2020-2021学年英语高中外研版必修4课时作业 MODULE 1 LIFE IN THE FUTURE PERIOD 1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语高中外研版必修4课时作业 MODULE LIFE IN THE FUTURE PERIOD WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 中外 必修 课时 作业 WORD
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时分层作业 一 Module 1Period 1Life will probably be very different in 2050. First of all, it seems that TV channels will have disappeared by 2050. Instead, people will choose a programme from a “menu” and a computer will send the programme dir
2、ectly to the television. Today, we can use the World Wide Web to read newspaper stories and see pictures on a computer thousands of kilometers away. By 2050, music, films, programmes, newspapers and books will come to us in this way. In many places, agriculture is developing quickly and people are g
3、rowing fruit and vegetables for export. This uses a lot of water. Therefore, there could be serious shortages. Some scientists predict that water could be the cause of war if we dont save now. In the future, cars will run on new, clean fuels and they will go very fast. Cars will have computers to co
4、ntrol the speed of them and there wont be any accidents. Today, many cars have computers that tell drivers exactly where they are. By 2050, the computer will control the car and drive it to your destination. Also, by 2050, space planes will fly people from Los Angeles to Tokyo in just two hours. Som
5、e big companies now prefer to use robots that do not ask for pay rises or go on strike, and work 24 hours a day. By 2050, we will see robots everywherein factories, schools, offices, hospitals, shops and homes. By 2050, we will be able to help blind and deaf people see again and hear again. Nowadays
6、, scientists have discovered how to control genes and have already produced clones of animals. By 2050, scientists will be able to produce clones of people and decide how they look, how they behave and how much intelligence they have. Scientists will be able to do these things, but should they? 【语篇概
7、述】本文主要讲到2050年, 高科技在信息来源、农业、汽车、太空飞机、机器人及克隆方面带给人们的影响。1. By 2050, people will get information mainly by _. A. watching TVB. reading newspapers C. listening to the radioD. turning to a website【解析】选D。细节理解题。根据第一段末句“By 2050, music, films, programmes, newspapers and books will come to us in this way. ”可知到了2
8、050年, 人们了解信息的方式将会主要依靠网络。2. From the second paragraph, we learn that_. A. the need for water in the future will increase a lotB. future wars will lead to an increasing need for waterC. there can be no agriculture without enough waterD. the population will decrease for lack of water【解析】选A。推理判断题。根据第二段中
9、的“In many places, agriculture is developing quickly and people are growing fruit and vegetables for export. This uses a lot of water. ”可知农业发展迅速, 因而会增加用水量, 所以答案为A。3. What will play the biggest part in the quality of future life? A. Medicine. B. Technology. C. Education. D. Agriculture. 【解析】选B。推理判断题。根
10、据第一、三、四、五段中提到的网络、车速的提高、未来的太空飞机、机器人以及克隆, 可以判断人们生活质量的提高是基于科技的发展。4. Which of the following subjects is NOT mentioned in the passage? A. Entertainment. B. Travel. C. Climate. D. Health. 【解析】选C。细节理解题。第一段中提到了信息来源, 其中提到了人们观赏电影和听音乐, 这是“娱乐”话题; 第三段涉及交通方式, 这涉及人们的出行; 末段提到了对疾病的治疗, 这涉及健康。文章未提到气候, 因此选择C项。【语言素养训练】.
11、 Skim the passage and match the main idea with each paragraph. Para. 1A. Robots will play an important role in the future. Para. 2B. People gain information from a different way. Para. 3C. The development in medicine and cloning. Para. 4D. Agriculture and water shortage. Para. 5E. New cars and space
12、 planes. 答案: Para. 1B; Para. 2 D; Para. 3 E; Para. 4A; Para. 5C. Read the passage carefully and fill in the blanks. Life will probably be very 1. different in 2050Information resourcesBy 2050, music, films, programmes, newspapers and books will come to us from a 2. computer. Agriculture and water3.
