广东晋宁县2016高考英语阅读理解《二轮》练习及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 二轮 广东 晋宁县 2016 高考 英语 阅读 理解 练习 答案
- 资源描述:
-
1、广东晋宁县2016高考英语阅读理解【二轮】练习及答案阅读理解词义猜测题、观点态度题。 (2015年山西太原五中三模)Both of Jessicas parents were lawyers and expected her to follow suit. So she went to law school, got a job at a great firm in Washington, DC, and worked as a lawyer for a decade. But her heart was never in it. “I had a big salary but no pers
2、onal satisfaction,” she says.Jessica found pleasure in the same thing that had brought her joy since joining the church choir at the age of 12. “Singing always felt like communicating something real at a spiritual and emotional level,” says Jessica. Yet she never considered it a career option.” That
3、 seemed like something people did in fairy tales, and I would never let my parents down.” She says.It was her moms diagnosis of brain cancer in 2009 that made Jessica realize she had to write her own happy-ever-after.” Work was busy and my mother was ailing. So I was flying back and forth from Washi
4、ngton, DC to Houston to see her,” Jessica says. “I finally said, “ enough!” and quit.” While caring for her mom, Jessica made a plan. She would spend her savings and study music for a year, and then open a part-time law practice so she could pursue her passion. Before her mother passed away two year
5、s later, she encouraged Jessica to follow her dream. Her song Live This Life was inspired by her mom, and her dad came to watch her perform at clubs.In 2012, Jessica moved to Nashville to try singing and songwriting. A decade of presenting cases in court gave her the confidence to sing for a crowd.
6、“At 20, I would have been too shy to perform,” says Jessica.“Doing music is so free.” Jessica says. “Theres no pressure to be a star. Success, to me, isnt a dollar amount or a record deal; its doing what I love.”1. Which of the following is TRUE?A. Jessica didnt really like working as a lawyer.B. Je
7、ssica didnt know what she truly loved for ten years.C. Jessica wasnt satisfied with the pay she got as a lawyerD. Jessica was grateful for her parents arrangement for her2. What does the underlined word “ailing” in Paragraph 3 mean?A. Sick B, Crazy. C. Worried D. unhappy3. What was Jessicas mothers
8、attitude toward her singing?A, Unknown B. Doubtful C. Supportive D. Negative4. By telling Jessicas story, the writer most probably wants to .A. Encourage us to pursue our dreamsB. Show that singing can be a practical careerC. Tell us the importance of choosing a right jobD. Show that family members
9、support is important语篇解读 本文讲述的是Jessice顺从父母的意愿选择当了一名律师,虽然薪水很高但并没有得到满足感,加入唱诗班后她发现了自己兴趣所在,另外妈妈得了癌症后也鼓励她追求自己的梦想。1. A 细节理解题。根据第一段“I had a big salary but no personal satisfaction, She says.可知,虽然薪水很高但没有个人满足感,故选A项。 2. A 词义猜测题。根据第三段It was her moms diagnosis of brain cancer in 2009 that made Jessica realize s
10、he had to write her own happy-ever-after.可知,妈妈被诊断出脑癌,故选A 项。3. C 细节理解题。根据第三段Before her mother passed away two years later, she encouraged Jessica to follow her dream. 可知,在妈妈去世前两年里,她鼓励女儿去实现她的梦想,故她的态度是支持的。4. A 目的意图题。作者通过自己的经历告诉我们要大胆追求自己的梦想。【2014高考训练】Anyone who doubts if children are born with a healthy
11、 amount of ambition need spend only a few minutes with a baby eagerly learning to walk. No matter how many times the little ones stumble in their first efforts, most keep on trying, determined to master their amazing new skill. It is only several years later, many psychologists and teachers agree, t
12、hat a good number of kids seem to lose their natural drive to succeed. For the parents of such kids, whose own ambition is often tied to their childrens success, it can be a painful experience.Figuring out why the fire went out is the first step. Assuming that a kid doesnt suffer from a learning dis
13、ability, or isnt involved in some family crisis(危机) at home, many educators attribute a sudden lack of motivation to a fear of failure or classmate pressure.“Everything is within the kids control;their intelligence is changeable,”says Lisa Blackwell, a research scientist at Columbia University. More
14、 than any teacher or workshop, Blackwell says,“Parents can play a key role in conveying this message to their children by praising their effort and progress rather than emphasizing their “smartness” or praising high performance alone. Most of all, parents should let their kids know that mistakes are
15、 a part of learning.”Some experts say our education system, with its strong emphasis on testing and separation of students into different levels of ability, also bears blame for the disappearance of drive in some kids.“These programs shut down the motivation of all kids who arent considered gifted a
16、nd talented. They destroy their confidence,” says Jeff Howard, a social psychologist. Howard and other educators say its important to expose kids to a world beyond homework and tests, through volunteer work, sports, hobbies and other extracurricular activities.“The problem of the issue is that many
17、students experience education as irrelevant to their life goals and ambition,”says Michael Nakkual, a Harvard education professor. The key to getting kids to aim higher at school is to free them of the idea that class work is irrelevant, and to show them how doing well at school can actually help th
18、em fulfill their dreams beyond it. They need to understand that you have to learn to walk before you can run.72. According to the passage, the parents of kids with no ambition _. A. dont do a very good job on teaching them to walk B. are to blame if the kids do poorly in school C. feel pain because
19、their own ambition is connected to their kids success D. should take part in extracurricular activities with kids73. The underlined part “the fire went out” probably means _. A. the motivation was suddenly lostB. the fear of failure was suddenly gone C. the learning disability was suddenly lostD. th
20、e fire was suddenly gone74. All the following can contribute to a sudden lack of ambition EXCEPT _. A. learning disability B. classmate pressure C. emphasis on testing D. extracurricular activities75. What is the most important thing for parents in motivating their kids? A. Punishing kids who dont d
21、isplay ambition. B. Emphasizing smartness and high performance. C. Telling kids that mistakes are a part of learning. D. Praising the effort and progress they have made.【参考答案】7275、CADC【2014高考训练】The reason for going to college has been accepted without question for more than a generation , All high s
22、chool graduate ought to go , says conventional wisdom and statistical evidence, because college will help them earn more money, become ”better” people , and learn to be more responsible citizens than those who dont goBut college has never been able to work its magic for everyone, And now that close
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋九年级语文上册人教部编版(湖北专版)习题课件:18课(共20张PPT).ppt
