四川省三台中学实验学校2019-2020学年高一英语4月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 三台 中学 实验学校 2019 2020 学年 英语 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省三台中学实验学校2019-2020学年高一英语4月月考试题(含解析)注意事项:1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写在答题卡上。2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。3.请按照题号顺序在答题卡各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试卷上答题无效。4.保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第一部分 听力第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题
2、和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Why does the man need a map?A.To tour Manchester. B.To find a restaurant. C.To learn about China.2.What does the woman want to do for vacation?A.Go to the beach. B.Travel to Colorado. C.Learn to snowboard.3.What will the man probably do?A.Take the job. B.Refuse the offer. C.Change
3、 the working hours.4.What does the woman say about John?A.He wont wait for her. B.He wont come home today.C.He wont be on time for dinner.5.What will the speakers probably do next?A.Order some boxes. B.Go home and rest. C.Continue working.第二节 听第6段材料,回答第6和第7题。6.How does the woman usually go to work?A
4、.By car. B.By bus. C.By train.7.What do the speakers agree about taking the train?AIt is safer. B.It is faster. C.It is cheaper.听第7段材料,回答第8至第10题。8.What does the man suggest the woman do?A.Save up for the carB.Go to another car dealerC.Ask someone to check the car9.What is the salesman going to do?A.
5、Give a discount.B.Stick to a high price. C.Ask for cash payment.10.How will the man help the woman?A.Lend money to her.B.Drive her car home. C.Take care of her car.听第8段材料,回答第11至第13题。11.What does the woman think of the living expenses in the city?A.Fairly low. B.Just Okay. C.Very high.12.What does th
6、e woman spend most on?A.Meals. B.Trains. C.Clothes.13.What does the woman do in her free time?A.See films. B.Travel around. C.Go for a drink.听第9段材料,回答第14至16题。14.What will Rebecca do on June 12?A.Go on a business trip.B.Organize a trade exhibition.C.Meet the people from Head Office.15.What is John pr
7、eparing for the meeting?A.A report. B.A timetable. C.A speech.16.When do the speakers decide to have the meeting?A.On June 3. B.On June 10. C.On June 17.听第10段材料,回答第17至20题。17.What did the speaker decide to do after lunch that day?A.Stay to help her friend. B.Walk alone to her car. C.Wait for the trai
8、n to stop.18.What can we learn about the speaker then?A.She worked at a hotel. B.She had bought a new car.C.She was having a baby soon.19.Where did the speaker meet the taxi passenger?A.At a crossroads. B.In front of a hotel. C.Besides a car park.20.What does the speaker talk about?A.An exciting lun
9、ch party. B.A well-known short story. C.An unforgettable experience.第二部分 阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhether you will be a doctor or a police officer in the future, theres a teacher in your life. They teach you and help you know who you are. Of course, you want to thank them.Teachers D
10、ay is the perfect chance for students around the world to thank their teachers The festival falls on different days in different countries.In China, Teachers Day is on September 10th. But in the US, teachers have a whole week to celebrate. Teacher Appreciation Week is in the first full week of May e
11、very year. Kids used to bring apples for their teachers because apples are healthy. Now, they bring gifts with pictures of apples, such as cups, picture frames and teddy bears. Some students also make DIY gifts for their teachers. During the week, school clubs often offer teachers a free breakfast o
12、f coffee and cakes.The South Korean Teachers Day is on May 15th. Many students offer flowers to their teachers. Another traditional gift is a card. Thousands of students prepare personalized cards and give them to their favorite teachers.Although different countries have different Teachers Days, the
13、res one day for the whole world to honor teachers. On October 5th of every year, over 100 countries such as Canada and the Philippines, express their thanks by celebrating World Teachers Day. UNESCO started the day in 1994. It wants to remind people of the importance of teaching.Only you can make a
14、card like this one. A fingerprint card is a good gift on Teachers Day. You will need: card, pen and colorful ink.Press your ink-covered finger on a clean card.Use a pen to make your fingerprint into an animal or a robot.Write words like “You are a wonderful teacher.” or “Thank you for teaching me.”
15、on the card.Some thank-you notes for great teachers:I am lucky to have the best teacher in the world. Wherever I may go in my life, I will always remember that I had an excellent guide You.You are not only my teacher; you are my friend. I will always be grateful to you for your support and kindness.
