南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(21)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 南昌市 2014 高考 英语 阅读 理解 二轮 限时 训练 精品 21 答案
- 资源描述:
-
1、南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(21)及答案 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【深圳市2014高考英语综合能力测试题(1)】ABack in 2006, as my father was dealing with advanced dementia(痴呆), our family faced a serious set of challenges. In addition to his health problems, we struggled with the lack of transparency in what his health ins
2、urance plan covered, and with substantial out-of-pocket costs. We were often left with unexpected bills after appointments and medical procedures with little recourse(援助).At times-it felt as though the system was set up against us. On several occasions, his insurance company interfered with his trea
3、tment, dictating important decisions about his care rather than his doctors. And there was little we could do about it. Helping my mom navigate the process proved to be a frustrating and expensive burden on us. Throughout it all, I would often wonder how many other families were in the same boat str
4、uggling with rising health care costs and the worst insurance industry abuses.Not long after my dad passed away, I first heard then Senator Obama speak about his own mothers struggles with health insurance and the need to pass health reform. I knew that I had to be a part of making that change. Sinc
5、e joining the Obama Administration in 2009, Ive worked hard to help implement the Affordable Care Act. Its an honor to come to work every day at the White House to help make this landmark legislation a reality for millions of hard-working Americans who will benefit from the security and peace of min
6、d of having health insurance.26. Which of the following is NOT included in the writers family challenges? A. The problem of payment. B. The problem of wealth plan. C. The problem of unexpected costs. D. The problem of health insurance plan.27. Whats the writers attitude towards the old health insura
7、nce system? A. Favorable. B. Disapproving. C. Doubtful. D. Unconcerned.28. The underlined phrase in Paragraph 2 is closest in meaning to _ . A. going by ship B. taking the same boat C. in the same good state D. in the same difficult situation29. What can we learn from the last paragraph? A. The writ
8、ers father has died. B. The writers mother has died. C. Obamas mother has died. D. The Affordable Care Act has been passed.30. How long has the writer worked for the Affordable Care Act? A. Two years. B. Three years. C. Five years. D. Seven years.【参考答案】26-30 BBDAC一方面,美国医疗保健系统存在太多的浪费;另一方面,仍有3500万美国人处
9、于未参保状态,他们在昂贵的急诊室花费状态下接受没有保险赔偿的治疗。从1990年起,攀升的成本已经使个人、企业和政府无力承担,所以美国总统奥巴马提出平价医疗法案。26. B。细节理解题。根据第一段内容可知,未提及B项。27. B。 观点态度题。根据第二段第一句At times it felt as though the system was set up against us.可知答案。28. D。词义猜测题。根据句意可知划线短语意为“处于相同困境”。29. A。细节理解题。根据第三段第一句Not long after my dad passed away.可知答案。30. C。推理判断题。根据
10、第三段的Since joining the Obama Administration in 2009.可以推断出答案。较难题目特训:节能环保类Rivers may be a significant source of the greenhouse gas nitrous oxide (一氧化二氮), scientists now find. Their calculation suggests that across the globe the waterways contribute three times the amount of nitrous oxide to the atmosph
11、ere as had been estimated by the International Panel on Climate Change (IPCC), the United Nations scientific body charged with reviewing climate change research. They found that the amount of nitrous oxide produced in streams is related to human activities that release nitrogen (氮) into the environm
12、ent, such as fertilizer use and sewage discharges. “Human activities, including fossil fuel combustion and intensive agriculture, have increased the availability of nitrogen in the environment,” said Jake Beaulieu of the University of Notre Dame and the U.S. Environmental Protection Agency in Cincin
13、nati, Ohio, and lead author of the paper published this week in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences. “Much of this nitrogen is transported into river and stream networks,” Beaulieu said. There, microbes (微生物) convert the nitrogen into nitrous oxide (also called laughing gas)
14、and an inert gas called dinitrogen (二氮). The finding is important, the researchers say, because nitrous oxide is a powerful greenhouse gas that contributes to climate change and destruction of the stratospheres ozone layer, which protects us from the suns harmful ultraviolet (紫外线) radiation. Compare
15、d with carbon dioxide, nitrous oxide is 300-fold more powerful in terms of its warming potential, though carbon dioxide is a far more common greenhouse gas. Scientists estimate nitrous oxide accounts for about 6 percent of human-induced climate change. Beaulieu and colleagues measured nitrous oxide
16、production rates in 72 streams. When summed across the globe, the results showed rivers and streams are the source of at least 10 percent of human-caused nitrous oxide emissions to the atmosphere. “Changes in agricultural and land-use practices that result in less nitrogen being delivered to streams
17、 would reduce nitrous oxide emissions from river networks,” Beaulieu said.1. From the second paragraph we can learn. A. actually rivers give off much more nitrous oxide than expectedB. scientists calculation is totally wrongC. human activities release nitrous oxide in to the riversD. there is no nit
18、rogen in fertilizer2. Which of the following is NOT the source of nitrogen? A. Fertilizer use. B. Sewage discharges. C. Fossil fuel combustion. D. Climate change. 3. Nitrous oxide is a powerful greenhouse gas because. A. it can protect us from the suns harmful ultraviolet radiationB. it is to blame
19、for most of human-induced climate changeC. it is a far more common greenhouse gasD. it has much more warming potential than carbon dioxide4. What does the passage mainly tells us? A. Rivers may be a source of the greenhouse gas nitrous oxide. B. Its human activities that release nitrogen into the en
20、vironment. C. How to reduce nitrous oxide emissions from river networksD What to do with the climate change caused by nitrous oxide. 【参考答案】4.ADDA 1Photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! In 2005, the American artist Richard Princes photograph of a photograph
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022学年语文人教版选修中国古代诗歌散文欣赏教学课件:散文之都 第四单元 自主赏析 庖丁解牛 .ppt
