内蒙古赤峰二中2019届高三上学期第三次月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古赤峰二中2019届高三上学期第三次月考英语试卷 WORD版含解析 内蒙古 赤峰 2019 届高三 上学 第三次 月考 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、赤峰二中2016级高三上学期第三次月考英语试卷第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅渎下列短文,从每题所给的A.B.C和D四个选项中,选出最佳选项。ABangkok Transportation Public busesThe Bangkok Mass Transit Authority (BMTA)is charged with providing bus service to people living and working in Bangkok and the nearby provinces. As of February,2005,
2、 the BMTA operated a total of 113 routes, served by 3,526 buses, of which 1,665 were regular buses and 1,861 air-conditioned buses. There were also privately-owned buses operated under the BMTA with a total of 3,535 regular and air-conditioned buses and1,067 minibuses including 2,325 small buses whi
3、ch provide services in lanes. An average of 3.4 million people use these services daily.Types of Buses and FaresTypeBus colorFareService timeRegular busCream-red7 baht05:00-23:00Regular busWhite-blue8 baht05:00-23:00Expressway busCream-red9 baht05:00-23:00All-sight service busCream-red8.5 baht23:00-
4、05:00Air -conditioned busCream-blue11、13、15、17、19 baht(depending on the distance )05:00-23:00Fare ExemptionsThe following passengers are eligible for bus fare exemptions:.1BMTA bus inspectors.2Mailmen in uniform while on duty.3Holders of BMTA employee ID cardsHalf-Price ConcessionsThe following pass
5、engers are eligible for half-price fares when using the service of regular buses.1The blind with a certificate from the Association of the Blind.2Soldiers and policemen in uniform.3Holders of official certificates or medals as specified by the Regulation on Bus FareFare Concessions for Air-condition
6、ed BusesHolders of the following official certificates and medals are eligible for air-conditioned bus fare reductions.1Victory Medal(Off-spring of this medal are also entitled).2Border Service Medal.3Free-Mall Protection Medal.4European Royal War Medal.5Non-active War Veterans Classes 1 2 3 and 4.6
7、BTMA Employee ID cardsSearch for bus route hereBangkok Tourism Division1. Which of the following is true of the Bangkok Transportation?A. Buses in Bangkok are of the same sizeB. At least 3.4 million people take a bus every dayC. Buses operated under the BMTA are owned by individualsD. BMTA provides
8、city buses and inter-provincial bus service2. Who neednt pay fares on a regular bus?A. A grandson of a Victory Medal holderB. A postman,together with his familyC. A blind person with a medical certificateD. A BMTA inspector with his employee card3. How much should a soldier in uniform pay when he ta
9、kes a white-blue bus?A. 550 baht B. 4 bahtC. 7 baht D. 8 baht【答案】1. D 2. D 3. B【解析】【分析】本文是应用文,是一则布告,主要介绍了泰国首都曼谷的公交车公司BMTA所提供服务信息,涉及车型、票价等具体信息。【1题详解】细节理解题。根据第一句“The Bangkok Mass Transit Authority (BMTA)is charged with providing bus service to people living and working in Bangkok and the nearby provin
10、ces.”可知BMTA为生活在曼谷的人以及附近省份的人通过公交车服务。故D项正确。【2题详解】细节理解题。根据“Fare Exemptions部分The following passengers are eligible for bus fare exemptions:1BMTA bus inspectors 3Holders of BMTA employee ID cards”可知BMTA bus inspectors和持有BMTA employee ID cards的员工都可以免费乘车。故D项正确。【3题详解】数据计算题。根据Half-Price Concession部分2Soldiers
