2021-2022学年新教材高中英语 Unit 5 Into the wild Section Ⅲ Developing ideas课时检测(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Into the wild Section Developing ideas课时检测含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Developing ideas.阅读理解AAnimals are natural resources that people have wasted all through our history.Animals have been killed for their fur and feathers, for food, for sport, and simply because they were in the way.Thousands of kinds of animals have disappeared from the earth forever.Hundreds more ar
2、e on the danger list today.About 170 kinds in the United States alone are considered in danger.Why should people care? Because we need animals.And because once they are gone, there will never be any more.Animals are more than beautiful or interesting or a source of food.Every animal has its place in
3、 the balance of nature.Destroying one kind of animal can create many problems.For example, when farmer killed large numbers of hawks, the farmers stores of corn and grain were destroyed by mice.Why? Because hawks eat mice.With no hawks to keep down their numbers, the mice multiplied quickly.Luckily,
4、 some people are working to help save the animals.Some groups raise money to let people know about the problem.And they try to get the governments to pass laws protecting animals in danger.Quite a few countries have passed laws.These laws forbid the killing of any animal or plant on the danger list.
5、Slowly, the number of some animals in danger is growing.语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述了现在许多动物面临着危险以及人们杀戮动物的原因。幸运的是,一些组织和国家开始采取措施来保护动物了。1Animals are important to us mainly because .Athey give us a source of foodBthey are beautiful and lovelyCthey keep the balance of natureDthey give us a lot of pleasure解析:选C细节理解
6、题。由第四段内容可知,动物保持着自然界的平衡,所以它们很重要,我们不能伤害它们。故选C。2What is the meaning of the underlined word “multiplied” in Paragraph 5?ABecame more.BBecame less.CTurned black. DAte food.解析:选A词义猜测题。由第五段中的Because hawks eat mice.With no hawks to keep down their numbers, the mice multiplied quickly.可知,老鹰吃老鼠,老鼠数量就会减少,但如果没有
7、老鹰,老鼠数量就会越来越多。因此multiplied在此处意为“Became more”。故选A。3We can infer from the passage that .Apeople have known the importance of animal protection since a long time agoBanimals play an important role in peoples lifeCthe number of hawks is on the decreaseDmany countries passed laws forbidding the killing o
8、f any animal解析:选B推理判断题。由第四段和第五段可知,动物保持着自然界的平衡,破坏一种动物会产生许多问题,比如,农民杀了大量的鹰,自己的粮食就会被毁掉,说明动物在人们的生活中扮演着重要的角色。故选B。4What is the best title for the passage?ASave the Animals BUseful AnimalsCLaws for Animals DAnimals in Danger解析:选A标题归纳题。第一、二段讲了“动物面临的生存现状,人们并未意识到动物保护的重要性”;第三、四、五段讲了“保护动物的原因”;第六段讲了“有些人正在努力帮助拯救动物
9、”;最后一段讲了“不少国家通过了法律保护动物”。所以文章主要讲的是保护动物。A项作文章标题能体现这一点,故选A。BBack in 1859, an Englishman, Thomas Austin, brought 24 rabbits to Australias eastern state of Victoria.Never before had there been any rabbits on the Australian continent.Austin and other homesick English settlers thought rabbits would remind
10、them of the green fields of home.They also felt the creatures would provide them with game to hunt.However, the rabbits spread through Victoria, New South Wales, southern Queensland, and South Australia in no time.Worse, the animals had begun moving west.These little creatures easily went through pa
11、stures and crops, and destroyed almost everything in their path.They evicted wallabies (a kind of Australian animal) and other nowendangered animals, moving in and taking over their homes.The rabbits just chose to eat certain grasses and small bushes, which completely changed the local ecosystem.In
12、times of drought, the rabbits dug deep into the ground to find small amounts of water in the roots of plants.As the vegetation cover was destroyed, erosion became a serious problem.By 1894 the threat had reached Western Australias border.In the end, a decision was made to build a rabbitproof fence t
13、hat would cross the continent from north to south.In late 1901, the construction of the Number 1 Rabbitproof Fence began.The project required 400 camels, 150 horses, 50 donkeys, and 4 teams of oxen.Posts made of bushes were driven into the ground every twelve feet.Wire netting that reached out three
14、 and a half feet above the ground and one foot into the ground was fixed between the posts.By 1907 the rabbitproof fence was completed.A second and third fence line had been added when rabbits were found west of the original fence.With the Number 2 and Number 3 fences, Australia was totally divided
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384978.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
