2020版高考英语外研版新金典大一轮选修8精练:高考提能练(四十五) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语外研版新金典大一轮选修8精练:高考提能练四十五 WORD版含解析 2020 高考 英语 外研版新金典大 一轮 选修 精练 提能练 四十五 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考提能练(四十五)选修Module 3Foreign Food.阅读理解A2019福州市质量检测Steve Brosnihan is the “resident cartoonist” at the Childrens Hospital, who wanders from room to room drawing and chatting and doing whatever else he can think of to cheer up the sick children. During one visit, he was saying good night to a teenage p
2、atient when he had a bright idea.Steve told the teenager to look out of the window after he left. Outside, Steve flickered (闪烁) his bike light up toward the hospital. To his surprise, the teen responded, flickering his own room lights right back.Every night after that, Steve flickered his light, and
3、 more and more kids flickered back. When he mentioned it to a friend working at a restaurant, the owner said he wanted in too. He started to flicker the restaurant sign for one minute every night at 8:30. Soon enough, the customers started joining in with flashlights and cell phones. Almost by accid
4、ent, a simple action was changing into a powerful connection between local people and sick children.Now more than 20 groups are on board for the 8:30 pm. flicker. Every Wednesday night, police officers line up their cars and flash them. Even boats on the river join in to give their bright goodnight
5、wave to kids who are going through frightening situations and sleeping in a strange place.“It is all I look forward to basically all day,” says Abigail Waldron, aged ten. “It just shows you that somebody is helping you through your whole experience in the hospital.”“It would be very hard not to do t
6、his,” says Steve,“once you start.” The most powerful of all, he adds, comes from the families of children who have died. They continue to return to the hospital to flicker a light outside in support of children who are still patients.体裁:记叙文题材:帮助他人主题:在医院外闪烁车灯使病中的孩子振作【解题导语】本文主要讲述了Steve Brosnihan在儿童医院外
7、向医院闪烁车灯使生病的孩子振作起来的故事,后来更多的人参与到闪烁灯光的活动中。【难句分析】Steve Brosnihan is the“resident cartoonist”at the Childrens Hospital,who wanders from room to room drawing and chatting and doing whatever else he can think of to cheer up the sick children.分析:这是一个复合句。who引导非限制性定语从句,指代Steve Brosnihan并在从句中充当主语;drawing and c
8、hatting and doing whatever else he can think of to cheer up the sick children为伴随状语;whatever引导宾语从句;to cheer up the sick children为目的状语。译文:Steve Brosnihan是儿童医院里的“住院漫画家”,为了使生病的孩子高兴起来,他从一个房间走到另一个房间,画画、聊天,竭尽所能帮助孩子们振作。1Why did Steve Brosnihan flicker his bike light?ATo get light for the hospital.BTo comfor
9、t a teenage patient.CTo inform the patients of his leaving.DTo expect a response from a teenager.答案与解析:B考查推理判断。根据第一段中的“Steve Brosnihan is theresident cartoonistat the Childrens Hospital,who wanders from room to room drawing and chatting and doing whatever else he can think of to cheer up the sick ch
10、ildren”和最后一段中的“They continue to return to the hospital to flicker a light outside in support of children who are still patients”可以推知,Steve Brosnihan在医院外闪烁车灯是为了使生病的孩子高兴起来,是为了安慰生病的孩子,故选B项。2What does the last sentence in Para. 3 mean?AA small action can make a difference.BActions speak louder than word
11、s.CLove makes the world go round.DGreat minds think alike.答案与解析:A考查句意理解。句子的字面意思是:几乎是偶然间,一个简单的动作正在变为当地人和生病的孩子们之间的强有力的纽带。再根据本段中提到的Steve Brosnihan把自己所做的事告诉朋友后带来的影响可以推出A选项(一个小小的动作可以产生影响)符合文意。3What can we learn from Waldrons words?AHe likes to flicker lights.BHe is frightened of treatment.CHe gets warmth
12、 from the lights.DHe likes the boat light.答案与解析:C考查推理判断。Waldron所说的话的意思是基本上来讲这是“我”一整天所期待的,那表明有人正在帮你度过你在医院那段难熬的时间;根据上下文可知,闪烁灯光这件事是为了使生病而住院的孩子们高兴起来,Waldron表达的意思是闪烁灯光这件事对生病的他来说,是有所期待的,使自己感到受了帮助,得到了温暖,故答案为C选项。4Which of the following can be the best title for the text?ATreatment for Sick ChildrenBA Warmhe
13、arted CartoonistCThe Powerful LightsDLights Flickering in the Hospital答案与解析:C考查标题判断。纵观整篇文章可知,Steve Brosnihan偶然有一个在医院外向医院闪烁车灯以使生病的孩子高兴起来的想法,之后在实施该想法的过程中,得到越来越多生病的孩子的回应,并且后来,更多的人参与到该活动中;再根据最后两段内容可知,这个行为影响很大,C选项能够突出主题,故选C。B2019湖南长郡中学检测We talk about people being “colourblind” but very few of us are. Eve
14、n those who describe themselves as colourblind are normally just colour deficient. A strongly colourblind person will still be able to tell 20 different colours, compared to the 100 or so that normalsighted people see.Pingelap, a tiny island in the Pacific, is a beautiful spot but one that has a gen
15、etic trouble. It is known as Colourblind Island because so many people who live on this remote island can only see in black and white.Not being able to see in colour is bad enough. But one islander, Herrol, whos a fisherman, also struggles in full sunlight because all he sees is a painful burntout i
16、mage. “I find it difficult to go outside in the sun,” he says,“because when its sunny I cannot see to do my work.”But if being truly colourblind is rare, why is it that around 10% of the population of Pingelap live in a totally black and white world?Well, we know that in 1780 the population of Pinge
17、lap was all but wiped out by a tsunami (海啸). As few as 20 people survived, one of whom was the king. Its believed that he had a genetic fault that causes colourblindness and he passed this fault on to his many generations.There is one advantage. Herrol can see well, really well, in the dark. So when
18、 it gets dark, Herrol and his friends get in their boats and hunt flying fish. They hang up flaming torches and the flying fish are attracted to the flames. “This type of fishing is fun,” Herrol says, “especially if we catch plenty. So even though its hard work we enjoy it.” 体裁:说明文题材:奇闻趣事主题:色盲岛【语篇解读
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390736.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023-2024部编版语文六年级上册4花之歌.pptx
