四川省宜宾市叙州区第二中学校2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 宜宾市 叙州区 第二 学校 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省宜宾市叙州区第二中学校2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给
2、的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. Who just knocked the door?A. Their neighbor. B. Their daughter. C. The delivery boy.2 How will Susan spend most of her time in France?A. Traveling around. B. Studying at a school. C
3、. Looking after her aunt.3. What is the woman?A. A teacher. B. A guide. C. A waitress.4. When will the bus arrive?A. In two minutes. B. In four minutes. C. In ten minutes.5. How much will the man receive from his parents?A. $2,500, B. $3.000 C. $5,000.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个
4、小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. In which country is the speaker now?A. America. B. England. C. Australia.7. When was The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry published?A. In 2007. B. In 2012. C. In 2014.听第7段材料,回答第8至9题。8. What award
5、has the speaker won?A. The Man Booker Prize. B. The Commonwealth Book Prize. C. The Tinniswood Award.9. What will the speaker do next?A. Introduce her works. B. Answer questions. C. Visit the library.听第8段材料,回答第10至12题。10. How did the man know about the shared house?A. From an online advert. B. From a
6、 newspaper. C. From a flatmate.11. Why does the man want to move out of the shared house?A. It is quite noisy. B. It is too crowded. C. It is dirty at weekends.12. What beautiful scene in Akita has the woman mentioned?A. Mountains with rare animals. B. Hundreds of beautiful waterfallsC. Tree leaves
7、changing colors in autumn.听第9段材料,回答第13至16题。13. When is the last time the woman visited her parents?A. A week ago. B. Half a month ago. C. A month ago.14. When did Meg hand in the report?A. On September 1st. B. On September 3rd. C. On September 5th.15. What is the most important to Starbucks success?
8、A. Its management. B. The taste of its coffee. C. Its selections of stores and service.16. What does the professor advise Meg to do?A. To leave out some figures. B. To change a new topic. C. To do more research.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does the man say about puppies?A. They are noisy. B. They are
9、lovely. C. They take a lot of work.18. Why could Susan get a puppy?A. Her house has a garden. B. She lives in a big apartment. C. Her parents have m ore free time.19. What does the m an suggest the girl do?A. Choose another pet. B. Walk the puppy every day. C. Play with Susans puppy.20. What will th
10、e m an do next?A. Go to his office. B. Go to a pet shop. C. Talk with his wife.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项ASuperCampsWe are a leading provider of childcare in the UK, offering OFSTED registered holiday camps to children aged 4 to 14 throughout the scho
11、ol holidays. Operating at 60 locations, we have holiday camps available in London and the South East, as far south as Cornwall and all the way up to North Yorkshire. Whether you are looking for fun holiday clubs and kid activities, a five-day specialist holiday camp for older children or a combinati
12、on of the two to keep your children entertained throughout the school holidays, we have your childcare covered!Our multi-activity holiday camps offer an abundance of fun, age-oriented(导向的)activities(4-5-year-olds, 6-9-year-olds and 10-12-year-olds), from swimming and go-karting to arts and crafts an
13、d LEGO workshops. These day camps are a great choice for parents looking for regular childcare service, available as individual days or a week at a time.For children looking for a school holiday experience, our specialist holiday camps are the ideal choice. Our Cookery: International Cuisine, a 5-da
14、y specialist course is a cookery camp with a difference, where children can really master their cooking skills!Bushcraft: Rainforest Adventure is the perfect outdoor adventure camp for children with a passion for bush craft and survival skills, with activities like Laser Tag and making campfires to
15、inspire the interest of young adventurers !Meanwhile, our LEGO Play course is a holiday camp focusing on the art of building amazing creations with LEGO bricks. This camp really motivates the imagination of children in a way that only uses LEGO bricks !All new for 2019, our Chelsea Foundation FC Cam
