广东省2011届高考英语仿真模拟试题全解全析(8).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 2011 高考 英语 仿真 模拟 试题 全解全析
- 资源描述:
-
1、广东省2011届高考英语仿真模拟试题全解全析(八)本试卷共三大题,满分150分。考试用时120分钟。 注意事项:1答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位号填写在答题卡上。用2B铅笔将试卷类型(A)填涂在答题卡相应位置上。将条形码横贴在答题卡右上角“条形码粘贴处”。2选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。3非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按
2、以上要求作答的答案无效。4考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。. 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共10小题,每小题2分,满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。People of Burlington are being disturbed by the sound of bells. Four students from Burlington College of Higher Education are in the bell tower of the 1 an
3、d have made up their minds to 2 the bells nonstop for two weeks as a protest against heavy trucks which run 3 through the narrow High Street. “They not only make it 4 to sleep at night, but they are doing damage to our houses and shops of historical 6 ,”said John Norris, one of the protesters.“If we
4、 must have these noisy trucks on the roads,” said Jean Lacey, a biology student, why dont they build a new road that goes round the town? Burlington isnt much more than a 8 village. Its streets were never 9 for heavy traffic.Harry Fields also studying 10 said they wanted to make as much 11 possible
5、to force the government officials to realize what everybody was shavings to 12 .“Most of them dont 13 here anyway,” he said, “they come in for meetings and that, and the Town Hall is soundproof, so they probably dont 14 .It high time they realized the problem.” The fourth student, Liza Vernum, said
6、she thought the public were mostly on their side, and even if they werent they soon would be.I asked if they were 16 that the police might come to stop them.“Not really,” she said, “actually we are 18 bell ringers. I mean we are assistant bell ringers for the church. There is no law against practisi
7、ng.”I 20 the church with the sound of the bells ringing in my ears. 1. A. collegeB. villageC. townD. church 2. A. changeB. repairC. ringD. shake 3. A. now and thenB. day and nightC. up and downD. over and over 4. A. terribleB. difficultC. uncomfortableD. unpleasant 5. A. sceneB. periodC. interestD.
8、sense 6. A. prettyB. quiteC. largeD. modern 7. A. testedB. meantC. keptD. used 8. A. wellB. hardC. biologyD. education 9. A. effortB. timeC. troubleD. noise10. A. standB. acceptC. knowD. share11. A. shopB. liveC. comeD. study12. A. noticeB. mentionC. fearD. control13. A. surprisedB. afraidC. pleased
9、D. determined14. A. properB. experiencedC. hopefulD. serious15. A. leftB. foundC. reachedD .pass1-15 DCBBC CBCDA BABAA1. D 由下文可知,这四名学生是在教堂的钟楼内敲钟以示抗议的,“我”也是在此对他们进行采访的。(参见文章最后一句)2. C ring = to (cause to) give a sound like a bell (钟、铃等)鸣;响;敲钟;摇铃参见下文中的“bell ringer”一词。3. B 由下文(使人在夜间难以入睡)可知,这些大卡车是不分昼夜地穿行在
10、这条街上的。4. B 大卡车的噪音扰民,使人很难入睡。5. C a place of historical interest名胜古迹。6. C 照应下句,意为:如果必须让这些噪音很大的卡车在路面上行驶,那为何不新建一条环城公路呢?镇和一个大的村庄没有什么两样,街道狭窄,本来就不是为通行这么多车辆而设计的。7. B Be meant /intended for sth /to do sth.= be done or made for a particular purpose.8. C Jean Lacey是一个生物系学生,由一词可知也是学生物的。9. D 由上文可知他们要连续两周不停地敲钟制造尽
11、可能大的噪音以迫使政府意识到噪音扰民这一问题。10. A stand (vt.) = to bear; put up with; tolerate; endure容忍;忍受。11. B 联系下文此处意为:不管怎么说大多数官员是不住在这儿的,他们进城来是为了参加会议。12. A 这些官员既不住在这儿,进城里开会,又呆在有隔音功能的大厅内,很有可能注意不到噪音的严重性。13. B be afraid that = fear that14. A Proper = right, suitable, correct适当的;恰当的;对的。此处意为实际上我们是正当的敲钟人 是帮助教堂敲钟的。他们不担心警察来
12、阻止他们,是因为他们是专门负责帮助教堂敲钟的。没有一条法律规定不准练习敲钟。15. A “我在采访完这四名大学生后,离开教堂,耳边还回荡着钟声。第二节:语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。Sometimes Chinese English teachers are puzzled by _16_ questions, “Have you got any skills in reading comprehension?” Actually, many of the teac
13、hers cant give students 17_ efficient way to deal with reading. Anyway, _18_ often simply say, “Read more and practise more, and you 19 _ (get) more experience in reading comprehension.” Frankly, these teachers good 20 _ (suggest) are only helpful to arouse students interest in reading 21 _ not help
14、ful to deal with the questions in the examinations of reading comprehension. Personally, I think the skill for reading comprehension should be based 22_ the knowledge of English writing. Since the English passages are written under some rules or principles, the science of reading and understanding m
15、ay have a close relationship with writing. Reading comprehension cant be independent from the knowledge of writing. So _23_ (do) better in reading comprehension, we should learn the knowledge of writing, study _24_ questions are designed and the relationship _25_ questions and the reading materials.
