广东省北京师范大学东莞石竹附属学校2019-2020学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 北京师范大学 东莞 石竹 附属 学校 2019 2020 学年 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省北京师范大学东莞石竹附属学校2019-2020学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析)第一部分:听力(共两节,满分15分)第一节 听力理解 (共5小题,每小题2分,满分10分)每段播放两遍。各段后有几个小题,每段播放前每小题有5秒钟的阅题时间。听第一段对话,回答第1-2题。1. What are the two speakers talking about ?A. A TV show B. Gymnastics . C. Russian children.2. What do we know from the conversation ?A. Russian athletes have
2、 been doing well.B. Italian athletes are the big winners in the international competitions.C. American athletes are the big winners in the international competitions.听第二段对话,回答第3-5题。3. Where is the group from?A. Britain . B. Italy. C. America.4. Which song will the group sing tonight?A. Flying in the
3、 wind . B. If you let me go. C. Promises in the wind.5. How will they go there?A. By car. B. By bus. C. On foot.第二节 听取信息 (共5小题,每小题1分,满分5分)听下面一段独白。请根据题目要求,从所听到的内容中获取必要的信息。My friendThe situation wemet for the firsttime(1) It was August 31, 2006. the first day in school.(2) I knocked into her as she 6.
4、 the car. Thebooks she was holding 7. the ground.What kind of girlshe was in myopinionAt firstAll she showed me for the firstimpression was her 8. .As dayspassed(1) She was from a(n) 9.family but actually a friendly andeasy-going girl.(2) Her ability to 10. Chineseclassics left me with respect.第二部分:
5、阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从短文后每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AYinqixing Indoor Skiing Site, formerly known as Hokkaido Indoor Ski Resort, is the first indoor skiing site in Asia, which covers an area of 100.8 thousand square meters and the ski track is 380 meters in length a
6、nd 80 meters in width, with the maximum drop of 42 meters. There are three sections of snow runs and a huge platform for practicing, which are suitable for skiing enthusiasts of various skiing degrees. The temperature in the skiing site maintains below -2 all the year round. Snow thickness ranges fr
7、om 30 cm to 50 cm.Solo Adventure Tips:Location: No, 1835, Qishen Road, Qibao Town, ShanghaiHow to Get There?Public Bus: 91,92,803,953Free Scheduled Bus:Location: North Square, Xinzhuang Station, Subway Line IDeparture time: from 9:00 to 21:00, operating every half an hourTicket Price:Adults: 138; Ch
8、ildren: 80 (Ordinary time)Adults: 158; Children: 100 (On weekends)Opening Hours:9: 30 to 22: 30 from Monday to Thursday and Sunday; 9:30 to 24:00 on Friday and Saturday;It will stop selling tickets after 21:00.More Tips:Bathing fees: 6 per personStay overnight: 20 per personPrivate room of 2 people:
9、 58 per personPrivate room of 3 people: 68 per personMeal: 50 per personFor more information, you can click here Yinqixing Indoor Skiing Site or directly call 021-64788666/021-63816698.1. Who is Yinqixing Indoor Skiing Site suitable for?A. People who are good at climbing.B. People of high skiing deg
10、rees only.C. People of different levels of skiing skills.D. People who are enthusiastic about outdoor sports.2. How much will a couple with their kid spend on a Wednesday, lunch included?A. 506B. 566C. 356D. 4563. Where does this passage probably come from?A. A newspaper.B. A website for travel.C. A
11、n entertainment magazine.D. A travel guide.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了上海银七星滑雪场的规模、场景以及与去滑雪相关的一些注意事项。【1题详解】细节理解题。由文章第一段中的“There are three sections of snow runs and a huge platform for practicing, which are suitable for skiing enthusiasts of various skiing degrees.”可知,银七星滑雪场有三段坡道和一个练习大平台,可
