2020版英语高考新攻略总复习课标北师大版精练:必修模块4 UNIT 10 MONEY题型组合训练五(B) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版英语高考新攻略总复习课标北师大版精练:必修模块4 UNIT 10 MONEY题型组合训练五B WORD版含答案 2020 英语 高考 攻略 复习 北师大 精练 必修 模块 MONEY 题型
- 资源描述:
-
1、题型组合训练五(B).七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How similar are language and music?Language is part of our daily lives, no matter where we live in the world. 1 Both language and music play a huge role in our culture and here are some of their similarities.Both language and music have a writi
2、ng system.In English we record language using the alphabet, which is a collection of letters. Similarly, we use notes to keep a record of music. Musicians read notes and create meaning in the form of music. 2 By writing pieces of text or music, we are able to share experiences through time. We can r
3、ead the ideas or hear the composition of someone who lived hundreds of years ago.3You can make a good guess at where someone is from by listening to the language they use. In the same way, we know that styles of music are different around the world, giving us the opportunity to explore many differen
4、t cultures through their music and providing us with music for every situation.Both share emotions.4 Of course you may be able to see it on my face, but you will know for sure through my words. Similarly, music can sound angry, sad or happy. Music can show you exactly how the composer was or is feel
5、ing, and allow us to share in that emotion. When you feel happy, you might want to sing and dance to a happy song to celebrate your happiness. 5 I think we have all used music to express or process our emotions, often combining it with language in the form of song lyrics.A.Both are expressive.B.Both
6、 vary with cultures.C.How do you know that I am angry?D.We use language to express our thoughts.E.So just as you read English, you can read music.F.Similarly, music is part of many peoples lives.G.In contrast, you probably also listen to sad music when you are feeling down.1.2.3.4.5.答案语篇解读本文主要介绍了语言和
7、音乐的相同之处。1.F过渡句。由Language is part of our daily lives, no matter where we live in the world.以及空格后面的Both language and music play a huge role in our culture and here are some of their similarities.可知,这里意思是:同样地,音乐也是许多人生活的一部分。故选F项。2.E推断句。由空格后面的By writing pieces of text or music, we are able to share exper
8、iences through time. We can read the ideas or hear the composition of someone who lived hundreds of years ago.可知,这里意思是说正像你可以读英语一样,你也能读音乐,选E。3.B主旨句。由In the same way, we know that styles of music are different around the world, giving us the opportunity to explore many different cultures through their
9、 music and providing us with music for every situation.可知,这里意思是说两者都随着文化而变化,选B。4.C推断句。由Of course you may be able to see it on my face, but you will know for sure through my words. Similarly, music can sound angry, sad or happy.可知,这里意思是:你怎么知道我生气了?故选C项。5.G过渡句。由When you feel happy, you might want to sin
10、g and dance to a happy song to celebrate your happiness.可知,这里意思是:与此相反,当你感到沮丧时,你可能会听悲伤的音乐。选G项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2018安徽六安一中三模)As a child I was always good at drawing and art. I won1, got constant attention, and even saw my face in the 2 and on television because of my n
11、atural ability to 3.Most people who4 to come across something that they are good at are 5 to take it and run with it. Of course, my life was no 6. From teachers, to principals, to family members, 7 seemingly had a ton of advice to give me in regard to art.All the while, my true desire was8. I entere
12、d poetry, essay, and short-story contests and 9 them all. It was such a contrast with my artistic 10 experience! It was so bad that I 11 a good friend of mine who told me once, “If you are so good at drawing why do you even care about writing? 12 drawing!”Though well intented, eighteen years later I
13、m13 I didnt take his words to heart. Years went by with me still writing and still occasionally entering 14.It wasnt until my first year in college that I finally got an honorable 15 in a poetry contest. As a writer Ive truly 16.Im sure there are things in your life that are17 and yet, rewarding. En
14、durance (忍耐), especially when it comes to things you truly love is 18. Take some time to devote some more 19 to the “thing” that doesnt come20 and see what happens. 1.A.praiseB.awardsC.supportsD.success2.A.streetB.schoolC.newspaperD.book3.A.drawB.actC.learnD.show4.A.wantB.meanC.agreeD.happen5.A.enco
15、uragedB.invitedC.developedD.permitted6.A.perfectB.differentC.similarD.lucky7.A.everyoneB.whoC.thatD.no one8.A.artB.fixingC.writingD.music9.A.wonB.ignoredC.missedD.lost10.A.interestB.competitionC.careerD.talent11.A.hadB.madeC.foundD.met12.A.Give upB.Take inC.Stick toD.Put away13.A.gladB.sorryC.sadD.s
16、ure14.A.trainingB.contestsC.articlesD.trouble15.A.appearanceB.changeC.mentionD.name16.A.forgotB.regrettedC.expectedD.grown17.A.challengingB.beautiful C.appealingD.hopeful18.A.meaninglessB.popularC.essentialD.painful19.A.considerationB.energyC.moneyD.education20.A.youngB.badC.usualD.easy答案语篇解读作者通过自己的
17、亲身经历,说明了这样一个道理:对于自己真正喜欢的东西,要坚持不懈地去追求,最终总会取得成功。1.B根据下文got constant attention, and even saw my face in the 2 and on television because of my natural ability to 3可知我获奖了。故选B项。A:表扬; B:奖赏;C:支持; D:成功。2.C根据常识可知可以在报纸上和电视上看到我的脸,故选C。3.A由As a child I was always good at drawing and art.可知。4.D大多数人碰巧遇到自己擅长的东西,别人会鼓
18、励他们接受并且运用它。A:想要;B:意味着;C:同意;D:发生,碰巧。5.A解析见上题。A:鼓励;B:邀请;C:发展;D:允许。6.B当然,我的生活也没有什么不同。A:完美的;B:不同的;C:相似的;D:幸运的。7.A根据上文 From teachers, to principals, to family members可知,对于艺术,每个人似乎都有一大堆建议给我。8.C由“If you are so good at drawing why do you even care about writing?12 drawing!”可知,我真正的愿望是写作。9.D由It was such a con
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393031.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
