分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(21)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392289
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:463KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    南昌市 2014 高考 英语 阅读 理解 二轮 限时 训练 精品 21 答案
    资源描述:

    1、南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(21)及答案 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【深圳市2014高考英语综合能力测试题(1)】ABack in 2006, as my father was dealing with advanced dementia(痴呆), our family faced a serious set of challenges. In addition to his health problems, we struggled with the lack of transparency in what his health ins

    2、urance plan covered, and with substantial out-of-pocket costs. We were often left with unexpected bills after appointments and medical procedures with little recourse(援助).At times-it felt as though the system was set up against us. On several occasions, his insurance company interfered with his trea

    3、tment, dictating important decisions about his care rather than his doctors. And there was little we could do about it. Helping my mom navigate the process proved to be a frustrating and expensive burden on us. Throughout it all, I would often wonder how many other families were in the same boat str

    4、uggling with rising health care costs and the worst insurance industry abuses.Not long after my dad passed away, I first heard then Senator Obama speak about his own mothers struggles with health insurance and the need to pass health reform. I knew that I had to be a part of making that change. Sinc

    5、e joining the Obama Administration in 2009, Ive worked hard to help implement the Affordable Care Act. Its an honor to come to work every day at the White House to help make this landmark legislation a reality for millions of hard-working Americans who will benefit from the security and peace of min

    6、d of having health insurance.26. Which of the following is NOT included in the writers family challenges? A. The problem of payment. B. The problem of wealth plan. C. The problem of unexpected costs. D. The problem of health insurance plan.27. Whats the writers attitude towards the old health insura

    7、nce system? A. Favorable. B. Disapproving. C. Doubtful. D. Unconcerned.28. The underlined phrase in Paragraph 2 is closest in meaning to _ . A. going by ship B. taking the same boat C. in the same good state D. in the same difficult situation29. What can we learn from the last paragraph? A. The writ

    8、ers father has died. B. The writers mother has died. C. Obamas mother has died. D. The Affordable Care Act has been passed.30. How long has the writer worked for the Affordable Care Act? A. Two years. B. Three years. C. Five years. D. Seven years.【参考答案】26-30 BBDAC一方面,美国医疗保健系统存在太多的浪费;另一方面,仍有3500万美国人处

    9、于未参保状态,他们在昂贵的急诊室花费状态下接受没有保险赔偿的治疗。从1990年起,攀升的成本已经使个人、企业和政府无力承担,所以美国总统奥巴马提出平价医疗法案。26. B。细节理解题。根据第一段内容可知,未提及B项。27. B。 观点态度题。根据第二段第一句At times it felt as though the system was set up against us.可知答案。28. D。词义猜测题。根据句意可知划线短语意为“处于相同困境”。29. A。细节理解题。根据第三段第一句Not long after my dad passed away.可知答案。30. C。推理判断题。根据

    10、第三段的Since joining the Obama Administration in 2009.可以推断出答案。较难题目特训:节能环保类Rivers may be a significant source of the greenhouse gas nitrous oxide (一氧化二氮), scientists now find. Their calculation suggests that across the globe the waterways contribute three times the amount of nitrous oxide to the atmosph

    11、ere as had been estimated by the International Panel on Climate Change (IPCC), the United Nations scientific body charged with reviewing climate change research. They found that the amount of nitrous oxide produced in streams is related to human activities that release nitrogen (氮) into the environm

    12、ent, such as fertilizer use and sewage discharges. “Human activities, including fossil fuel combustion and intensive agriculture, have increased the availability of nitrogen in the environment,” said Jake Beaulieu of the University of Notre Dame and the U.S. Environmental Protection Agency in Cincin

    13、nati, Ohio, and lead author of the paper published this week in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences. “Much of this nitrogen is transported into river and stream networks,” Beaulieu said. There, microbes (微生物) convert the nitrogen into nitrous oxide (also called laughing gas)

    14、and an inert gas called dinitrogen (二氮). The finding is important, the researchers say, because nitrous oxide is a powerful greenhouse gas that contributes to climate change and destruction of the stratospheres ozone layer, which protects us from the suns harmful ultraviolet (紫外线) radiation. Compare

    15、d with carbon dioxide, nitrous oxide is 300-fold more powerful in terms of its warming potential, though carbon dioxide is a far more common greenhouse gas. Scientists estimate nitrous oxide accounts for about 6 percent of human-induced climate change. Beaulieu and colleagues measured nitrous oxide

    16、production rates in 72 streams. When summed across the globe, the results showed rivers and streams are the source of at least 10 percent of human-caused nitrous oxide emissions to the atmosphere. “Changes in agricultural and land-use practices that result in less nitrogen being delivered to streams

    17、 would reduce nitrous oxide emissions from river networks,” Beaulieu said.1. From the second paragraph we can learn. A. actually rivers give off much more nitrous oxide than expectedB. scientists calculation is totally wrongC. human activities release nitrous oxide in to the riversD. there is no nit

    18、rogen in fertilizer2. Which of the following is NOT the source of nitrogen? A. Fertilizer use. B. Sewage discharges. C. Fossil fuel combustion. D. Climate change. 3. Nitrous oxide is a powerful greenhouse gas because. A. it can protect us from the suns harmful ultraviolet radiationB. it is to blame

    19、for most of human-induced climate changeC. it is a far more common greenhouse gasD. it has much more warming potential than carbon dioxide4. What does the passage mainly tells us? A. Rivers may be a source of the greenhouse gas nitrous oxide. B. Its human activities that release nitrogen into the en

    20、vironment. C. How to reduce nitrous oxide emissions from river networksD What to do with the climate change caused by nitrous oxide. 【参考答案】4.ADDA 1Photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! In 2005, the American artist Richard Princes photograph of a photograph

