山东枣庄市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东 枣庄市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、山东枣庄市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(3)及答案 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【2014高考英语综合能力测试题】When we consider the large number of people who need help, being part of the solution can seem overwhelming. There are hundreds of thousands of kids trapped in quitting schools in the U.S. alone. There are many millions of
2、starving children around the world. How can a single person who isnt a billionaire have an impact? Where do you start? Start with one small act. When Hilde Back was a schoolteacher in Sweden, she decided to sponsor (赞助) one childs education in Kenya. Hildes sponsorship of Chris cost about $15 per mo
3、nth. Most poor children in Kenya cannot afford to pay secondary school tuition. Unfortunately, without an education, an extremely difficult and poor life is practically guaranteed. Thanks to Hildes generosity, Chris avoided that fate.Chris graduated from high school, went to University of Nairobi an
4、d then attended Harvard Law School. He became a U.N. Human Rights Advocate, and he started a charity. He got the name of his anonymous (匿名的) sponsor through the Swedish embassy and named his nonprofit organization the Hilde Back Education Fund (HBEF) after the sponsor he never met. HBEF pays tuition
5、 for poor students in Kenya. Since the charitys start, 350 children have been supported. Three hundred and fifty lives have been changed directly so far. That doesnt even include the impact on their families. And who knows how many of these students will be inspired, as Chris was, to give back.When
6、talking about why he started HBEF to educate poor children, he said, I think I want to see a world in which children have equal opportunity and are not robbed of their future by poverty, like so many of my friends in the village were.Its interesting that the only reason why Hilde Back was even alive
7、 to support Chris was because of a strangers kindness. This is a reminder that we can all make a difference, and you never know what a big impact a small act of kindness can have.26. Whats the function of the first paragraph? A. To tell a story. B. To give an example. C. To introduce the topic. D. T
8、o list some questions.27. Which of the following best describes Hilde Back? A. She used to be a poor student in Kenya. B. She did a small act to make a big difference. C. She offered something great to a poor student. D. She did a small act to get a fund named after her.28. What can be inferred from
9、 the passage? A. Chris named his fund after meeting Hilde Back. B. Chris would have a fate of poverty without an education. C. Chris fund is aimed to help poor children in his village. D. Chris knew the name of his sponsor before graduation.29. How is the passage organized? A. Topic- Examples - Conc
10、lusion B. Topic - Argument - Explanation C. Introduction - Comparison - Discussion D. Introduction- Description- Explanation30. What might be the best title of this passage? A. Help the poor B. Learn from Hilde Back C. To be a generous sponsor D. Start with one small act【参考答案】26-30 CBBAD Hilde Back曾
11、受过陌生人的帮助,也曾帮助过陌生人Chris, Chris后来成功了并成立了一个教育基金(HBEF)来帮助更多需要帮助的人。有时候,一个小小的善举可以产生巨大的影响。26. C。作者意图题。第一段前面的铺垫是为了引出这段的最后一句Start with one small act,这句话也是整篇文章的主题。27. B。推理判断题。第二段介绍了Hilde Back资助Chris的故事,而Chris成立基金会可以帮助更多的人。所以,Hilde Back的善举产生了很大的影响。28. B。推理判断题。根据第二段中Unfortunately, without an education, an extre
12、mely difficult and poor life is practically guaranteed. Thanks to Hildes generosity, Chris avoided that fate.可知答案。29. A。文章结构题。文章第一段引出话题,后面用Hilde Back和Chris的故事来做例子,最后一段再归纳主题,故选A。30. D。主旨大意题。根据第一段最后一句Start with one small act.以及最后一段中.and you never know what a big impact a small act of kindness can have
13、.可知答案。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ConsiderYOU. In all time before now and in all time to come, there has never been and will never be anyone like you. You are unique in the entire history and future of the universe. Wow! Stop and think about that. You are better than anyone in a million.You a
14、re the only one like you in a sea of infinity(无穷,无限)!You are amazing! Youre awesome! Beautiful young people are the whimsy of nature, but beautiful old people are true works of art. But you don t become beautiful just by virtue of the aging process. Real beauty comes from learning, growing, and lovi
15、ng in the ways of life. That is the Art of Life. You can learn slowly, and sometimes painfully, by just waiting for life to happen to you. Or you can choose to accelerate your growth and intentionally devour life and all it offers. You are the artist that paints your future with the brush of today.
16、Paint a Masterpiece. God gives every bird its food, but he doesnt throw it into its nest. Wherever you want to go, whatever you want to do, its truly up to you!1Which would be the best title for the passage?AYouBA masterpieceCEnjoy your lifeDReal beauty2By writing this passage, what message does the
17、 writer mean to provide us?ABeing confident is more important than anything else.BYou are of course better than anyone else.CReal beauty comes from learning, growing and loving in the ways of life.DGod will help you once you have made up your mind.3What does the underlined word“accelerate”mean?Aslow
18、 downBincrease the speed ofCdevelopDhelp4What is the main idea of the last three paragraphs?AGod will help those are the most diligent.BActions are more important than goals.CGod will help you if necessary.DYou are the master of your goals and actions【参考答案】14、 A A B D 。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
