分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川2016高考英语二轮:阅读理解训练(6)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398229
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:62.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
    资源描述:

    1、四川2016高考英语二轮:阅读理解训练(6)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Having a great teacher can be lifechanging. Mr. Goodney, my 9th grade Advanced English teacher, pushed me in ways I hadnt been pushed in the classroom previously. He didnt grade me compared to my classmates;he graded us on a personal

    2、grading scale. Mr. Goodney encouraged me but I just couldnt seem to please Mr. Goodney, no matter how hard I worked.I continued to see the dreaded Bs, sometimes even a C, so frequently that I said goodbye to my hopes of being a middle student. I was a really diligent nerd(令人厌烦的人). Yet at the end of

    3、the semester when report cards came out, I had an “A” next to my English class, and I realized that the letter he had written on my report card was just a way to make me work harder than I ever had.He made me push myself to think deeper, write better, and analyze more thoroughly. He didnt hate me as

    4、 I initially thought, and I looked back embarrassed about all those times when I showed frustration and dissatisfaction with a returned grade. He would write a positive comment on one of my papers that would invigorate_me to work even harder even if I made a little bit progress. These sporadic (零星的)

    5、 good words would motivate me to do whatever it took to earn those praising comments on my next paper and push me to try and top my last assignment. After we all improved he expected perfection and those high standards made all of us better writers, creators, good students, and useful people. Mr. Go

    6、odney inspired me to become an English teacher although I felt like I fell below his standards in a classroom. Now I have become a high school teacher. Thinking of him from time to time makes me try to come up with fresh and creative teaching ways just as he did.From my experience I believe a good t

    7、eacher is very important. Mr. Goodney inspires me to this day, and I wish I could travel back to the 9th grade for just one day in the old classroom, so I can fully thank him, which I didnt do at that time. 1. According to the passage, Mr. Goodney graded the author_. Ain order to encourage himBaccor

    8、ding to his real marks Ccompared to his classmatesDas most teachers usually do 2. What do we know about the author from the passage? A. He only did well in English and often got praises. BHe didnt study his lessons hard enough. CHe got good marks on one of his report cards. DHe had confidence in bec

    9、oming a top student. 3. The underlined words “invigorate me” in Paragraph 4 can be replaced by_. Atake pity on meBencourage meCplay tricks on meDoffer me help 4After getting a positive comment, the author_. Atried to do better next time Bthought his teacher liked him best Cthanked his teacher immedi

    10、atelyDfelt proud of him too much解题导语一个好的老师可以改变一个人的命运。作者永远不会忘记自己在九年级时的英语老师。在他的鼓励和帮助下,作者终于成为了有用之才。1. 解析:选A。细节理解题。从文章第一段中的. he graded us on a personal grading scale和第二段中的Mr. Goodney encouraged me. 可知,这位老师在教育孩子方面的不同, 他是按学生的个人情况给打分,借此来鼓励孩子。2解析:选C。细节理解题。由文章第三段中的Yet at the end of the semester when report c

    11、ards came out, I had an “A” next to my English class. 可知,作者在他的其中一张成绩单上得到了好的成绩。3. 解析:选B。词义猜测题。根据句中提到的a positive comment.及下文的.work even harder.可推断,invigorate意为“鼓励”,故正确选项为B。4. 解析:选A。细节理解题。从文章第四段中的These sporadic(零星的) good words would motivate me to do whatever it took to.push me to try and top my last a

    12、ssignment. 可知,老师的这些鼓励激励了作者,使他更加努力地去争取在下一次做得更好,更完美。ABeijing, April 2-Starting from this year, the Beijing Municipal Health Bureau will begin to promote a home medical service. With this service a medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will be sent to some commu

    13、nities in the city. They will set up a medical filing recorder for every resident in community and publicize their contact information to them. If people in the community feel sick, they can consult their community doctor first. If community doctors cannot treat their illness, they will then be tran

    14、sferred to large hospitals. Liang Wan, deputy director of the Beijing Municipal Health Bureau, made the statement last Friday . In addition ,the Beijing Municipal Health Bureau will set up some funds to train home medical service workers for families whose members suffer either from high blood press

