2021-2022学年高中英语 Unit 3 A healthy life 单元素养培优(含解析)新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit healthy life 单元素养培优含解析新人教版选修6 2021 2022 学年 高中英语 单元 素养 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、单元素养培优(三) Unit 3. 单词拼写1. More and more people cannot bear the stress (压力) of modern life. 2. According to the law, drivers who are drunk are banned (禁止) from driving. 3. He was so addicted (入了迷的) to computers that his parents were worried about him very much. 4. This is a hospital for those people w
2、ho suffer mental (精神的) diseases. 5. Without any aid, the situation in this country will be desperate (绝望的). 6. He quit (辞去)his job after an argument with his boss. 7. In my opinion, the Internet does strengthen (加强)the relationships between my friends and me. 8. As we all know, there are few male (男
3、性)teachers in the kindergarten in China. 9. I tried to persuade him, but with little or no effect (效果). 10. This warm weather is abnormal (不正常的) for February. . 选词填空at risk, get into, be addicted to, be accustomed to, give up, take risks, due to, decide on, feel like, in spite of1. The project had t
4、o be abandoned due to lack of funds from the government. 2. Their lack of training could put members of the public at risk. 3. We are still trying to decide on a place to make a film in. 4. Do you feel like sharing your experience with the rest of your group? 5. They carried on with their experiment
5、 in spite of the lack of equipment. 6. Every time I get into trouble and turn to Tom, he will do everything to help me. 7. He is addicted to computer games, and that is why he has to drop out of school. 8. I am accustomed to eating five meals a day. 9. Japanese women usually give up their work after
6、 they get married. 10. He took risks to buy much gold. Unluckily, the price of gold has been dropping in the last three months. . 完成句子1. When asked why he was late for class, he kept silent. 当被问到为什么上课迟到时, 他保持沉默。2. We find it necessary to learn a foreign language in modern society. 我们发现在现代社会学习一门外语是很有
7、必要的。3. Every time she comes to see me, she always brings me some gifts. 她每次来看我总是带些礼物给我。4. It was in the street that the car accident happened the other day. 前几天发生的车祸就是在这条街上。5. He noticed that the bees dance was different in the afternoon from what it was in the morning. 他注意到蜜蜂在下午的舞蹈和早上不同。. 阅读理解AOrga
8、nic food, grown without artificial chemicals, is increasingly popular nowadays. Consumers have been willing to pay up to twice as much for goods with organic labels. However, if you think paying a little more for organic food gets you a more nutritious and safer product, then youd better save your m
9、oney. A study led by researchers at Stanford University says that organic products arent necessarily more nutritious, and theyre no less likely to suffer from disease-causing bacteria, either. For their new study, Smith-Spangler and her colleagues conducted a review of two categories of research, in
10、cluding 17 studies that compared health outcomes between consumers of organic against traditional food products, and 223 studies that analyzed the nutritional content of the foods, including key vitamins, minerals and fats. While the researchers found little difference in nutritional content, they d
11、id find that organic fruit and vegetables were 20% less likely to have chemicals remaining on the surfaces. Neither organic nor traditional foods showed levels of chemicals high enough to go beyond food safety standards. And both organic and traditional meats, such as chicken and pork, were equally
12、likely to be harmed by bacteria at very low rates. The researchers did find that organic milk and chicken contained higher levels of omega-3 fatty acids, a healthy fat also found in fish that can reduce the risk of heart disease. However, these nutritional differences were too small, and the researc
13、hers were unwilling to make much of them until further studies confirm the trends. Organic food is produced with fewer chemicals and more natural-growing practices, but that doesnt always translate into a more nutritious or healthier product. The U. S. Department of Agriculture(USDA) states that “wh
