分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(5) 及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398499
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:89KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练5 及答案 四川 攀枝花市 2015 高考 英语 阅读 七选五 训练 答案
    资源描述:

    1、 四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(5) 及答案完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Massive Open Online Courses are also called MOOCs. Tens of thousands, or even more people can 1 these classes all at once. You can be anywhere in the world to take a MOOC. All you need is a 2 and a network connec

    2、tion.MOOCs add to a tradition of what is known as 3 learning. For years, many colleges have offered classes that are taught 4 or mostly online. MOOCs are available in subjects like computer science or engineering, which work quite well. But can MOOCs in subjects like arts be as 5 as the old teaching

    3、 approach? Scott Anderson teaches philosophy at the University of British Columbia in Canada. He sees both good and 6 sides to MOOCs. “There are parts that will be fine, mostly when students listen to a 7 , there is no special reason why they need to be 8 present to hear and get it,” says Mr. Anders

    4、on. Increased numbers of students in MOOCs can mean 9 communication between them and teachers. He says two ways to deal with this are by adding more teachers and 10 up online discussion groups. Lisa Jadwin, who teaches English and writing at St. John Fisher College in New York, says that online educ

    5、ation has some weakness for her subjects. Whats 11 in online education is face to face interaction, for example, the teaching of English is a face to face 12 practice. So the old approach is not going to be 13 very quickly by computer aided instruction.Bill Pogue teaches communications at the Univer

    6、sity of Houston downtown. He says that after leading classes for more than 30 years, he would not attempt to teach a MOOC. However, Mr. Pogue sees good 14 in online education. He noted a strong sense of community in an online course he once took. He said the students could work 15 on the same projec

    7、t while living in different regions. 1AcutBacceptCgiveDtake【答案】D【解析】考查动词及语境的理解能力。cut切; accept接受; give给;take拿走。take class上课;成千上万的人甚至更多的人都想去取上这种网络授课,故选D。2AcomputerBtelephoneCtelevisionDradio【答案】A【解析】考查名词及语境的理解能力。computer电脑; telephone电话;television电视机; radio收音机。根据You can be anywhere in the world to take

    8、 a MOOC,根据常识可知要想上网络上课必须要有一个电脑和网络连接,故选A。3AconstantBsimilarCdistantDcreative【答案】C【解析】考查形容词及语境的理解能力。constant不变的; similar相似的;distant遥远的; creative创造性的。根据常识可知网络课程也就是我们所熟知的远程教育,故选C。4ArarelyBmerelyCpartlyDequally【答案】C【解析】考查副词及语境的理解能力。rarely很少; merely仅仅; partly部分地,在一定程度上; equally相等地。根据下文mostly online可知这里应选与m

    9、ostly相对应的一个词;许多大学是一部分或绝大部分都是在网上授课的,故选C。5AexpensiveBeffectiveCsensitiveDactive【答案】B 【解析】考查形容词及语境的理解能力。expensive昂贵的; effective有效的; sensitive敏感的;active积极的。像艺术这样的功课能和传统的教学方法一样的效果吗,故选B。6AwrongBbadCrightDpositive【答案】B【解析】考查形容词及语境的理解能力。wrong错误的; bad坏的; right正确; positive肯定的。根据good与它对应映的是bad;他能看见网络授课好的和坏的方面,

    10、故选B。7AlectureBchatCdebateDcontest【答案】A【解析】考查名词及语境的理解能力。lecture讲课,演讲; chat聊天; debate辩论; contest比赛。listen to a lecture听课;有些方面是好的,当学生听课的时候,没有特殊的身体的原因他们要亲自听和记的,故选A。8AphysicallyBspirituallyCmentallyDcommercially【答案】A【解析】考查副词及语境的理解能力。physically身体上的; spiritually精神上的; mentally精神上地; commercially商业地。当学生听课的时候,

    11、没有特殊的身体的原因他们要亲自听和记的,故选A。9AbetterBmoreClessDfewer【答案】C【解析】考查形容词的比较级及语境的理解能力。better更好的; more更多的;less更少的,后跟不可数名词; fewer更少的,后跟可数名词。根据online discussion groups.可知日益增长的学生数量意味着在学生和老师之间有更少的交流,故选C。10AgettingBlookingCmakingDsetting【答案】D【解析】考查动词及语境的理解能力。getting获得; looking看; making制造; setting放置。set up建立;他说了为了解决这

    12、方面的问题的两个方法是通过增加老师和建立探讨小组的方式进行,故选D。 11AobtainedBlostCexposedDpreferred【答案】B【解析】考查动词及语境的理解能力。obtained获得; lost失去; exposed暴露; preferred喜欢。be lost缺失;根据the teaching of English is a face to face可知网上教育缺少的是面对面的互动,故选B。12AcarefulBbasicCattentiveDinteractive【答案】D【解析】考查形容词及语境的理解能力。careful仔细的; basic基本的; attentive