    15、ure, diabetes, cerebral apoplexy , or coronary heart disease . The home medical service workers will remind patients to take pills on time and lead the patients to follow some health tips in their daily life. They will also learn some practical knowledge to save patients in case of an emergency .The

    16、 work will first begin in the medical service room in the 25 community centers and spread to all communities in Beijing. The disease prevention and control centers at various counties and districts in Beijing will be responsible for teaching community doctors and giving home medical service lectures

    17、, or advice . These workers will not be able to work until they pass related examination and obtain the work certificates. It is expected that by the end of this year, there will be 10000 home medical service workers in Beijing .1. Where does a person go to see first if he gets sick according to the

    18、 passage ?A. The community clinics. B. Large hospital . C. Private clinic . D. Small hospital .2. Which of the following is NOT true according to the passage?A. The medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will set up a medical filing record for every resident.

    19、B. The home medical service workers not only give some healthy suggestions to the patients, but also learn practical knowledge about first aid.C. Some funds will be provided by Beijing Municipal Health Bureau for home medical service training.D. The government aims to offer the home medical service

    20、for free.3. If you want to work as a home medical worker, you need to _.A. receive the training about medical service. B. pass related examinations.C. obtain the work certificates. D. All the above.4. What can we learn from the passage?A. All communities in Beijing have started home medical service.

    21、B. People in Beijing will not easily get ill.C. Medical service in Beijing will be promoted greatly in the future.D. The other cities in China should learn from Beijing.参考答案14ADDC BMany people influenced various aspects of my life, based on their personal characteristics, accomplishments, and values

    22、. I have been fortunate to have had numerous teachers and professors who I respect for their patience and intelligence. There are artists that have inspired me by their natural talents and original creativity. I value many political leaders, who have inspired me by their contributions to society, an

    23、d their ability to change our futures. But of all the people I have known in my life, the person I admire most is my father. As the youngest girl in my family, I always considered myself to be “Daddys little girl”. While I grew up, it always made me sad to see so many of my friends and neighbors wit

    24、hout a father or father-like figure around. This helped me appreciate how my father always takes an interest in his childrens lives. In every aspect of my life my father continuously pushes me to excel, so I could accomplish my work outstandingly among my people. Whenever I feel like giving up, or h

    25、ave a question or a concern, I know I can always call on him for advice. From him I have also learned that sometimes you have to put others needs ahead of your own, but you should make sure you are not taken advantage of by others. His strength seems to be unbreakable during hard times, and he is ex

    26、tremely determined to accomplish anything he sets his mind on, no matter how tiny it is. I highly respect him for how he stands up for what he believes in, and will never back down. I have always admired his open mind, compassion for people, and sense of understanding. He is a very reserved man, but

    27、 to everybodys surprise, he has a great sense of humor, and always knows how to put a smile on the faces of his wife, his children and his friends. Living in his affection and instruction, I am very proud of my father. He also professes how proud he is of his children, and is still there to support

    28、us in whatever we are involved in. 5. What is the best title for the passage? A. How my father loved me B. My fatherthe person I admire mostC. I am the apple on my fathers palm D. My fatherthe one who influenced me most6. Which of the following could not be used to describe the authors father? A. Co

    29、nsiderate and humorous B. Affectionate and open-mindedC. Knowledgeable and sociableD. Energetic and helpful7. Which of the following can best explain the underlined word “excel”?A. Do better than others.B. Show off.C. Be cleverer than others.D. Keep healthy8. What can we infer about the author? A. S

    30、he appreciated her father because he solved all the problems for her. B. She considered her father humorous and was often made to laugh by him. C. She had sympathy for the fatherless. D. She was outstanding in work because her father pushed her hard.参考答案58 BCAC CTired of all the pushing in supermark

    31、ets? Fed up with waiting in endless lines to pay for what you have bought? Angry at wasting time in traffic jams only to find no parking spaces when you eventually arrive at the store? If this is you, then online shopping is the answer to your dreams of trouble-free shopping. Or is it?Online shoppin