11、 and policemen in uniform可知士兵和穿制服的警察乘车半价;根据表格中white-blue的车票是8baht,半价应该是4baht。故B项正确。【点睛】本文小题4考查了数据计算,数据计算题是细节题中常考的一种,此类试题一般要求考生能根据阅读材料中给出的有关数据,找出计算关系,通过计算,得出正确的结论。这类计算一般来说比较简单,关键是要弄清各数据间的逻辑关系,选准比较的数据,弄清单位换算关系,确定计算方法,问题便迎刃而解了。对于数据较多的计算,通常可采用“列表法”,即按一定的规律将数据分门别类地列出,化模糊为清晰,为计算打下基础。对于相对不太复杂的数据,可采用“推算法”,即
12、以有关数据为基准,进行简单的运算就可得出。例题:(安徽卷D篇)Tuition Fees (学费)Tuition fees are different from department to department, generally from $5,000 to $6,000 a year. Accommodation (住宿)You can have a room in a 4-bedroom flat, which will cost about $100 a month with other regular living costs of about $150 a month for on
13、e person. For further information: acc waikatoacnz69. You have to pay at least _ a year if you study at the University of Waikato.A. $5,250 B. $8,000 C. $9,000 D. $11,000答案与解析:选B。本篇是介绍新西兰Waikato大学的广告。从Tuition Fees (学费):Tuition fees are different from department to departmentgenerally from$5,000 to$6
14、,000 a year. Accommodation(住宿):You can have a room in a 4- bedroom fiat, which will cost about$100 a month with other regular living costs of about$150 a month for one person. For further information:acc waikatoacnz可知答案为B。$5000(学费)+$100(住宿费)x12(months)+$150(生活费)x12=$8000BSports shoes that work out w
15、hether their owner has done enough exercise to warrant(保证;授权) time in front of the television have been invented in the UK.The shoes named Square Eyes contain an electronic pressure sensor and a tiny computer chip to record how many steps the wearer has taken in a day. A wireless transmitter(传话器) pa
16、sses the information to a receiver connected to a television, and this decides how much evening viewing time the wearer deserves, based on the days efforts.The design was inspired by a desire to fight against the rapidly ballooning waistlines among British teenagers, says Gillian Swan, who developed
17、 Square Eyes as a final year design project at Brunel University in London, UK. “We looked at current issues and childhood overweight really stood out,” she says. “And I wanted to deal with that with my design.”Once a child has used up their daily allowance gained through exercise, the television au
18、tomatically switches off. And further time in front of the TV can only be earned through more steps.Swan calculated how exercise should translate to television time using the recommended daily amounts of both. Health experts suggest that a child take 12,000 steps each day and watch no more than two
19、hours of television. So, every 100 steps recorded by the Square Eyes shoes equals exactly one minute of TV time.Existing pedometers(计步器) normally clip(夹在) onto a belt or slip into a pocket and keep count of steps by measuring sudden movement. Swan says these can be easily tricked into recording step
20、s through shaking. But her shoe has been built to be harder for lazy teenagers to cheat. “It is possible, but it would be a lot of effort,” she says. “That was one of my main design considerations.”4. According to Swan, the purpose of her design project is to _.A. keep a record of the steps of the w
21、earerB. deal with overweight among teenagersC. enable children to resist the temptation of TVD. prevent children from being tricked by TV programs5. Which of the following is true of Square Eyes shoes?A. They regulate a childs evening TV viewing time.B. They determine a childs daily pocket money.C.
