分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型2020秋高中英语 Unit 14 Careers单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:390184
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:21
  • 大小:194KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020秋高中英语 Unit 14 Careers单元测试课时作业含解析北师大版必修5 2020 高中英语 Careers 单元测试 课时 作业 解析 北师大 必修
    资源描述:

    1、单元测试(二)时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1How will the man go to the United Kingdom?ABy train. BBy bus. CBy plane.2Why does the woman need an English pen pal?ATo help her write someth

    2、ing special.BTo practice her English.CTo find a good partner to work with.3When will the two speakers attend the meeting?AAt 8: 30 am.BAt 9: 00 am.CAt 9: 30 pm.4What is Susan doing?AMaking an excuse.BPreparing a speech.CHaving a meeting.5How will the boy celebrate his birthday?AHe will have a picnic

    3、.BHe will have a home party.CHe will invite his friends to a restaurant.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段对话, 回答第6、7题。6Why does Mary get up so early?AShe went to the doctor.BShe got a he

    4、adache.CShe wanted to watch TV.7How does the man learn English?ABy watching cartoons.BBy chatting with foreigners.CBy recording morning cartoons.听第7段对话, 回答第8、9题。8Which bus does the woman need to take?ANo.15. BNo 50. CNo.35.9Where does the conversation probably take place?AAt a bus stop. BAt a bank.

    5、COn a bus.听第8段对话, 回答第10至12题。10What does the man want to do?AHe wants to register.BHe wants to get a bank card.CHe wants to pay for goods.11Where does the conversation probably take place?AIn the office.BIn the hospital.CIn the bank.12Wheres the consulting room?AAcross the drugstore.BOn the left of t

    6、he drugstore.COpposite the registration office.听第9段材料,回答第13至第16题。13What does the man want to do?AAsk for directions.BLook for a cartoon book.CLearn about the library rules.14How can a person find a book he wants?ABy asking others for help.BBy checking online catalog.CBy going to different sections.1

    7、5Which of the following is not mentioned when getting a library card?AID card.BDriving license.CResidence permit.16How long can the books be kept?ATwo weeks. BTen days. COne week.听第10段材料,回答第17至第20题。17What are primary and high schools based on?AThe sex.BThe age.CThe intelligence.18How long does a stu

    8、dent learn in a primary school?AAbout 7 years.BAbout 9 years.CAbout 12 years.19What does the speaker say about private schools?AThey have special classes for every student.BThey have no rules about clothing.CThey are usually singlesex.20Whats the text mainly talking about?AThe education system.BHow

    9、to educate students.CPrivate and public schools.答案15 CBAAB610 BABCA1115 BABBC1620 ABACA录音材料(Text 1)W: Are you planning on flying to the United Kingdom, Andrew?M: Yes. It costs a lot, but the trains and the buses dont run the day Im going, so I have no choice.(Text 2)W: My teacher told me it would be

    10、 a good idea to have an English pen pal to write to in English.M: What a great idea! In that case, you can have a friendly partner to practice with!(Text 3)M: Hi, Cinderella. We are going to hold a meeting about the monthly exam at 9: 00 Saturday morning. And remember, it will start ahead of half an

    11、 hour.W: Got it.(Text 4)M: You should have prepared your speech for the meeting, Susan.W: Yes, I know. But how could I?(Text 5)W: What do you plan to do for your birthday?M: I want to have a picnic with my friends.W: How about a party at home? That way we can get together and celebrate it.M: Thats a

    12、 splendid idea, Mum. Ill invite my friends home.(Text 6)M: Why are you up so early, Mary? Its Saturday today. W: Im afraid Ive suffered from a slight headache.M: Sorry to hear that. Youd better take your temperature and have some medicine.W: Thanks. Nothing serious. The pain will soon go away. By th

    13、e way, whats your favorite TV programme?M: Saturdaymorning cartoon. At least five channels have morning cartoons on Saturdays. I like watching them because its a great way to learn English.W: I totally agree. (Text 7)W: Excuse me, does this bus No. 35 go to the new bookstore? M: No, youll have to ge

    14、t off at the bank, and take another one. Thats No. 50.W: Thank you. How much is the fare to that stop? M: One dollar.W: Would you mind telling me how many stops there are on the way? M: Well, let me think.Two stops after this one.W: Could you please tell me when we get there? M: Sure. I will remind

    15、you.W: By the way, do I need a transfer again? I want to go straight there and save some time, you know. M: No, the bus will take you right there.(Text 8)M: Where shall I register, please? W: Here. Do you have a registration card?M: Yes. Here you are. W: Please register your information here and pay

