2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 5 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:选修六 UNIT 课下语篇提能练 WORD版含答案 2020 高考 英语 设计 一轮 复习 全国 精练 选修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、选修六 Unit 5课下语篇提能练.阅读理解In many parts of Africa, communities have electricity service that sometimes does not operate.And many rural (农村的) settlements are cut off from electricity producing centers.Therefore, offgrid (离网) solar power is becoming available to many communities.Offgrid solar energy is en
2、ergy that is captured from the sun without being connected to a main electricity center.The International Energy Agency says more than 600 million people in Africa have no way to get electricity.New technology, however, could help solve this problem.Lumos Global is among the companies offering solar
3、 energy services in Nigeria.The companys Chief Operating Officer, Nir Marom, says, “You need to put the system on the roof, and put the indoor unit in the home.There is a cable (电缆) to connect them.You dont need to be an electrician or anything like this.The sun charges the electricity, but you need
4、 to provide the credit to power the system up, and you do this using your mobile phone.” The price of offgrid solar energy systems has decreased sharply.Today, people can rent solar equipment for less than 50 cents a day.And they can pay for the electricity as they need it.Senegal opened one of Afri
5、cas largest solar factories last year.The company paid for the construction of the solar factory in Senegal.A manager says a solar farm in Senegal can produce twice the amount of electricity that a farm of the same size in Britain or in northern France could produce.The International Energy Agency p
6、redicts that almost a billion people in subSaharan Africa will have ongrid electricity by 2040.But the agency says 50 million people will still be offgrid.Investors believe solar power could serve those people while also helping to reduce gases linked to climate change.语篇解读:本文是一篇说明文。在非洲的许多地方,社区配有电力服
7、务,不过有时候无法运行。并且,发电中心切断了许多村落的电力。幸运的是,新技术离网太阳能可以解决这一问题。1Why is the offgrid solar power popular in Africa?AMany people have difficulty in getting electricity.BThere is no electricity producing centers.CIts a fashion among the communities.DIts convenient to put the energy into use.解析:选A推理判断题。根据第一段可知,在非洲很
8、多地方人们都无法用上电,这使得offgrid solar power在非洲得以流行起来。2What does Nir Marom say about the offgrid solar energy system?AIts complex to change sunlight into energy.BIts simple to put the equipment in place.CIts beyond the reach of ordinary people.DIts free for people to use the system.解析:选B细节理解题。根据文中第二段Nir Marom
9、所说“You dont need to be an electrician or anything like this.”可知,安装太阳能设备非常简单。3What can we learn from the last paragraph?AThe solar energy system in Africa develops faster than that in Europe.BHalf of the people in Africa have no access to electricity.CThe usage of solar power is good for the environm
10、ent.DAll the people in Africa can use electricity by 2040.解析:选C细节理解题。根据最后一段最后一句可知,太阳能的使用不仅可以满足人们需要,还可以减少与气候变化有关的温室气体的排放。即太阳能的使用对环境有益。4What may be the best title for the text?AThis is the best way to get electricityBAfrica is facing severe energy shortagesCSolar electricity production grows in Africa
11、DOffgrid solar energy is better than ongrid solar energy解析:选C标题归纳题。纵观全文,文章主要介绍了太阳能发电在非洲非常流行。.完形填空I was walking in a park on a cool autumn morning.The view was charming, and a pleasant breeze (微风) was kissing my face _1_.Then I saw a mother and her little baby.The mother wore _2_ clothes that seemed
12、to be found in a dustbin How easy it is for fortunate people to _3_ away things they dont need, and they do this _4_ thinking of the unfortunate!She was holding her baby, protecting her from the morning _5_ and expecting some money from strangers so that she could _6_ food for both of them.It isnt a
13、n uncommon _7_ as we see these things every day.But they sometimes can _8_ us strongly.It was then that I realized how _9_ I had been in my whole life for living a rich life.Then a man _10_ some money and food to the mother, and as she took them, her face was _11_ as if she had been the happiest per
14、son in the world.And why not, she could now _12_ her baby at least for the day.Actually happiness doesnt _13_ luck, your financial or your physical conditions, but only on yourself.It is just a _14_ in your hands.If you choose to be happy, _15_ can stop you from it.The mother was happy just _16_ she
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391469.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