13、As agriculture develops quickly, there will be serious water 4. shortages, which could cause war. 5. Means oftransportIn the future, cars will run on new fuels and have computers to 6. control the speed and space planes will fly people. 7. RobotsBy 2050, we will see robots everywhere. Health and clo
14、ningBy 2050, we will be able to help blind and deaf people; scientists will be able to produce 8. clones of people. . 阅读理解Thinking about the future isnt a special skill. Actually, everyone does it all the time. We schedule future activities and appointments on our calendars. We make to-do lists, a p
15、romise to ourselves of how we will spend our future time and energy. We look up the weekends weather. We make predictions about the results of sporting events. We practice, study and train for upcoming events that matter to us. We daydream about events were eagerly looking forward to. We worry about
16、 others. Most of this common future thinking is about the near future: the next few minutes, hours, days, weeks, months or maybe even the next few years of our lives. Little time is spent thinking about what our lives will be like or what action we should prepare to take in the far future: ten years
17、, twenty years, or even fifty years from now. This kind of far-future thinking is the domain of professional futurists. Futurists are trained to imagine distant realities that seem impossible to others: technologies that dont exist yet, great changes to laws, strange diseases most likely to infect u
18、s in the year 2031. Why indeed think about such remote futures? Are there psychological and social benefits to imagining the world, and our lives, decades in advance? And if so, what does it take to become good at imagining the far future? These were the fascinating questions that we recently explor
19、ed with other futurists. I was personally inspired by the discussions, and learned a lot about how futurists imagine the future of life. They specifically wanted to use their imaginations to make the world a better place. Another big benefit for me was that this way of thinking is a skill that can b
20、e taught. Society would benefit greatly if we all learned the valuable skills that enable us to think about what things would be like in the future. 【语篇概述】本文主要写了对于未来的思考, 以及未来思考可以给社会带来很大的好处。1. The writer gives many examples in the first paragraph to _. A. draw readers attentionB. tell readers the mai
21、n idea of the passageC. entertain readersD. explain the topic【解析】选D。 主旨大意题。 根据句子Thinking about the future isnt a special skill. Actually, everyone does it all the time. 思考未来不是什么特别的技巧。事实上, 每个人都一直在做, 可见下文中的例子都是围绕着这个中心展开的, 所以答案选D。2. The underlined word, “domain”, in the second paragraph can be replaced
22、 by “_”. A. understandingB. fieldC. choiceD. rule【解析】选B。 词义猜测题。根据前文句子what our lives will be like or what action we should prepare to take in the far future 我们的生活会是什么样子或是我们在遥远的未来应该准备采取什么样的行动, 这种类型的未来考虑应该是专业未来学家思考的范围, 可以猜测domain是领域的意思, 与B选项意义类似, 所以答案选B。3. Which of the following things might a futurist
23、 think about? A. The result of sporting event being held. B. The weather of the coming weekend. C. A life-threatening disease that doesnt exist yet. D. A new technology widely used in daily life. 【解析】选C。 细节理解题。 根据句子Futurists are trained to imagine distant realities that seem impossible to others: te
24、chnologies that dont exist yet, great changes to laws, strange diseases most likely to infect us in the year 2031. 未来学家被训练想象似乎对别人不可能的遥远的现实: 还不存在的技术, 法律的巨大变化, 有可能在2031年感染我们的奇怪的疾病。所以C选项有可能是未来学家考虑的, 所以答案选C。4. What does the writer want to tell us in the last paragraph? A. The way futurists imagine the f
25、uture of life is interesting. B. The idea of using imagination to make the world a better place is ridiculous. C. It is impossible for us to think about future things as futurists. D. Society will benefit a lot if we all train ourselves to think as a futurist. 【解析】选D。 推理判断题。根据句子Society would benefit
26、 greatly if we all learned the valuable skills that enable us to think about what things would be like in the future. 如果我们都学会了这种使我们能够思考未来的事物的宝贵的技能, 社会将受益匪浅。所以答案选D。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We often think of the future. We often wonder what the world will be like in a hundred ye
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392361.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