    16、 for it. And Ill make a medical record for you.M: OK. How much do I need to pay for the registration? W: Please pay ten yuan for the registration.M: Here is my money. W: This is your registration card. Please dont lose it and bring it whenever you come.M: Yes, I will. But can you tell me how to get

    17、to the consulting room? W: Go down this way and then turn left, and you will see a drugstore. The consulting room is just opposite it.(Text 9)M: Wow! Look at all these books! I bet I can find a book about anything here! W: Shhh! Please keep your voice down. There are people reading and studying here

    18、.M: OK, Im sorry. Are you the librarian? Maybe you can help me, I am looking for a book. W: Yes, I am. You can check our online catalog to search the book you want based on title or the author, I can point you towards the right direction.M: I am looking for a cartoon book. W: That would be in our ch

    19、ildrens section. That book shelf there on the right.M: OK, I would like to check out these books. W: Do you have a library card?M: No. How do I get one? W: I just need to see your driving license or ID card to prove that you are a resident of this state.M: Here you go.W: So you are all set. You can

    20、have these books for two weeks. If you need to have them longer, you can bring them here to renew them. If you dont, you will get charged ten cents a day for each book.M: OK, thanks!(Text 10)The education system in Australia is made up of a total of 12 years. Primary schools and high schools are bas

    21、ed on the age of the student, so that every room has the same age group, with a student hardly ever having to repeat a year. The students with problems in their studies may be put into special classes. Most of the children start primary school at the age of 5. Then the student goes for secondary sch

    22、ool at the age of 12. And also the subject of the education system is too broad. The school system in Australia depends on whether you go to a private or a public school. There are lots of private schools, and generally theyre singlesex high schools. The public high schools are generally mixed. All

    23、of the private high schools insist that you wear their school uniforms, and that might mean a school tie and a school jacket. However, the public high schools often give you a choice of whether you want to wear a uniform or not.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选

    24、项。AAsia can boast(吹嘘) that it has some of the best beaches in the world. Sihanoukville, Cambodia is a seaside town located 200km or a fourhour bus ride away from the countrys capital, Phnom Penh. With several beaches and small offshore islands, it is definitely not a place to miss out if you are int

    25、ending to visit Angkor Wat, as the beaches there are stunning and still unspoiled by mass tourism.Serendipity BeachSerendipity Beach is the most popular beach for the masses, since it is the most accessible beach, being the nearest one from the main town area.There are plenty of bars scattered aroun

    26、d the beach, so be prepared for the crazy parties every night.Ochheuteal BeachOchheuteal Beach is located south of Serendipity Beach, and its a bit of an improvement from Serendipity Beach itself in terms of the people that go there. Over here, there are bars and pubs, but at night, dont expect wild

    27、 parties like at the Serendipity Beach area.Otres BeachAll the way down south, near Moat Peam, lies a hidden gem called Otres Beach. This is where you can get your yoga suit on and practice meditation (冥想). This is the quietest beach in Sihanoukville and it is the least crowded, with very few partie

    28、s. If your idea of a beach holiday is just yourself and the sun, sea and sand, this place is for you.Koh RongKoh Rong is an island off Sihanoukville that is covered with beautiful sandy beaches. True relaxation lies at Long Beach, which is located on the other side of the island. Clear water surroun

    29、ds the beach, and once you get there, youll be greeted with fine white sand.Koh Rong doesnt have any roads, so there are no cars or motorbike rentalseverything is mostly on foot.本文是一则广告,文章介绍了柬埔寨四个沙滩Serendipity Beach、Ochheuteal Beach、Otres Beach、Koh Rong的特点,以吸引游客前来旅行观光。21Why is Serendipity Beach the

    30、most popular with tourists?AThere are a lot of wild parties.BIt is the nearest beach from the main town area.CThe food and drink are varied.DIt has plenty of cheap bars and pubs.答案:B解析:细节理解题。根据第二段第一句“Serendipity Beach is the most popular beach for the masses, since it is the most accessible beach, b

    31、eing the nearest one from the main town area.”可知“Serendipity Beach”是离主城区最近的沙滩,人们最容易到那里去。故B项正确。22Which place may be the best choice for a quiet sun bath?ASerendipity Beach.BOchheuteal Beach.COtres Beach.DLong Beach.答案:C解析:推理判断题。根据第四段最后两句“This is the quietest beach in Sihanoukville and it is the least

    32、 crowded, with very few parties. If your idea of a beach holiday is just yourself and the sun, sea and sand, this place is for you.”可知“Otres Beach”是柬埔寨人最少的沙滩,在这里你可以安静地欣赏阳光、海水和沙滩。所以如果你想静静地享受日光浴,可以到这里来。故C项正确。23What is special about the beaches in Cambodia?AThey are less developed and visited.BThey are

