2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 SPORTS AND FITNESS单元测评练习(含解析)新人教版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SPORTS AND FITNESS单元测评练习含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 FITNESS 单元 测评 练习
- 资源描述:
-
1、UNIT3单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Well,the exam is finally over!Lets go out and play basketball.W:Playing basketball is too tiring.Why not come over to my house and well have some fu
2、n there?1.What does the woman ask the man to do?A.Go to her home.B.Go out and relax.C.Go to have the exam.答案AW:There was a storm warning on the radio this morning.M:Really?I guess well have to change our sailing plans.Would you like to play tennis or go bicycle riding?2.What had the speakers planned
3、 to do?A.Play tennis.B.Go sailing.C.Go cycling.答案BM:Would you like to come to the sports club with me tonight and watch the finals of the 2019 American Open?W:Great!Thanks for the invitation.3.What will the speakers do tonight?A.Go to the American Open.B.Go to the sports club.C.Stay at home.答案BM:Its
4、 a beautiful day today.W:Yes,did you listen to the weather report on the radio?M:Yes,its going to be sunny for the next few days.4.What are the speakers talking about?A.The trip.B.The radio.C.The weather.答案CW:Two tickets for tomorrow evenings concert,please.M:What time will you come,madam?At 7:00 p.
5、m.or 9:00 p.m.?W:At 7:00.I want to go to bed before 10:00 p.m.5.When will the womans concert begin?A.At 7 p.m.B.At 9 p.m.C.At 10 p.m.答案A第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hi.Come and hav
6、e a seat in the living room.The soccer game will be starting soon.M:I cant wait.It should be a great game.W:Youre right.Whichever team wins this game will go on to play in the final game.M:Both teams have been good this year.W:Do you want anything to drink?Orange juice or coffee?M:Iced tea would be
7、great.W:OK.Here you are.M:Thanks.Oh look!The game is starting.6.What kind of game will the speakers watch?A.A basketball game.B.A volleyball game.C.A soccer game.答案C7.What would the man like to drink?A.Iced tea.B.Coffee.C.Orange juice.答案A听第7段材料,回答第8、9题。W:I feel terrible.I need to relax.Do you know a
8、ny good ways to fight stress?M:Yeah,in fact,I read in a health magazine that you should have two cups of lemon tea every day to fight stress.W:Lemon tea?M:Thats right.Lemon tea makes you feel more relaxed.You can also eat low stress food like apples and grapes.W:Sounds very strange.I guess hamburger
9、s and French fries add to stress,then?M:Yeah.Hamburgers are a high stress food.W:Well,I guess I need to change my diet.8.What are the speakers talking about?A.How to fight stress.B.How to stay healthy.C.Why to eat grapes.答案A9.What does the woman decide to do?A.Have some fast food.B.Change her diet.C
10、.Lose some weight.答案B听第8段材料,回答第10至12题。M:Well done!Congratulations,Alice!Everyone on your team ran so fast.W:Thank you,Tony,though I felt so sorry for Lily when she dropped the relay stick.M:Yes,me too,but you all won in the end!So do you know the result of the boys high jump yet?Who won?W:No,I haven
11、t heard.Oh,listenthats the announcement of the high jump results.M:Ah,David from our class won!W:Well done!Your class!By the way,who won the boys 400-metre race?M:Im not sure.Oh,I must go.The boys 200-metre race is next.W:Good luck to you and your team.M:Thank you!10.Why did Alice feel sorry?A.Lily
12、missed the game.B.Her team lost the game.C.Lily dropped the relay stick.答案C11.Who won the high jump?A.Tony.B.David.C.Alice.答案B12.What is Tony going to do?A.Attend the boys 200-metre race.B.Attend the boys 400-metre race.C.Go to look for David.答案A听第9段材料,回答第13至16题。W:Hello,my name is Jane and Id like t
