2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业9 Unit 3 The internet(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时分层作业9 Unit The internet含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 分层 作业 internet 解析
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(九).阅读理解AThe Internet brings us many advantages.With the Internet,people can send and receive emails.On the Internet,people can skim over news.Using the Telnet,the user anywhere on the Internet can log(登录)into any other machine on which he has an account.It is possible to use the FTP(File Tran
2、sfer Protocol)program to copy files from one machine on the Internet to another.But the Internet also brings us troubles.Internet use seems to cause a fall in psychological (心理的)health,according to researches at Carnegie Mellon University.Even people who spent just a few hours a week on the Internet
3、 experienced more depression and loneliness than those who logged on less often,the twoyear study showed.And it wasnt that people who were already feeling bad spent more time on the Internet,but that using the Net actually seemed to cause the bad feelings.Researchers are puzzled over the results,whi
4、ch were completely opposite to what they had expected.They expected that the Net would prove socially healthier than television,since the Net allows users to choose their information and to communicate with others.The fact that Internet use reduces time used for family and friends may be the reason
5、for the drop in health,researchers said.Faceless,bodiless “virtual (虚拟的)” communication may be less psychologically satisfying than actual conversations,and the relationships formed through it may not be so deep.Another possibility is that exposure to the wider world through the Net makes users less
6、 satisfied with their lives.“But its important to remember this is not about the technology;its about how it is used,” said one of the researchers.“It really points to the need for considering social factors when you design new inventions.”【语篇解读】网络的确给人们的工作及生活带来了很多便利,但如果使用不当,它也会对人们的身心健康造成极大伤害。1The wr
7、iter mainly wants to tell us that Athe Internet can bring people many advantagesBthe Internet use may cause psychological problemsCthe Internet users are not satisfied with their livesDwe shouldnt use the InternetB主旨大意题。本文侧重于谈论由于使用网络而产生的一些问题,主题句在第四段。作者其实是想提醒我们使用网络可能有损心理健康。故B项最能概括文章大意。2Why are the re
8、searchers puzzling over the results?ABecause the results were completely different from what they had thought.BBecause the Net proved socially healthier than television.CBecause the Internet users were all healthier.DBecause the Internet users experienced less depression and loneliness.A推理判断题。根据第五段第
9、一句可知,令研究人员疑惑的是研究结果与他们期盼的完全相反。故A项正确。3What may be the reasons why the Internet use causes a fall in psychological health?AInternet use reduces time used for family and friends.BVirtual communication is less psychologically satisfying than actual conversations.CExposure to the wider world through the N
10、et makes users less satisfied with their lives.DAll the above.D推理判断题。根据倒数第二段的最后两句话可知A、B、C都为原因。故选D。4What does the underlined part in the last paragraph mean?AWhat matters is not the technology but how it is used.BThis passage is not about the technology but about how it is used.CWe should remember to
11、 learn about the technology.DWe should remember to learn how to use computers.A句意理解题。作者通过画线部分想表明这一切与技术本身无关,而是看我们怎么利用。故A项正确。BAs for old people,some of the applications are hard to use because they didnt grow up with them.They dont have simple models of how they should work,what to do when something d
12、oesnt work or where to go for help.We make it as easy as possible to be used for people who are not familiar with the technology.I think there is huge potential and we are designing it.The ability to connect to friends,who remember the same movies,news and music,is really important,especially as peo
13、ple get old.They end up in retirement at home and they arent always close to their friends.Allowing the network to help them connect with friends and family is a really powerful thing.My mother is an enthusiastic user of the Internet, although it took me years to get her to use email.She was born wi
14、th normal hearing,but lost it when she was 3.She was totally deaf for many years,until age 53,when she got ear aids.They work really well.That is a big change for her.But before then,her friends couldnt call her on the phone,so they suggested she use email to communicate with them.Young people dont
15、even think of the Internet as technology.Its just there,and they use it.Theres been a very interesting change in communication styles between old people and young people.There are some kids who are now in their teens and arent willing to make phone calls.And they think email is oldfashioned and slow
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390269.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