    33、 not easily accessible.CThey are within walking distance to its capital.DThey offer tasty seafood.答案:A解析:细节理解题。根据第一段最后一句“.as the beaches there are stunning and still unspoiled by mass tourism.”可知柬埔寨的沙滩还没有被大量开发,这也是柬埔寨沙滩的特别之处。故A项正确。BAt some time in your life you may have a strong desire to do somethin

    34、g strange or terrible. However, chances are that you dont act on your impulse (冲动), but let it pass instead. You know that to commit the action is wrong in some way and that other people will not accept your behavior.One of the newest taboos in American society is the topic of fat.Unlike many other

    35、taboos,fat is a topic that Americans talk about constantly. Its not a taboo to talk about fat; its a taboo to be fat. The “in” look is thin, not fat. In the work world, most companies prefer youthfullooking executives to sell their image as well as their products to the public. The thin look is asso

    36、ciated with youth, vigor and success. The fat person, on the other hand, is thought of as lazy and lacking in energy, selfdiscipline and selfrespect. In an imageconscious society like the US, thin is “in” but fat is “out”Its not surprising that millions of Americans have become crazy about staying s

    37、lim and “in shape”. The pursuit of a youthful physical appearance is not, however, the only reason for Americas fascination with diet and exercise. Recent research has shown the importance of diet and exercise for personal health. As in most technologically developed nations,the life style of North

    38、Americans has changed dramatically during the course of the last century. Modern machines do all the physical labor that people were once forced to do by hand. Cars and buses transport us quickly from point to point. As a result of inactivity, peoples bodies can easily become weak and vulnerable (易受

    39、攻击的) to disease. In an effort to avoid such a fate, millions of Americans are spending more of their time exercising.这是一篇议论文。文章讲了如今,在美国社会,人们的禁忌是肥胖,作者对这个现象出现的原因进行了分析。24From the text we can infer a taboo is considered _.Apopular with people Bunacceptable in peoples eyesCfavorable impression left on ot

    40、her people Da crime committed on impulse答案:B解析:推理判断题。根据第一段中的You know that to commit the action is wrong in some way and that other people will not accept your behavior.可知禁忌指的是不被人接受的行为,故选B。25According to the text we can conclude in American society “being fat” _.Ahasnt been a taboo Bwill remain a tab

    41、ooCcant be a taboo Dis not considered a taboo by most people答案:B解析:推理判断题。根据第二段中的One of the newest taboos in American society is the topic of fat.Unlike many other taboos, fat is a topic that Americans talk about constantly. Its not a taboo to talk about fat; its a taboo to be fat.可知美国最新的禁忌之一就是“肥胖”,由

    42、此推知美国社会对于“肥胖”,仍然是一个禁忌,故选B。26In the US, thin is “in” but fat is “out” most probably mean _.Athin is “lazy” but fat is “kind”Bthin is “old” but fat is “youthful”Cthin is “unsuccessful” but fat is “successful”Dthin is “popular” but fat is “unpopular”答案:D解析:推理判断题。根据第二段中的The “in” look is thin, not fat. I

    43、n the work world, most companies prefer youthfullooking executives to sell their image as well as their products to the public. The thin look is associated with youth, vigor and success.The fat person, on the other hand, is thought of as lazy and lacking in energy, selfdiscipline and selfrespect.可知瘦

    44、是受欢迎的,肥胖是不受欢迎的,所以选D。27Why are so many Americans exercising more?ATo keep strong and free from disease. BTo find good jobs in the companies.CTo encourage their children. DTo avoid becoming old.答案:A解析:细节理解题。根据最后一段中的As a result of inactivity, peoples bodies can easily become weak and vulnerable (易受攻击的)

    45、 to disease. In an effort to avoid such a fate, millions of Americans are spending more of their time exercising.可知美国人热衷于锻炼的主要原因是他们想保持身体强壮,摆脱疾病,所以选A。CA company has designed a water bottle, the Memobottle, which is ideal for the office workers bag, because its completely flat. With the same shape as

    46、a piece of paper, the Memobottle is a reusable water bottle that slides into your bag to lie next to books and laptops. The bottle, which can also be washed in a dishwasher, is designed to help reduce the number of plastic bottles in landfills(填埋)Two creative people Jesse Leeworthy and Jonathan Byrt

    47、, both 28, designed the bottle to be convenient to carry and environmentally friendly. It is made from a durable and dishwasherfriendly “green” plastic.Leeworthy and Byrt, from Australia, say more than 600 billion singleuse bottles were sold globally last year. In America alone, studies show that ar

    48、ound 1,500 singleuse water bottle are consumed every secondonly 20 percent of these are recycled. And the cost of buying more and more plastic bottles adds tothe pair say that bottled water costs approximately 1,400 times more than tap water.“Weve always been passionate about the environment,” said

