广东海康县2017高考英语一轮阅读理解选练(四)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东海康县2017高考英语一轮阅读理解选练四及答案 WORD版含解析 东海 康县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广东海康县2017高考英语一轮阅读理解选练(四)及答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。At the age of ten I could not figure out what this Elvis Presley guy had that the rest of us boys did not have. I mean, he had a head, two arms and two legs, just like the rest of us. About nine oclock on Saturday morning I decided to a
2、sk Eugene Correthers, one of the older boys, what it was that made this Elvis guy so special. He told me that it was Elvis wavy hair and the way he moved his body.About half an hour later all the boys in the orphanage(孤儿院)were called to the main dining-room and told we were all going to downtown Jac
3、ksonville, Florida to get a new pair of Buster Brown shoes and a hair cut.That is when I got this big idea, which hit me like a ton of bricks.If the Elvis hair cut was the big secret, then thats what I was going to get. All the way to town I told everybody, including the matron(女管家)from the orphanag
4、e who was taking us to town, that I was going to look just like Elvis Presley and that I would learn to move around just like he did and that I would be rich and famous one day, just like him. When I got my new Buster Brown shoes, I could hardly wait for my new hair cut and now that I had my new Bus
5、ter Brown shoes I would be very happy to go back to the orphanage and practice being like Elvis. We finally arrived at the big barber shop, where they cut our hair for free because we were orphans(孤儿). I looked at the barber and said, “I want an Elvis hair cut. Can you make my hair like Elvis?” I as
6、ked him, with a big smile on my face. “Lets just see what we can do for you, little man,” he said. I was so happy when he started to cut my hair. Just as he started to cut my hair, the matron signed for him to come over to where she was standing. She whispered something into his ear and then he shoo
7、k his head, like he was telling her “No”. Then he told me they were not allowed to give us Elvis hair cuts. Then I saw my hair falling onto the floor.1.In the authors eyes, Elvis Presley was _.A. disgustingB. admirableC. ambitiousD. dynamic2. From the passage, we can know that _.A. Buster Brown was
8、more appealing than Elvis PresleyB. An Elvis hair cut cost the orphans a lot of moneyC. The author was fascinated with the stars Buster and ElvisD. The barber was unwilling to give the boy an Elvis hair cut3. We can learn from the underlined sentence that the boy was _.A. excited to have an Elvis ha
9、ir cut B. worried to think about the secretC. anxious to remove the ton of bricks D. careful to seize the chance4. How would the boy probably feel when he walked out of the barber shop?A. Delighted. B. Guilty. C. Self-satisfied. D. Depressed.【参考答案】14、BCAD阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Many
10、of us mistakenly believe that its wrong to think we have any good qualities. We may spend a lot of time blaming ourselves for our negative qualities, thinking that self criticism is the key to improving our performance. However, a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to m
11、ake friends with other people. How can we believe that others could like us if we believe our inner being is flawed? If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. The person who doesnt like you might be fearful, or shallow or busy or shy. P
12、erhaps you and that person are simply a mismatch for each other at this particular time.Dont take yourself out of the game by deciding that your flaws are bigger than your good qualities. In fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else. Although some
13、factors that might cause one person to reject you, there are at least many factors that will work in your favor.You might be thirty pounds over your ideal weight, but you may have a wonderful laugh and a real enthusiasm for life. There are many people who dont mind your extra pounds. You may drive a
14、 shabby car, but you might be a great dancer and a loyal friend. There are people out there looking for loyalty, or fun, or sweetness, or wisdom, and the package it comes in is not important. If you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is l
15、ooking for physical beauty in their friends. You can decide to feel inferior because you dont have much money and you dont drive a nice car. You can believe that this is the reason that you dont have many friends in your life. On the other hand, if you are very wealthy you may be suspicious that eve
16、ryone is after your money and that nobody really likes you as a person. The point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any.【小题1】According to the passage, plays an important role in making friends. A. admitting your shortcomin
17、gs B. self criticism C. modestyD. confidence【小题2】If you are not liked by a person, . A. you should find the reason in yourself B. youd better talk with the person face to face C. you may not be the one to be blamed D. you and that person misunderstand each other【小题3】We can learn from the third parag
18、raph that . A. your good qualities may make you earn more money B. your weakness may also be your strengths in some way C. your negative qualities may cause you to lose friends D. youll have few friends if you dont share the same interest【小题4】 Which of the following is TRUE according to the author?
19、A. It is important to lose weight. B. It is easier for a wealthy person to make friends. C. Inner qualities are more important than physical appearance. D. If you are not beautiful enough, try to improve your physical beauty.【小题5】What do you think the author is most likely to suggest if he continues
20、 to write? A. How to find your good qualities. B. How to make friends. C. How to make self criticism. D. How to keep fit.【答案】【小题1】D【小题2】C【小题3】B【小题4】C【小题5】A【解析】试题分析:本文叙述了人们也许花费很多的时间去怪罪自己的性格不好,其实你的弱点也有可能是你自己的长处,要想广交朋友必须要对自己有自信心。【小题1】细节理解题。根据However, a constant focus on our supposed shortcomings can st
21、op our efforts to make friends with other people.可以要有自信才能广交朋友,故选D。【小题2】细节理解题。根据If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you.一个人不喜欢你可能与你无关,故选C。【小题3】细节理解题。根据In fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to s
22、omeone else. 你的弱点也许是你的强项,故选B。【小题4】细节理解题。根据If you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends. 内在素质比外在外表更重要的,故选C。【小题5】推理判断题。根据The point is that you can focus on just about anything and believe its the
23、 reason you do not have friends and cannot make any.可推知不要只看到自己的不足,还应找到自己的好的品质,那么如何找到自己好的品质,就是下文要叙述的内容,故选A。 【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 An idea that started in Seattles public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