22、They have raised the hot issue of overweight.D. They contain information of the receiver.6. What is stressed by health experts in their suggestion?A. The exact number of steps to be taken.B. The accurate number of hours spent on TV.C. The proper amount of daily exercise and TV time.D. The way of cha
23、nging steps into TV watching time.7. Compared with other similar products, the new design _.A. sends teenagers health data to the receiverB. counts the wearers steps through shaking.C. records the sudden movement of the wearerD. makes it difficult for lazy teenagers to cheat【答案】4. B 5. A 6. C 7. D【解
24、析】本文是一篇说明文,主要介绍了一款智能运动鞋,利用孩子们每天的所走的步数来决定孩子看电视的时间,起到控制体重的作用。【4题详解】推理判断题。根据第三段最后一句“We looked at current issues and childhood overweight really stood out,she says, And I want to tackle that with my design .”可以推断出这个设计是为了解决孩子超重的问题。故B项正确。【5题详解】推理判断题。根据第四段“Once a child has used up their daily allowance gai
25、ned through exercise, the television automatically switches off. And further time in front of the TV can only be earned through more steps.”可知这种鞋子利用走路的步数来控制孩子看电视的时间。故A项正确。【6题详解】推理判断题。根据第五段第二句“Health experts suggest that a child take 12 000 steps each day and watch no more than two hours of televisio
26、n.”可以推断出健康专家给出了每天合适的运动量和看电视时间。故C项正确。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Swan says these can be easily tricked into recording steps through shaking. But her shoe has been built to be harder for lazy teenagers to cheat.”可以推断出类似产品可以用晃动鞋子作弊,但是她设计的鞋使得懒惰的青少年也很难作弊。故D项正确。CI went online to check if my pay was in my bank acco
27、unt. To my amazement, I discovered that not only had I been paid, a company Id never worked for had also paid me! I knew Id have been beside myself if my own salary was not in my account, so I tried to get the money back to the right person. It is easier said than done.The bank couldnt help as it wa
28、snt a bank problem. The human-resource department as the company that paid me was unable to help as I didnt have enough details. I rang the bank again. Thankfully I had sympathetic call operator who gave me a name, so I again rang the company “Daniel” worked for.I expected the bank would contact me
29、to arrange to take the money from my account and repay Daniel. I heard nothing for a month and the money remained in my account when Daniel called, explaining hed tried to get back his money but had been unsuccessful as neither the bank nor his company felt it was their error. He had rung to ask if
30、I could speak to the bank, but after chatting for a few minutes we realized we could probably fix this problem ourselves.We decided I would take the money from my account and he would pick it up from me. Due to my busy job I was unable to meet Daniel personally but he left me a lovely bottle of wine
31、 in exchange for what was rightfully his. I never had any intention of keeping Daniels pay, but red tape(繁琐手续)made it difficult to do the right thing. It all came down to two people being able to do what a huge bank and a large company couldnt do admit a mistake has occurred and fix it.8. The underl
32、ined phrase “beside myself” in paragraph I probably means _.A. very fortunate B. very angryC. really thankful D. at ease9. What was the attitude of the author towards the extra money in his bank account?A. He didnt know what to do with it.B. He felt lucky to get it.C. He thought of keeping it for hi
33、mself.D. He wanted to return it to the right place.10. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Daniel had been repaid when he called the author.B. The author was to blame as he didnt have enough details.C. Neither the bank nor the company admitted their fault.D. Daniel had the sam
34、e name as the authors.11. How was the problem solved in the end?A. The author and Daniel solved the problem themselves.B. It cost Daniel a lovely bottle of wine to get back his money.C. The author gave the money back to the company.D. The call operator offered to solve their problem.【答案】8. B 9. D 10
35、. C 11. A【解析】本文是一篇记叙文,作者上网查询银行账户是否收到了工资,让作者感到吃惊的是他不仅收到了工资,他的账户中还多出了一笔钱。作者打算把钱还给它真正的主人,但说起来容易做起来难。银行和公司都以不是他们的错误为由而拒绝解决这件事情。【8题详解】猜测词义题。根据横线句后“ifmyownsalarywasnotinmyaccount”可知,这里假设的是如果没有收到钱,收不到钱的话,作者不可能会感到幸运、感激或放心,排除A、C、D,besideoneself极度兴奋,感情失去控制,这里的意思是“生气”,故选B项。【9题详解】态度意图题。根据第一段最后两句“I knew Id have
36、been beside myself if my own salary was not in my account, so I tried to get the money back to the right person.”可知,作者打算把账户里多出来的钱还给它真正的主人,故选D项。【10题详解】细节理解题。根据第二的段前两句“The bank couldnt help as it wasnt a bank problem. The human-resource department as the company that paid me was unable to help as I di