16、ps invite all football fans to take a shot at our Multi-Dimensional soccer camps! Children will receive hours of on-pitch training and competition with Chelsea FC approved coaches, as well as hours of off-pitch sessions around nutrition, recovery and lifestyle!To find your nearest holiday camp, simp
17、ly enter your postcode or town in the box above or choose your camp by county here and BOOK ONLINE TODAY!1. Whats the authors purpose in writing the text?A. To advertise holiday camps.B. To encourage donations.C. To introduce camping skills.D. To tell the history of SuperCamps.2. What do we know abo
18、ut SuperCamps?A. It operates camps all over the world.B. It provides camps for people of all ages.C. It asks parents to send children to the nearest camp.D. It organizes different activities for different age groups.3. Which camp should a child attend if he/she wants to learn survival skills?A. Cook
19、ery: International Cuisine.B. Bushcraft: Rainforest Adventure.C. LEGO Play.D. Chelsea Foundation FC Camps.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】这是一篇应用文。短文介绍了适合不同年龄段孩子的度假营地的相关信息。【1题详解】推理判断题。由第一段“We are a leading provider of childcare in the UK, offering OFSTED registered holiday camps to children aged 4 to 14 throug
20、hout the school holidays”以及最后段“To find your nearest holiday camp, simply enter your postcode or town in the box above or choose your camp by county here and BOOK ONLINE TODAY!”可知,SuperCamps是英国主要提供照看儿童服务的服务,在整个学校假期期间,为4岁至14岁的儿童提供已经注册的度假营地的相关信息。要找到最近的度假营地,只需在上面的框中输入您的邮政编码或城镇,或者按县选择您的营地,并在今天在线预订!。所以通过对
21、SuperCamps的总体介绍以及对不同营地的具体介绍以及预定的方式。可以判断出作者写这篇文章的目的是为度假营地做广告。故选A项。【2题详解】细节理解题。由第二段“Our multi-activity holiday camps offer an abundance of fun, age-oriented(导向的)activities(4-5-year-olds, 6-9-year-olds and 10-12-year-olds), from swimming and go-karting to arts and crafts and LEGO workshops”可知,SuperCamp
22、s多活动度假营地提供了丰富有趣的、适合不同年龄段的活动(4-5岁、6-9岁和10-12岁),从游泳、卡丁车到工艺美术和乐高工作坊等等。所以SuperCamps为不同年龄段的孩子组织了不同的活动。故选D项。【3题详解】细节理解题。由Bushcraft中的“Rainforest Adventure is the perfect outdoor adventure camp for children with a passion for bush craft and survival skills”可知,雨林探险是一个完美的户外探险营地,适合热爱丛林探险和生存技能的孩子。所以孩子如果想学习生存技能应
23、该参加Bushcraft: Rainforest Adventure。故选B项。BA Writing FoolIn the seventh grade I realized I was dyslexic, which made it difficult for me to read and spell. I did really badly in my history course, so my mother said to me, “Ill work with you for a full week. Im going to show you what you can do if you p
24、ut in the right amount of effort.” So we did. We worked on history for a full week, an extra hour every day. Then I went to school and failed the test, as always. It was really upsetting.By the time I got to college I came to know that I couldnt spell no matter how hard I tried. So I would sign up f
25、or extra courses. Id be in registration lines all day. Then I would go around the first day of class and ask each professor: “Whats your policy on misspelling?” If he said, “Three misspellings is a fail,” Id drop it.Although I was an academic failure, I had a great time. I had many friends and I was
26、 always popular. I was a good football player, which was important in those years because I could read my name in the newspaper. I never had a day when I would think, “People dont like me.”In spite of my obvious weaknesses, I became successful in my career, so much so that people say to me, “So youv
27、e overcome dyslexia.” No. I dont overcome it. I just learn to compensate for it. Some easy things are hard for me. Most people read 500 words a minute. I only read 200. I try not to dial a phone because I sometimes have to dial three times to get the number right. I owe my successful career to my wr
28、iting instructor, Ralph Salisbury. He looked past my misspellings and gave me encouragement. So I always feel confident. When I write my books, Im seeing everything in my imagination. I write quickly and go like the wind.The real fear that I have for dyslexic people is not that they have to struggle
29、 with their reading skills or that they cant spell correctly, but that they will quit on themselves before they get out of school.4. When the author did badly in the course, his mother thought that .A. he needed a better teacherB. he did not work hard enoughC. he was probably too ill to studyD. he w
30、as not as smart as other children5. In college, the author was in registration lines all day to .A. choose most interesting coursesB. become friends with new classmatesC. stay distance from language teachersD. avoid courses that require correct spelling6. Which of the following best describes the au
