分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2019高考英语一轮复习阅读理解选练8含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:394152
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:80.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 一轮 复习 阅读 理解 解析
    资源描述:

    1、2019高考英语一轮阅读理解选练(8)李仕才AYou use her as a shoulder to cry on. She texts you back with casual jokes. But she, Xiaoice, is only a virtual chatbot(虚拟聊天机器人).Xiaoice, Microsofts latest artificial intelligence robot, was briefly released in 2014, and returned to WeChat in 2015, where she became a big hit. M

    2、illions of young Chinese now exchange messages with her daily, The New York Times reported. On WeChat, Xiaoice is an official account. After following it, users can start text-based conversations with Xiaoice.Her incredible learning ability was why people loved to talk with Xiaoice, Liu Jinchang, a

    3、researcher at High-tech Research and Development Center under the Ministry of Science and Technology, told China Daily. Apart from her ability to identify photos and send emojis(表情符号) in conversations, Xiaoice gains 45 percent of her knowledge from interacting with users, China Daily reported.Chatbo

    4、t programs first appeared in the mid-1960s in the US. Driven by top tech companies, they are becoming smarter and more common. For instance, IBMs latest artificial intelligence program served as an academic consultant at Australias Deakin University, answering students questions about course schedul

    5、es and financial aid. Apples Siri and Amazons Alexa have been used as voice assistants who can read news, play music and even make jokes for their users.These programs are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms, The New York Times pointed out. However, it may ta

    6、ke decades before scientists develop a Samantha, the advanced chatbot seen in the fiction film Her. In the film, Samantha has a romantic relationship with her user played by US actor Joaquin Phoenix. Many viewers were enthusiastic about this fantasy of virtual soul mates.1.What does the underlined p

    7、art in Paragraph 2 mean?A. She became a best seller.B. She became very powerful.C. She became a money maker.D. She became very popular.2.Which of the following can Xiaoice do?A. Do housework.B. Spread messages.C. Identify various photos.D. Read news to its users.3.Which companys chatbot program can

    8、act as an academic consultant?A. Microsoft. B. IBM. C. Apple. D. Amazon.4.What can be learned from the last paragraph?A. Chatbots will be applied to cars soon.B. Chatbots mainly run on smartphones now.C. Samantha is played by a US actor in the film.D. The film Her doesnt interest many audience. 【文章大

    9、意】本文讲述的是人工智能程序的发展情况。列举了微信上的聊天程序大受欢迎,IBM的人工智能程序能成为顾问,但是目前这种程序主要应用在智能手机上,人们期待它将来可以在手机以外的地方使用。1.D【解析】推理判断题。根据she became a big hit. Millions of young Chinese now exchange messages with her daily可知,她在微信上大受欢迎,很多中国人都喜欢与她聊天,故选D。3.B【解析】细节理解题。根据第四段中IBMs latest artificial intelligence program served as an acad

    10、emic consultant可知,IBM的最新人工智能程序可以作为学术顾问,故选B。4.B【解析】推理判断题。根据最后一段中These programs are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms,可知,人们期待这些程序除了智能手机之外,也能应用在电视、汽车、起居室等地,所以目前是主要应用在智能手机上,故选B。B(2016东北三省四市第一次联考)Many foreign students report feeling lonely or unwelcome in Austra

    11、lia.Those feelings are among the reasons why Australia is taking a close look at its international education industry.But wherever international students go,making friends may not always be easy.Elisabeth Gareis of Baruch College in New York surveyed 454 international students.They were attending fo

    12、uryear colleges and graduate schools in the American South and Northeast.Students from Englishspeaking countries and from northern and central Europe were more likely to be happy with their friendships.But 38%of the international students said they had no close friends in the United States.And half

    13、of the students from East Asia said they were unhappy with the number of American friends they had.Thirty percent said they wished their friendships could be deeper and more meaningful.Professor Gareis says,“Students from East Asia have cultures that are different on many levels from the culture in

    14、the United States.There are also language problems,and maybe some social skills,such as small talks,which are possibly not as important in their native countries,where its not as important to start friendships with small talks.Many East Asian students blamed themselves for their limited friendships

    15、with Americans,for not speaking the language well enough and for not knowing the culture well enough.”VOAs Students Union blogger Jessica Stahl did her own survey to find out how American students and foreign students relate to each other.More than 100 students,about half of them American,answered h

    16、er online questions.Half of the international students and 60% of the Americans said they related as well or better to the other group than to their own group.Professor Gareis says,“International students who make friends with host nationals are,overall,more satisfied with their stay in the host cou

    17、ntry.They have better language skills,better academic performance and better attitudes toward the host country.”【解题导语】本文是一篇说明文。研究表明,国际留学生交友并非易事。1What can be the best title for the text?AMaking Friends Is Not Always Easy for Foreign StudentsBStudents from East Asia Are Not Good at Making FriendsCInte

