2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 Friends Forever Section Ⅰ Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Friends Forever Section Starting out 2021 2022 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Starting out & Understanding ideas.阅读理解AShe was returning from teaching out in a small community.It was a black, moonless night, and a heavy snow was falling.She thought back to the time when she had first started teaching out in small communities.During those days she had always picked up hitchhike
2、rs (搭便车者), until the day her sister told her that one of her friends had been shot in the head by a hitchhiker, all because she had stopped out of kindness to help him during a storm.Her family didnt stop worrying about her safety over the hitchhikers until the family heard the promise: “No more hit
3、chhikers!” The snow that night was making her think back to this.Then she saw a man waving.She slowed down for him, but as he ran toward the car in the dark, she shook with fear.Yet she thought that if he was truly in need, she couldnt leave him here in this storm.The stranger explained that his car
4、 was dead, and she told him to get in.They drove for an hour into the next city and she took him to a convenience store.She waited until he had made a call.When he reported back to her that a family member would soon come to pick him up, she wished him well and then left.Tears fell on her cheeks as
5、she drove away.It felt as though she had been holding her breath for an hour.“I hope theyll understand why I had to break my promise,” she thought.语篇解读:本文为一篇记叙文。文章主要介绍了女主人公搭载陌生人的事情。1What made the womans family worried about her safety?AShe had been hurt by a hitchhiker.BA friend of her sisters was k
6、illed by a hitchhiker.CThere were often snowstorms on her way home.DHer car often broke down on her way home.解析:选B细节理解题。根据第二段中的until the day her sister told her that one of her friends had been shot in the head by a hitchhiker, all because she had stopped out of kindness to help him during a storm 可
7、知,家人担心她是因为她妹妹的朋友因为搭载了搭便车的人被杀害了。故选B。2The stranger asked for help because .Ahis car had broken downBhe wanted to rob herChe couldnt find his way homeDhe couldnt get in touch with his friends解析:选A细节理解题。根据第五段中的The stranger explained that his car was dead 可知,陌生人寻求帮助的原因是车子坏了。故选A。3What can we know about th
8、e woman from the passage?AShe was sorry to pick up the stranger.BShe felt too tired to breathe.CShe had been afraid of being with the stranger.DShe had been too careful when driving in the storm.解析:选C推理判断题。根据倒数第二段中的It felt as though she had been holding her breath for an hour.可知,她其实很害怕。故选C。4What wou
9、ld be the best title for this passage?AA Safety ProblemBAn Important HitchhikerCA Friendly StrangerDA Broken Promise解析:选D标题归纳题。根据文章的内容可知,女主人公向家人承诺不再搭载搭便车的人,但出于好心,还是帮助了一位陌生人,打破了自己的承诺,故选D。BToo many people want others to be their friends, but they dont give friendship back.That is why some friendships
10、dont last very long.To have a friend, you must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you.Learning to be a good friend means learning three rules: be honest; be generous (慷慨的); be understanding.Honesty is where a good friendship starts.Friends must be able to trust one anot
11、her.If you do not tell the truth, people usually find out.If a friend finds out that you havent been honest, you may lose your friends trust.Good friends always rely on one another to speak and act honestly.Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow.You do not have to give your lun
12、ch money or your clothes.Naturally you will want to share your ideas and feelings.These can be very valuable to a friend.They tell your friend what is important to you.By sharing them, you help your friend know you better.Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem.Something
13、 may go wrong at school.Talking about the problem can make it easier to solve.Turning to a friend can be a first step in solving the problem.So to be a friend you must listen and understand.You must try to put yourself in your friends place so that you can understand the problem better.No two friend
14、ships are exactly alike.But all true friendships have three things in common.If you plan to keep your friends, you must practice honesty, generosity and understanding.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了能够交到好朋友的三个关键品质:诚实,慷慨大方,善解人意。5Some friendships dont last long because .Athere are too many people who want to mak
15、e friendsBthose who give others friendship receive friendship from othersCsome people receive friendship but dont give friendship backDthey dont know friendship is something serious解析:选C细节理解题。根据第一段第一句Too many people want others to be their friends, but they dont give friendship back.可知,有些友谊不会长久,是因为有
16、些人接受了友谊却不给予回报。故选C。6According to the passage, honesty is .Asomething countableBthe base of friendshipCas important as moneyDmore important than anything else解析:选B细节理解题。根据第二段第一句Honesty is where a good friendship starts.可知,诚实是友谊的基础。故选B。7In the third paragraph, the underlined word “They” refers to .Agen
17、erosity and friendshipBgenerosity and sharingCyour ideas and feelingsDyour clothes解析:选C词义猜测题。根据第三段中的Naturally you will want to share your ideas and feelings.These can be very valuable to a friend.They tell your friend what is important to you.可知,画线词“They”指的是你的想法和感受。故选C。8What is the best title for th
18、is passage?AHow to Be a FriendBHonesty Is the Best PolicyCA Friend in Need Is a Friend IndeedDThree Important Points in Life解析:选A标题归纳题。根据第一段内容可知,要想交到好朋友,你必须学会像你想被朋友对待的那样去对待朋友,交朋友意味着要学习三条规则:诚实,慷慨大方,善解人意。所以文章的最佳标题为“如何交朋友”。故选A。CResearchers in Australia, who studied 1,500 people and their lifestyle, hav
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384882.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
