新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 3 LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:课时素养评价 UNIT 3LEARNING ABOUT LANGUAGE 新教
- 资源描述:
-
1、八 Unit 3Learning About Language【语用训练】.根据直接引语和间接引语的知识填空1.“I am having supper,”he said.He said that _.2.“Ive seen the film,”Gina said to me.Gina _ that _ the film.3.“I went home with my sister,”she said.She said that _.he was having suppertold meshe had seenshe had gone home with her sister4.The teach
2、er said,“The sun is bigger than the moon.”The teacher said that _.5.“I met her yesterday,”he said to me.He told me that _.6.“You must come here before five,”he said.He said that I _.7.“I bought the computer two weeks ago,”she said.She said that _.the sun is bigger than the moonhe had met her the day
3、 beforehad to go there before fiveshe had bought the computer two weeks before8.“Did you read the book last week?”he said.He asked _.9.He said,“You can sit here,Jim.”He told Jim that _.10.He asked,“How did you find it,mother?”He asked her mother _.if/whether I had read the book the week beforehe cou
4、ld sit therehow she had found it.根据汉语提示翻译句子1.经理告诉工人们不要在那个房间里吸烟。_ 2.艾伦(Allen)要求爱丽丝(Alice)记着给她写信。_ 3.他问他们打算什么时候做这件事。_ 4.他说他在八点半就完成了作业。_.The manager told the workers not to smoke in that room.Allen asked Alice to remember to write to her.He asked when they were going to do it.He said that he had finish
5、ed his homework at 8:305.妈妈问她女儿明年是否去海南度假。_ Mum asked her daughter if/whether she was going to Hainan on vacation thenext year.把间接引语改为直接引语1.Jenny said that she hadnt finished her homework the day before.Jenny said,“_.”2.Kate asked Mary if she was watching TV.Kate said,“_?”3.The boss told Xiao Wang th
6、at he must finish the task.The boss said,“_.”4.Tom told Jim to clean the blackboard.Tom said,“_,Jim.”I didnt finished my homework yesterdayAre you watching TV,MaryXiao Wang,you must finish the taskClean the blackboard5.He said to the workers they had planted over two hundred trees two days ago.“_ ov
7、er two hundred trees the day before yesterday.”He said.The workers planted【主题阅读】.阅读理解Global warming is the increase of the earths average surface temperature due to the effect of greenhouse gases,for example,carbon dioxide,which trap heat that would otherwise escape from the earth.After the trees ar
8、e cut down and more greenhouse gases are released,the“blanket”around the earth called the ozone layer(臭氧层),will get thicker.This catches more heat and makes the earth hotter.Luckily,there are many things that every citizen of the earth can do to help reduce the effects of global warming,and its neve
9、r too late or too early for children to take action.The children should learn what a carbon footprint is.A carbon footprint is the amount of carbon and greenhouse gases people make as they lead the daily life and go about the normal activities.In other words,the carbon footprint is a measure of the
10、environmental impact the life has.To live an environmentally friendly life that doesnt contribute to global warming,people want to have the smallest carbon footprint possible.Almost everything people do contributes to global warming and is related to fossil fuel consumption.These can be direct uses
11、of fossil fuels,like riding in a gasoline-powered car,or indirect contributions to greenhouse gases,such as eating fruits or vegetables that had to be shipped from far way to reach theirtables.If a child wants to make a contribution to reducing global warming,he should ride a bicycle to the near par
12、k,school,his friends house,or anywhere else instead of taking the car.Or he may try to walk or jog,which is also helpful.In addition,although trains and buses often run on fossil fuels,on average,each person uses less energy and produces less pollution to run.Next time if children with their parents
13、 have to get around town or its too far to walk or bike,take the bus or other public transportation instead of asking for a ride.【文章大意】本文是说明文。文章提出,全球在变暖,每个人都能够帮助减小全球变暖的影响,孩子也可以参与其中。要减少全球变暖,就要尽可能地减少碳足迹,比如不吃从很远的地方运来的水果、蔬菜,骑车、步行或乘坐公共交通工具,孩子也能为缓解全球变暖做出贡献。1.What is the first paragraph mainly about?A.A br
14、ief description of carbon footprint.B.The serious water pollution.C.The protection of ozone layer.D.The causes of global warming.【解析】选D。主旨大意题。根据第一段“Global warming is the increase.greenhouse gases”可知,作者一开始提出:全球变暖是由于温室气体的影响而导致地球平均表面温度的升高;接下来举例说明,如果树木被砍伐,更多的温室气体被排放,地球臭氧层会变厚,地球温度会升高。因此该段是说明全球变暖的原因。故选D项。
15、2.Which of the following can describe the carbon footprint?A.Useless.B.Expensive.C.Helpful.D.Attractive.【解析】选C。推理判断题。根据第二段“In other words,.carbon footprint possible.”可知,换句话说,碳足迹是衡量生活对环境影响的一个指标。为了过一种不造成全球变暖的环保生活,人们希望尽可能减少碳足迹。由此可知,碳足迹可以帮助衡量我们的生活方式是否环保。故选C项。3.What can kids do if they want to help reduc
16、e global warming?A.Go to the near park by bus.B.Walk or cycle as much as possible.C.Keep staying at home or school.D.Go around the town with parents by car.【解析】选B。细节理解题。根据第四段“If a child wants to.the car.”可知,如果一个孩子想为缓解全球变暖做出贡献,他应该骑自行车去附近的公园、学校、朋友家或其他任何地方,而不是坐车。由此可知,如果孩子们想帮助缓解全球变暖,他们会尽可能多地走路或骑自行车。故选B项
17、。4.What can be a suitable title for the text?A.What Can People Do to Use Less Energy?B.How Can Kids Help Reduce Global Warming?C.How Does Carbon Footprints Measure Pollution?D.Why Global Warming Affects Humans Life?【解析】选B。主旨大意题。文章在第一段最后一句“Luckily,there are many.take action.”可知,幸运的是,地球上的每个公民都能够帮助减小全球
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396851.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
