分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2020-2021学年通用版高二英语寒假题型增分精析:专题04阅读理解之议论文和夹叙夹议文 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392497
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:15
  • 大小:74.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年通用版高二英语寒假题型增分精析:专题04阅读理解之议论文和夹叙夹议文 WORD版含解析 2020 20
    资源描述:

    1、04阅读理解之议论文/夹叙夹议文序号内容Passage 1不同文化中沉默的不同含义Passage 2文章主要探讨了人们去旅行的意义Passage 3研究人们如何对待像真人一样的机器人。Passage 4环保怀疑主义者拒绝承认人类行为对环境的严重威胁。Passage 5以社交媒体呈现故事的形式,说明不要让任何事情阻挡实现梦想的道路。Passage 6因商店里无人化的机器操作让生活缺少温暖和爱,呼吁人们要认识到人比机器更重要。Passage1The meaning of silence varies among cultural groups. Silences may be thoughtful

    2、, or they may be empty when a person has nothing to say. A silence in conversation may also show stubbornness, uneasiness, or worry. Silence may be viewed by some cultural groups as extremely uncomfortable; therefore attempts may be made to fill every gap(间隙)with conversation. Persons in other cultu

    3、ral groups value silence and view it as necessary for understanding a persons needs.Many Native Americans value silence and feel it is a basic part of communicating among people, just as some traditional Chinese and Thai persons do. Therefore, when a person one of these cultures is speaking and sudd

    4、enly stops, what may be implied(暗示)is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing. In these cultures, silence is a call for reflection.Other cultures may use silence in other ways, particularly when dealing with different conflicts among people or in relations

    5、hips of people with different amounts of power. For example, Russian, French, and Spanish persons may use silence to show agreement between parties about the topic under discussion. However, Mexicans may use silence when instructions are given by a person in authority rather than be rude to that per

    6、son by arguing with him or her. In still another use, persons in Asian cultures may view silence as a sign of respect, particularly to an elder or a person in authority.Nurses and other care-givers need to be aware of the possible meanings of silence when they come across the personal anxiety their

    7、patients may be experiencing. Nurses should recognize their own personal and cultural construction of silence so that a patients silence is not interrupted too early or allowed to go on unnecessarily. A nurse who understands the healing(治愈)value of silence can use this understanding to assist in the

    8、 care of patients from their own and from other cultures.1What does the author say about silence in conversations?AIt is content-based.BIt develops friendship.CIt implies anger.DIt is culture-specific.2Which of the following people might regard silence as a call for careful thought?AThe French.BThe

    9、Mexicans.CThe Russians.DThe Chinese.3What does the author advise nurses to do about silence?AMake use of its healing effects.BLet it continue as the patient pleases.CBreak it while treating patients.DEvaluate(评估)its harm to patients.4What may be the best title for the text?ASound and Silence.BWhat I

    10、t Means to Be Silent.CSilence to Native Americans.DSpeech Is Silver, Silence Is Gold.Passage2People enjoy taking trips. But what are reasons they leave home? One reason is for education. People travel because the want to broaden their horizon(视野) to learn about other people and other cultures. When

    11、people are on a trip, they get a quick look at different ways of living. Even a short look at another kind of lifestyle is an important lesson. When travelling, a person can learn directly by visiting museums and historic spots(景点). What does a tourist learn who sees the arts museums, visit the hist

    12、orical places and other scenic spots in Paris and shops along the River Seine? He learns about their attitudes and how they feel about business, beauty and history.What about the traveler who goes to Hong Kong? Does he get the same information that he could get from a book? He might read that Hong K

    13、ong is a crowed that there is less than 200 square meters of space for each person. But seeing and feeling the lack of space will impress him much more.He might read that there are nearly 200 vehicles(交通工具) for every kilometer of roadway. But the sight of so many vehicles parked along the roadside w

    14、ould be a much more vivid lesson. The traveler to Hong Kong will never forget the contrast(对比): the straight vertical(垂直的) lines of tall modern buildings and the moving lines of boat that people live in.5Why do people leave home to travel according to the passage?AFor education.BFor adventure.CTo en

    15、joy themselvesDTo look for a different lifestyle.6What do we learn from the passage about Paris?AIt has a large populationBIt has many towering buildingCThere are 200 vehicles for every kilometer of roadwayDThere are many museums and palaces.7What impression will a traveler get of Hong Kong?AIt has