13、o know something about getting fit.M:Hi,Jane.What type of exercise do you enjoy doing?W:I like doing physical exercise,but I hate jogging.I dont mind doing some weight-lifting,though.M:Great!How often can you work out?W:Twice or three times a week would be good.M:Why dont we get started with a physi
14、cal exercise class twice a week?W:Sounds fine to me.M:Youll need to start slowly and build up gradually to three or four times a week.W:How do I sign up for the classes?M:You need to join the gym and then you can choose which class fits your timetable best.W:Great!I cant wait to get started.Thanks f
15、or your advice.M:No problem.Ill see you in the physical exercise classes!13.What does the woman want to do?A.Sign up for a PE class.B.Interview the man in the gym.C.Take some exercise to keep fit.答案C14.What sport does the woman dislike doing?A.Jogging.B.Weight-lifting.C.Running.答案A15.How often does
16、the man advise the woman to work out at first?A.Four times a week.B.Three times a week.C.Twice a week.答案C16.What can we know about the woman?A.She often works out in the gym.B.She is eager to start the class.C.She has done some exercise recently.答案B听第10段材料,回答第17至20题。Lets first talk about the importa
17、nce of exercise.Many people today live a “modern” life.You may,for instance,drive to work,sit in an office all day,then drive home and spend the evening watching TV.That kind of lifestyle is not very healthy.In fact,it can lead to all kinds of health problems.One of the most common problems is heart
18、 disease,but other common results are being overweight and having high blood pressure.Let me suggest some ways to exercise.In the first place,you should start exercising slowly,15 to 20 minutes each day,and slowly increase your amount of exercise.In this way you can avoid injury.Another thing is to
19、choose an activity you enjoy,and one youll stick to.In general,exercising is much more fun if you do it with other people.17.What does the speaker talk about?A.The importance of exercise.B.Ways to live a modern life.C.Healthy lifestyles.答案A18.What do people usually do in the evening?A.Take a walk.B.
20、Watch TV.C.Take part in an activity.答案B19.How long should we exercise a day in the beginning?A.15 to 20 minutes.B.30 to 40 minutes.C.50 to 60 minutes.答案A20.How do you feel if you do exercise with others?A.Bored.B.Curious.C.Interested.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D
21、四个选项中选出最佳选项。ABeaches are not only great for lying on and doing water sports,and in fact one of the best ways of enjoying them is a classic beach walk.Here at iWantSun.Co.Uk,weve been searching the globe to find you the worlds best and most glorious beach walks,and heres our pick of the top.The Footp
22、ath of the Gods,Amalfi Coast,ItalyThe name says it all really and it is fantastic to walk along this wonderful mountain coastal path,which offers some of the most striking views on the planet.The path begins at the town of Bomerano to charming Positano along the UNESCO World Heritage area of the Ama
23、lfi Coast.The whole walk will take you approximately four and a half hours to complete and pass over narrow rocky paths,past sheer cliffs and shining blue bays.Sydneys Great Coastal Walk,AustraliaSydneys coastline is one of the most beautiful and diverse in the world.Here you have national parks,his
24、toric sites,steep cliffs,sparkling beaches and quiet bays all in one place.Sydneys Great Walk runs all the way from Barrenjoey in the north to Royal National Park in the south and takes an incredible seven days to complete.However,if youre not up to doing the full walk,then there are many different