    49、Leeworthy.“For years we have been focused on creative design that provides environmental remedy while improving social convenience. The Memobottle was designed to overcome two problems that we see in our society: our attachment to the outdoors,and our inability to fit water bottles in laptop bags.”T

    50、he bottle will be available in three different sizesA5 which holds 750 ml,A4 which holds 1.25 litres and letter size which stores 1.25 litres. The product is seeking funding on Kickstarter and has already soared (飙升) past its primary goal of raising 8,310 ($13,500),reaching it in just 36 hours. Jona

    51、than Byrt said, “The feedback weve received has been overwhelmingly positive! The emails of support and interest, and social media comments have been amazing!”The product is expected to be on the market by Christmas and will be available for global delivery.本文是一篇说明文。文章介绍了新式的水瓶。新设计的水瓶的主要特点是实用、环保。这说明圆

    52、形水瓶已经过时了。28What is the main character of the newlydesigned water bottle?AClean and easy to wash.BPractical and friendly to environment.CFlat and popular with housewives.DCheap and convenient to carry in bags.答案:B解析:推理判断题。根据第二段Two creative people Jesse Leeworthy and Jonathan Byrt, both 28,designed th

    53、e bottle to be convenient to carry and environmentally friendly. It is made from a durable and dishwasherfriendly “green” plastic.可知,新设计的水瓶的主要特点是实用、环保。故选B。29What are the two designers most concerned about?AMaterials and shape. BPrice and production.CComments and popularity.DEnvironment and convenien

    54、ce.答案:D解析:细节理解题。根据第四段中“Weve always been passionate about the environment,” said Leeworthy.“For years we have been focused on creative design that provides environmental remedy while improving social convenience.”可知,这两位设计师最关心的是环境和方便。故选D。30What is peoples attitude towards the water bottle?AOpposed. BI

    55、ndifferent.CSupportive. DDoubtful.答案:C解析:推理判断题。根据倒数第二段中“The feedback weve received has been overwhelmingly positive! The emails of support and interest, and social media comments have been amazing!”和最后一段The product is expected to be on the market by Christmas and will be available for global deliver

    56、y.可知,人们对水瓶的态度是支持的。故选C。31What can be the best title of the text?AThe way to protect water resourceBRound water bottles are out of dateCSeeking fund for an ideal water bottleDTwo creative Australian young designers答案:B解析:主旨大意题。综合全文内容可知,文章围绕一款既环保又方便的扁平水瓶展开,从侧面指出圆形水瓶已经过时了。故选B。DBert Katz, my fatherinlaw,

    57、 celebrated his 90th birthday in November 2016. Bert loved sports and was an enthusiastic Yankees ( an American professional baseball team based in the New York City ) fan, so it was no wonder that over the years, he was an avid (热切的)listener to WFAN radio and, in particular, the afternoon show host

    58、ed by Mike Francesa.Bert had health issues in his later years that limited his mobility, and when he lost his eyesight three years ago, his attachment to his radio and Francesa became more pronounced. He just loved listening to Mike talk about sports and his Yankees each afternoon. Those hours broug

    59、ht him so much pleasure.Of course, Mike will be leaving Dec. 15, 2017 after 30 years at the station. Mike lives in the same community where I work on Long Island, and I have gotten to know him over the past 20 years. So when my fatherinlaw was approaching his special birthday the year before last ye

    60、ar, I asked Mike for a favor: to call Bert and wish him a happy birthday.Mike agreed without hesitation. Two days before the special day, Mike stopped at my workplace. I called Bert at his nursing home and put Mike on the phone. It was a complete surprise to Bert. Mike spent more than 10 minutes wis

    61、hing Bert a happy birthday, and of course, talking about the Yankees.When my family celebrated Berts birthday two days later, he couldnt stop talking about the phone call. Over his lifetime, he said it was one of the nicest things anyone had ever done for him.Unfortunately, Berts health declined las

    62、t year and he passed away July 13, 2017. But even in his final months in the hospital and nursing home, he always had a radio set to WFAN to listen each afternoon to Mike Francesa. And he also had the memory of that special phone call for his 90th birthday.本文是一篇记叙文。文章讲述了一件特殊的礼物。32What habit did Bert

    63、 keep for years?APlaying baseball.BListening to a sports program.CChecking his eyesight regularly.DLeading organized cheering for the Yankees.答案:B解析:细节理解题。根据第一段中Bert loved sports and was an enthusiastic Yankees ( an American professional baseball team based in the New York City ) fan, so it was no w