37、dnt have enough details.”可知银行和公司都不愿意承认是它们的错误。故C项正确。【11题详解】推理判断题。根据第三段最后一句“He had rung to ask if I could speak to the bank, but after chatting for a few minutes we realized we could probably fix this problem ourselves”和第四段可知,作者和Daniel两个人私下把事情解决了,故选A项。DThere exist cruel wars, fighting and sadness in t
38、he world today, so its not only necessary, but also essential to have a good sense of humor just to help us go through difficult times in our lives. Putting a smile on someones face when you know they are feeling depressed, as the saying goes, makes me feel good and warms my heart.How would you feel
39、 if you could not joke around with wife, husband, child, co-worker, neighbor, close friend, or even just someone that you are standing in line with at your corner store? I am always saying things that make others smile or laugh, even if I dont know the person Im joking around with. My Grandma always
40、 found humor in everything she did, even if it was the hardest job anyone could imagine. This not only relieves stress in any situation, but also is a common manner to speak to others that are around you.I know of a few people that dont have a funny bone in their bodies, as they say. Everyone around
41、 them could be rolling on the floor after hearing a great joke and they would sit there without the slightest smile on their faces. They dont get the joke that makes others laugh. I am, laughing hard while they just sit there, looking at me as if I were from outer space. How can people not get a rea
42、lly funny joke?Laughing is essential to keep your stress levels under control. Without humor, we would find ourselves with a lot of psychological problems, or on a lot of medications to keep us from going crazy. There is too much sadness and bring a little light into our lives.Therefore, I believe o
43、ur best medicine is to get together and tell some jokes and have some fun laughing together.12. According to the passage, humor is necessary and essential because _.A. it can pick up peoples spiritB. it can help people get on well with othersC. it can help get rid of the cruelty in the worldD. it ma
44、kes people more confident13. The author answers the questioning the second paragraph with _.A. facts and descriptions B. evidence and argumentC. examples and conclusion D. stories and persuasion14. In writing the passage, the author mainly intends to _.A. talk about his own understanding of humorB.
45、encourage people to be humorous in daily lifeC. introduce a practical way to get through daily lifeD. convince people of the power of being optimistic about life15. What is the authors attitude towards the present world?A. Indifferent B. PositiveC. Satisfied D. Critical【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析
46、】本文是一篇说明文,在今天的世界存在着残酷的战争、战斗和悲伤,我们不仅仅需要而且很必要有幽默感帮助我们克服困难。【12题详解】细节理解题。根据第四段第一句话Laughing is essential to keep your stress levels under control.可以知道幽默能够振奋人们的精神,故选A项。【13题详解】推理判断题。根据第二段How would you feel if you could not joke around with your wife, husband, child, co-worker neighbor, close friend, or eve
47、n just someone that you are standing in line with at your corner store?和This not only relieves stress in any situation, but also is a common manner to speak to others that are around you可以作者先列举事例然后总结出结论,所以选C项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段最后一句I believe our best medicine is to get together and tell some jokes a
48、nd have some fun laughing together可知作者想鼓励人们通过幽默战胜生活这的困难。所以选B项。【15题详解】推理判断题。根据倒数第二段最后一句“There is too much sadness in this present world.”可知作者认为当今世界上痛苦太多,说明他对当今世界持批评的态度,所以选D项。第二节(共5小题;每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Why you shouldnt punish your kids for lyingGetting your children
49、 to stop lying is challenging. There are many influences (TV, movies, video games and some great books) in which lies are common. Children see parents lie to others, if only to be polite. Most parents add to that with tales about the lives and activities of Santa Claus or the Tooth Fairy, or to less
50、en fears. _16_The most common reactions to children who lie are explaining why it is wrong and punishment. _17_ Here are three better tools supported by research to use instead.PRAISE: You could ask your child to say something that happened at school that is true. When your child obeys, praise him e
51、nthusiastically. Be specific: _18_ and give your child a hug or a high five. Aim for one or two interactions (互动) like this a day. If you happen to “catch” your child in a lie, say something like, “That is not true and could get you in trouble outside of the home.”MODEL: Explicitly tell the truth. T
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
陕西省蓝田县焦岱中学高中语文 5 荆轲刺秦王课件1 新人教版必修1.ppt