12、供不同程度的滑雪爱好者使用。所以不同水平的滑雪爱好者都可以去银七星室内滑雪场去玩。故选C。【2题详解】细节理解题。由Ticket Price下边的内容可知,周内去滑雪,成人票价138元,儿童票价80元。由“Meal: 50 per person”可知,一顿饭每人50元。题干中一对夫妻和小孩周三去滑雪,包含午餐,就应该列出算式为138*2(两个成人票价)+80(一名小孩票价)+150(三个人午餐钱),合计506元。故选A。【3题详解】推理判断题。由文章最后一段中的“you can click here”可知,这篇应用文来源于网站上,只有在网页上才可以“click”以获取更多信息。选项B中的“we
13、bsite”与这句话呼应。A. A newspaper(报纸);C. An entertainment magazine(娱乐杂志);D. A travel guide(旅游指南)都是书,不能click获取更多信息。故选B。【点睛】推断文章来源题的解题方法一般有两种:根据文体和题材特点推断文章来源(例如:文中出现日期、地点或通讯社名称一般出自于报纸;介绍设备、产品名称、作用或操作方式的一般是产品说明;文中出现网络用词(click ;online)等一般来源于网站等)与根据文章内容推断文章来源。本文中第三题考查的就是推断文章来源的题目,且我们可以根据第一种方法中的文中关键词click可以确定这篇
14、文章来源于网络。与文章来源相关的词汇和篇章格式大家多积累,多总结,以便考试时快速定位,精准解题。BA young woman turns around and around quickly, and jumps high. In the background, a young girl reads a rejection (拒绝) letter from a ballet school.“ You have the wrong body for ballet,” it says, “and at thirteen, you are too old. ”This was one of the m
15、ost popular advertisements (广告) of 2014 and it describes American ballet Theatres principal (主要的) dancer Misty Copeland.This was not a real letter. But Copeland says it is very similar to letters from her childhood. While many dancers start at the age of three. Copeland only began to study ballet in
16、 1995 as a thirteen-year-old.People often told her that she was too old, or that she didnt have the perfect body type (She is only 157 cm tall). Her family moved a lot, and it was sometimes difficult for her to attend ballet classes. But Copeland loved dancing and did not want to give up. She stayed
17、 with her ballet teacher during the week and spent time with her family only at the weekend. This was a difficult life, but she worked hard and won her first national competition when she was fourteen years old. Copeland joined the American Ballet Theatre in 2000 and performed in many ballets over t
18、he next few years. In 2007, she became a solo (单独的) performer, and in 2015 she became its principal dancer.Copeland is now a dancer, author and Broadway performer. She also stars in the 2015 film A Ballerinas Tale. So whats next? According to Copeland, anything is possible: My career (职业) really is
19、just now beginning.4. How old was Copeland when she became the principal dancer?A. 13B. 14C. 25D. 335. Why was it difficult for Copeland to attend ballet classes?A. Because her family moved a lot.B. Because she was not a good dancer.C. Because she had no invitation letter.D. Because she had the wron
20、g body type.6. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Copeland became successful because of the advertisement.B. Copeland had to spend a lot of time away from her parents.C. Copeland won her first national competition as a solo performer.D. Copeland has ended up her career as an
21、actress on Broadway.7. Whats the writers opinion of Copeland?A. Copeland sets an example who never gives up.B. Copeland was too old to start ballet at thirteen.C. Copeland has made her achievements by accident.D. Copeland was lucky to get support from the ballet school.【答案】4. D 5. A 6. B 7. A【解析】本文是
22、一篇记叙文。讲述了曾经因为年龄太大而被舞蹈学校拒绝的Copeland凭借自己的努力成为了一名舞蹈家,作家和百老汇演员。【4题详解】细节理解题。根据Copeland only began to study ballet in 1995 as a thirteen-year-old.可知Copeland.于1995年才开始学习芭蕾舞,当时她只有13岁。也就是她出生于1982年。根据可知她在2015年成为其首席舞者,这个时候她33岁。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据Her family moved a lot, and it was sometimes difficult for her to
23、 attend ballet classes. 可知她的家庭经常搬家,所以有时参加芭蕾舞课对她来说很难。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据She stayed with her ballet teacher during the week and spent time with her family only at the weekend可知她整个星期都和芭蕾舞老师在一起,直到周末才和家人在一起。这说明她和家人待在一起的时间很少。故选B。【7题详解】推理判断题。本文讲述的是Copeland凭借自己的努力成为了一名舞蹈家,作家和百老汇演员,面对困难永不言弃的经历,语气是赞扬的,所以对于作者来