    64、onder that over the years, he was an avid (热切的)listener to WFAN radio可知,Bert养成了听体育节目的习惯。故选B。33What does the underlined word “pronounced” in Paragraph 2 mean?AObvious. BUnusual.CImportant. DUnderstandable.答案:A解析:词义猜测题。根据第二段中Bert had health issues in his later years that limited his mobility, and when

    65、 he lost his eyesight three years ago, his attachment to his radio and Francesa became more pronounced. Bert晚年的健康问题限制了他的行动能力,当他三年前失明后,他对收音机和Francesa的依恋变得更加明显。由此推知,画线词的意思是“明显的,显而易见的”。故选A。34What word can describe the author?AHonest. BCaring.CPatient. DIndependent.答案:B解析:推理判断题。根据第三段中So when my fatherin

    66、law was approaching his special birthday the year before last year, I asked Mike for a favor: to call Bert and wish him a happy birthday.可知,作者是体贴人的。故选B。35What is the best title for the text?AA special gift BThe call finally arrivedCThe big dream came trueDAn unforgettable birthday party答案:A解析:主旨大意题。

    67、根据第三段中So when my fatherinlaw was approaching his special birthday the year before last year, I asked Mike for a favor: to call Bert and wish him a happy birthday.和最后一段中even in his final months in the hospital and nursing home, he always had a radio set to WFAN to listen each afternoon to Mike France

    68、sa. And he also had the memory of that special phone call for his 90th birthday.可知,本文最佳主题是“一件特殊的礼物”。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Right now you are reading English. That means that you are using your brain in a very active way. Reading is a very active process. _3

    69、6_. When you read a text, you have to do some or all of these:Imagine a scene in your headUnderstand clearly what the writer is trying to sayAgree or disagree with the writerThere are also many advantages associated with reading, including:_37_ .You will usually meet with new words when you read. If

    70、 there are too many new words for you, then the level is too high and you should read something simpler. But if there are, say, a maximum of five new words per page, you will learn this vocabulary easily. You may not even need to use a pocket dictionary because you can guess the meaning from the res

    71、t of the text. _38_.A model for writingWhen you read, it gives you a good example for writing. Texts that you read show you structures and expressions that you can use when you write.Seeing “correctly structured” EnglishWhen people write, they usually use “correct” English with a proper grammatical

    72、structure. _39_. So, by reading you see and learn grammatical English naturally._40_.You can read as fast or as slowly as you like. You can read ten pages in 30 minutes, or take one hour to explore just one page. It doesnt matter. The choice is yours. You can not easily do this when speaking or list

    73、ening. This is one of the big advantages of reading because different people work at different speeds.AWorking at your own speedBLearning vocabulary in context (语境)CThis is not always true when people speakDFocusing on exactly what you want to learnEYou should write down unknown vocabulary in whole

    74、sentencesFNot only do you learn new words, but you see them being used naturallyGIt is true that the writer does a lot of work, but the reader also has to work hard本文作者对于阅读的好处以及方法进行了介绍。36G解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据When you read a text, you have to do some or all of these可知这里意思是作者确实做了许多工作,但是读者也努力地工作了,所以选

    75、G。37B解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据You will usually meet with new words when you read. If there are too many new words for you, then the level is too high and you should read something simpler. But if there are, say, a maximum of five new words per page, you will learn this vocabulary easily. You may not ev

    76、en need to use a pocket dictionary because you can guess the meaning from the rest of the text.可知这里意思是在语境中学习词汇,所以选B。38F解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据You may not even need to use a pocket dictionary because you can guess the meaning from the rest of the text.可知这里意思是你不仅可以学习新的词汇,你还可以看到它们被自然地使用,所以选F。39C解析:考查对上下

    77、文的理解和推理判断能力。根据When people write, they usually use “correct” English with a proper grammatical structure. 以及So, by reading you see and learn grammatical English naturally.可知这里意思是当人们说话的时候,语法结构并不总是正确的,所以选C。40A解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据You can read as fast or as slowly as you like. You can read ten pages in

    78、 30 minutes, or take one hour to explore just one page. It doesnt matter. The choice is yours. You can not easily do this when speaking or listening. This is one of the big advantages of reading because different people work at different speeds.可知这一段的标题是以你自己的速度工作,所以选A。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共

    79、20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I first entered university, my aunt, who is an English professor, gave me a new English dictionary. I was _41_ to see that it was an EnglishEnglish dictionary, also known as a monolingual (只用一种语言的) dictionary. _42_ it was a dictiona

    80、ry intended for nonnative learners, none of my classmates had one _43_, to be honest, I found it extremely _44_ to use at first. I would look up words in the dictionary and _45_ not fully understand the meanings. I was used to the _46_ bilingual dictionaries, in which the words are _47_ both in Engl

    81、ish and Chinese. I really wondered why my aunt gave me such _48_ to make things so difficult for me. Now, after studying English at university for three years, I _49_ that monolingual dictionaries are _50_ in learning a foreign language.As I found out, there is, _51_, often no perfect equivalence (对

    82、应) between two _52_ in two languages. My aunt even goes so far as to _53_ that a Chinese “equivalent” can never give you the _54_ meaning of a word in English! _55_, she insisted that I read the definition (释义) of a word in a monolingual dictionary when I wanted to get a better _56_ of its meaning.

