2020版高考英语二轮复习40分阅读限时练五20191211415.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 二轮 复习 40 阅读 限时 20191211415
- 资源描述:
-
1、40分阅读限时练(五)阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019湖北八校联考CrazyCreative Traditions in SchoolsHere are a few schools crazycreative traditions that will probably have you wish to go there so you could celebrate in all the graduation fun. Learn about them all in the be
2、low.Attire (服装) and Flowers at College of CharlestonYou fashionista will love this one. During the December ceremony, women wear black dresses and men wear black tuxedos (无尾礼服). During the May ceremony, women wear white dresses and men wear summer tuxedos. Its also been a tradition since the 1930s t
3、o carry flowers onto the stage: women carry bouquets of six red roses in a red bow and men wear a single red rose boutonniere (胸花). So classy!Hoop Rolling at Wellesley CollegeThis allwomens college tradition was originally held on May Day, but its now held in April. The purpose was to allow students
4、 to essentially leave all their worries behind and just participate in some fun games outdoors. Back in the day, it was said that the winner of the hoop rolling race was the first to be married, and in the 1980s she would be the first to be a CEO. Nowadays, the winner would be the first to achieve h
5、er own happiness. that is, after being thrown into Lake Waban by all her classmates.Fabric and Green Grad Recycling Program at the University of New HampshireYoull absolutely love this tradition. UNHs vendor provides wrinkleresistant caps and gowns made of recycled plastic bottles. Graduates then ha
6、ve the opportunity to donate their gowns to be cleaned and reused. Graduates are still able to keep their caps and tassels as keepsakes, all while helping to save the environment.体裁:应用文题材:学校生活主题:大学的疯狂创意传统【语篇解读】本文主要介绍了三所国外的学校的一些有趣的、新奇的、富有创意的传统。【难句分析】Here are a few schools crazycreative traditions tha
7、t will probably have you wish to go there so you could celebrate in all the graduation fun.分析:本句是一个复合句。句中“that will probably. graduation fun”为that引导的定语从句,修饰先行词traditions,that在从句中作主语;have sb. do sth.意为“使某人做某事”。译文:这里有一些可能会让你想去那里的学校的疯狂创意传统,这样你就可以尽情庆祝毕业了。1If you want to participate in the December cerem
8、ony, you can choose _.ACollege of CharlestonBWellesley CollegeCUniversity of New HampshireDOxford University答案与解析:A考查细节理解。根据第二段第二句中的“During the December ceremony”可知,在College of Charleston可以参加十月的典礼,故选A项。2Hoop Rolling at Wellesley College is aimed at enabling the students to _.Abe a CEO Bhave funCachi
9、eve happiness Dbe married答案与解析:B考查细节理解。根据第三段第二句“The purpose was to allow students to essentially leave all their worries behind and just participate in some fun games outdoors”可知,Wellesley College的做法是为了让学生得到快乐。故选B。3What are UNHs caps and gowns made of?AFlowers. BSilk and cotton.CLeather. DRecycled p
10、lastic bottles.答案与解析:D考查细节理解。根据最后一段第二句“UNHs vendor provides wrinkleresistant caps and gowns made of recycled plastic bottles”可知,答案选D项。B2019绵阳市诊断When I was a kid, I was the girl who kept the training wheels on my bike as long as possible. Even my younger sister had got rid of them much earlier than m
11、e. But as I began to grow older, this changed.All this happened on the Bike Safety Day. It is supposed to be a fun day at school when all of us kids bring our bikes to school and the school provides us with the opportunity to ride outside and learn proper bike safety. Sounds like fun, right? No. In
12、fact, it caused me to panic. What was I going to say when my friends asked me about my training wheels?With the pressure of everyone seeing my training wheels, I determined to let them go. This was the first big change Id ever made on my own.I went to my parents and told them all about my dilemma. T
13、hey were more than happy to help. We went outside and got my bike. Instead of running away and hiding behind, I stood in front of my bike and took great pride in my decision as my dad removed the training wheels.I got on and steadied myself. My heart raced but my feet and hands were calm. My dad sta
14、rted to push before my feet even moved and suddenly I was off. The fear faded away and a relaxed mind came into its place. It was crazy to think how quickly I learned something that took so long for me to even try!My confidence soared (高涨). This was going to be the start of a brand new world for me.