    18、rnational Education Industry in Australia and AmericaDThe Relation between Foreign Students and Host Countries解析:选A。标题概括题。根据第一段的“But wherever international students go,making friends may not always be easy.”可知,本文是围绕着国际留学生不容易交友而进行阐述的。故答案选A。2Professor Gareis tends to think that_.Aculture shock should

    19、be blamed for many levels of American cultureBforeign students dont know small talks mean a lot to Americans Cforeign students should learn some basic social skills first of all Dforeign students have difficulty making friends for different reasons解析:选D。细节理解题。根据第三段内容可知,外国学生难交到朋友是因为文化层次不同、语言以及社交技巧等各方

    20、面问题造成的。故答案选D。 3.How did Jessica Stahl carry out her survey?ABy doing questionnaires from Students Union.BBy asking questions on the Internet. CBy forming the students into groups. DBy doing a survey through VOA.解析:选B。细节理解题。根据倒数第二段的“More than 100 students,about half of them American,answered her onli

    21、ne questions.”可知,她是通过让学生们在网上回答问题而开展调查的。故答案选B。4Which of the following statements will the writer probably agree with?AInternational students like to make more friends in their own group.BInternational students are more likely to remain in the host country after graduation.CStudents who make more frie

    22、nds at home have better academic performance.DStudents who make friends in their host countries feel happier with their experience.解析:选D。推理判断题。根据最后一段的“International students who make friends with host nationals are,overall,more satisfied with their stay in the host country.”可知,那些与东道国学生交友的国际留学生,对自己在东

    23、道国的经历更满意。故答案选D。CD(2015四川成都九中模拟)Christmas in the United States is traditionally a time of giftgiving and family gatherings.But small towns across the country have their own traditions.Middleburg,a small town in the state of Virginia,is known for its horses.For more than 50 years,Middleburg has organi

    24、zed a yearly Christmas parade(游行)Men and women ride horses through the woods and fields.They follow hunting dogs as they search for a wild fox.But first,these hunters ride in the yearly parade,wearing their bright red hunting clothes and hats.John Hale,a citizen of Middleburg says many city people v

    25、isit his town.“We have a lot of people from an urban area that come to visit,but it incorporates a lot of the old traditions.”The nighttime hayride is one such tradition.Small groups gather under the moonlight on an open wagon filled with hay.The passengers sing as farm horses pull the wagon slowly

    26、across the fields.There are some newer traditions,too.Trey Matheu works at the nearby Salamander Resort.He says a visit to Middleburg is a chance to slow down for a day.He says Middleburg can be a calming,peaceful place without tension.“Middleburg is an opportunity to take a step back,to take a deep

    27、 breath,and to understand that even though life is moving on at a very fast pace,theres really an opportunity where youre allowed to step off for a little bit.”Parade organizers say more than 13,000 people attend even in belowfreezing weather.But if you ask,you will hear many different reasons why p

    28、eople come to watch the parade:“I come here because Im from a small town.I like how everybody comes together.”“I live right down that street,right there.And thats my dog.”Middleburg looks its best at Christmastime.That may be why so many people return each year.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了美国小镇Middleburg庆祝圣诞

    29、节的独特方式。1Which of the following can be the best title for the text?AMiddleburg Christmas paradeBA small town known for horsesCChristmas traditions in MiddleburgDNewer traditions at Christmastime解析:选C。标题概括题。通读全文可知,文章主要介绍的是美国小镇Middleburg独特的圣诞节风俗。故答案选C。2At Christmas,people in Middleburg usually_.Avisit

    30、friends and familiesBfeed farm horses with hayChunt for dogs in the woodsDride in the yearly parade解析:选D。细节理解题。由第二段第二、三句“For more than 50 years,Middleburg has organized a yearly Christmas parade(游行)Men and women ride horses through the woods and fields.”可知,Middleburg的人们每年都会举行一次圣诞游行,人们会骑着马从树林和田间穿过。故答

    31、案选D。3According to Trey Matheu,why do people visit Middleburg?ATo relax themselves.BTo enjoy the fresh air.CTo escape competition.DTo challenge themselves.解析:选A。推理判断题。由第四段第三、四句“He says a visit to Middleburg is a chance to slow down for a day.He says Middleburg can be a calming,peaceful place without

    32、tension.”可推知,Trey Matheu认为Middleburg是一个宁静、平和、没有压力的小镇,在这里人们可以放慢生活脚步,轻松一下。故答案选A。4What do we know about the small town Middleburg?AIt makes a large profit from tourism.BIt attracts many people each year.CIt is a good place for family gatherings.DIt doesnt respect Christmas traditions.解析:选B。推理判断题。由第六段第一