    16、many big and beautiful parks.BIt is a city of contrast.CIt has many historical sites.DIt is an important industrial center.8What does the passage tell us about travelling?AIt makes our life more interesting.BIt enables us to get first-hand knowledge.CIt helps develop our personalities.DIt brings abo

    17、ut changes in our lifestyles.Passage3Nao, a small robot, looks like a person. If Nao begged you not to shut it off, what would you do?Scientists did a study to see how people treat robots that act like people. Eighty-nine people volunteered for the study. They were asked to help to improve Naos soci

    18、al skills by finishing two tasks with it.The tasks with the robot didnt matter, though. What the scientists really wanted to see was how the participants reacted once the tasks were over. They were asked to talk with Nao and finally shut Nao off but it was not easy to do. Some people did not want to

    19、 turn the robot off while others took a long time to do it.People often communicate with non-human objects such as TVs and computers nowadays. But robots seem more like humans. Robots can show social characters themselves, like speaking with human voices or taking the shape of a human body. Scientis

    20、ts said people might have seen Naos cries as a sign of independent thought. In turn, this could have led people to see the robot as having the human-like character.For thousands of years,humans lived in a world where they were the only ones who could have conversations. Our brains learned to react t

    21、o social situations in a certain way. But our brains are not used to telling the difference between real people and fake people. The robot expressed feelings and desires and that got people to want to treat the robot as if it were alive.9Why did scientists use Nao in the study?ATo learn about how pe

    22、ople react to robots.BTo communicate with humans.CTo help people finish their daily tasks.DTo improve peoples social skills.10What did participants do when asked to turn off Nao?AAll of them refused to turn it off.BNot all of them took action immediately.CAll of them found it hard to operate it.DAll

    23、 of them followed the order soon.11Compared with TVs, robots .Aare more similar to humansBoften depend on humansChave independent thoughtDknow well about different voices12What can we know about our brains?AThey are much cleverer than robots.BThey can recognize fake people.CThey can t tell the diffe

    24、rence between real people and fake people.DThey teach robots to show their feelings.13What is the main idea of the passage?ACompare robots with TVs and computers.BRobots will replace humans.CThe relationship between humans and robots.DHow people treat human-like robots.Passage4Skeptics are strange a

    25、 lot. Some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the environment and they are tired of people who disagree with them. Those people, say skeptics, spread nothing but bad news about the environment. The eco-guilt brought on by the discouraging news about our planet gives ri

    26、se to the popularity of skeptics as people search for more comforting worldviews.Perhaps that explains why a new book by Bjorn Lomborg received so much publicity. That book, The Skeptical Environmentalist, declares that it measures the real state of the world as fine. Of course, another explanation

    27、is the deep pockets of some big businesses with special interests. Indeed, Mr. Lomborgs views are similar to those of some industry-funded organizations, which start huge activities through the media to confuse the public about issues like global warming.So it was strange to see Mr. Lomborgs book go

    28、 largely unchallenged in the media though his beliefs were contrary to most scientific opinions. One national newspaper in Canada ran a number of articles and reviews full of words of praise, even with the conclusion that After Lomborg, the environmental movement will begin to die down.Such one-side

    29、d views should have immediately been challenged. But only a different review appeared in Nature, a respected science magazine with specific readership. The review remarked that Mr. Lomborgs preference for unexamined materials is incredible.A critical eye is valuable, and the media should present inf

    30、ormation in such a way that could allow people to make informed decisions. Unfortunately, that is often inaccessible as blocked by the desire to be shocking or to defend some special interest. People might become half-blind before a world partially exhibited by the media. Thats a shame, because matt

    31、ers concerning the health of the planet are far too important to be treated lightly.14According to the passage, which of the following may be regarded as skeptics?APeople who agree on the popularity of eco-guilt.BPeople who dislike the harmful effect of human activities.CPeople who disbelieve the se

    32、rious situation of our planet.DPeople who spread comforting news to protect our environment.15Which of the following can be a reason for the popularity of Lomborgs books?AThe book challenges views about the fine state of the world.BSome big businesses intend to protect their own interests.CThe autho

    33、r convinces people to speak comforting worldviews.DIndustryfunded media present confusing information.16The author mentioned the review in Nature in order to_.Afind fault with Lomborgs bookBvoice a different opinionCchallenge the authority of the mediaDpoint out the value of scientific views17What i

    34、s the authors main purpose in writing the passage?ATo show the importance of presenting overall information by the media.BTo warn the public of the danger of halfblindness with reviews.CTo blame the medias lack of responsibility in information.DTo encourage the skeptics to have a critical eye.Passag

