2020版英语新优化浙江大一轮习题:选修7 考点强化练32 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版英语新优化浙江大一轮习题:选修7 考点强化练32 WORD版含答案 2020 英语 优化 浙江 一轮 习题 选修 考点 强化 32 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、考点强化练32(选修7Unit 2)考点强化练第63页.阅读理解A(2018全国)Adults understand what it feels like to be flooded with objects.Why do we often assume that more is more when it comes to kids and their belongings?The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.I found the pr
2、e-holidays a good time to encourage young children to donate less-used things,and it worked.Because of our efforts,our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness.She chose to sell a few larger objects that
3、were less often used when we promised to put the money into her school fund(基金)(our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor).For weeks,Ive been thinking of bigger,deeper questions:How do we make it a habit for them?And how do we train ourselves to help them live with,need,and use le
4、ss?Yesterday,I sat with my son,Shepherd,determined to test my own theory on this.I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest.I expected that one toy would keep his attention for about five minutes,ten minutes,max.I chose a red rubber ballsimple,universally
5、available.We passed it,he tried to put it in his mouth,he tried bouncing it,rolling it,sitting on it,throwing it.It was totally,completely enough for him.Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.We both became absorbed in the simplicity of playing together.He had my fu
6、ll attention and I had his.My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.【语篇导读】本文是议论文。生活其实不需要过多的外在物质,只要你专注其中,同样可以让你过得充实、精彩。1.What do the words“more is more” in paragraph 1 probably mean?A.The more,the better.B.Enough is enough.C.More money,more worries.D.Earn more and spe
7、nd more.答案A解析词义猜测题。由第一段首句“Adults understand what it feels like to be flooded with objects.”及该段最后“live more with less”可知,成年人明白越多越好是什么感受,而作者认为拥有的物品很少也能活得很开心,所以答案为A项“越多越好”。B项“适可而止”;C项“钱越多,忧虑越多”;D项“赚得多,花得多”。2.What made Georgia agree to sell some of her objects?A.Saving up for her holiday.B.Raising money
8、 for a poor girl.C.Adding the money to her fund.D.Giving the money to a sick mother.答案C解析细节理解题。由第二段最后一句“She chose to sell a few larger objects.when we promised to put the money into her school fund(基金)(our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor).”可知,女儿之所以同意卖掉自己不经常用的东西,是因为“我们”承诺会把这些
9、钱存入她的学校基金中,女儿将来当医生要用,所以答案为C项。3.Why did the author play the ball with Shepherd?A.To try out an idea.B.To show a parents love.C.To train his attention.D.To help him start a hobby.答案A解析细节理解题。由第三段第三句“Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this.”可知,作者和儿子玩球的目的在于检验自己“li
10、ve more with less”想法的正确性,所以答案为A项。4.What can be a suitable title for the text?A.Take It or Leave ItB.A Lesson from KidsC.Live More with LessD.The Pleasure of Giving答案C解析主旨大意题。作者在文中倡导的观念是“live more with less”,并通过亲身体验去验证该观念是否正确可行,由此可知C项正确。B(2018浙江杭州二模)A laptop,a hair straightener,Christmas lights,an e-
11、reader,a kettle,two bags,a pair of jeans,a remote-control helicopter,a spoon,and a dining-room chair.All broken.It sounds like a pile of things that youd stick in boxes and take to the dustbins.In fact,its a list of things mended in a single afternoon by British volunteers determined to get people t
12、o stop throwing things away.This is the Reading Repair Cafe,part of an international network aimed at dealing with a world of rubbish.The helicopter belongs to William who cheerfully describes himself as “mechanically incompetent”.He has owned it for 8 years,but 3 years ago it stopped working and it
13、 has been sitting unused in his cupboard ever since.He sits down at the table of Colin Haycock,an IT professional who volunteers at the repair cafe,which has been running for about four years and is a place where people can bring all manner of household items to be fixed for free.In less than five m
14、inutes,Haycock has fixed the helicopter and it works well.William looks ashamed;Haycock looks pleased.“I wish they were all that simple,” he says.Today,the repairers will stop 24 kg of waste from going to landfill (垃圾填埋场) and save 284 kg of CO2.Some items cant be fixed on the spot but very little ne
15、eds to be thrown away.Gabrille Stanley,who used to run a clothing business,says she was drawn to volunteering at the repair cafe to fight the “throw-away culture”.About 300,000 tons of clothing was sent to landfill in the UK in 2016 and a report from WRAP puts the average lifespan (寿命) for a piece o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398734.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
