2020_2021学年高中英语Unit2Theuniversallanguage单元检测含解析牛津译林版选修8202101301159.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 Unit2Theuniversallanguage 单元 检测 解析 牛津 译林版 选修 8202101301159
- 资源描述:
-
1、Unit 2 The universal language单元综合检测(二)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ADo you like animals? If you do,you can go to visit the following zoos around America.Denver Zoo,ColoradoThe zoo covers 80 acres in all.It houses species from all over the world,including bears,elephants,giraffes,bir
2、ds,monkeys and fish.The zoo is laid out in a large circle,with animals both inside and outside the circle.It houses 4,125 animals.Riverbanks Zoo,South CarolinaIt covers 170 acres.The zoo is the beautiful home of over 2,000 animals,including African elephants,kangaroos and koalas.Also,Riverbanks Zoo
3、has a 70acre botanical(植物的) garden with more than 4,200 species of native and foreign plants.Zoo Miami,FloridaIt is the largest and oldest zoo in Florida.Zoo Miami is also the only tropical(热带的) zoo in the United States.There are four main sections in the zoo: Asia,Africa,Amazon and Beyond,and Austr
4、alia.Dont miss a ride on the airconditioned monorail(单轨列车)It is a convenient and comfortable way to move between sections.And it also provides an amazing view of the zoo.Fort Worth Zoo,TexasThe zoo has been named as a top zoo in the nation by Family Life magazine,The LA Times,and USA Today,and it ma
5、de the list of top zoos in the South by Southern Living magazine.The zoo now is home to 5,000 native and foreign animals.Colorado Springs,ColoradoAmericas only mountainside zoo spans 140 acres and has a collection of more than 750 animals,representing nearly 150 different species.Dont miss the wildl
6、y popular giraffefeeding activity.【语篇解读】本文介绍了几个各具特色的动物园。1Riverbanks Zoo would most probably attract those who _.Awant to visit a tropical zooBwant a ride on a monorailClove both animals and plantsDlove the giraffefeeding activityC推理判断题。根据第二则广告中的over 2,000 animals和more than 4,200 species of native an
7、d foreign plants可知C为正确选项。2Which of the following zoos has the most animals?AFort Worth Zoo.BRiverbanks Zoo.CDenver Zoo.DColorado Springs.A细节理解题。对比四个动物园的动物数目可知, Fort Worth Zoo,Texas有5 000种动物,是最多的。3What makes Colorado Springs special? ABeing the largest zoo in the US.BBeing named as a top zoo in the U
8、S.CHaving the largest number of animals.DBeing the only mountainside zoo in the US.D细节理解题。根据Colorado Springs,Colorado中第一句话Americas only mountainside zoo spans 140 acres可知D为正确选项。BLouis Armstrong had two famous nicknames.Some people called him Satchmo.They said his mouth looked like a large bag.Musici
9、ans often called him Pops,as a sign of respect for his influence on the world of music.Born in 1901 in New Orleans,he grew up poor,but lived among great musicians. Jazz was invented in the city a few years before his birth.Armstrong often said,“Jazz and I grew up together.”Armstrong showed a great t
10、alent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boys home.In his late teens,Armstrong began to live the life of a musician.He played in parades,clubs,and on the steamboats that traveled on the Mississippi River.At that time,New Orleans was famous for the new music of jazz and was hom
11、e to many great musicians.Armstrong learned from the older musicians and soon became respected as their equal.In 1922 he went to Chicago.There,the tale of Louis Armstrong begins.From then until the end of his life,Armstrong was celebrated and loved wherever he went.Armstrong had no equal when it cam
12、e to playing the American popular song.His cornet playing had a deep humanity (仁爱) and warmth that caused many listeners to say,“Listening to Pops just makes you feel good all over.” He was the father of the jazz style and also one of the bestknown and mostadmired people in the world.His death,on Ju
13、ly 6,1971,was headline news around the world.【语篇解读】本文讲述了“爵士乐之父”阿姆斯特朗的相关情况。4Armstrong was called Pops because he _.Alooked like a musicianBwas a musician of much influenceCshowed an interest in musicDtraveled to play modern musicB细节理解题。根据第一段“Musicians often called him Pops,as a sign of respect for hi
14、s influence on the world of music.”可知,阿姆斯特朗是一个成功的音乐家。5The third paragraph is developed by _.AspaceBexamplesCtimeDcomparisonC推理判断题。根据第三段内容可知,从阿姆斯特朗孩童时期开始到他的事业成功,是按照时间的先后发展来描述的,故选C。6Which statement about Armstrong is TRUE?AHis tale began in New Orleans.BHe was born before jazz was invented.CHis music
15、was popular with his listeners.DHe learned popular music at a boys home.C细节理解题。根据第四段第三句话“From then until the end of his life,Armstrong was celebrated and loved wherever he went.”和最后一段中“Listening to Pops just makes you feel good all over.”可知,无论他走到什么地方,都受到人们的欢迎,故选C。7Which would be the best title for t
16、he text?AThe Invention of the Jazz MusicBThe Father of the Jazz StyleCThe Making of a MusicianDThe Spread of Popular MusicB标题归纳题。根据最后一段中“He was the father of the jazz style.”可知,他是爵士乐风格之父。故选B。CI live in Hollywood.You may think people in such an attractive,funfilled place are happier than others.If so
17、,you have some mistaken ideas about the nature of happiness.Many intelligent people still equate happiness with fun.The truth is that fun and happiness have little or nothing in common.Fun is what we experience during an act.Happiness is what we experience after an act.It is a deeper,more longlastin