    35、e5 Devon Gallagher, a college graduate from Philadelphia, wants the world to know exactly where shes been during her worldwide vacation in a special way.The traveler, who was born with a bone disease, had her right leg amputated(截肢) at the age of four. Although the amputation caused misfortune for G

    36、allagher early on, she now sees it as nothing short of inspiration for living her best life.To spread the message, Gallagher has taken to social media, where she shares photos of her travels across the globe. Besides, she writes her location across her artificial leg before taking a picture.Now she

    37、has been taking pictures across the Continent, which show her cycling over the canals in Amsterdam, relaxing on a wall overlooking the city of Barcelona, posing with a waffle (华夫饼) in Brussels, taking spectacular pictures in Athens and enjoying a river cruise in Budapest, with all the well-known loc

    38、ations written on her artificial leg.“I get a new leg every two years and I can choose the design on it. One day I had a sudden thought of getting a chalkboard,” Gallagher said. “My mum and grandmother werent too interested in the idea, but my friends thought it was great and told me to go for it, s

    39、o I did.”Gallagher said people often stare when shes writing on her leg, but once she shares the photos, she receives only positive feedback. “My leg hasnt stopped me from doing anything Ive wanted to do,” she said, “I know its my determination to prove to myself that I can do it. Therefore, Ive bee

    40、n able to keep up with my peers and lead a pretty great life.”Gallagher shows us that you should never let anything stand in the way of your dreams. And if life gives you an artificial leg, make art.18What message did Gallagher want to spread in her special way?AShe enjoys her traveling across the g

    41、lobe.BShe suffers little from her leg amputation.CShe looks on her misfortune as another form of blessing.DShe has exactly fallen in love with posting photos online.19Which of the statements is right according to the passage?AGallagher was interested in art.BGallagher had her right arm amputated at

    42、the age of four.CGallagher wrote her travels locations on her artificial leg.DGallaghers family supported Gallaghers idea of getting a chalkboard.20Which can best describe Gallagher?AHelpful and cooperative.BFriendly and generous.CIndependent and selfless.DDetermined and creative.21Which of the foll

    43、owing might be the best title for the text?ANever Too Late to ShareBA Special Artificial LegCAn Outstanding PhotographerDGallaghers Summer HolidaysPassage6A local grocery store here has been remodelled and not a single one of the changes is good for those of us who shop there. The grocery aisles hav

    44、e been rearranged with some going in one direction and others going in another. The aisles have been pushed closer together, making it harder to get through them. It seems like all of these changes have been for the purpose of slowing the shoppers down so they will make more impulse buys. As I walke

    45、d through the store today, no one was smiling and everyone was unhappy about it.The change that bothered me the most, however, was in the check-out aisles. Only a few cashiers were left working with huge sections changed into self-scanning check-outs. It saddened me to see this. I knew that people w

    46、ere probably going to lose their jobs because of this change. I got in a cashier aisle and patiently waited while I saw some other people struggling to figure out how the self-scanning machines worked. I swore at that moment never to use one myself even if I had to wait longer every time I shopped t

    47、here.When I finally arrived at the front of the aisle, I saw the cashier was someone I knew. I greeted her with a smile. She smiled back with warmth and kindness that touched my soul. We chatted happily while she scanned and bagged up my groceries. I felt a friendship and a connection with her that

    48、warmed my heart. I wished her well before I left.Machines can do a lot for us, but there are many things they cant do. They cant smile or love. Only we can do that. It is time that we should realize that profits arent more important than people and that machines arent more important than us. It is t

    49、ime that we should learn that loving each other and this world is what life is all about.22What may account for the stores changes?ATo make more profits.BTo satisfy the shoppers.CTo offer more products.DTo make shopping easier.23Whats the result of the use of self-scanning machines according to the

    50、author?AIt will attract more customers.BIt has reduced the cashiers burden.CIt has brought shopper more convenience.DIt will make many people unemployed.24How did the author feel when he met the cashier?ACalm.BGlad.CAngry.DSurprised.25Whats the best title for the text?AMachines or Us?BWhy Use Machin

    51、es?CAre Changes Necessary?DHow Does the World Change?【参考答案】1D2D3A4B【分析】这是一篇议论文。文章论述了不同文化中沉默的不同含义,同时表明,可以在医疗中充分利用沉默的治愈价值。1细节理解题。根据第一段中的“The meaning of silence varies among cultural groups.”可知,沉默的含义因文化群体而异。也就是说,不同的文化中,沉默的含义是不一样的。由此可知,沉默因文化的不同而不同。故选D。2细节理解题。根据第二段“Many Native Americans value silence and

    52、 feel it is a basic part of communicating among people, just as some traditional Chinese and Thai persons do. Therefore, when a person one of these cultures is speaking and suddenly stops, what may be implied(暗示)is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing.

