山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十五 阅读理解(四).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十五 阅读理解四 山东省 2013 年高 英语 二轮 复习 专题 升级 训练 十五 阅读 理解
- 资源描述:
-
1、2013年高考第二轮复习英语山东版专题升级训练十五阅读理解(四)第一节阅读理解A(2012山东高考压轴卷,D)Han Jiangxue,a 33yearold Beijing native,made his own episode(系列中的一部分)of CCTV 10s Lecture Room(Baijia Jiangtan)after the program rejected him three times.“They said I didnt meet the shows criteria(标准)because I didnt have an associate professor ti
2、tle,” said Han.Han,an international major who graduated from the University of International Business and Economics in 1998,has been studying and writing history for years.With only 30,000 yuan,Han recorded a 6hourlong video of himself lecturing on the Song Dynasty.Han shot the video in the Lecture
3、Room format,using a simple setting,an offscreen voice and photo illustrations(说明)The video soon became a hit after Han posted it online in September.It was called the “copycat” version of Lecture Room.“I wanted to find a channel to make my voice heard,” Han said.“Since there were too few chances to
4、do this in the traditional way,I tried to figure out a wild way,and it worked.”Han takes the word “copycat” as a compliment,rather than as criticism.“The word represents a grassroots movement,” he said.“It means ordinary people enjoying the same rights and.doing something that could only be done by
5、the professionals before.”Han thinks his video is innovative(创新的),even though it copies the format of the Lecture Room show.He points out that he wrote the lecture himself.“If you just copy,no one will be interested;you need to be creative,” Han said.He wants to give another lecture,on European hist
6、ory,which has never been dealt with on Lecture Room.“Next time,I want to use a different format.”1CCTV rejected Han because _.Ahe was an international majorBhe was not an associate professorChe studied history for only a few yearsDhis video was too simple答案:B解析:细节理解题。根据第一段最后可知,拒绝的原因是他没有助教职称。2Han bec
7、ame successful online because _.Ahe copied the format of the Lecture Room showBhe spent 30,000 yuan on his videoChe wrote the lecture himself and his video was innovativeDhe graduated from the University of International Business and Economics答案:C解析:细节理解题。倒数第二段说明了他的录像的优点所在。尽管形式上和百家讲坛一样,但是有创新,而且讲演稿都是
8、他亲自编写的。3The average cost of onehourlong video of Mr.Han is _.A500 yuanB30,000 yuanCabout 5000 yuan Dabout 30,000 yuan答案:C解析:推理判断题。根据第二段最后可知,他花费3万元录制了6个小时的录像,即每小时5千元。4Why did Han Jiangxue post his video online?ABecause he wanted to show it off to CCTV.BBecause he wanted to make his voice heard.CBecau
9、se he had no other way to do it.DBecause he thought the Internet is popular.答案:B解析:细节理解题。中央电视台曾三次拒绝了他的节目,根据第四段可知,他还是要想办法让人们听到他的声音,所以自费录制了节目并发在了网上。5What did Han Jiangxue think of peoples comment about his video?AHe thought they loved his video.BHe thought it was a criticism.CHe didnt take it seriousl
10、y.DHe thought it as an encouragement.答案:A解析:推理判断题。根据第三段“The video soon became a hit.”和第四段“.it worked”以及第五段他对“山寨”的理解可知,他认为人们很喜欢他的讲演。hit意为“成功的事情”;work表示“起作用,行得通”。BTHE EARTH CENTREYou might have heard about the centre of the earth but have you heard of the Earth Centre?It is a new South Yorkshire attra
11、ctiona theme park with a difference.Why does the Earth Centre attract visitors from all over the world?Because it is the worlds first sustainable(可持续的)development park and it aims to promote the idea of sustainable development to all ages.Here you will get to see the world in a way you have never se
12、en it before._There are many impressive attractions.Here are just a few:“Nature Works” which explore pond life found in the various habitats of the Earth Centre.You dont just lookif you want you can catch and handle these creatures too.The Water Cycle Simulator which allows you to speed around the p
13、lanet.The Living Machinea fullscale sewage(污水)treatment system for the Earth Centre that uses plants and microorganisms to create water safe enough to drink.Daredevil Outdoor Activitiesif youre feeling adventurous,try the climbing wall.In addition,there are 400 acres of the Country Park to explore w