24、说,Copeland树立了一个永不放弃的代表。可知选A。CA new study has found the amount of antibiotics(抗生素)given to farm animals is expected to increase by two-thirds over the next 15 years. Researchers are linking the growing dependence on the drugs to the increasing need for meat, milk and eggs. However, the drugs could qu
25、icken the development of antibiotic-resistant infections(感染). Such infections are already a major public, health concern in the United States.The World Health Organization notes when people stop living in poverty(贫困), the first thing they want to do is eat better, rather than earn more money. For mo
26、st people, that means their diet should contain more meat. With the rapid development of Asia, people there are eating nearly four times as much meat, milk and other milk products as they did 50 year ago.To meet the need, farmers have put many animals into smaller spaces. As the animals are crowded
27、together, the easiest way to deal with some of the problems of crowding is to give them antibiotics. Its clear that antibiotics help animals stay healthy in a crowded environment and grow faster. But bacteria can develop resistance to the drugs gradually.Nowadays, doctors find antibiotics that once
28、worked against the infections no longer work. The bacteria have learned ways to fight against the drugs. The heavy use of antibiotics in animals is responsible for the growth of antibiotic resistance worldwide. In the United States, at least two million people get drug-resistant infections each year
29、 and at least 23,000 die from an infection.Europe has banned the use of antibiotics to increase animal growth. And the United States is hoping to persuade farmers to stop using antibiotics for that purpose.8. What accounts for the increasing amount of antibiotics given to farm animals?A. The desire
30、for new drugs.B. The less effective antibiotics.C. The outdated farm technology.D. The need for more various foods.9. What do most people want to do first when they get rid of poverty according to the WHO?A. Making a lot of money.B. Focusing more on health.C. Having more meat in their diet.D. Living
31、 in a better environment.10. What can be inferred from the passage?A. Antibiotics do harm to animals.B. Antibiotics help animals stay healthy.C. Antibiotics are used heavily in Europe.D. Antibiotic-resistant bacteria spread to people.11. Whats the passage mainly about?A. A new way of raising farm an
32、imals.B. The advantages of using antibiotics.C. The reason for banning the use of antibiotics.D. The negative effect of antibiotics in farm animals.【答案】8. D 9. C 10. D 11. D【解析】本文主要讲述了随着生活水平的提高,人们对肉的需求量也是大幅上升。因此越来越多的抗生素被注入动物体内,以此来增加肉的供应量。但是抗生素的滥用也带了很多问题,人们食用这种肉后体内对药物产生抗体,每年有大量的人死于感染。所以现在一些欧美国家开始禁止在动
33、物生长过程中注入抗生素。【8题详解】细节理解题。根据文章第二段中“With the rapid development of Asia, people there are eating nearly four times as much meat, milk and other milk products as they did 50 year ago.”以及第三段中“Its clear that antibiotics help animals stay healthy in a crowded environment and grow faster.”可知,随着生活水平的提高,人们对肉的需
34、求量也是大幅上升,而现在养殖动物是在非常拥挤的环境下,因此越来越多的抗生素被注入动物体内,以此来保证动物保持健康、生长迅速进而增加肉的供应量。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“The World Health Organization notes when people stop living in poverty(贫困), the first thing they want to do is eat better, rather than earn more money.”可知,人们脱离贫困后的第一件事就是要吃得更好。故选C。【10题详解】推理判断题。由倒数第二段中“The he