16、全解全析 本文主要探讨了英语阅读技巧方面的话题。16. such 由后面列举的问题可知,此处是指“这样的”问题。17. an 指“一种”有效的方法,表示“一种”用不定冠词,efficient以元音音素开头,用an。18. they 指代前文中的the teachers。19. will get 在“祈使句+and+陈述句”句型中,陈述句的谓语动词要用一般将来时。20. suggestions 作主语用名词,谓语是are,可见此名词要用复数。21. but 因helpful to与not helpful to显然转折关系,用but连接两个形容词短语作表语。22. on 固定搭配be based
17、on意为“以为基础,在的基础上”。23. to do 作目的状语,要用动词不定式。24. how 引导宾语从句,并在从句中作方式状语,即研究问题是“如何”设计的。25. between 表示两者之间。.阅读第一节阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。AMost Americans get what money they have from their work; that is, they earn an income from wages or salaries. The richest Americans, however, get most of their
18、 money from what they own their stocks, bonds, real estate, and other forms of property, or wealth. Although there are few accurate statistics to go by, wealth in American society appears to be concentrated in very few hands. More than 20 percent of everything that can be privately owned is held by
19、less than one percent of the adult population and more than 75 percent of all wealth is owned by 20 percent of American adults. The plain fact is that most Americans have no wealth at all aside from their homes, automobiles, and a small amount of savings.Income in the United States is not as highly
20、concentrated as wealth. In 1917 the richest 10 percent of American families received 26.1 percent of all income, while the poorest 10 percent received 17 percent, mainly from Social Security and other government payments. The most striking aspect of income distribution is that it has not changed sig
21、nificantly since the end of World War II. Although economic growth has roughly doubled real disposable (可自由使用的) family income (the money left after taxes and adjusted for inflation) over the last generation, the size of the shares given to the rich and the poor is about the same. By any measure econ
22、omic inequality is great in the United States.The reality behind these statistics is that a large number of Americans are poor. In 1918, 14 percent of the population was living below the federal governments poverty line, which at that time was an annual income of $ 9 287 for a non-farm family of two
23、 adults and two children. In other words, about one out of seven Americans over 31 million people was officially considered unable to buy the basic necessities of food, clothes, and shelter. The suggested poverty line in 1981 would have been an income of about $11 200 for a family of four. By this r
24、elative definition, about 20 percent of the population or more than 45 million Americans are poor. 26. What do the majority of the Americans have in terms of wealth? A. Their income and savings.B. Everything they own in their homes.C. Actually, they have no wealth at all.D. Their house, cars and sma
25、ll amounts of savings.27. What is the percentage of wealth that is in the hands of most Americans?A. More than 25%.B. Less than 25%. C. More than 75%. D. Less than 20%.28. Why is economic inequality still great in the US in spite of the economic growth?A. Because the proportion of income received by
26、 the rich and the poor remains almost the same as in 1917.B. Because the economic growth has widened the gap of the family income between the rich and the poor.C. Because income in the US is still concentrated in the hands of the richest 10% of American families.D. Because some Americans made great
27、fortunes during the Second World War.29. What can we learn from comparison of the two poverty lines in the last paragraph? A. The poverty line of 1918 is more favorable to the poor than that of 1981.B. The 1981 line didnt leave much to the poor.C. There were more Americans who were officially poor b
28、y the 1981 line.D. There were more Americans who were officially poor by the 1918 line.30. From the last two sentences we can see that 1981 governments poverty line _.A. was of no good for the poorB. was not put into operation thenC. was officially approved D. was not helpful to the poor全解全析 2630 DB
29、ACB 本文分析了美国财富的分配状况及其存在的问题。26. D。细节题。根据文章第 1 段最后一句 most Americans have no wealth at all aside from their homes, automobiles, and a small amount of savings 可推知此题答案为 D。27. B。推断题。根据文章第 1 段倒数第 2 句 more than 75 percent of all wealth is owned by 20 percent of American adults 可推知此题答案为 B。28. A。推断题。根据文章第2段第2句
30、 The most striking aspect of income distribution is that it has not changed significantly since the end of World War II 可推知此题答案为 A。29. C。推断题。文章最后一段说:1981年与1918年所统计的贫困户的数量的比较。由此可知此题答案为 C。30. B。推断题。根据文倒数第2句的虚拟语气可推知此题答案为 B。BWhether youre headed to another country for business or pleasure, it is likely