31、thor in college?A. Happy and active.B. Shy and unhappy.C. Successful and funny.D. Quiet and unsuccessful.7. According to the author, it is important for dyslexic people .A. not to get out of schoolB. not to give up so easilyC. to learn to spell correctlyD. to develop reading skills【答案】4. B 5. D 6. A
32、 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。叙述了作者在求学期间是一名诵读困难者,但作者并没有因为是一名阅读困难者而感到沮丧,而是在其它面弥补了这一缺陷。后来作者在事业上获得了成功,并能自己写书。他告诫其他的人,做什么事情都不能放弃,总有一天会成功。【4题详解】推理判断题。由第一段“so my mother said to me, “Ill work with you for a full week. Im going to show you what you can do if you put in the right amount of effort”可知, 所以我母亲对我说,“我要和你一起
33、学习整整一周。我要告诉你,如果你付出了努力,你可以做些什么。所以我们判断当作者在课程中表现不佳的时候,母亲认为作者的努力和付出不够。故B选项正确。【5题详解】细节理解题。由第二段“Then I would go around the first day of class and ask each professor: “Whats your policy on misspelling?” If he said, “Three misspellings is a fail,” Id drop it.”可知,然后我在第一天上课的时候问每一位教授:“你对拼写错误的政策是什么?”如果他说,“三次拼写错
34、误就是失败,”我就会放弃。所以在大学期间作者整天都在登记站选择课程就是为了避免上一些要求正确拼写的课程。故D选项正确。【6题详解】推理判断题。由第三段“Although I was an academic failure, I had a great time. I had many friends and I was always popular. I never had a day when I would think, “People dont like me.”可知,虽然我在学业上失败了,但我过得很开心,我有很多的朋友并且很受欢迎我从来没有一天会想到,“人们不喜欢我”。所以判断出,作者
35、在上大学期间很快乐,很积极。故A选项“快乐和积极”能最好地描述作者。故A选项正确。【7题详解】推理判断题。由最后段“The real fear that I have for dyslexic people is not that they have to struggle with their reading skills or that they cant spell correctly, but that they will quit on themselves before they get out of school.”可知,我对诵读困难的人真正担心不是他们必须与他们的阅读能力斗争或
36、者他们不能正确拼写,而是他们会在他们离开学校之前放弃自己。所以判断出根据作者的说法,对诵读困难的人很重要的是不要轻言放弃。故B选项正确。【点睛】根据短文所提供的关键词或者关键句子进行判断是解决推理判断题的方法之一。关键词往往隐含着深层次的意思。由第三段“Although I was an academic failure, I had a great time. I had many friends and I was always popular. I was a good football player, which was important in those years because
37、 I could read my name in the newspaper. I never had a day when I would think, “People dont like me”中的“ I had a great time I had many friends and I was always popular,”would think, “People dont like me”可以判断出,作者在大学期间,并没有因自己诵读困难而感到悲观失望,而是快乐的,积极的。故小题3的正确选项为A选项。CIn the latest romance-drama, Descendants o
38、f the Sun (太阳的后裔), a handsome soldier Yoo Shi-jin(柳时镇) (Song Joong-ki)(宋仲基) meets the pretty doctor Kang Mo-yeon(姜暮烟) (Song Hye-kyo)(宋慧乔) in a hospital, and he doesnt hesitate to hit on her.The dialogue, which takes place early in the first episode( 集), immediately indicates that this is no ordinary
39、 South Korean drama. Theres no family feud (不睦), or love tangles, or guesses and misunderstandings. The 16-episode show is set in the fictional war-torn country of Uruk (乌鲁克). Song Joong-ki is the leader of a special warfare command unit, while Song Hye-kyo plays a doctor who works for a humanitaria
40、n medical organization. Both are sent in the midst of disaster and disease as part of their work with UN peacekeeping troops. Both know and show clearly what they want and what they hate.But what stands out the most are Songs skills as a pick-up artist(撩妹技能).Boldness and creativity are the key weapo
41、ns in his arsenal. When Kang invites Yoo to drink wine with her, Yoo , who is not allowed to drink alcohol as a soldier, says, “There is a way” before kissing her. Forget about the “eighth-episode rule” . This kiss happens in the fourth.Humor also does the trick. On their first date in a cinema, Yoo
42、 says, “This is the most exciting moment of my life. The moment I am with a beautiful woman before the theater lights go out.” When Kang tries to give Yoo a hard time, Yoo jokes, “I mistook you for a beautiful woman because its dark.”And actor Song Joong-ki, who just came back from two years of mili
43、tary service last May, makes sure he delivers his pick-up lines just right.“In Deep Rooted Tree (树大根深) and The Innocent Man (善良的男人), he Song Joong-ki showed he had the steel to play fearless and heartless men that he could be taken seriously as an actor, despite his pretty face. In Descendants, he h
44、its the emotional core of every scene, whether he has to be bold and amorous, guarded and mysterious, or sad,” said critic Foong Woei Wan in The Straits Times.8. What is the relationship between Song Joong-ki and Song hye-hyo?A. loverB. colleagueC. actorD. doctor-patient9. Why say that the Descendan