    53、In these cultures, silence is a call for reflection.”可知,许多美国土著珍视沉默,认为它是人与人之间交流的一个基本部分,就像一些传统的中国人和泰国人所做的一样。因此,当这些文化背景中的某一种人说话时突然停住,这可能暗示着这个人想让听者在继续之前考虑一下他说了什么。在这些文化中,沉默是一种思考。该部分中,these cultures应该指的是中国和泰国文化。故选D。3细节理解题。根据第四段中的“Nurses and other care-givers need to be aware of the possible meanings of si

    54、lence when they come across the personal anxiety their patients may be experiencing. Nurses should recognize their own personal and cultural construction of silence so that a patients silence is not interrupted too early or allowed to go on unnecessarily. A nurse who understands the healing(治愈)value

    55、 of silence can use this understanding to assist in the care of patients from their own and from other cultures.”可知,当护士和其他护理人员遇到病人可能正在经历的个人焦虑时,他们需要意识到沉默的可能含义。护士应该认识到自己对沉默的个人和文化建构,这样病人的沉默才不会被过早打断或被允许不必要地继续下去。懂得沉默的治愈价值的护士可以利用这种理解来帮助自己和其他文化中的病人。由此可知,作者建议护士们要充分利用沉默的治愈价值来帮助病人。故选A。4主旨大意题。第一段提出:沉默的含义因文化群体而

    56、异。第二和第三段作者介绍了不同文化群体中沉默的含义和作用。最后一段介绍了沉默在医疗方面的作用。总而言之,文章在介绍沉默的含义。B选项“沉默意味着什么?”最适合作文章标题。故选B。5A6D7B8B【分析】这是一篇议论文。文章主要探讨了人们去旅行的意义。人们喜欢旅行,他们离开家去旅行的原因是他们想拓宽自己的视野、了解其他人和其他文化。当人们旅行时,他们会快速观察不同的生活方式,从而学到平时课本上无法获得的知识。5细节理解题。根据第一段的“But what are reasons they leave home? One reason is for education.”(但他们离开家的原因是什么呢

    57、?其中一个原因就是为了教育)可知,人们离开家去旅行是为了教育。故选A。6推理判断题。根据第一段的“What does a tourist learn who sees the arts museums, visit the historical places and other scenic spots in Paris and shops along the River Seine?”(一个在巴黎参观博物馆、参观历史名胜和其他景点、在塞纳河岸的商店购物的游客,会学到什么呢?)可推知,巴黎有很多博物馆和名胜古迹。故选D。7细节理解题。根据最后一段的“The traveler to Hong K

    58、ong will never forget the contrast(对比): the straight vertical(垂直的) lines of tall modern buildings and the moving lines of boat that people live in.”(到香港的游客绝不会忘记对比:垂直的现代建筑和人们居住的移动船屋)可知,到香港的游客会对这个城市强烈的对比印象深刻。故选B。8主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其第一段的“One reason is for education. People travel because they want to br

    59、oaden their horizon(视野) to learn about other people and other cultures. When people are on a trip, they get a quick look at different ways of living. Even a short look at another kind of lifestyle is an important lesson. When travelling, a person can learn directly by visiting museums and historic s

    60、pots(景点).”(其中一个原因就是为了教育。人们旅行,因为他们想要拓宽自己的视野,去了解其他人和其他文化。当人们旅行时,他们可以快速看到不同的生活方式。即使短暂地看一眼另一种生活方式,也是很重要的一课。当旅行时,一个人可以直接通过参观博物馆和历史景点进行学习)可知,本文主要告诉读者,旅行让可以人们获得第一手知识。故选B。9A10B11A12C13D【分析】这是一篇议论文。文章主要通过实验验证以及人与机器人的相似性,来研究人们如何对待像真人一样的机器人。9细节理解题。根据第二段“Scientists did a study to see how people treat robots tha

    61、t act like people. ”(科学家做这个实验是想要看看人们如何对待像人一样的机器人。)故选A。10细节理解题。根据第三段“finally shut Nao off but it was not easy to do. Some people did not want to turn the robot off while others took a long time to do it. ”(最后参与者被要求关闭Nao,但是却没那么简单。一些人不想关闭机器人;而另一些人用了很长时间才做到关闭Nao。)。可知在接到关闭指令后,并不是所有参与者直接关闭机器人,故选B。11细节理解题。