31、that you need to keep in touch with family or business partners in the United States. But if you plan to do that using your cell phone, you could have an unwelcome surprise-U.S. cell phones dont work abroad. U.S. companies use different forms of technology, not like most of the international communi
32、ty, including Europe.However, there is an easy, cost-effective solution(方法) to staying in touch while youre traveling. You Can rent a phone that is guaranteed to work in the countries youre visiting. Roadpost offers a 30-day cell phone rental plan that includes free incoming calls, free voicemail an
33、d call waiting services. The service is convenient and simple. You can place your order online and your phone will be shipped to arrive on the date you want. If an unexpected business trip comes up, Roadpost can provide next-day delivery for most cities. In addition to the phone, Roadpost provides a
34、 spare battery, travel charger and a leather carrying case. When your phone is shipped from Roadpost, you receive an e-mail confirmation that contains your international cell phone number so you can leave it with family members and business partners; Roadpost even provides business cards preprinted
35、with your international phone number. Those who dont want to be without e-mail while traveling can rent an international BlackBerry. It can be hard to stay in touch by e-mail when traveling. With an international BlackBerry, you can email as much as you like, without worrying about an expensive bill
36、. If youre traveling to very remote areas, you may want to consider renting a satellite phone: Because they receive their signals from satellites, these phones work anywhere on theplanet, including oceans and mountains. When you return, simply ship the phone or BlackBerry back to Roadpost using the
37、return kit the company provides.31. According to the text, Roadpost probably is_. A. an organization that offers some free services B. a person who offers some advice to foreign tourists C. a company that rents cell phones to Americans going abroad D. a Person who makes travel plans for Americans32.
38、 The first paragraph mainly tells us that _. A. Americans need to change their cell phones B. European form of technology is different from Americas C. U.S. cell phones dont work abroad D. Americans who go abroad will meet an unwelcome surprise33. Which of the following will help you a lot in mounta
39、inous areas? A. BlackBerry. B. The return kit. C. E-mail. D. Satellite phones.34. According to the text, it can be inferred that _. A. an international BlackBerry is mainly used to send e-mail B. Roadpost can offer cell phones using in different areas C. you should select a bag used to send your cel
40、l phone D. Roadposts service is convenient and simple 35. Which of the free services can you get from Road post? A. Voicemail. B. Sending e-mail. C. Shipping the phone back. D. Call waiting services.全解全析本文主要介绍美国的一家提供租用手机服务的公司Roadpost公司的一些基本情况。31. C. 推理判断题。由全文内容可知Roadpost是一个为出国的美国人提供租用手机服务的公司。32. C.
41、主旨大意题。文章第一段指出,美国的手机系统不同于世界其它地区。因此,出国的人如果想通过手机联系就必须更换手机。33. D. 细节理解题。文章第五段提到,在山区最好使用卫星电话,也就是利用卫星传输信息的手机。34. B. 推理判断题。通读全文可知,Roadpost能够提供适合于不同地方的手机。35. A. 细节理解题。可以利用排除法,文章最后两段并没有指出发送邮件和返还手机时是否收费,故B和C错误;再根据文章第二段最后一句可知,D项不是免费的。C BThe naive fellow has never met a thief and firmly believes that he lives i
42、n a world without thieves. And, the female thief fights against other thieves only to protect this guys daydream. Sound strange? Then go to the cinema to see what happens in A World Without Thieves (Tianxia Wuzei). Its the latest offering from Chinese director Feng Xiaogang. The film will hit mainla
43、nd cinemas on December 9, 2004.Adapted from the book of the same name, it tells the story of a couple, both of them skillful thieves, who find their consciences on a thief-filled train.Wang Bo (Andy Lau, or Liu Dehua) is a master pickpocket from Hong Kong. Wang Li (Rene Liu, or Liu Ruoying) is a tal
44、ented cheat from Taiwan. Theyre partners in crime and passion, and cheat their way across China, until one day they run into Shagen (Wang Baoqiang) at a railway station.An orphan since birth, Shagen spends more time with wolves than with men. He believes in the basic goodness of human nature and is
45、convinced that he lives in a world without thieves. Having saved up 60,000 yuan after five years of hard work, he decides to go back to his hometown, build a house and get married.However, the train Shagen boards is full of thieves. Besides Wang Bo and Wang Li, there is a gang of highwaymen under th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