    21、, Untitled (Cowboy), was sold for $ 1, 248, 000. Prince is certainly not the only contemporary artist to have worked with so-called “found photographs”a loose term given to everything from discarded(丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a strangers f

    22、amily album. The German artist Joachim Schmid, who believes “basically everything is worth looking at”, has gathered discarded photographs, postcards and newspaper images since 1982. In his on-going project, Archiv, he groups photographs of family life according to themes: people with dogs; teams; n

    23、ew cars; dinner with the family; and so on. Like Schmid, the editors of several self-published art magazines also champion (捍卫) found photographs. One of them, called simply Found, was born one snowy night in Chicago, when Davy Rothbard returned to his car to find under his wiper(雨刷) an angry note i

    24、ntended for some else: “Whys your car HERE at HER place?” The note became the starting point for Rothbards addictive publication, which features found photographs sent in by readers, such a poster discovered in our drawer. The whole found-photograph phenomenon has raised some questions. Perhaps one

    25、of the most difficult is: can these images really be considered as art? And if so, whose art? Yet found photographs produced by artists, such Richard Prince, may riding his horse hurriedly to meet someone? Or how did Prince create this photograph? Its anyones guess. In addition, as we imagine the ba

    26、ck-story to the people in the found photographs artists, like Schmid, have collated (整理), we also turn toward our own photographic albums. Why is memory so important to us? Why do we all seek to freeze in time the faces of our children, our parents, our lovers, and ourselves? Will they mean anything

    27、 to anyone after weve gone?64. The first paragraph of the passage is used to _. A. remind readers of found photographs B. advise reader to start a new kind of business C. ask readers to find photographs behind sofa D. show readers the value of found photographs 65. According to the passage, Joachim

    28、Schmid _. A. is fond of collecting family life photographs B. found a complaining not under his car wiper C. is working for several self-published magazines D. wondered at the artistic nature of found photographs66. The underlined word “them” in Para 4 refers to _. A. the readers B. the editors C. t

    29、he found photographs D. the self-published magazines 67. By asking a series of questions in Para 5, the author mainly intends to indicate that _. A. memory of the past is very important to people B. found photographs allow people to think freely C. the back-story of found photographs is puzzling D.

    30、the real value of found photographs is questionable 68. The authors attitude towards found photographs can be described as _. A. critical B. doubtful C. optimistic D. satisfied 1答案 64.D 65.A 66.D 67.B 68.C阅读理解The Taj Mahan (泰姬陵) is a love story,a sad and beautiful one.If it didnt exist,we would easi

    31、ly imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.Three hundred years ago,there lived an Indian emperor called Shah Jahan.His wife was a beautiful and bright woman whom he loved greatly.Her title was Mumtazl Mahan:its shortened form Taj Mahan,means “pride of the palace”.In the ye

    32、ar 1630 this beloved wife of the emperor died.He was so brokenhearted that he thought of giving up his throne.He decided out of his love for his wife,to build her the most beautiful tomb that had ever been seen.He summoned the best artists and architects from India,Turkey,Persia and Arabia and final

    33、ly,the design was complete.It took more than twenty thousand men working over a period of 18 years to build the Taj Mahan,one of the most beautiful buildings in the world. The building itself stands on a marble.Platform 29 meters square and 67 meters high.Towers rise from each of the four corners.Th

    34、e Taj itself soars another 61 meters into the air.It is an eightsided building made of white marble.The emperor planned to build an identical tomb of black marble for himself on the other side of the river connected by a silver bridge.However his son put him into a prison in the palace before he cou

    35、ld finish,and for the rest of his life,he could only gaze across river at the tomb of his beloved wife.1.The whole passage tells us about_.A.a beautiful fairy taleB.the story of the Taj MahanC.white and black marble tombs made for two emperorsD.the love story of emperor Shah Jahan and his wife2.Whic

    36、h of the following statements is NOT true about the Taj Mahan? A.It was completed quickly owing to the efforts of the best artists and workers.B.A lot of people took part in the building work. C.It is a magnificent building.D.It is a tomb for the emperors beloved wife.3.The emperors own tomb was des

    37、igned to be_.A.61 meters high B.eightsidedC.blackcolored D.whitecolored4.The emperor_.A.died soon after Taj Mahan diedB.was killed by his sonC.was beloved by his peopleD.died after 16481.After school I couldnt help sharing what had happened in the morning with our headmaster.(完形填空倒数第二段第一句)放学后,我禁不住地与

    38、校长分享今天上午的事。(1)She couldnt help smiling.她禁不住地笑了起来。(2)She couldnt help envying Helen.她不由地妒忌海伦。(3)He knows nothing about it,so he cant help to do any of your work.他什么也不知道,所以不能帮你的工作。 2.The next morning,however,I found out that almost everyone had forgotten this matter except Willard Franklin.(完形填空第三段第一句

    39、)第二天早晨,我却发现除了Willard Franklin,其他人都忘记了这件事。(1)The restaurant is open every day except Monday.这家饭店除星期一外,每天都营业。(2)I can answer all the questions except for the last.除了最后一个,我可以回答所有的问题。(3)There will be five of us for dinner,besides John. 除约翰外还有我们五个人要一起吃饭。 (4)Everyone was there but him.除了他之外,所有的人都在。3.If it

    40、 didnt exist,we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.(阅读理解第一段第二句) 如果(泰姬陵)不存在,我们就会把它的修建故事轻易地想象成一个简单的神话故事。(1)Imagine that you are in London.想象一下你正在伦敦吧。(2)I cant imagine that anyone cares what I do.我想不出谁会关心我的所作所为。(3)I imagine hell be there.我猜他会到那儿去。答案-1.B2.A3.C4.D

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(21)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392289.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1