15、 My accomplishment would carry me forth to new goals and wins. I realized that if I set my mind on doing something, I could achieve it.体裁:记叙文题材:个人经历主题:去掉自行车稳定轮【语篇解读】本文讲述了作者小时候迟迟不敢去掉自行车的稳定轮,在学校“自行车安全日”来临之前因为害怕同学看见她的稳定轮而最终下决心去掉它们。【难句分析】When I was a kid, I was the girl who kept the training wheels on m
16、y bike as long as possible.分析:本句为主从复合句。I was the girl为句子的主干;句中When引导时间状语从句;who引导定语从句修饰the girl。译文:当我还是个孩子的时候,我是那个把自行车的稳定轮尽可能长时间地保留在自行车上的女孩。4What does the school expect the students to do on Bike Safety Day?AHave their bikes checked.BRide outside for fun.CAcquire bike safety skills.DRemove the traini
17、ng wheels.答案与解析:C考查细节理解。根据第二段中的“the school provides us with the opportunity to ride outside and learn proper bike safety”可知,学校想让学生在“自行车安全日”学会一些自行车安全技能,故选C项。5What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?AThe authors friends. BThe authors parents.CThe safety problems. DThe training whe
18、els.答案与解析:D考查词义猜测。根据语境及画线词所在句的前半部分“With the pressure of everyone seeing my training wheels”可知,作者迫于害怕别人看见自己的自行车稳定轮的压力才决心去掉它们,故画线词指的就是“稳定轮”,故选D项。6What happened when the author finally rode without the training wheels?AShe felt extremely embarrassed.BEverything turned out to be easy.CShe ended up falli
19、ng down.DHer sisters followed her example.答案与解析:B考查推理判断。根据倒数第二段最后一句“It was crazy to think how quickly I learned something that took so long for me to even try!”可知,长时间不敢尝试的东西,作者竟学得很快,由此对于作者来说骑没有稳定轮的自行车后,事情变得容易了,故选B项。7What does the author think is necessary for her to achieve a goal?APatience. BDeterm
20、ination.CPressure. DConcentration.答案与解析:B考查推理判断。根据最后一段最后一句“I realized that if I set my mind on doing something, I could achieve it.”可知,作者意识到如果自己下定决心做一件事的话,自己就会做到。由此可推知,作者认为对于她来说实现一个目标的关键在于决心,故选B项。C2019福建省质检Australian adults want to see “life skills” introduced into school curriculums, including mone
21、y management, job preparation and domestic tasks. New research from Monash University showed Aussie adults also widely supported the inclusion of technology, coding and artificial intelligence subjects in student curriculums to prepare them for future jobs.Coauthor Professor Neil Selwyn, from Monash
22、s new Education Futures think tank, said the survey results of more than 2,000 Australians had taken himself and Dr Deana Leahy by surprise. “The life skills I wasnt expecting that at all,” he said. Those quizzed were asked to rate the value of a list of subjects already in the curriculum, but were
23、also given an open space to write what they think should be included. Prof. Selwyn said people called for schools to teach financial skills, budgeting, cooking and doing taxes. “You could argue that these are things people should be learning themselves, or learning from their families,” he said. “Bu
24、t weve got to be thinking forward in terms of the skills people will need for jobs and their ways of living.”One respondent said schools should introduce a “contemporary life skills” subject: “A compulsory 1hour a week class on skills needed that parents seem continually unable to teach their kids”.
25、 Suggestions for the class included resume writing, filing tax returns and health claims. Another respondent called for students to be taught “general life skills” as unfortunately not enough kids will have parents to actually be bothered to educate them or simply parents dont know themselves.Of the
26、 subjects, maths was the highest ranked (75.5 percent), followed closely by English (74.8 percent). And while science was the third highest ranked subject (46.2 percent), it was more strongly supported by those who earned higher wages and were universityeducated compared to lower income earners.Aspe
27、cts of school life considered least important were students having fun, learning about things that interested them and being given the opportunity to be creative.体裁:说明文题材:教育主题:澳大利亚成年人想让“生活技能”引进学校课程【语篇解读】本文是一篇说明文。来自莫纳什大学的新的研究表明,澳大利亚成年人广泛支持将科技、人工智能等科目引入学校课程,以让学生为未来的工作做好准备。【难句分析】Those quizzed were aske
28、d to rate the value of a list of subjects already in the curriculum, but were also given an open space to write what they think should be included.分析:该句含有but连接的两个并列的结构,其中“what they think should be included”为what引导的宾语从句,作及物动词write的宾语。译文:那些被询问者被要求评估已经在课程中的科目清单的价值,但也被给予了一片空白处来写下他们认为应该包括在内的内容。8Why did t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
