2020-2021学年人教版英语选修7阅读素养提升 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修7阅读素养提升 UNIT 3UNDER THE SEA WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。阅读素养提升(三). 阅读理解A(2020北京高二检测)Larry was on another of his underwater expeditions (探险) but this time, it was different. He decided to take his daughter along with him. She was only ten years old. This would be her first trip with her father
2、on what he had always been famous for. Larry first began diving when he was his daughters age. Similarly, his father had taken him along on one of his expeditions. Since then, he had never looked back. Larry started out by renting diving suits from the small diving shop just along the shore. He had
3、hated them. They were either too big or too small. Then, there was the instructor. He gave him a short lesson before allowing him into the water with his father. He had made an exception. Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of
4、hours on practical lessons with a guide. Children at his age were not even allowed to dive. After the first expedition, Larrys later diving adventures only got better and better. There was never a dull moment. In his black and blue suit and with an oxygen tank fastened on his back, Larry dived from
5、boats into the middle of the ocean. Dangerous areas did not prevent him from continuing his search. Sometimes, he was limited to a cage underwater but that did not bother him. At least, he was still able to take photographs of the underwater creatures. Larrys first expedition without his father was
6、in the Cayman Islands. There were numerous diving spots in the area and Larry was determined to visit all of them. Fortunately for him, a man offered to take him around the different spots for free. Larry did not even know what the time was, how many spots he dived into or how many photographs he ha
7、d taken. The diving spots afforded such a wide array of fish and sea creatures that Larry saw more than thirty varieties of creatures. Larry looked at his daughter. She looked as excited as he had been when he was her age. He hoped she would be able to continue the family tradition. Already, she loo
8、ked like she was much braver than Larry had been then. This was the key to a successful underwater expedition. 【文章大意】Larry带着他10岁大的女儿到海底探险, 并回顾了Larry自己在女儿这个年龄时他的父亲带他去海底探险的经历。他希望女儿能继承他的家族传统, 因为女儿有“勇敢”这一海底探险成功的关键要素。1. In what way was this expedition different for Larry? A. His daughter had grown up. B.
9、 He had become a famous diver. C. His father would dive with him. D. His daughter would dive with him. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段第一、二句可知应选D。2. What can be inferred from Paragraph 2? A. Larry had some privileges. B. Larry liked the rented diving suits. C. Divers had to buy diving equipment. D. Ten-year-old c
10、hildren were permitted to dive. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段的“He had made an exception. . . Children at his age were not even allowed to dive. ”他这个年龄段的孩子是不准潜水的, 可知他得到了特权。3. Why did Larry have to stay in a cage underwater sometimes? A. To protect himself from danger. B. To dive into the deep water. C. To admir
11、e the underwater view. D. To take photos more conveniently. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段“Dangerous areas did not prevent him from continuing his search. ”可知他待在笼子里是为了保护自己, 避免危险。4. What can be learned from the underlined sentence? A. Larry didnt wear a watch. B. Larry was not good at math. C. Larry had a poor m
12、emory. D. Larry enjoyed the adventure. 【解析】选D。句意猜测题。根据第四段“There were numerous diving spots in the area and Larry was determined to visit all of them. Fortunately for him, a man offered to take him around the different spots for free. ”可知他到了许多地方, 非常喜爱冒险。BMany people believe sharks(鲨鱼)are dangerous an
13、d will always try to hurt or even kill humans. In fact, 94 percent of the worlds 400 species are harmless to humans. A shark exhibition at the National Aquarium Baltimore, the US, proves this. Visitors can touch young sharks, see their eggs develop and watch a dozen different species swim smoothly a
14、round a huge tank. Most people fail to realize that shark attacks dont happen very often. Humans are most likely to be killed by lightning than by a shark. And to make this point clear, the museum has set up a special touching pool for children. There, kids can learn, from an early age, not to fear
15、sharks. They can watch them develop inside their eggs and feel the skin of the older swimmers. “People fear what they dont know, ” said Nancy Hotchkiss, an organizer of the exhibition, which runs until December. “Sharks have been around for 400 million years and play an important role in the oceans
16、food chain. We want people to discover that sharks are amazing animals that need our respect and protection. ”A shocking 100 million sharks are special foods killed around the world by humans. A study published in January in the US magazine Science found that almost all recorded shark species have f
17、allen by half in the past 8 to 15 years. Thousands of sharks are hunted in Asia for special foods, such as shark fin(鱼翅)soup. And many others get caught in nets, while fishermen are hunting other fish. More than half of all sharks are smaller than one metre long. “Some fishing methods are actually c
18、leaning out the ocean, ” said Dave Schofield, the manager of the aquariums museum. “The fishermen throw them away like rubbish. ”It is a worrying situation and some areas have taken measures in place to protect these special fish. 【文章大意】美国举办了一场鲨鱼展让人们进一步了解鲨鱼并保护它们。5. The main purpose of the shark exhi
19、bition is to _. A. show how sharks are born and develop in the oceanB. let people know more about sharks and protect themC. let children learn not to fear sharks from an early ageD. show how shark species have fallen in the past few years【解析】选B。主旨大意题。纵观全文可知, 文章就是让人们进一步了解鲨鱼并保护它们。6. In the last but on
20、e paragraph, the underlined word “them” refers to _. A. small sharksB. fishing boatsC. fishing netsD. fishing methods【解析】选A。词义猜测题。根据上下文信息可知“them”指的是小鲨鱼。7. What does Dave Schofield mean by saying “Some fishing methods are actually cleaning out the ocean”? A. Large sharks cannot be caught by some fish
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396379.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022六年级语文下册 第5单元语文园地课件 新人教版.pptx