45、ts of the Sun is no ordinary South Korean drama?A. Because actors know and show clearly what they want and what they hate.B. It broke the previous Korean old story.C. It exits family feud and love tangles.D. The pick-up artist is unique and special.10. When the Descendants of the Sun tells us that h
46、eterosexual ( 异 性 ) contacts is important to have some quality including 。 humor Boldness and creativity bold emotionalA. B. C. D. above all11. What is the article mainly about?A. Introduce a drama called the Descendants of the sun.B. Song Zhongji could be taken seriously as an actor, despite his pr
47、etty face.C. The Descendants of the sun open a new pattern to pick-up woman.D. The reason why the Descendants of the sun gain success.【答案】8. B 9. B 10. D 11. C【解析】【分析】本文为说明文。文章介绍了热播的韩剧太阳的后裔中的大致剧情,主要描述了男主角的撩妹技能同时也叙述了男主角宋仲基的演技。【8题详解】推理判断题。第一段中a handsome soldier Yoo Shi-jin(柳时镇) (Song Joong-ki)(宋仲基) me
48、ets the pretty doctor Kang Mo-yeon(姜暮烟) (Song Hye-kyo)(宋慧乔) in a hospital及第二段中的The 16-episode show . Both are sent in the midst of disaster and disease as part of their work with UN peacekeeping troops. Both know and show clearly what they want and what they hate可知,男女主角两人是被派遣随同联合国维和部队一起工作,故判断出男女主角是同
49、事关系,故选B项。【9题详解】推理判断题。第二段中this is no ordinary South Korean drama,Theres no family feud,or secret crush,or love tangles,or guesses and misunderstandings这不是普通的韩国戏剧,它没有家庭不和,暗恋,三角恋,猜疑等等,由此可判断出这部戏打破了韩国以前的传统故事,故选B【10题详解】细节理解题。第四段中的Boldness and creativity are the key weapons in his arsenal有勇气和有创意是他的杀手锏。第五段中
50、Humor also does the trick幽默也能起到不错的效果。最后一段中In Descendants,he hits the emotional core of every scene,whether he has to be bold and amorous,guarded and mysterious,or sad在太阳的后裔中,无论他扮演的角色是勇敢的、多情的、谨慎的可知,异性恋中拥有幽默、勇气、创造力和大胆等这些品质是很重要的,故选项D。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了一部名叫太阳的后裔的电视剧。文章第一段第一句“In the latest roman
51、ce-drama, Descendants of the Sun (太阳的后裔), a handsome soldier Yoo Shi-jin(柳时镇) (Song Joong-ki)(宋仲基) meets the pretty doctor Kang Mo-yeon(姜暮烟) (Song Hye-kyo)(宋慧乔) in a hospital, and he doesnt hesitate to hit on her.”正在热播的爱情剧太阳的后裔中,帅气军人柳时镇(宋仲基饰)在医院邂逅了漂亮医生姜暮烟(宋慧乔饰),他毫不犹豫就去勾搭妹子了。所以短文主要是 关于太阳的后裔开启撩妹的新技能。故
52、选C【点睛】每篇文章都会有一个主旨要义。主旨义题范围一般包括:短文标题、主题大意或段落大意等。此题型要求考生在理解文章后归纳文章要点,概括中心思想。概括主旨大意的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括。如第4小题主要主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了一部名叫太阳的后裔的电视剧。文章第一段第一句“In the latest romance-drama, Descendants of the Sun (太阳的后裔), a handsome soldier Yoo Shi-jin(柳时镇) (Song Joong-ki)(宋仲基) meets the
53、pretty doctor Kang Mo-yeon(姜暮烟) (Song Hye-kyo)(宋慧乔) in a hospital, and he doesnt hesitate to hit on her.”正在热播的爱情剧太阳的后裔中,帅气军人柳时镇(宋仲基饰)在医院邂逅了漂亮医生姜暮烟(宋慧乔饰),他毫不犹豫就去勾搭妹子了。所以短文主要是 关于太阳的后裔开启撩妹的新技能。故选ADTwenty years ago, most experts believed that differences in how boys and girls behaved were mainly due to
54、differences in how they were treated by their parents, teachers, and friends. Its hard to cling to that belief today. Recent research has shown that there are biological differences between boys and girls. Understanding these differences is important in raising and educating children.For example, gi
55、rls are born with more sensitive hearing than boys, and the difference increases as kids grow up. So when a grown man speaks to a girl in what he thinks is a normal voice, she may hear it as yelling. Conversely (反过来), boys who appear to be inattentive in class may just be sitting too far away too he
56、ar the teacher.Likewise, girls are better in their expression of feelings. Studies reveal that negative emotions are seated in an area of the brain called the amygdala. Girls develop all early connection between this area and the cerebral cortex (大脑皮层), enabling them to talk about their feelings. In
57、 boys these links develop later. So if you ask a troubled adolescent boy to tell you what his feelings are, he often cannot say much.Dr. Sax, an advocate of single-sex education, points out that keeping boys and girls separate in the classroom has yielded striking educational, social, and interperso
58、nal benefits. Therefore, parents and teachers should try to recognize, understand, and make use of the biological differences that make a girl a girl, and a boy a boy.12. What is the main idea of the passage?A. Boys tend to pay less attention in class than girls.B. Girls are better than boys in thei
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397106.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