    13、注意的; interactive互动。英语教学是面对面的互动实践,故选D。13AturnedBtakenCmissedDremoved【答案】D【解析】考查动词及语境的理解能力。turned变成; taken拿走; missed错过; removed去掉,远离。老的教学方法也不可能被新增加的电脑辅助教学去掉,故选D。14AideaBformCvalueDhabit【答案】C【解析】考查名词及语境的理解能力。idea主意;form形式; value价值; habit习惯。Pogue先生看见在网上教育的好的价值,故选C。15AtogetherBalongCoutdoorsDagain【答案】A【解

    14、析】考查副词及语境的理解能力。together一起; along一起; outdoors在外面; again又。根据上文可知他说当住在不同地区的学生能够在一起合作同一个个计划,故选A。阅读理解。Human remains of ancient settlements will be reburied and lost to science under a law that threatens research into the history of humans in Britain, a group of leading archaeologists (考古学家) says. In a le

    15、tter addressed to the justice secretary, Ken Clarke, 40 archaeologists write of their “deep and widespread concern” about the issue. It centres on the law introduced by the Ministry of Justice in 2008 which requires all human remains unearthed in England and Wales to be reburied within two years, re

    16、gardless of their age. The decision means scientists have too little time to study bones and other human remains of national and cultural significance. “Your current requirement that all archaeologically unearthed human remains should be reburied, whether after a standard period of two years of furt

    17、her special extension, is contrary to basic principles of archaeological and scientific research and of museum practice,” they write. The law applies to any pieces of bone uncovered at around 400 dig sites, including the remains of 60 or so bodies found at Stonehenge in 2008 that date back to 3, 000

    18、 BC. Archaeologists have been granted a temporary extension to give them more time, but eventually the bones will have to be returned to the ground. The arrangements may result in the waste of future discoveries at sites such as Happisburgh in Norfolk, where digging is continuing after the discovery

    19、 of stone tools made by early humans 950, 000 years ago. If human remains were found at Happisburgh, they would be the oldest in northern Europe and the first indication of what this species was. Under the current practice of the law those remains would have to be reburied and effectively destroyed.

    20、 Before 2008, guidelines allowed for the proper preservation and study of bones of sufficient age and historical interest, while the Burial Act 1857 applied to more recent remains. The Ministry of Justice assured archaeologist two years ago that the law was temporary, but has so far failed to revise

    21、 it. Mike Parker Pearson, an archaeologist at Sheffield University, said:“Archaeologists have been extremely patient because we were led to believe the ministry was sorting out this problem, but we feel that we cannot wait any longer.”The ministry has no guidelines on where or how remains should be

    22、reburied, or on what records should be kept. 1. According to the passage, scientists are unhappy with the law mainly because.A. it is only a temporary measure on the human remainsB. it is unreasonable and thus destructive to scientific researchC. it was introduced by the government without their kno

    23、wledgeD. it is vague about where and how to rebury human remains2. Which of the following statements is true according to the passage? A. Temporary extension of two years will guarantee scientists enough time.B. Human remains of the oldest species were dug out at Happisburgh.C. Human remains will ha

    24、ve to be reburied despite the extension of time.D. Scientists have been warned that the law can hardly be changed.3. What can be inferred about the British law governing human remains? A. The Ministry of Justice did not intend it to protect human remains.B. The Burial Act 1857 only applied to remain

    25、s uncovered before 1857.C. The law on human remains hasnt changed in recent decades. D. The Ministry of Justice has not done enough about the law.4. Which of the following might be the best title of the passage? A. New discoveries should be reburied, the government demandsB. Research time should be

    26、extended, scientists requireC. Law on human remains needs thorough discussion, authorities sayD. Law could bury ancient secrets for ever, archaeologists warn【参考答案】67.1-4 BCDD .阅读理解【2014山东省潍坊市五校联合高三下学期期中考试】At times my mom has been uncomfortable seeing these qualities in me.For example,when I was 12,I

    27、 went to Puerto Rico all by myself to stay with my grandmother for the summer.My mom was extremely nervous about it.She kept telling me how things were different in Puerto Rico,to always put on sunscreen,not to wander away from my grandmother,and other warnings.She helped me pack and did not leave t

    28、he airport until she saw my plane take off.But despite her worries,she let me go on my own.As I moved into my teens,she continued to give me space to grow and learn,even when it might have been difficult for her.When I reached my senior year,I decided to move away for college.Once again I found that

    29、 I differed from my peers:While many of them wanted to stay close to home,I couldnt wait to be out in the world on my own.While my mom may not have been happy at the thought of my going away,she was supportive and excited for me.One big thing I realized during my senior year,as my mom granted me mor

    30、e freedom,was that she actually believes in me and trusts me.That means a lot.Most of my life,and especially when I was little,the main person I tried to impress in my schoolwork or other things was my mother.I knew she expected nothing but the best from me.Sometimes it was hard to live up to her st