    83、_57_, I have come to see what she meant.Using a monolingual dictionary for learners has helped me in another important way. This dictionary uses a(n) _58_ number of words, around 2,000, in its definitions. When I read these definitions, I am _59_ exposed to the basic words and learn how they are use

    84、d to explain objects and ideas. _60_ this, I can express myself more easily in English.文章讲述了自己刚刚进入大学,姨妈没有给自己一个双语词典,而是给了一个英英词典,刚开始我不理解。后来明白了姨妈的意图,从而更好地学习了英语。41A.worried B. sadCsurprised Dnervous答案:C解析:考查形容词。A.worried担忧的;B.sad伤心的;C.surprised感到吃惊的;D.nervous紧张不安的。根据I was _41_ to see that it was an Engli

    85、shEnglish dictionary, also known as a monolingual (只用一种语言的) dictionary.可知,我惊讶地发现,它是一本英英词典,也被称为单语词典。故选C。42A.Because B. Although CUnless DIf答案:B解析:考查连词。A.Because因为;B.Although 尽管;C.Unless除非;D.If如果。根据_42_ it was a dictionary intended for nonnative learners, none of my classmates had one _43_, to be hone

    86、st, I found it extremely _44_ to use at first.可知,虽然它是一本针对非母语学习者的字典,但我的同学都没有,老实说,我发现它一开始很难使用。故选B。43A.but B. so CorD. and答案:D解析:考查并列连词。A.but但是;B.so所以;C.or否则;D.and和。根据_42_ it was a dictionary intended for nonnative learners, none of my classmates had one _43_, to be honest, I found it extremely _44_ to

    87、 use at first.可知,虽然它是一本针对非母语学习者的字典,但我的同学都没有,老实说,我发现它一开始很难使用。故选D。44A.difficultB. interesting CimportantD. practical答案:A解析:考查形容词。A.difficult困难的;B.interesting有趣的;C.important重要的;D.practical实用的。根据_42_ it was a dictionary intended for nonnative learners, none of my classmates had one _43_, to be honest, I

    88、 found it extremely _44_ to use at first.可知,虽然它是一本针对非母语学习者的字典,但我的同学都没有,老实说,我发现它一开始很难使用。故选A。45A.thusB. even CstillD. again答案:C解析:考查副词。A.thus 因此;B.even甚至;C.still仍然;D.again又。根据I would look up words in the dictionary and _45_ not fully understand the meanings.可知,我会在字典里查单词,但仍然没有完全理解它的意思。故选C。46A.newB. fam

    89、iliar CearlierD. ordinary答案:B解析:考查形容词。A.new 新的;B.familiar熟悉的;C.earlier更早的;D.ordinary普通的。根据I was used to the _46_ bilingual dictionaries, in which the words are _47_ both in English and Chinese.可知,我已经习惯了熟悉的双语词典,用英语和汉语来解释这些单词。故选B。47A.explainedB. expressed CdescribedD. created答案:A解析:考查动词。A.explained解释;

    90、B.expressed 表达;C.described描述;D.created创造。根据I was used to the _46_ bilingual dictionaries, in which the words are _47_ both in English and Chinese.可知,我已经习惯了熟悉的双语词典,用英语和汉语来解释这些单词。故选A。48A.appreciationB. courage CadviceD. promise答案:C解析:考查名词。A.appreciation欣赏;B.courage勇气; Cadvice建议;D.promise许诺。根据I really

    91、wondered why my aunt gave me such _48_ to make things so difficult for me.可知,我真的很奇怪,为什么我姑姑给了我这样的建议,让我的生活变得如此困难。故选C。49A.imagineB. recommend CpredictD. grasp答案:D解析:考查动词。A.imagine想象;B.recommend推荐;C.predict 预测;D.grasp抓住。根据after studying English at university for three years, I _49_ that monolingual dict

    92、ionaries are _50_ in learning a foreign language.可知,在大学学了三年英语之后,我发现单语词典在学习一门外语方面更有优势。故选D。50A.naturalB. better CeasierD. convenient答案:B解析:考查形容词。A.natural 自然的;B.better更好的;C.easier 更容易的; Dconvenient方便的。根据after studying English at university for three years, I _49_ that monolingual dictionaries are _50_

