广东广州市2016高考英语阅读理解《二轮》练习(4)附答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 二轮 广东 广州市 2016 高考 英语 阅读 理解 练习 答案
- 资源描述:
-
1、广东广州市2016高考英语阅读理解【二轮】练习(4)附答案【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Mothers and daughters go through so muchyet when was the last time a mother and daughter sat down to write a book together about it all? Perri Klass and her mother, Sheila Solomon Klass, both gifted professional writers, prove to
2、be ideal cowriters as they examine their decades of motherhood, daughterhood, and the wonderful ways their lives have overlapped (重叠)Perri notes with amazement how closely her own life has mirrored her mothers: both have fulltime careers; both have published books, articles, and stories; each has th
3、ree children; they both love to read.They also love to travelin fact, they often take trips together.But in truth, the harder they look at their lives, the more they acknowledge their big differences in circumstance and basic nature.A child of the Depression (大萧条), Sheila was raised in Brooklyn by p
4、arents who considered education a luxury for girls.Starting with her college education, she has fought for everything shes ever accomplished.Perri, on the other hand, grew up privileged in the New Jersey suburbs of the 1960s and 1970s.For Sheila, wasting time or money is a crime, and luxury is unthi
5、nkable while Perri enjoys the occasional small luxury, but has not been successful at trying to persuade her mother into enjoying even the tiniest thing she likes.Each writing in her own unmistakable voice, Perri and Sheila take turns exploring the joys and pains, the love and bitterness, the minor
6、troubles and lasting respect that have always bonded them together.Sheila describes the adventure of giving birth to Perri in a tiny town in Trinidad where her husband was doing research fieldwork.Perri admits that she cant sort out all the mess in the households, even though she knows it drives her
7、 mother crazy.Together they compare thoughts on bringing up children and working, admit longhidden sorrows, and enjoy precious memories.Looking deep into the lives they have lived separately and together, Perri and Sheila tell their motherdaughter story with honesty, humor, enthusiasm, and admiratio
8、n for each other.A written account in two voices, Every Mother Is a Daughter is a duet (二重奏) that produces a deep, strong sound with the experiences that all mothers and daughters will recognize.55Why does Perri think that her own life has mirrored her mothers?AThey both have gone through difficult
9、times.BThey have strong emotional ties with each other.CThey have the same joys and pains, and love and bitterness.DThey both have experiences as daughter, mother and writer.56The word “luxury” in Paragraph 3 means _Asomething rare but not pleasantBsomething that cannot be imaginedCsomething expensi
10、ve but not necessaryDsomething that can only be enjoyed by boys57What is Paragraph 4 mainly about?AThe content of the book.BThe purpose of the book.CThe influence of the book. DThe writing style of the book.58How are womens lives explored in this book?AIn a musical form. BThrough field research.CWit
11、h unique writing skills.DFrom different points of view.【要点综述】 本文是一篇记叙文,主要讲述了母女二人合作写书。因为两人都有母亲、女儿的身份以及重叠的生活等,她们从各自的角度描绘了她们之间的母女关系。 55D 细节理解题。根据第一段的最后一句以及第二段的前半部分可知,母女二人在身份上、职业上都有着很多的共同之处,因此女儿的生活就可以反映妈妈的生活。故D正确。56C 词义猜测题。根据画线单词前的“the Depression”以及下文的“luxury is unthinkable”可知它的意思是“奢侈”,即很贵的但没必要的东西。故C正确。
12、57A 段落大意题。根据第四段中的“exploring the joys and pains, the love and bitterness”可知,第四段主要介绍了本书的内容。故A正确。58D 推理判断题。根据最后一段中的“A written account in two voices”可知,母女二人是从不同的视角写这本书的。故D正确。【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Weve reached a strangesome would say unusualpoint.While fighting world hunger continues t
13、o be the matter of vital importance according to a recent report from the World Health Organization (WHO), more people now die from being overweight, or say, from being extremely fat, than from being underweight.Its the good life thats more likely to kill us these days.Worse, nearly 18 million child
14、ren under the age of five around the world are estimated to be overweight.Whats going on?We really dont have many excuses for our weight problems.The dangers of the problem have been drilled into us by publichealth campaigns since 2001 and the message is getting throughup to a point.In the 1970s, Fi
15、nland, for example, had the highest rate of heart disease in the world and being overweight was its main cause.Not any more.A publichealth campaign has greatly reduced the number of heart disease deaths by 80 per cent over the past three decades.Maybe that explains why the percentage of people in Fi
16、nland taking diet pills doubled between 2001 and 2005, and doctors even offer surgery of removing fat inside and change the shape of the body.That has become a sort of fashion.No wonder it ranks as the worlds most bodyconscious country.We know what we should be doing to lose weightbut actually doing
17、 it is another matter.By far the most popular excuse is not taking enough exercise.More than half of us admit we lack willpower.Others blame good food.They say: its just too inviting and it makes them overeat.Still others lay the blame on the Americans, complaining that pounds have piled on thanks t
18、o eating too much Americanstyle fast food.Some also blame their parentstheir genes.But unfortunately, the parents are wronged because theyre normal in shape, or rather slim.Its a similar story around the world, although people are relatively unlikely to have tried to lose weight.Parents are eager to
19、 see their kids shape up.Do as I saynot as I do.59What is the “strange” point mentioned in the first sentence?AThe good life is a greater risk than the bad life.BStarvation is taking more peoples lives in the world.CWHO report shows peoples unawareness of food safety.DOverweight issue remains unreso
20、lved despite WHOs efforts.60Why does the author think that people have no excuse for being overweight?AA lot of effective diet pills are available.BBody image has nothing to do with good food.CThey have been made fully aware of its dangers.DThere are too many overweight people in the world.61The exa
21、mple of Finland is used to illustrate _Athe cause of heart diseaseBthe fashion of body shapingCthe effectiveness of a campaignDthe history of a bodyconscious country62Which would be the best title for the passage?AActions or Excuses? BOverweight or Underweight?CWHO in a Dilemma DNo Longer Dying of H
22、unger【要点综述】 本文是一篇议论文,主要讲述现代人多死于肥胖的问题。人们已经意识到了这一问题,采取了一些措施,并取得了很好的效果。那么肥胖的原因是什么呢?主要是我们没有进行足够的锻炼,超过半数的人认为我们缺乏毅力,也有人将肥胖归咎于好的食物以及父母的遗传基因等。最后作者提出“照我所说的做,还是不做”,即问现代人减肥“行动还是不行动”。 59A 细节理解题。根据第一段中“Its the good life thats more likely to kill us these days.”可知,奇怪的事情是“好的生活使人们更易于死亡”。故A正确。60C 推理判断题。根据第三段中的第二句“Th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