35、avy use of antibiotics in animals is responsible for the growth of antibiotic resistance worldwide. In the United States, at least two million people get drug-resistant infections each year and at least 23,000 die from an infection.可知,抗生素在动物身上的大量使用导致了世界范围内抗生素耐药性的增长。在美国每年至少有两百万人感染了抗药性传染病,每年至少有23,000人
36、死于感染,也就是抗药性扩散到人身上,故选D。【11题详解】归纳概括题。本文主要讲述了随着人们对肉的需求量的大幅上升,越来越多的抗生素被注入动物体内,以此来增加肉的供应量。但是抗生素的滥用也带了很多问题。后半部分着重讲述了抗生素的滥用对人体的伤害以及部分国家对抗生素的限制,故选D。DAfter many considerations and years of heated argument, gray wolves were brought back to Yellowstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and t
37、ransported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves.Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practi
38、cally disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populations major food sources for the wolf grew rapidly. These animals consumed large
39、amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the parks red foxes, and completely drove away the parks beavers.As early as 1966, biologists asked the government to consid
40、er reintroducing wolves to Yellowstone Park. They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems. Many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the
41、wolves. The U.S. Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone. Today, the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. The Yellowstone
42、 wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.12 What is the text mainly about?A. Wildlife research in the United States.B. Plant diversity in the Yellowstone area.C. The conflict between farmers and gray wo
43、lves.D. The reintroduction of wolves to Yellowstone Park.13. What does the underlined word “displaced” in paragraph 2 mean?A. Tested.B. Separated.C. Forced out.D. Released.14. What did the disappearance of gray wolves bring about?A. Damage to local ecology.B. A decline in the parks income.C. Preserv
44、ation of vegetation.D. An increase in the variety of animals.15. What is the authors attitude towards the Yellowstone wolf project?A. Doubtful.B. Positive.C. DisapprovingD. Uncaring.【答案】12. D 13. C 14. A 15. B【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了美国黄石公园重新引进灰狼的事情。因为人类活动影响,狼的数量逐渐减少,鹿群数量逐渐增加,从而造成植被遭到大量破坏。为了解决鹿群和土狼的问题,黄石公园
45、又重新引入了灰狼,取得了良好的效果。【12题详解】主旨大意题。文章开门见山指出黄石公园引进灰狼的举措,之后在下文详细介绍了原因以及带来的良好的转机,由此判断本文主要是关于美国黄石公园对灰狼的引进。故选D。【13题详解】词义猜测题。根据本段尤其是划线词后的两句“Gray wolves once were seen here and there but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone ar
46、ea. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.”可知,因为人类的发展,侵占了灰狼的领域,灰狼逐渐向北迁徙,由此推断灰狼被人类排挤走了。分析选项可知C. Forced out(被排挤出去)符合题意,故选C。【14题详解】细节理解题。根据第三段内容“The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populations major food sourc
47、es for the wolf grew rapidly. These animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the parkcompletely drove away the parks beavers.”可知,灰狼的减少造成了鹿群的增多,从而植被遭到了破坏;而且红狐和海狸也不断减少,由此推断灰狼的消失引起了当地生态的破坏。分析选项可知A(破坏当地生态)符合题意,故选A。【15题详解】推理判断题。根据文章末段末句“The Yellowstone wolf proj
48、ect has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.”可知,作者认为引进灰狼的项目是很有价值的实验,是很值得推广的。所以作者对黄石公园引进灰狼的态度是积极的,赞成的,故选B。第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ways to be safe in schoolSchool safety issues i
49、nvolve more than violence. It may also address such concern as natural disasters, illness, fire and local emergencies. _16_Have a planTeachers and students should know where to go and what to do in case of a school security situation. _17_ Schools can also post guidelines in each classroom with simp
50、le pictures pointing out emergency exits, fire extinguishers(灭火器), and other emergency equipment.Screen visitors_18_ Give school visitors temporary badges(证章) to identify them. Install cameras at all entrances and restrict access as much as possible. Ask teachers and hall monitors to stop anyone in