    93、 in learning a foreign language.可知,在大学学了三年英语之后,我发现单语词典在学习一门外语方面更有优势。故选B。51A.at bestB. in fact Cat timesD. in case答案:B解析:考查词组。A.at best最多;B.in fact事实上;C.at times有时候;D.in case万一。根据As I found out, there is, _51_, often no perfect equivalence (对应) between two _52_ in two languages.可知,正如我所发现的,事实上,在两种语言中,

    94、两个词之间通常没有完美的对等。故选B。52A.wordsB. names CideasD. characters答案:A解析:考查名词。A.words 单词;B.names名字;C.ideas主意;D.characters特性。根据As I found out, there is, _51_, often no perfect equivalence (对应) between two _52_ in two languages.可知,正如我所发现的,事实上,在两种语言中,两个词之间通常没有完美的对等。故选A。53A.hopeB. declare CdoubtD. tell答案:B解析:考查动词

    95、。A.hope希望;B.declare宣布;C.doubt怀疑;D.tell告诉。根据My aunt even goes so far as to _53_ that a Chinese “equivalent” can never give you the _54_ meaning of a word in English!可知,我的姑姑甚至还宣称,一个中国的“对等物”永远不能给你一个英文单词的确切含义!故选B。54A.exactB. basic CtranslatedD. expected答案:A解析:考查形容词。A.exact准确的;B.basic 基本的;C.translated翻译;

    96、D.expected预期的。根据My aunt even goes so far as to _53_ that a Chinese “equivalent” can never give you the _54_ meaning of a word in English!可知,我的姑姑甚至还宣称,一个中国的“对等物”永远不能给你一个英文单词的确切含义!故选A。55A.RatherB. However CThereforeD. Instead答案:C解析:考查副词。A.Rather相当地;B.However然而;C.Therefore因此;D.Instead代替。根据_55_, she ins

    97、isted that I read the definition (释义) of a word in a monolingual dictionary when I wanted to get a better _56_ of its meaning.可知,因此,当我想要更好地理解它的意思时,她坚持要我在单语词典中读一个词的定义。故选C。56A.understandingB. practice CexpressionD. consideration答案:A解析:考查名词。A.understanding理解;B.practice实践;C.expression表达; Dconsideration考

    98、虑。根据_55_, she insisted that I read the definition (释义) of a word in a monolingual dictionary when I wanted to get a better _56_ of its meaning.可知,因此,当我想要更好地理解它的意思时,她坚持要我在单语词典中读一个词的定义。故选A。57A.LargelyB. Generally CGraduallyD. Probably答案:C解析:考查副词。A.Largely主要地;B.Generally一般地;C.Gradually逐渐地;D.Probably很可能

    99、。根据_57_, I have come to see what she meant.可知,渐渐地,我开始明白她的意思。故选C。58A.extraB. average CtotalD. limited答案:D解析:考查形容词。A.extra额外的;B.average平均的;C.total完全的;D.limited有限的。根据This dictionary uses a(n) _58_ number of words, around 2,000, in its definitions.可知,这本字典在它的定义中使用了有限数量的单词,大约2000个单词。故选D。59A.repeatedlyB. n

    100、early CimmediatelyD. anxiously答案:A解析:考查副词。A.repeatedly重复地;B.nearly几乎;C.immediately立刻;D.anxiously焦虑地。根据When I read these definitions, I am _59_ exposed to the basic words and learn how they are used to explain objects and ideas. _60_ this, I can express myself more easily in English. 可知,当我阅读这些定义时,我反复

    101、地接触到基本的单词,并学习它们是如何被用来解释对象和思想的。正因为如此,我可以用英语更容易地表达自己。故选A。60A.According toB. In relation to CIn addition toD. Because of答案:D解析:考查词组。A.According to根据;B.In relation to关于,涉及;C.In addition to除之外;D.Because of因为。根据When I read these definitions, I am _59_ exposed to the basic words and learn how they are used

    102、 to explain objects and ideas. _60_ this, I can express myself more easily in English. 可知,当我阅读这些定义时,我反复地接触到基本的单词,并学习它们是如何被用来解释对象和思想的。正因为如此,我可以用英语更容易地表达自己。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。A museum has managed to draw in lots of visitors to learn about _61_ centuryold du

    103、ck recipe and sample the dish. The Sanzhenzhai museum, _62_ (locate) next to the Wuzhen scenic spot, covers an area of 5,000 square meters. It _63_ (build) for the public to understand the brands culture. “We attempt _64_ (ride) on the wave of Wuzhens increasingly hot tourism and improve our brands