18、g emotion.Going to an amusement park or ball game,watching a movie or television,are fun activities that help us relax,temporarily forget our problems and maybe even laugh.But they do not bring happiness,because their positive effects end when the fun ends.I have often thought that if Hollywood star
19、s have a role to play,it is to teach us that happiness has nothing to do with fun.These rich,beautiful individuals have constant access to exciting parties,fancy cars,expensive homes,everything that spells “happiness”But in memoir(回忆录) after memoir,celebrities reveal the unhappiness hidden beneath a
20、ll their fun: depression,alcoholism,drag addiction,broken marriages,troubled children,and longtime loneliness.The way people hold on to the belief that a funfilled,painfree life equates happiness actually decreases their chances of ever attaining real happiness.If fun and pleasure are equated with h
21、appiness,then pain must be equated with unhappiness.But,in fact,the opposite is true: More times than not,things that lead to happiness involve some pain.As a result,many people avoid the very efforts that are the source of true happiness.They fear the pain inevitably brought by such things as marri
22、age,raising children,professional achievement,religious commitment,charitable work and selfimprovement.【语篇解读】本文从各个层面分析快乐和乐趣之间的本质区别,从而得出结论:乐趣永远代替不了快乐。8According to the passage,“fun activities” _.Aare the things we do before we find happinessBmay help us relax and forget our problems sometimesCwill le
23、ad us to the true happinessDcould provide longlast positive effectsB细节理解题。从第二段倒数第二句可知,快乐的活动可以帮助我们放松,有时忘记我们的问题。9In the authors opinion,those Hollywood stars_.Apossess happiness because they are rich and famousBexperience almost all kinds of happy thingsCtell us happiness isnt equal to fun using their
24、 own storiesDhave to suffer a lot before they become successfulC细节理解题。从第三段第一句可知,好莱坞的明星的故事告诉我们幸福不等于快乐,故选C。10It is difficult for people to find real happiness because_.Athey believe happiness is the fun life without painBthey find pain equals unhappinessCthey fear to lose what they already have in lif
25、eDthey are afraid all their efforts were in vainA细节理解题。从第四段第一句可知,人们认为幸福就是没有痛苦的快乐,这减少了人们获得幸福的可能性,故选A。11The main purpose of the text is to_.Adescribe the difference between happiness and funBshow the true meaning of happinessCencourage people to pursue fun activitiesDadvise people to find their real l
26、ifeB写作意图题。从全篇文章和最后一段第一句可知,作者是想告诉我们真正的幸福是什么。故选B。D“I Sing Beijing” is an art exchange program which aims to train Western opera students to sing Chinese opera.It also gives them the opportunity to work with top Chinese opera singers in Beijing each summer.The program was started in 2010 by soloist(独唱者
27、),Tian Haojiang,who performed with the Metropolitan Opera(大都会歌剧院) for two decades.“I Sing Beijing” is now going to US schools to let students understand the art of Chinese opera.“I think its so important that people,especially Western people,know that this form of Chinese opera is possible and an op
28、tion to follow.And its not even just an option,but one where I think classical music is going,” said the singer,Meghan Picemo,who took part in the exchange program last summer.She said that after spending six hours a day studying Chinese for four weeks,then performing on Beijings performance stage,h
29、er life had changed forever.During her time with “I Sing Beijing”,Picemo discovered “a completely new world of classical music” where there were “endless opportunities” she could not have imagined before.The experience of daily life in China was also valuable,she said.“I Sing Beijing” will perform a
30、t Lincoln Centers Alice Tully Hall.“This is truly a historic event,” Tian said.The performance will be the first in New York for Western singers trained in modern Chinese.At the same time,auditions(试唱) for I Sing Beijings third summer in Beijing will begin in three US cities,and the talent search wi
31、ll continue in Europe and China.The program will admit 20 Western singers and 10 mainland Chinese singers for this years exchange.【语篇解读】本文介绍了中国著名歌唱家田浩江发起的“我唱北京”这一艺术交流活动。该活动旨在培训西方学歌剧的学生学唱中国歌剧。12According to the passage,which of the following is TRUE?A“I Sing Beijing” is the name of a song.B“I Sing Be
32、ijing” is the name of a program.CThe opera program is to train Chinese students to sing opera.DUS students will have Chinese opera as their school subject.B细节理解题。文章开头说,“我唱北京”是一个艺术交流活动,旨在培养西方学歌剧的学生学唱中国歌剧,因此选B。13According to the passage,Tian Haojiang _.Ateaches Western students to sing Chinese opera e
33、very summerBhas worked with Chinese opera singers for 20 yearsCstarted the program in 2010Dlearned to perform in the Metropolitan OperaC细节理解题。第一段说,“我唱北京”由歌唱家田浩江于2010年发起,他在美国大都会歌剧院演唱了20年。由此判断C项正确。14How does Meghan Picemo like the program?AShe hasnt shown her idea in the passage.BShe dislikes it.CShe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384034.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
标题--2018-2019学年高中新三维一轮复习语文通用版:专题十二 第三编悦读板块二 新闻焦点(七) 农民放电影触痛了谁的神经?.ppt