25、parts of the walk that you can do right in the city.Walking from the citys famous Bondi Beach to the sweeping curve of Bronte Beach takes just an hour,which takes in some top scenery.【语篇导读】本文是一篇应用文。介绍躺在海滩上、做水上运动和海滩散步是一种享受。21.What does the author intend to tell us?A.The wonderful beaches in the world
26、.B.The worlds best places for beach walks.C.The beautiful beaches in Australia.D.The ideal tourism resort for health.答案B解析细节理解题。根据第一段第二句“HereatiWantSun.Co.Uk,wevebeensearchingtheglobetofindyoutheworldsbestandmostgloriousbeachwalks,andheresourpickofthetop.”可知作者写这篇文章的目的是推荐几个全球最好的适合散步的海滩。故选B项。22.When y
27、ou arrive at the Amalfi Coast,.A.you will be fascinated by the sceneryB.you must be fed up with the footpathC.you can start walking from PositanoD.you may be trapped in narrow rocky paths答案A解析推理判断题。根据第二段第一句“Thenamesaysitallreallyanditisfantastictowalkalongthiswonderfulmountaincoastalpath,whichoffers
28、someofthemoststrikingviewsontheplanet.”可知AmalfiCoast提供了这个星球上一些最美丽的景色。故选A项。23.What is special about Sydneys Great Coastal Walk?A.It starts from Royal National Park in the south.B.It takes about more than five hours to complete.C.It really has the longest coastline in the world.D.It provides visitors
29、with a variety of great landscapes.答案D解析细节理解题。根据第三段的“thentherearemanydifferentpartsofthewalkthatyoucandorightinthecity.”和“WalkingfromthecitysfamousBondiBeachtothesweepingcurveofBronteBeachtakesjustanhour,whichtakesinsometopscenery.”可知选D项。BI was born with a vision problem,and over the years,my eyesig
30、ht gradually worsened.Once I was in the first year of my PHD,I was almost 100% blind.Though I am blind,my great passion is climbing regardless of many challenges.I started climbing when I was young.My dad took me up my first rock route when I was two.He taught me everything he knew and I led my firs
31、t route outside when I was 11.At that time I had about 20% vision,unable to pick out the routes from the ground.I met my wife Molly at a climbing club.We didnt climb together very much because we normally led those who hadnt done as much as we had.We were just friends at first,but eventually romance
32、 arose.In fact,I proposed to her in 2017 on a climbing trip to Greenland.It was my most difficult trip,camping in temperatures below -20.I didnt have a diamond ring at that time.In the end I went down on one knee with a special ring made by myself.She said yes,but then I fell down and somehow droppe
33、d the ring.So its still there!Its quite possible that I wouldnt be a good climber if I werent blindif I didnt have these challenges.It wouldnt focus me.That determination is built through my disability.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述的是作为一个几乎100%失明的人,作者仍然坚持自己对攀登的热爱,勇敢地面对挑战,克服困难,最终成为一名优秀的攀登者。24.How was the author
34、s eyesight when he led his first route?A.It began to recover.B.He had about 40% vision.C.He was almost 100% blind.D.He had about 20% vision.答案D解析细节理解题。根据文章第三段关键句“HetaughtmeeverythingheknewandIledmyfirstrouteoutsidewhenIwas11.AtthattimeIhadabout20%vision,unabletopickouttheroutesfromtheground.”可知,当作者进
35、行第一次户外攀岩路线时,他有20%左右的视力。故选D项。25.Who made the author love climbing?A.His mother.B.His wife.C.His father.D.His best friend.答案C解析推理判断题。根据文章第三段关键句“IstartedclimbingwhenIwasyoung.MydadtookmeupmyfirstrockroutewhenIwastwo.”可知,作者的爸爸在他很小的时候就开始教他攀岩了,结合后文,他教会了作者很多攀岩知识。由此可推断出,是作者的爸爸让他爱上了攀岩。故选C项。26.Which of the fo
36、llowing best describes the author as a climber?A.Determined.B.Demanding.C.Humorous.D.Selfless.答案A解析推理判断题。结合最后一段关键句“ItsquitepossiblethatIwouldntbeagoodclimberifIwerentblindifIdidnthavethesechallenges.”和“Thatdeterminationisbuiltthroughmydisability.”可知,作者之所以成为好的攀登者,正是因为他有决心面对这些挑战,克服遇到的困难。由此可推断出,作者是一个面对