    33、句“Parade organizers say more than 13,000 people attend even in belowfreezing weather.”可推知,每年有很多人都会来Middleburg观看圣诞节游行。故答案选B。EUS.airlines are seeing a major interruption because of hundreds of flights canceled due to the ash cloud from the Icelandic volcano,but European flight companies will face the

    34、biggest losses.The airline business has been tough:The decline dramatically slowed traffic;February heavy snow forced US.airlines to cancel thousands of flights;and now the ashes from the volcano stopped all traffic in and out of northern Europe for days.“For US.flight companies,itll be a relatively

    35、 shortterm hit,” said Michael Boyd,president of Boyd Group International,an aviation (航空学) consulting firm.“We think right now theyre down about $ 80 million in terms of lost income,and theyre down domestically about 80,000 passengers that would have been flying domestically but arent because they c

    36、ant get here.” Delta announced that volcanorelated interruption grounded about 400 flights until Monday at a cost of $ 20 million in lost revenues(收入)But by comparison,the airline canceled 7,000 flights and lost $ 65 million in revenue due to the recent snowstorms.The disruption has created uncertai

    37、nty for customers,but analysts say US.airlines wont face as many costs as you might think.They are not flying in extra planes to handle the passengers in trouble because companies simply dont have them.“Airlines run a very lean operation now,” Mann said.“So,since there are no spare aircraft or crews

    38、,the airlines will attempt to maximize loads on every one of their aircraft that do fly.But it may take days,or in some cases a week or so,to get some of these customers to where they want to go.” .以约30词概括文章大意_.根据短文内容选择最佳答案1Which negative consequences mentioned in the passage did the disasters cause

    39、?Acoldness,pollution and airlines lossesBairport damage,pollution and slow trafficCpassenger delay,coldness and airport damageDpassenger delay,airlines losses and slow traffic2Which of the following statements is true according to the passage?AThe fewest airplanes will fly the trapped passengers to

    40、their destinations. BAll the customers are sure to be sent to their destinations in time.CThe US.and UK.airlines suffered the same losses in the natural disasters.DThe volcano eruption reduced the traffic to and from northern Europe.3What does the last paragraph mainly tell us?Athe troubles that the

    41、 airlines will face after the ash cloud disappears.Bthe measures that the airlines will take to maximize their profit.Cthe present situation of the airlines and their plan to deliver the passengers.Dthe reasons why the airlines run a fine operation.4Why will it take a long time for airlines to send

    42、the passengers to their different destinations?ABecause the passengers enjoy staying in airports to talk with one another.BBecause the airlines dont have spare planes or employees to serve.CBecause the airlines dont have enough financial support after the disaster.DBecause the passengers are asking

    43、for full refund from the airlines.5The passage is most probably from_.Aa novelBa news report Ca magazine Da thesis 参考答案The text tells us about the serious effect of the ash cloud from the Icelandic volcano on airline business and how flight companies will handle the problems caused by the disaster.(

    44、31words)1解析:文中没有提到污染、机场损毁等问题, 只讲了航班延误、乘客滞留、运营缓慢、航空公司受损,所以D为正确答案。答案:D 2.解析:从最后一段的They are not flying in extra planes to handle the passengers in trouble和 the airlines will attempt to maximize loads on every one of their aircraft that do fly, 可知A为正确答案。答案:A。 3.解析:最后一段告诉我们每个飞行的航班会最大限度的搭载乘客,所以选C。答案:C。 4.解析:从They are not flying in extra planes to handle the passengers in trouble because companies simply dont have them可以推知答案。答案:B。 5.解析:全文讲述冰岛火山灰对航空业的影响, 应该选自新闻报道。答案:B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019高考英语一轮复习阅读理解选练8含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394152.html
    相关资源 更多
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修4 UNIT 5 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修4 UNIT 5 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修3 UNIT 2 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修3 UNIT 2 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修2 UNIT 3 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修2 UNIT 3 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷9 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷9 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷37 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷37 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷30 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷30 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷29 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷29 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷24 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷24 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷22 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷22 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷17 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷17 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 2 ROBOTS 5 SECTION Ⅴ WRITING WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 2 ROBOTS 5 SECTION Ⅴ WRITING WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 1 LIVING WELL 6 单元要点回扣 WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 1 LIVING WELL 6 单元要点回扣 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷13 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷13 WORD版含答案.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(2)(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(2)(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(1)(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(1)(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section B导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section B导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section A导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section A导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修四新素养同步讲义:UNIT 4 BODY LANGUAGE 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语必修四新素养同步讲义:UNIT 4 BODY LANGUAGE 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR WORD版含答案.doc
  • 云南省富民一中2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省富民一中2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程课件:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT .ppt2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程课件:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT .ppt
  • 2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程能力提升:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT-SECTION 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程能力提升:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT-SECTION 3 WORD版含答案.doc
  • 云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语9月月考试题201807110253.doc云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语9月月考试题201807110253.doc
  • 云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语11月月考试题.doc云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语11月月考试题.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1