14、ith woods,lakes and a wealth of wildlife.Food and drinkIf you get hungryno problem!The Centre has its own caf serving a range of delicious snacks and mealsall organic of course.ShopIf you feel like spending some money,you can call at the Earth Shop where you can buy “sustainable products” such as or
15、ganic cotton Tshirts.How to get thereBy RoadLeave the AIM at Junction 36 and follow the brown Earth Centre signs along the A630,then the A6023 towards Mexborough.The Earth Centre is next right after Conisbrough Railway Station.By RailConisbrough station is next to the entrance to the Earth Centre an
16、d is on the Doncaster to Sheffield line.By BoatThe Earth Centre has a wharf(码头)on the River Don.Opening TimesOpen every day(except Christmas Day)10:00 am5:00 pm.6The Earth Centre is popular with a large number of visitors mainly because _.Aits convenient to get thereBits located in South YorkshireCi
17、t sells organic cotton TshirtsDit stresses sustainable development答案:D解析:细节理解题。根据第二段“Because it is the worlds first sustainable(可持续的)development park and it aims to promote the idea of sustainable development to all ages.”可知应选D项。7Which of the following can be used to fill in the blank in the passage
18、?AHow do you like it?BWhat does it offer?CWho is it intended for?DWhat do you hear about it?答案:B解析:段落大意题。根据“There are many impressive attractions.Here are just a few”可判断此处介绍主题公园所能提供的供游客参观的地方,故选B项。8If you are interested in wildlife,you will probably choose _.Athe Living MachineBthe Water Cycle Simula
19、torCthe Daredevil Outdoor ActivitiesDthe Country Park答案:D解析:细节理解题。根据“In addition,there are 400 acres of the Country Park to explore with woods,lakes and a wealth of wildlife.”可知应选D项。9From the passage,we can learn that _.Athe goods at the Earth Shop do no harm to the environmentBmicroorganisms probab
20、ly pollute the clean waterCthe food at the Earth Centre is made by handDthe Earth Centre has no restaurants答案:A解析:细节理解题。根据“If you feel like spending some money,you can call at the Earth Shop where you can buy sustainable products such as organic cotton Tshirts.”可知应选A项,organic cotton意为“有机棉”。10Accordi
21、ng to the passage,the Earth Centre _.Ais near Conisbrough stationBis open for 8 hours every dayCis busy on Christmas DayDcan be reached by air答案:A解析:细节理解题。根据“Conisbrough station is next to the entrance to the Earth Centre and is on the Doncaster to Sheffield line.”可知应选A项。CMIT researchers and their c
22、olleagues are working to find out whether energy from trees can power a network of sensors(传感器)to prevent spreading forest fires.What they learn could also raise the possibility of using trees as silent guards along the nations borders to discover potential threats such as smuggled(走私的)radioactive m
23、aterials.The US.Forest Service currently predicts and tracks fires with a variety of tools,including remote automatic weather stations.But these stations are expensive and sparsely(稀疏地)distributed.Additional sensors could save trees by providing better local climate data to be used in fire predictio
24、n models and earlier warnings.However,recharging or replacing batteries by hand at very hardtoreach locations makes it impractical and costly.The new sensor system seeks to avoid this problem by developing trees into a selfsustaining power supply.Each sensor is equipped with a battery that can be sl
25、owly recharged using electricity produced by the tree.“A single tree doesnt generate a lot of power,but over time the trickle(细流)charge adds up,just like _” said Shuguang Zhang,one of the researchers on the project and the associate director of the MITs Center for Biomedical Engineering(CBE)The syst
26、em produces enough electricity to allow the temperature and humidity sensors to wirelessly send out signals four times a day,or immediately if theres a fire.Each signal spreads from one sensor to another,until it reaches an existing weather station that sends the data by satellite to a forestry comm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
