to continue living like a hobbit when he is older.“When I grow up, I really would like to live in a round house,” Cosmo says, “but I would have more rooms.”8
25、We can learn from Paragraph 2 that Elfie thinks their round house is _.AniceBsafeCnoisyDboring9Cosmo and Elfies family lives in a hobbitholelike house because they _.Aneed more freedomBwant to be specialCwant to protect the earthDlove living in the countryside10According to the text, Cosmo _.Ahas hi
26、s own bedroomBdoesnt like his neighborsClikes living in a hobbit houseDthinks their home now is small11Whats the best title of the text?AHow to live like a hobbit?BHow to build a hobbit house?CHow to save energy?DHow to escape from modern living?【语篇解读】本文是记叙文。文章讲述了Cosmo和Elfie一家住在霍比特人洞穴的故事。8A推理判断题。根据第
27、二段的“Its easy to talk to each other!”可知,A项正确。9C细节理解题。根据第五段中的“They believe that by growing their own food caused by modern living.”可知,C项正确。10C细节理解题。根据文章倒数第二段可知答案。11A标题推测题。文章通过讲述Cosmo和Elfie一家的生活状态,主要想说明如何像霍比特人一样生活。DHes sitting on the outside of the windshield (挡风玻璃) when I get into the car. Just anothe
28、r fly. A pest.I shut my door, a little harder than usual.He doesnt move, but Mom looks at me angrily. I understand the look. Thats the dontshutthedoorhard look.“Sorry,” I say. This is going to be a hard day. First, the look. Later on, my math test.Mom starts the engine.The fly doesnt move.Mom starts
29、 driving.The fly holds on.Is this fly dead?No. I see him pull both wings closer to his body.My school is far away. Were talking miles, a few at least. Will flyguy make it?He changes the position of his tiny fly feet to get a better hold on the windshield.The wind blows him to the right.Flyguy holds
30、on.The wind blows him to the left.Flyguy holds on!The wind flattens him against the glass. His legs stretch (伸展) out completely straight.He presses his little fly face against the windshield and refuses to be blown away.Go, flyguy, go! You can do it! I know you can! Were almost there and flyguy is h
31、anging in there.Hey, I feel great! I can take on anything, too! If one tiny fly can ride a car for this long, well, I can pass my math test.Go, flyguy, go!Mom stops the car in front of the school.My hero, the flyguy, made it! Its like he rode a whale through the ocean in some sort of Olympic competi
32、tion. Flyguy is the goldmedal winner!I carefully get out of the car. Putting my head back in through the open window, and whisper to Mom, “Let me know if he makes it all the way home.”She nods her head and drives slowly away.12Why does the author shut the car door harder than usual?ABecause he is an
33、gry with his mom.BBecause he wishes to frighten the fly away.CBecause he has had an unpleasant morning.DBecause he wants to warn his mom of the fly.13We learn from the text that the fly _.Adoesnt move until the authors mom starts the engineBflies away when the car stops at the authors schoolCpretend
34、s to be dead when he sees the authorDtries his best to stay on the windshield14What does the author learn from the fly?AEvery dog has its day.BA cat has nine lives.CSeeing is believing.DNever say die.15Which of the following is the best title of the text?AThe goldmedal winnerBFly on the windshieldCA
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383466.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