    32、g brings its own challenges. Here are a few things to bear in mind when browsing (浏览) various websites. The claim made by online sites is that shopping online is a safe and secure way to make purchases. The evidence challenges this. In any case, you only have to be the victim of fraud (诈骗) once to e

    33、xperience all the problems that come with this form of stealing. Use only sites that have a trusted history and an excellent reputation.Another problem is the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen. This might not be a problem if you are buy

    34、ing washing up powder but could be a major disappointment when that beautiful blue dress you ordered turns up in green. Also, product descriptions are sometimes simply untrue. Perhaps the wisest plan is to purchase items where design and color are not essential to customer satisfaction.Some even arg

    35、ue that online shopping indirectly contributes to global warming. Yes, your car can stay parked but how are online goods delivered? Often by some large vans pouring out carbon monoxide and adding to our already desperate traffic problems. You are also by now becoming increasingly irritated (使烦恼) by

    36、the fact that the delivery is late and you have wasted the leave from work you have taken to receive it!Without question, online shopping is here to stay and it has its benefits. However, perhaps it is not as wonderful as some of its supporters claim it to be.9. The author lists several questions in

    37、 Para. 1 to .A. support online shopping B. collect answers from readersC. show his dislike of going shopping D. introduce the topic of the passage10. By what can online shoppers avoid fraud?A. Using only trusted websites. B. Choosing big websites.C. Collecting shopping evidence. D. Seeking advice fr

    38、om the police.11. The author agrees with the fact that _.A. customers are never satisfied with products B. online shopping is a safe way to make purchasesC. online shopping has nothing to do with global warmingD. delivery delay often makes online shoppers unhappy12. What is the authors attitude towa

    39、rds online shopping?A. Very popular. B. A wise choice. C. Not trouble free. D. A waste of time.参考答案912 DADC D When Luca first heard of the Island of Inventions, he was still very young. But its wonders sounded so incredible that they were forever burned in his memory. From that moment, he never stop

    40、ped searching for clues which might lead him to the island. He read hundreds of adventure books, histories, volumes of physics and chemistry, even music.Over time, he pieced together his idea of what the Island of Inventions was like. It was a secret place, where all the great wise men of the world

    41、would meet to learn and invent together. Access to the island was totally restricted. To join, you had to have created some great invention for humanity. Only then could you receive the special invitation which came with directions to the island.So Luca spent his youth studying and inventing. Every

    42、new idea he got, he made it into an invention, and if there were something he didnt understand, hed seek others to help him. Soon he met other young inventors and he told them about the Island of Inventions. They too dreamed of one day receiving an invitation letter. As years passed, the disappointm

    43、ent of not receiving their invitation made Luca and his friends work harder and co-operate more. They would meet in Lucas house, share their ideas and build new machines. Their inventions became known throughout the world, and improved the lives of millions. But still, no invitation came.They didnt

    44、lose heart. They continued learning and inventing every day, trying to come up with more and better ideas. Fresh young talent joined their group, as more inventors dreamed of getting to the island. One day many years later, Luca, already very old, was speaking with a brilliant young man named Robert

    45、s, who had written to him, asking him to join the group. Luca started telling the man of the wonderful Island of Inventions, and of how he was sure that some day they would receive an invitation. Surprised, the young inventor interrupted: “You mean this place isnt the Island of Inventions? Isnt the

    46、letter you sent me the real invitation?” It was only then that Luca realised that his dream had become true in his very own house. No island could exist which would be better than where he was now. No place of invention would be better than what he and his friends had created. Luca felt happy to kno

    47、w that he had always been on the island, and that his life of invention and study had been a truly happy one.13. Why did Luca and his colleagues probably never receive an invitation to the island?A. Their ideas were not considered worthy enough. B. They were too concerned with acquiring fame.C. The

    48、organization had already broken up. D. The island was not a real place.14. What did Luca learn at the end of the story?A. The island of inventions did not exist. B. He had wasted most of his life.C. He had unknowingly built his own dreamland. D. He finally would receive his invitation.15. Which of the following best describes Luca?A. Aggressive.B. Trusting. C. Creative.D. Easy-going.参考答案1315 DCC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川2016高考英语二轮:阅读理解训练(6)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398229.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1