51、the halls without appropriate identification.Panic buttonsProvide teachers with panic button in classroom so they can ask for help immediately. Provide clear and brief instructions about use and immediate response when started. _19_Establish a hotlineEstablish a hotline so students can report crimes
52、 and threats anonymously(匿名地). Post the number in obvious locations so students can see it on a regular basis. _20_ Establish a student disciplinary committee, and develop peer counseling programs for newcomers and victims of bullying(欺负).A. Teachers and students should be certain that immediate hel
53、p will arrive.B. Visitors are not allowed to enter schools.C. Students may report crimes and threats more quickly without being identified.D. Require that all visitors enter the security office and explain why they are there.E. It is said that about 16,000 students die in school accidents every year
54、 in China.F. So what can we do to make the school a safer place?G. Just as schools practice fire drills, they can conduct safety drills.【答案】16. E 17. G 18. D 19. A 20. C【解析】【分析】本文是说明文。文章讲述了近年来学校的安全问题不仅仅是暴力还涉及自然灾害,疾病,火灾以及当地紧急情况,文章讲述了几种应对方法。【16题详解】根据上文School safety issues involve more than violence. I
55、t may also address such concern as natural disasters, illness, fire and local emergencies.(学校安全问题涉及的不仅仅是暴力。学校安全问题还涉及自然灾害,疾病,火灾以及当地紧急情况。)可知,引出校园安全问题。E项:It is said that about 16,000 students die in school accidents every year in China.(据说在中国每年有大约16000名学生死于校园事故。)承接上文,指出学校安全问题的严峻,故选E。【17题详解】根据上文Teachers
56、 and students should know where to go and what to do in case of a school security situation.(教师和学生应该知道在学校安全情况下要去哪里和做什么。),G项:Just as schools practice fire drills, they can conduct safety drills.(就像学校实行消防演习一样,他们也可以进行安全演习。)对上句的解释,故选G。【18题详解】根据下文Give school visitors temporary badges (证章) to identify the
57、m.(要求所有访客进入安全办公室并解释他们为什么在那里。),再根据标题Screen visitors(监控来访者。)可知,要确保进入学校的来访者不存在危害性,D项:Require that all visitors enter the security office and explain why they are there.(要求所有访客进入保安办公室并解释他们为什么在那里。)符合文意,故选D。【19题详解】根据上文Provide teachers with panic button in classroom so they can ask for help immediately.(在教
58、室里给老师设置紧急按钮,以便他们立即寻求帮助。)可知,这样在遇到紧急情况后,能够立刻得到帮助。A项:Teachers and students should be certain that immediate help will arrive.(老师和学生们应该确信马上会有帮助。)符合文意,故选A。【20题详解】根据上文Post the number in obvious locations so students can see it on a regular basis.(把号码放在明显的位置,这样学生就可以经常看到。这样学生就可以及时报告。)可知,C项:Students may repo
59、rt crimes and threats more quickly without being identified.(学生可能更迅速地报告犯罪和威胁而不被发现。)承接上文内容。故选C。【点睛】如果七选五阅读问题设在段尾时,我们要特别注意与前文的关系,与前文是并列或排比或总分关系。在这种情况下,通常是该段落要求补全说明本段主题的其他细节,因此,根据段落一致性原则,在原文和选项中找到相关的特征词,通常在选项中会出现表示并列或递进关系的关联词或与前文类似的句式结构,或出现同义词等其他信号线索。前面的一句与正确答案的第一句是紧密相连的。要特别注意阅读这样相连的两句,通常会找到关键的线索词句。如果所
60、选答案是引出下一段的内容,如果在选项中找不出与前文之间的关联,此时可考虑与下一段开头是否有一定的衔接。认真阅读下一段开头几句,看是否与选项的最后一句紧密连接起来。如果第一段的段尾是空白,要认真阅读,看此处是细节还是主题。通常文章第一段提出文章的主题,如果在段尾提出主题,会用一些信号如转折词引出来,正确答案中应有这样的特征词。第三部分 语言知识运用(共两节,满分60分)第一节 完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。My mother once said her aim in life was
61、 to be capable of satisfying her desire to leave a personal legacy(遗产)in this worldWhatever was thrown to her life, she never _21_ Her strength, her determination, her belief and values were her strongest qualities and she _22_them with everything she did She left us with many _23_to share, whether
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387992.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