    104、fame and sales,” says Lu Fengxue, the sales manager of Sanzhenzhai. The brand was born in Wuzhen in 1848 and has been popular _65_ the distinctive taste of its duck products. Now, Sanzhenzhai has approximately 100 _66_ (outlet) across the country. The museum _67_ (become) a hit since it opened at th

    105、e end of October. Approximately 70 buses drop by the museum on a daily basis, _68_ translates to roughly 7,000 tourists. Tourists _69_ (typical) choose three ducks at 100 yuan, according to Lu. “ _70_ (we) products are especially popular with the middleaged and seniors,” says Lu.本文是一篇说明文。文章介绍Sanzhen

    106、zhai博物馆。这家博物馆成功地吸引了大量游客来了解一个有百年历史的烤鸭食谱,并品尝了这道菜。61a解析:考查不定冠词。句意:一家博物馆成功地吸引了大量游客来了解一个有百年历史的烤鸭食谱,并品尝了这道菜。结合句意可知此处用不定冠词,故答案为a。62. located解析:句意:Sanzhenzhai博物馆位于乌镇风景区旁,占地5000平方米。be located“坐落在”,此处是过去分词做后置定语,故答案为located。63was_built解析:考查一般过去时的被动语态。句意:它的建立是为了让公众了解该品牌的文化。结合句意可知句子用一般过去时的被动语态,故答案为was built。64to

    107、_ride解析:考查固定搭配。句意:我们试图借助乌镇日益火爆的旅游热潮,提高我们品牌的知名度和销量。固定搭配attempt to do sth.企图做某事,故答案为to ride。65for解析:考查介词。句意:该品牌于1848年诞生于乌镇,因其独特的鸭肉口味而广受欢迎。固定词组be popular for因而受欢迎,故答案为for。66outlets解析:考查名词复数。句意:Sanzhenzhai在全国大约有100家分店。根据100可知名词用复数形式,故答案为outlets。67has_become解析:考查固定句式。句意:自10月底开放以来,该博物馆已成为一个热门。此处since“自从以来

    108、”引导时间状语从句,从句用一般过去时态,主句用现在完成时态,且主语是The museum,单数第三人称,故答案为has become。68which解析:考查定语从句。句意:每天大约有70辆公共汽车经过博物馆,这相当于大约7000名游客。此处是整个句子做先行词,后面的非限制性定语从句用which引导,故答案为which。69typically解析:考查副词修饰动词。句意:据Lu介绍,游客一般会选择100元的三只鸭子。此处是副词修饰动词,故答案为typically。70Our解析:考查形容词性物主代词。句意:我们的产品特别受中老年人的欢迎。形容词性物主代词修饰名词,故答案为Our。第四部分写作(

    109、共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Mistakes are unavoidable in life. But attitudes towards it may make d

    110、ifference.I still remember how my spoken English was improved. In the beginning, I always kept silent in our oral class to avoid make mistakes. Before long my teacher got to know about his situation, he encouraged me to speak out that I thought. Whenever I made mistakes and felt discouraging, my tea

    111、cher and my classmate would help me to find out my problem. I also joined in an English club to get more chances to speak. Practice made perfect. Now I can talk fluent in English.Just as the saying goes, “Every bean has its black”. Dont be afraid of making mistakes. Learning from mistakes, and succe

    112、ss is just waiting for us.答案第二节:书面表达(满分25分)假如你是李华,最近你的澳大利亚朋友Steven打算来中国旅游并在济宁停留两天。他写信询问你能否当他的导游,并想了解你的家乡。请你用英语写一封电子邮件,内容包括:1你为他所做的两天日程安排;2推荐食宿旅店;3推荐一个旅游景点。注意:词数100左右;信的开头已为你写好,不计入总词数。Dear Steven,Hearing_that_you_are_going_to_be_with_us_for_two_days,_I_feel_more_than_delighted_and_Im_writing_to_tell_

    113、you_my_arrangements_for_your_stay_in_our_city.I_swear_you_will_find_it_worthwhile_to_visit_our_city._On_the_first_day,_Id_like_to_guide_you_to_our_city_museum_to_help_you_get_a_better_understanding_of_our_city._Additionally,_cycling_along_the_North_Lake,_which_lies_in_the_south_of_our_city,_is_a_good_choice_for_you_to_have_a_feast_for_your_eyes.By_the_way,_it_is_very_convenient_for_me_to_pick_you_up_at_the_airport,_and_I_strongly_recommend_Friendship_Hotel,_a_fivestar_hotel_with_wellequipped_rooms_and_excellent_services.Looking_forward_to_your_reply.Yours sincerely,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020秋高中英语 Unit 14 Careers单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390184.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1