    31、andards;getting a single B on my report card would make me feel bad because I knew she wanted me to have all As.I know that her high standards have helped me stay focused on whats important,like education,and made me who I am.I am thankful for her support and involvement in my life.Most of all I res

    32、pect her.She is the strongest woman I know and thats why I have turned out so strong and independent.1When the author decided to go to Puerto Rico,his mother_.Awanted to go with himBworried about his safetyCdidnt allow him to do soDasked his grandmother for advice2The author decided to move away for

    33、 college to_.Abe different from his peersBkeep away from his motherCbe independent in the outside worldDmake his mother unhappy3We can learn from the third paragraph that the authors mother_.Ahad a high expectation of himBwas too strict with himCused to expect nothing from him Dcared little about hi

    34、s learning4We can learn from the last paragraph that the author_.Ais quite grateful for his mothers trustBstill doesnt quite understand his mothers attitudeCdoesnt like his mothers involvement in his lifeDwishes to have more freedom from his mother5In the passage,the author mainly wants to tell us_.

    35、Ahis long way to becoming independentBhis good relationship with his motherCthe importance of a mothers trust and supportDhis mothers deep love for him语篇解读作者做每一次决定时,母亲都会给予信任和支持,使作者最终变得强大、独立。1解析:考查细节理解。从文章第一段母亲的诸多叮嘱和警告可知,母亲为作者的安全担心。答案:B2解析:考查细节理解。从文章第二段倒数第二句中的“I couldnt wait to be out in the world on

    36、 my own”可知,作者是想在外独立。答案:C3解析:考查细节理解。从文章第三段中的“I knew she expected nothing but the best from me.”可知,母亲对作者期望很高。答案:A4解析:考查推理判断。从文章最后一段最后三句话可知,作者对母亲给予自己的信任十分感激。答案:A5解析:考查推理判断。综合全文可知,母亲的信任和支持使作者能够独立而强大,因此可知,本文的主要目的是说明母亲对孩子信任和支持的重要性。答案:C信息匹配。 (2013南阳模拟)Do you know what a big dream is? 1Or, is a big dream so

    37、mething that provides only entertainment? Children dream big dreams, but there are three barriers to realizing dreams. They often kill them before they ever have a chance to grow. The SelfImmediately following the birth of a big dream, a negative self-talk takes over and gives all the reasons why it

    38、 cannot happen. This inside voice is the ego(自我). Its there for protecting and should be listened to. 2Most people are influenced by the inside voice. Thats why only a handful of people make their dreams come true. 3Family and friends are a lot like the ego. They want to protect those they love, so

    39、they will often list all the reasons why the big dreams wont come true. Sometimes, family and friends destroy dreams of those they love most, out of their own fear of being left behind. The WorldIf one gets past the first two barriers, one has to face the world. 4In the past, big dreamers were locke

    40、d up and sometimes even killed when they were shown to the world. Fortunately, in most of the world today, big dreamers just get laughed at. The way to realize a big dream is with confidence and action. When children have confidence and then take action, they will be ready to accept any failure. The

    41、 truth is that every great dreamer whose dreams have never seen the light of success knows failure well. 5A. Family and FriendsB. How Big Dreams DieC. Does a big dream show ones future? D. They simply fail until they succeed. E. Sometimes it is right, but more often it is wrong. F. It is the last an

    42、d the most terrible barrier. G. And their big dream is to be a rock star or a famous artist. 【文章大意】每一个人都怀有伟大的梦想, 但是只有少数人才会实现自己的远大抱负。本文主要介绍了造成大多人梦想无法实现的一些内在的和外在的因素。1. 【解析】选C。上下文逻辑联系题。根据空格前面的问题和后面的问题, 从形式上看都是问句, 另外主题都是围绕a big dream发问的, 同时结合同一词的规律, 可知选C。2. 【解析】选E。上下文逻辑联系题。根据前面的Its there for protecting

    43、and should be listened to. 指自我的保护, 而结合上下文, 可知这种自我的保护有的时候是正确的, 有的时候是错误的, 因此选E。3. 【解析】选A。段落标题题。这种形式主要是对于下一个段落的主旨概括。主要从下一段中寻找关键核心词等。根据段落中出现的Family and friends are a lot like the ego. 可知这一段要讨论家人和朋友对于一个人梦想的影响, 因此选A。4. 【解析】选F。上下文逻辑联系题。根据第一段中提到有三个影响因素, 而这个空格前面的段落已经涉及了两个因素。再根据空格前面的If one gets past the first two barriers, one has to face the world. 可知这里要讨论的是最后一个因素, 因此选F。5. 【解析】选D。上下文逻辑联系题。根据同义词的方法, D中的fail与前面一句话中的failure一致, 根据代词指代的方法, D中的they指空格前面提到的every great dreamer, 因此选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(5) 及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398499.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1