2019版高三英语译林版一轮阅读限时练8 选修10 UNITS 1-2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高三英语译林版一轮阅读限时练8选修10UNITS 12 WORD版含解析 2019 版高三 英语 译林版 一轮 阅读 限时 选修 10 UNITS WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读限时练(八)选修10Units 12.阅读理解A (2017年贵州贵阳普通高中高三监测)The dining room and cocktail bar is warm and traditionalan escape from the subzero degrees,but still letting our ice and surroundings take center stage.Sourcing our ingredients from the local area,we serve delicacies like reindeer,moose and berries prepa
2、red by welltrained head chef Alexander Meier and his team.Choose from the menu or prebook one of our specially crafted dining experienceschefs table,ice dining or the wilderness dinner.Icehotel was ranked the top restaurant in Kiruna and top three in Swedish Lapland in White Guide 2016,Scandinavias
3、most comprehensible restaurant guide.The international kitchen group and head chef Alexander Meier,who trained at the twostar restaurant Le Bam,put an international practice to the local ingredients sourced from the regions rivers,mountains,marshes and forests.The beautiful Torne River ice adds an e
4、lement to your dinner in the shape of table decoration,dishes or bowls.We have fixed dinner seating times and recommend you make table reservations at least three weeks in advance(December to April)Book a table:46(0)98066800.For group arrangements and menus.We have listed example dishes from our men
5、u below hours & sittings:Winter 10 November18 NovemberBreakfast 710 amLunch buffet 11:30 am2:30 pmWinter 19 November11 AprilBreakfast 710 amLunch buffet 11:30 am2:30 pmDinner 610 pm(sittings at 6,7:30 and 9)*9 oclock sitting Nov.10Dec.16Spring 12 April5 JuneBreakfast 710 amLunch buffet 11:30 am2:30
6、pmDinner 610 pm(sittings at 6,7:30)Summer 6 June31 AugustBreakfast 710 amLunch buffet 11:30 am2:30 pmDinner 610 pm(sittings at 6,7:30)【语篇解读】本文主要对一家餐厅及其菜品和就餐时间安排做了介绍。1What does the underlined word“delicacies”most probably mean?AIngredients.BMenus.CWiderness dinners.DDelicious foods.D考查词义猜测。根据第一段中画线词后
7、的例子“reindeer,moose and berries prepared by welltrailed head chef Alexander Meier and his team”可推知,画线词指的是该主厨准备的美味菜品,故选D。2What is the purpose of the text?ATo advertise a restaurant.BTo describe an arrangement.CTo recommend some foods.DTo comment on a restaurant.A考查目的意图。根据全文内容尤其是最后三段的内容可推知,本文是一个餐厅的广告,故
8、选A。3Which of the following time can be suitable for the 9 oclock sitting?A19 December11 April.B10 November16 December.C12 April5 June.D6 June3l August.B考查细节理解。根据图表中“*9 oclock sitting Nov.10Dec.16”可知,此处应选B。4Where does the text probably come from?AA science textbook.BA news report.CA travel guide.DA t
9、ourist map.C考查推理判断。根据全文内容可知,本文是对一家餐厅的推介,由此可推知,本文可能选自旅游指南,故选C。B(2017年云南省第二次检测)Officials in northern Japan are trying to reach out to foreign visitors by using comical(滑稽的) signs to inform them about local customs and food.Its hoped that the signs will make life easier for visitors.The signs are in us
10、e in the city of Morioka,where officials hope they will make visitors who dont speak Japanese feel more welcome,The Japan Times reports.Twentysix signs are available for businesses to download online:one shows a cheerful little pig inside a bowl to inform diners that the dish contains pork.Another t
11、ells people to dry off before entering the changing room at hot springs,and shows a drippingwet man in a puddle(水坑) so large that a rubber duck has appeared in it.Short English phrases beneath each sign explain the meaning.Takefumi Shimomukai,who heads the Morioka Regional Development Bureau,says th
12、ey want to do something simple but fun to attract peoples interest.The area is less of a draw for foreigners than cities like Tokyo and Kyoto,and communication troubles have made some locals reluctant(不情愿的) to reach out to visitors.“Until recently some owners believed their profits from serving only
13、 locals were enough,and due to the language barrier,they may have left foreign visitors with a feeling that they were not welcome,”he says.More hitech approaches to dealing with communication problems have been rolled out elsewhere in Japan as the number of foreign visitors grows.Last year,a new app
14、 was trialed that translates rail announcements into a visitors own language,and some regions offer 24hour multilingual(多语言的) hotlines for advice on everything from finding a doctor to sending luggage home.【语篇解读】本文是一篇说明文。日本北部的盛冈市推出了一些滑稽标志来让外国游客更加容易地体验当地生活,而且还利用一些高科技手段解决语言交流问题。这些举措都是为了促进当地旅游业发展。5What
15、 has been done in Japan to help foreign visitors?AComical signs have been put up everywhere.BMultilingual hotlines have been set up to give advice.CHitech approaches have been adopted to tell the way.DA new app has been developed to announce timetables.B考查细节理解。根据最后一段第二句可知,为帮助外国游客,日本一些地区设立了多语种热线来提供咨询
16、服务。故选B。6The comical sign with a drippingwet man Aleads people to a male changing roomBinforms people about local customs and foodCwarns people of the slippery floors at hot springsDtells people to dry off before using the changingroomD考查细节理解。根据第三段第二句可知,画着一个湿淋淋的男人的滑稽标志是告诉人们在进更衣室之前要擦干身体。故选D。7Some loca
17、l owners in Morioka used to Abe willing to serve both locals and visitorsBfind it hard to prepare food of foreign flavorsCcomplain about the decreasing number of visitorsDfeel satisfied with earnings from serving locals onlyD考查推理判断。根据第四段最后一句可推知,盛冈的一些商家对只服务当地人所赚到的钱很满足。故选D。C【导学号:31670241】(2017年云南高三年级1
18、1校跨区调研考试)Spider(蜘蛛) webs have something in common with guitar strings.The long,thin strings on a guitar can vibrate(振动)They move back and forth,or from side to side.So do webs made by spiders.The lines of silk they produce can carry vibrations.This movement gives the small creature information about
19、 what landed on the web.Spiders have eight legs and usually eight eyes.The animals build webs with their own soft,naturallymade silk.And much like playing the strings of a guitar,a spider can send out vibrations across its web over many different frequencies(频率)Spiders catch their food,usually insec
20、ts in their webs.They make small movements,which spread across their webs.The vibrations can give the spider details about what is caught in the webmaybe a possible mate,or something tasty to eat.Vibrations are not just used to spot what is for dinner.They are also important in courship(求爱),so lots
21、of males will actually create a very specific kind of musical pattern which the females can use to determine not only that theyre a male,but theyre the right species,and whether they might want to mate with them as well.Spiders make their own vibrations to find out the condition of the webs.By contr
22、olling the tightness of the material,they can effectively control how information is getting to them when they hang out in the middle of the web.Spiders have a special ability to shape the physical nature of their selfmade materials and creations.Scientists think that spider silk may have changed ov
23、er time for this purpose.【语篇解读】本文介绍了蜘蛛吐出的蛛丝可以传播不同频率的振动,这些振动让它们知道蜘蛛网上落下了什么东西并且这些振动在求爱中也非常重要。8How does a spider feel that an insect is caught in the web?AThrough its sense of sight.BThrough vibrations of its web.CThrough different frequencies.DThrough a musical pattern.B考查细节理解。根据第二段的“The vibrations ca
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397657.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
我们都脆弱.pdf
