2020新课标高考英语二轮 专题限时集训17 完形填空之记叙文(Ⅱ) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考英语二轮 专题限时集训17完形填空之记叙文 WORD版含解析 2020 新课 标高 英语 二轮 专题 限时 集训 17 填空 记叙文 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(十七)完形填空之记叙文()A (2019安徽省五校联盟质检)The 1 of roses always brings to mind Wandas childhood memories.Then the family had no 2 to buy extra things,so even a rose was something to 3 Currently,to have a backyard full of different roses is pure 4 And her husband,Dale,devotedly 5 the roses. 6 that she lov
2、es the very first blooms,he picked some on this particular morning.But as Dale returned,he came across a neighbor who had 7 for a quick visit.As the woman turned to go,Dale generously gave the 8 to her.And even though their visitor 9 she didnt want to take them,she was 10 assured(使确信) that the flowe
3、rs were hers to keep.Seeing her precious first blooms go out the door 11 Wanda with regret,and a bit of 12 She knew it was better to give than to receive. 13 ,she wished she could have kept the roses for herself.Later that day,the couple headed to the post office,where Wanda waited outside in the ca
4、r.Then,without 14 ,an older woman suddenly appeared at the open window,and gave her a bunch of fresh roses!“These are for you.Theyre my first blooms this spring.”Completely 15 ,Wanda thanked the woman and 16 for a moment to breathe in the rich fragrance.When she looked back,the mysterious visitor wa
5、s gone.That special 17 changed Wanda.It made her understand the true meaning of 18 and unexpected gifts.Now,she always 19 her first blooms to others,as a(n) 20 that someone is thinking of them.【语篇解读】本文是一篇记叙文。Wanda的丈夫将Wanda钟爱的新开的玫瑰送给邻居之后,Wanda意外地收到了一位老妇人的一束新开的玫瑰。她理解了给予和意想不到的礼物的真正意义。1AsightBsceneryCsc
6、eneDshowA根据该句中的brings to mind Wandas childhood memories并结合上文可知,看到玫瑰花,Wanda总会想起童年的时光。A项意为“看见”,故A项正确。2AenergyBmoneyCcourageDdesireB根据语境可知,那时家里没有钱(money)去购买额外的东西,所以即使是一朵玫瑰,也是值得珍视(value)的。3AdesertBraiseCvalueDwaterC参见上题解析。4AbusinessBmemoryCimaginationDenjoymentD根据语境并结合常识可知,现在拥有一个长满了不同种类的玫瑰的后院,那是纯粹的乐趣(en
7、joyment)。5AlaysBtendsCstudiesDservesB根据下文可知,她的丈夫在这个特别的早晨为她摘了几朵初开的玫瑰花;结合该句中的devotedly可知,她的丈夫专注于照看(tend)玫瑰。6AAnxiousBAshamedCAfraidDAwareD根据语境可知,意识到(aware)她非常喜欢初开的玫瑰,她的丈夫在这个特别的早晨为她摘了一些。7Astopped byBsettled downCturned outDbroken inA根据该句中的for a quick visit可知,Dale回来时,碰到了一位顺路造访(stop by)的邻居。8AgreetingsBwi
8、shesCrosesDbushesC根据上文可知,Dale早上摘了初开的玫瑰,故此处表示他大方地将玫瑰(rose)送给了他的邻居。9ArecommendedBcomplainedCcriedDinsistedD根据该句中的she didnt want to take them可知,他的邻居坚持说(insist)她不想要这些玫瑰。10AhardlyBrepeatedlyCsecretlyDtemporarilyB根据语境可知,尽管这位邻居坚持说她不想要这些玫瑰,但是他再三重复(repeat)使她确信这些玫瑰花她可以收下。11AcoveredBfilledCchargedDsuppliedB根据语
9、境可知,看到自己的玫瑰被带走,Wanda的内心满是(fill)遗憾,并觉得有点自私(selfishness)。12AtensionBprideCgladnessDselfishnessD参见上题解析。13AStillBThusCInsteadDOtherwiseA根据语境可知,她知道给予比接受更好,但她仍然(still)希望她能自己保留那些玫瑰。14AdelayBwarningCeffortDthinkingB根据该句中的suddenly可知,在毫无预兆(without warning)的情况下,一位老妇人突然出现在窗口,给了她一束新鲜的玫瑰花。15AshockedBconfusedCamaz
10、edDrelaxedC根据上文可知,一位老妇人突然出现并给了她一束玫瑰花。结合常识可知,这让她感到很惊讶(amazed)。16AwaitedBnoddedCshookDbentD根据语境及常识可知,她低下头(bend)去嗅玫瑰花的芬芳。17AdeliveryBdiscoveryCapologyDsmellA根据上文可知,一位老妇人给了Wanda 一束玫瑰花,故此处表示这次递送(delivery)改变了Wanda。18AgivingBreceivingCaffectionDcommunicationA根据第四段中的it was better to give than to receive并结合该
11、句可知,这让她理解了给予(giving)和出乎意料的礼物的真正意义。19Atakes awayBputs awayCgives awayDthrows awayC根据该句中的her first blooms to others可知,如今,她总是给他人赠送(give away)她家初开的玫瑰。20AroutineBdutyCreminderDexampleC根据该句中的someone is thinking of them可知,她用给别人赠送玫瑰花的行为提醒(reminder)人们,有人正在想着他们。B (2019长沙市统一模拟)Steve was a seventh grader,a big
12、boy,looking more like a teenager than a 12yearold.Yet,he went unnoticedhe had been 21 every examination since first gradeuntil Miss Wilma appeared.In the middle of the first semester of school,the entire seventh grade was 22 for basic skills.“You all did pretty well,”Miss Wilma told the class after
13、going over the 23 ,“except for one boy.And it 24 my heart to tell you this,but.”she 25 ,“the smartest boy in the seventh grade is failing my class.”Steve 26 his eyes and carefully examined his fingertips.After that,Steve still wouldnt do his homework.Even if Miss Wilma 27 punished him,he remained 28
14、 “Steve,please!I care about you!” 29 ,Steve got it!“Someone CARES ABOUT ME?!”One Monday a couple of weeks later,Miss Wilma gave a 30 on the weekend homework.Steve 31 through the test and was the first to hand in his paper.With a look of 32 ,Miss Wilma took his paper and began to look it over.Miss Wi
15、lmas face was in a 33 shock!She glanced up at Steve,then 34 ,then up.The smartest boy in the seventh grade had just passed his first test!From that moment,nothing was the same for Steve.He discovered that not only could he remember and understand 35 ,but he could translate what he learned into his l
16、ife.He became 36 After high school,Steve enlisted in the Navy,and he had a(n) 37 military career.During his naval years,he inspired many young people who might not have 38 themselves without him.A 39 took place within the heart of a boy all because of one teacher,who 40 【语篇解读】本文是一篇记叙文。Steve曾经每次考试都不及
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395520.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级上册语文课件-7明珠回归|教科版 (共27张PPT).ppt