14、ether you buy organic or not, finding the freshest foods available may have the biggest effect on taste. ” Fresh food is at least as good as anything marketed as organic. 【文章大意】本文为说明文。作者由人们花很多钱去购买有机食品入题, 提出有机食品并不是真的比传统食品更好, 并引用专家的调查结果证实有机食品并未比传统食品有更好的营养成分。1. What does the underlined sentence in the
15、first paragraph mean? A. Organic food helps you save money. B. Organic food contains much more nutrients. C. Organic food is worth the high price. D. Organic food is not always nutritious. 【解析】选D。 句意猜测题。根据上文可知, 如今, 不使用人工化学物质的有机食品越来越受欢迎。消费者愿意花两倍的钱购买带有有机标签的商品。However表示转折, 可知下文的内容与之相反, 由此可知, 画线部分表达的意思就
16、是这种有机产品并不一定就是更有营养的, 值得花两倍的钱。故D项“有机食品并不总是有营养的”符合题意, 故选D。2. Smith-Spangler and her colleagues found that . A. organic food could reduce the risk of heart diseaseB. traditional food was grown with more natural methodsC. both organic and traditional food they examined were safeD. there was not a presenc
17、e of any forms of bacteria in organic food【解析】选C。 细节理解题。根据第三段中第一、二句可知, 虽然研究人员发现有机水果和蔬菜的营养成分几乎没有差别, 但他们确实发现有机水果和蔬菜表面残留化学物质的可能性降低了20%。有机食品和传统食品的化学成分含量都没有高到超出食品安全标准。由此可知, Smith-Spangler和她的同事发现他们检测的有机食品和传统食品都是安全的。故选C。3. Which of the following is relatively healthier according to the passage? A. Organic
18、chicken and pork. B. Organic milk and chicken. C. Traditional chicken and pork. D. Traditional fruit and vegetables. 【解析】选B。 细节理解题。根据第三段中第四句可知研究人员确实发现, 有机牛奶和鸡肉中omega-3脂肪酸的含量较高。omega-3脂肪酸是一种健康脂肪, 也存在于鱼类中, 可以降低患心脏病的风险。由此可知, 有机牛奶和鸡肉相对更健康。故选B。4. What is the authors attitude towards organic food? A. Doub
19、tful. B. Unconcerned. C. Positive. D. Supportive. 【解析】选A。 推理判断题。根据第一段中画线部分可知, 如果你认为花更多的钱买有机食品可以让你得到更有营养和更安全的产品, 那么你最好节约你的钱。以及最后一段中最后两句可知美国农业部(USDA)表示, “无论你买不买有机食品, 找到最新鲜的食物可能对味道影响最大。”新鲜食品至少和任何被标榜为有机食品的东西一样好。由此可推知, 作者在第一段提出人们不值得花过多的钱去买有机食品, 作者认为有机食品并不总是转化为更有营养或更健康的产品。并用美国农业部的观点来证明: 新鲜的食品至少与有机食品一样好。可知
20、作者是质疑的态度。故选A。 B(2021沈阳高二检测)I am in my 40s, but today I look more like a teenage girl. Not because Im wearing the latest fashion or having a wild hair day. Its because I have a pimple(青春痘) that looks like a volcano getting ready to erupt on my chin. “Mom, what is that? ” my 8-year-old daughter Lucy e
21、xclaimed, pointing at the ugly bump on my face. My in-laws were visiting and brought me a box of chocolatesone of my favorite foods. Eating properly seemed like a good idea until I was alone with that box of chocolates! I enjoyed them greatly, and my pimple proved my enthusiasm clearly. Food can be
22、a large block for me. Broccoli(西蓝花)seldom appeals to me, but baked goods with sugar or crispy chips certainly do. I have no problem dipping a large spoon into a jar of peanut butter or frosting to satisfy my desires. But you wont catch me tasting a spoonful of cottage cheese for a late-night snack.
23、Please dont misunderstand me. There is certainly a place for celebration foods such as cake and ice cream. But a regular serving of daily junk food robs me of the nutrition offered in the foods I eat. I know I feel better after eating an apple than I do after eating a candy bar. Its so easy in our s
24、ociety to eat processed food out of boxes, bags, and at the drive-thru. But that ease comes at a cost: We suffer physically. Our taste buds may be very, lack nutrition, which opens the door to diseases, Im trying to ask myself a few questions before reaching for a snack or making a meal: Is this rea
25、lly food? Is there something God made in it? Am I really hungry? Will I feel satisfied, but our bodies better after eating this? 【文章大意】这是一篇说明文。本文由巧克力导致的痘痘展开, 主要讲述了作者的饮食习惯。5. What made the author feel she looked like a teenage girl? A. Her wild hair. B. Her ugly face. C. Her facial features. D. Her f
26、ashionable clothes. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段中Its because I have a pimple that looks like a volcano getting ready to erupt on my chin. 可知那是因为我的下巴上长了个青春痘, 看起来就像一座即将喷发的火山。由此可知, 作者的下巴上长了青春痘, 这种面部特征使她看上去像十几岁的小姑娘。故选C。6. What can be inferred from Paragraph 3? A. The author eats chocolates as food. B. Chocolates
27、may cause her pimples. C. The authors parents-in-law often visit her. D. The author eats chocolates to cure pimples. 【解析】选B。 推理判断题。根据第三段最后一句I enjoyed them greatly, and my pimple proved my enthusiasm clearly. (我非常喜欢它们, 我的痘痘清楚地证明了我的热情。)可推知, 巧克力会引起青春痘。故选B。7. What do you think of the authors eating habi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389401.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(人教新课标)三年级语文下册第17课《可贵的沉默》课件(2)(共11张PPT).ppt