    62、根据第四段“But robots seem more like humans. Robots can show social characters themselves, like speaking with human voices or taking the shape of a human body.”(但是机器人更像人类。机器人能展现自己的社会特征:像用人声讲话,或者有人的外形)根据句意可知,与电视相比,机器人更具备人的特点特征,与人类更像,故选A。12细节理解题。根据第五段“But our brains are not used to telling the difference b

    63、etween real people and fake people. ”(但是我们的大脑不能识别出真人和假人的不同。)故选C。13主旨大意题。文章从第一段开始就引出一个问题即“我们如何对待机器人”。接下来作者通过实验来验证人们对接到“关闭机器人”时的反应。然后对比机器人与电视,发现机器人与人类更相似,而且人类的大脑不能分辨出真人和假人,所以人们把机器人当真人一样对待。根据全文,文章讲述的是人们如何对待像真人一样的机器人,故选D。14C15B16B17A【分析】这是一篇议论文。文章讲述了,环保怀疑主义者拒绝承认人类行为对环境的严重威胁。Bjorn Lomborg的新书认为现在地球的环境状态良好

    64、,自然杂志认为他所使用的材料未经检查,结果并不可信。新闻媒体应该呈现所有的客观信息让人们做出自己的决定。14推理判断题。由第一段中的“Some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the environment and they are tired of people who disagree with them.”(他们中的一些人拒绝承认人类活动对环境的严重威胁,并且他们厌倦了那些不同意他们观点的人。),可知一些怀疑主义者拒绝承认人类行为对环境的严重威胁,C项“People who disbeli

    65、eve the serious situation of our planet.”(那些不相信我们星球的严重状况的人。)内容与之相符。故选C项。15推理判断题。由第二段中的“Of course, another explanation is the deep pockets of some big businesses with special interests. Indeed, Mr. Lomborgs views are similar to those of some industry-funded organizations, which start huge activities

    66、through the media to confuse the public about issues like global warming.”(当然,另一个解释是一些有特殊利益的大企业财大气粗。事实上,Lomborg的观点与一些由行业资助的组织类似,这些组织通过媒体开展了大量活动,让公众对全球变暖等问题感到困惑。),可知Lomborgs books的书很受欢迎是因为他的观点和很多受到工业资助的组织一致,背后有大的企业在维护他们的利益,用Lomborg的观点来混淆视听。故选B项。16推理判断题。由第四段“Such one-sided views should have immediatel

    67、y been challenged. But only a different review appeared in Nature, a respected science magazine with specific readership. The review remarked that Mr. Lomborgs preference for unexamined materials is incredible.”(这种片面的观点本应立即受到挑战。但只有一个不同的评论出现在自然杂志,这是一个受人尊敬的科学杂志,有特定的读者群。评论指出,Lomborg先生“对未经审查的材料的偏爱令人难以置信

    68、”。),可知Lomborg的观点本应该被批评,自然杂志就认为Lomborg的观点所使用的材料是未经检查的,他的观点是难以相信的,作者提出自然杂志就是为了发出不同的观点。故选B项。17推理判断题。由最后一段中的“A critical eye is valuable, and the media should present information in such a way that could allow people to make informed decisions.”(批判的眼光是很有价值的,媒体应该以一种能够让人们做出明智决定的方式来呈现信息。),可知作者认为新闻媒体的批判性眼光很重

    69、要,为了让人们做出明智决定,媒体信息的呈现方式很重要,即媒体应该客观批判地呈现所有信息(让人们做出决定)。故选A项。18C19C20D21B【分析】本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲了Gallapher在社交媒体上分享了自己环球旅行的照片,但她并没有简单地使用地理标签,而是在拍照前在假肢上写下自己的位置。她想用这种方式告诉人们,永远不要让任何事情阻挡你实现梦想的道路。18细节理解题。根据第二段中“Although the amputation caused hardships for Gallagher early on, she now treats it as an inspiration

    70、for living her best life.(虽然截肢在早期给Gallagher带来了挫折,但她现在认为这是对她最好的生活的激励)”可知Gallagher想以她独特的方式传播她把自己的不幸看作是另一种形式的幸运的信息。故选C。19细节理解题。根据第三段“To spread the message, Gallagher has taken to social media, where she shares photos of her travels across the globe. Besides, she writes her location across her artificia

