2020秋高中英语 Unit 2 Poems Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋高中英语 Unit Poems Section 2训练与检测含解析新人教版选修6 2020 高中英语 训练 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 2Section .阅读理解AReading poems is not exactly an everyday activity for most people.In fact, many people never read a poem once they get out of high school.It is worth reminding ourselves that this has not always been the case in America.In the nineteenth century, a usual American activity was to
2、sit around the fireside in the evening and read poems aloud.It is true that there was no television at that time, nor movie theaters, nor World Wide Web, to provide diversion.However, poems were a source of pleasure, of selfeducation, of connection to other people or to the world beyond ones own com
3、munity.Reading them was a social act as well as an individual one, and perhaps even more social than individual.Writing poems to share with friends and relations was, like reading poems by the fireside, another way in which poetry has a place in everyday life.How did things change? Why are most Amer
4、icans no longer comfortable with poetry, and why do most people today think that a poem has nothing to tell them and that they can do well without poems?There are, I believe, three factors: poets, teachers, and we ourselves.Of these, the least important is the third: the world surrounding the poem h
5、as betrayed us more than we have betrayed the poem.Early in the twentieth century, poetry in English headed into directions unfavorable to the reading of poetry.Readers decided that poems were not for the fireside or the easy chair, at night, and that they belonged where other difficulttoread things
6、 belonged.Poets failed the reader, so did teachers.They want their students to know something about the skills of a poem; they want their students to see that poems mean something.Yet what usually occurs when teachers push these concerns on their high school students is that young people decide poem
7、s are unpleasant crossword puzzles.文章大意:作者分析了如今人们不再热衷于诗歌的原因。1Reading poems is thought to be a social act in the nineteenth century because_A_.Ait built a link among people Bit helped unite a community Cit was a source of selfeducation Dit was a source of pleasure解析:事实细节题。注意问题中的a social act,根据文章第二段“.
8、of connection to other people or to the world beyond ones own community.Reading them was a social act.”可知选A。2The underlined word “diversion” most probably means_C_.Aconcentrations Bchanges Camusements Dstories解析:猜测词义题。根据前面的television, movie theaters, World Wide Web可知这些都是消遣娱乐形式,故可猜测答案为C。也可以将四个答案用代入法代
9、入原文理解,也是只有C项最符合文章上下语境。3What is the main cause of the great gap between readers and poetry?_D_AStudents are becoming less interested in poetry.BStudents are poorly educated in high school.CTV and the Internet are more attractive than poetry.DPoems have become difficult to understand.解析:推理判断题。根据第四段最后一
10、句that they belonged where other difficulttoread things belonged和最后一段最后一句“.that young people decide poems are unpleasant crossword puzzles.”可推断出答案选D。4In the last paragraph, the writer question_B_.Athe difficulty in studying poems Bthe way poems are taught in schoolCstudents wrong ideas about poetryDt
11、he techniques used in writing poem解析:推理判断题。根据最后一段“Poets failed the reader, so did teachers.Yet what usually occurs when teachers push these concerns on their high school students is that young people decide poems are unpleasant crossword puzzles.”可推知选B。5The author of the passage tries to tell us_B_.
12、Athe history and changes of poetryBthe reason why people arent keen on poetry todayCthe correct way for teachers to teach poetryDthe failure of poetry in peoples life nowadays解析:主旨大意题。根据文章第三段的几个问题“Why are most Americans no longer comfortable with poetry, and why do most people today think that a poe
13、m has nothing to tell them and that they can do well without poems?”以及下文就这几个问题展开告诉读者造成这种现象的原因(人们不再喜欢诗歌的原因)。故选B项。BIn this life, there are many opposite things, which cannot be united by many people.But there is always a chance to unite two different things in one work.The following passage will tell
14、you more about the possibility of combining painting and poetry.Perhaps, it is not a new idea that a great work can be created by combining paintings and poems.In this case, we can unite both things in two ways.The first way is to make the poem as the main inspiration for the painting.It is also pos
15、sible to write a poem after looking at a painting.What about the next idea to combine painting and poetry? Well, we can combine both of them on a canvas.You can paint an oil painting on it and then write down the poem on that canvas.I do not know whether this kind of idea has been used for years.But
16、 this is quite a great new idea for me.It will make more people love painting and poetry at the same time.You will not need to read the poem on the white plain paper any more.A poem is a good way to represent a story or a thought.It is usually not too long and not easy to be understood literally (照字
17、面意思)It is a series of words arranged in stanza (节) and lines with rhyme, which are quite changeable.Therefore, combining it with another type of art (such as painting) would be very good.You can get the message of the poem through the colours on the canvas.All you need to do is use your creativity t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390202.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(北师大版必修三)配套课件 UNIT 8 PERIOD THREE .pptx