37、梦想很坚定的人,故选A项。27.What can be a suitable title for the text?A.Hard Work Pays offB.Misfortune Might Be a BlessingC.A Friend in Need is a Friend IndeedD.Where There Is a Will,There Is a Way答案B解析标题归纳题。本文讲述的是作为一个几乎100%失明的人,作者仍然坚持自己对攀登的热爱,勇敢地面对挑战,克服困难,最终成为一名优秀的攀登者。再结合最后一段关键句“Thatdeterminationisbuiltthrough
38、mydisability.”可知,在作者看来,正是因为身体的残疾,才给他带来了克服困难的决心,让他获得了成功。“MisfortuneMightBeaBlessing”意为“不幸可能是好事”为短文最佳标题。故选B项。CIf youre out for a run,what difference does it make if youre able to tough it out for another 50 seconds?If youre less than a minute from the top of the hill,that extra time can make the diffe
39、rence between having reached your goal and snatching defeat from the jaws of victory.How do you get those extra seconds of energy?A research team at the Texes Tech University developed a study to measure what effect listening to music would have on exercise tolerance.The researchers based the study
40、on stress testing.As part of the testing,they noted any changes in heart rate and blood pressure as participants underwent physically stressful exercise.The tests were done on treadmills (跑步机),which increased in both speed and incline (坡度) through three stages.In the final stage,the treadmills moved
41、 at 10 miles per hour at a 14-percent grade.Most of these tests were designed to last up to 40 minutes.The average gym-goers lasted 30 minutes.For this study,they divided 127 participants into two groups.One listened to upbeat(快节奏) music,while the other group had earbuds in but did not listen to mus
42、ic.The group that listened to music was able to outlast the non-music group by an average of 50.6 seconds.Again,being able to go an extra minute may seem like a no-brainer,but “after 30 minutes,you feel like you are running up a mountain,so even being able to go 50 seconds longer means a lot,” said
43、the studys lead author,Waseem Shami,MD.The study has confirmed something runners and gym-goers have suspected for years:Listening to music during workout can be beneficial to your endurance.“Our findings reinforce the idea that upbeat music can help you exercise longer and stick with a daily exercis
44、e routine,” said Shami.“When doctors are recommending exercise,they might suggest listening to music,too.”【语篇导读】本文是一篇说明文。主要介绍一项研究表明,锻炼时听音乐可以提高运动耐力。28.Why did Shamis team conduct the research?A.To test the effect of music on health.B.To know the cause of failure in sports.C.To improve runners exercis
45、e tolerance.D.To record the body change of participants.答案C解析推理判断题。根据第一段可知对于运动员来说,最后的一分钟决定着成与败。以及第二段中“Howdoyougetthoseextrasecondsofenergy?AresearchteamattheTexesTechUniversitydevelopedastudytomeasurewhateffectlisteningtomusicwouldhaveonexercisetolerance.”可知如何获得这些额外的能量?得克萨斯理工大学的一个研究小组开展了一项研究,以衡量听音乐对
46、锻炼耐力的影响。由此推断,Shami的小组进行该研究的目的是测试怎样提高运动耐力。故选C项。29.What did the researchers find about the participants in the stress testing?A.They ran much faster than average runners.B.They created a new record of indoor sports.C.They could run a little longer with music on.D.They all enjoyed extreme physical chal
47、lenges.答案C解析细节理解题。根据第四段第一句“Thegroupthatlistenedtomusicwasabletooutlastthenon-musicgroupbyanaverageof50.6seconds.”可知听音乐的那一组比不听音乐的那一组平均多坚持了50.6秒。由此可知,音乐对测试者的运动耐力有一定影响,听音乐可以使他们坚持更长时间。故选C项。30.What do the underlined words “a no-brainer” mean in Paragraph 4?A.A dull activity.B.A foolish action.C.A demandi
48、ng task.D.An easy practice.答案D解析词义猜测题。根据下文“butafter30minutes,youfeellikeyouarerunningupamountain,soevenbeingabletogo50secondslongermeansalot,”可知但是30钟后你感觉自己好像在爬山,所以即使能多跑50秒也意义重大。由此推断,but表示转折,说明上文的意思是能够多跑一分钟,一开始好像是很容易的练习,但是三十分钟后就像在爬山一样累。故画线词意思为“容易的练习”。故选D项。31.What did Shami suggest us doing in the las
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392629.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