    71、l leg before taking a picture.(为了传播这一信息,加拉格尔在社交媒体上分享了她在全球各地旅行的照片。此外,她在拍照前会在假肢上写下自己的位置)”可知,C选项“Gallagher把旅行地点写在她的假肢上”正确。故选C。20推理判断题。根据第四段中“My mum and grand-mother werent too keen on the idea, but my friends thought it was great and told me to go for it, so I did.(我的妈妈和外祖母对这个主意不太感兴趣,但我的朋友们认为这个主意很棒,告诉我

    72、去试试,所以我就去了)”由此推断出Gallapher坚持了自己的想法,她很有决心;根据“第三段中To spread that message, Gallagher has taken to social media, where she shares photos of her travels across the globe, but instead of simply using a geo-tag, she writes her location across her artificial leg before taking a picture.(为了传播这一信息,Gallapher在社

    73、交媒体上分享了自己环球旅行的照片,但她并没有简单地使用地理标签,而是在拍照前在假肢上写下自己的位置)”由此推断出Gallapher通过在自己的义肢上写下自己位置的方式,来分享自己的照片,说明她很有创造力。综上可推知,Gallagher是个有决心和创造力的人。故选D。21主旨大意题。根据最后一段中“If life gives you an artificial leg, make art.(如果生活给了你一条假肢,那就用它创造艺术)”结合全文主要讲了Gallapher在社交媒体上分享了自己环球旅行的照片,但她并没有简单地使用地理标签,而是在拍照前在假肢上写下自己的位置。她想用这种方式告诉人们,永

    74、远不要让任何事情阻挡你实现梦想的道路。故B选项“一条特殊的假肢”最符合文章标题。故选B。22A23D24B25A【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章主要说明了为了获取更大的利润,商店改变了以往宽松的布局,这让作者很难过。作者认为商店里无人化的机器操作让生活缺少温暖和爱,呼吁人们要认识到人比机器更重要。22推理判断题。根据第一段中“It seems like all of these changes have been for the purpose of slowing the shoppers down so they will make more impulse buys.(似乎所有这些变化都

    75、是为了让购物者放慢速度,这样他们就会冲动购物)”以及最后一段中“It is time that we should realize that profits arent more important than people and that machines arent more important than us.(现在我们应该认识到利润并不比人重要,机器也不比我们重要)”可推知,商店的改变是为了获得更多的利润。故选A。23细节理解题。根据第二段中“Only a few cashiers were left working with huge sections changed into se

    76、lf-scanning check-outs. It saddened me to see this. I knew that people were probably going to lose their jobs because of this change.(只有少数收银员还在工作,大部分变成了自动扫描的结账台。看到这个我很难过。我知道人们可能会因为这一变化而失去工作)”可知,作者认为,使用自动扫描机的结果是它将使许多人失业。故选D。24推理判断题。根据第三段“When I finally arrived at the front of the aisle, I saw the cas

    77、hier was someone I knew. I greeted her with a smile. She smiled back with warmth and kindness that touched my soul. We chatted happily while she scanned and bagged up my groceries. I felt a friendship and a connection with her that warmed my heart. I wished her well before I left.(当我终于走到过道前面时,我看到收银员

    78、是我认识的人。我微笑着和她打招呼。她对我报以温暖而亲切的微笑,那微笑感动了我的灵魂。当她扫描并打包我的杂货时,我们愉快地聊着天。我感到与她的友谊和联系温暖了我的心。我在离开前向她祝好。)”可推知,作者遇到收银员,觉得很高兴。故选B。25主旨大意题。根据最后一段“Machines can do a lot for us, but there are many things they cant do. They cant smile or love. Only we can do that. It is time that we should realize that profits arent

    79、more important than people and that machines arent more important than us. It is time that we should learn that loving each other and this world is what life is all about.(机器可以为我们做很多事情,但也有许多事情他们不能做。他们不会笑,也不会爱。只有我们能做到。现在我们应该认识到利润并不比人重要,机器也不比我们重要。我们应该学会爱对方,爱这个世界,才是生命的意义)”结合本文主要讲述商店里的机器操作让作者感觉到生活缺少温暖和爱。作者在结账时对自助收银机的反感和与收银员的交流形成了对比,并在最后一段进一步阐述机器的缺点,呼吁人们认识到人比机器更重要。故A项“机器还是我们人类?”适合作文章标题。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年通用版高二英语寒假题型增分精析:专题04阅读理解之议论文和夹叙夹议文 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392497.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1