16、1. According to the passage, apples used to be a good choice of gifts for TeachersDay because_.A. students want to wish their teachers good healthB. apples are in season on TeachersDayC. students want to wish their teachers successD. apples are sweet and cheap2. More than 100 countries celebrate Wor
17、ld TeachersDay on_.A. May 5thB. May 15thC. October 5thD. September 10th3. The part of “Only you can make a card like this one” is to tell the readers_.A. where to order a beautiful cardB. how to make a meaningful DIY cardC. what kind of gift is best for teachersD. how to order a teachers card online
18、【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本文是一篇说明文。教师节是全世界学生感谢老师的绝佳机会。这个节日在不同的国家在不同的日子。文章对此进行了介绍以及告诉读者如何做一张有意义的DIY卡片。1题详解】推理判断题。根据第三段中的Kids used to bring apples for their teachers because apples are healthy.可知,孩子们过去常常给他们的老师带苹果,因为苹果是健康的。由此推知,苹果曾经是一个很好的教师节礼物的选择,因为学生想祝他们的老师身体健康。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第五段中的On October 5th of eve
19、ry year, over 100 countries such as Canada and the Philippines, express their thanks by celebrating World Teachers Day.可知,每年的10月5日,包括加拿大、菲律宾在内的100多个国家通过庆祝世界教师节来表达谢意。由此可知,100多个国家在10月5日庆祝世界教师节。故选C。【3题详解】推理判断题。根据划线句Only you can make a card like this one.(只有你才能做这样一张卡片)及具体制作步骤的可知,“只有你才能做这样一张卡片”的部分是告诉读者如何
20、做一张有意义的DIY卡片。故选B。BWhen you were a little child, your parents made decisions about everything for you because you werent old enough to take care of yourself and make careful decisions. Finally, however, you grow up and become a teenager. You begin to have your own thoughts and opinions about life.As
21、you change and grow into this new person who makes your own decisions, your parents may have a difficult time adjusting (调整). They arent used to the new you they only know you as a child.In most families, this adjustment can cause lots of arguments between teens and parents. You want to cover your w
22、alls with posters, but your parents dont understand why you dont like your wallpaper any more. Then you feel your parents dont respect you and dont allow you to do what you like, and your parents get angry because they disagree with your decisions. And some other things like the type of friends you
23、have can cause even bigger arguments, because your parents will always be ready to protect you and keep you safe, no matter how old you are.However, the good news is that there will be fewer arguments as your parents realize that you have grown up and should have your own ideas. Before you get on we
24、ll with each other again, communication between you and your parents is very important.4. The writer describes_in the first paragraph.A. the decisions you may makeB. the changes you may makeC. the happy time you may haveD. the friends you may have5. Why do your parents need to adjust when you become
25、 independent?A. Because they dont often stay at home.B. Because they are busy at work.C. Because they get angry easily.D. Because theyre not familiar with the new you.6. From the passage, we can learn that_.A. teenagers like to be with their parentsB. parents may have a happy time adjustingC. parent
26、s dont need to respect their childrenD. the type of friends you have may cause bigger arguments7. In order to get on well with your parents, you should often_.A. communicate with themB. agree with their ideasC. protect themD. do what you like【答案】4. B 5. D 6. D 7. A【解析】本文是一篇说明文。文章讲述了你长大独立的过程,对你的父母来说,
27、可能是一个艰难的调整和适应过程。在大多数家庭中,这种调整会导致青少年和父母之间发生很多争吵。作者分析了原因及提出了一些建议。【4题详解】主旨大意题。根据第一段When you were a little child, your parents made decisions about everything for you because you werent old enough to take care of yourself and make careful decisions. Finally, however, you grow up and become a teenager. Yo
28、u begin to have your own thoughts and opinions about life.可知,当你还是个孩子的时候,你的父母会为你做决定,因为你还不够大,不能照顾自己,不能做出仔细的决定。然而,最终,你长大了,成为一个青少年。你开始对生活有自己的想法和看法。由此可知,作者在第一段描述了你可能会做的改变。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段As you change and grow into this new person who makes your own decisions, your parents may have a difficult time
29、adjusting (调整). They arent used to the new you they only know you as a child.可知,当你改变和成长为一个自己做决定的新人时,你的父母可能很难适应。他们还不习惯新的你他们只知道你还是个孩子。由此可知,当你变得独立时,你的父母需要调整,因为他们不熟悉新的你。故选D。【6题详解】推理判断题。根据第三段中的And some other things like the type of friends you have can cause even bigger arguments, because your parents wi
30、ll always be ready to protect you and keep you safe, no matter how old you are.可知,还有一些其他的事情比如你的朋友类型会引起更大的争吵,因为无论你多大,你的父母都会随时准备保护你,保证你的安全。由此可知,从文章中我们可以了解到,你的朋友类型可能会引起更大的争吵。故选D。【7题详解】细节理解题。根据第四段中的Before you get on well with each other again, communication between you and your parents is very important
31、.可知,在你们重新相处之前,你们和父母之间的沟通是非常重要的。由此可知,为了和父母相处得好,你应该经常和他们交流。故选A。C“Volunteeringmakesyoulookattheworlddifferently.You see how little things can change a persons life for the better, which makes everyone a better person.” Mason, a volunteer said.National Volunteer Week started in 1974 and is held every Ap
32、ril. It is a time to thank volunteers for their achievements. It is also a perfect opportunity to encourage others to take their first step to becoming a volunteer. Making the decision to take the first step can be the biggest problem, because they often wonder if they will be able to meet the organ
33、isations expections. Some people fear not knowing anyone else in the group. Not having enough time also prevents some from sharing their abilities.The following tips can help if you have some of these worries.Start out slowly, dont add too much pressure. Even a few hours a month can make a big diffe
34、rence in someones life.Choose an organization with the same interests and common values.Take part in a training meeting for new volunteers, even if it is not asked.Work with a veteran volunteer. He volunteered a lot, he can help you increase the confidence and completely understand the organisations
35、 expections.Invite a friend or family member to serve. It is a good experience to volunteer with them.Finally, it is most important to enjoy the volunteer experience and to remember that not all volunteer experiences are perfect. If one experience doesnt work, dont give up and youll surely find the
36、right opportunity.Spend some time on volunteer work and you will see great changes in peoples lives. As Mason discovered during his volunteer experience, “little things can change a persons life.”8. Volunteering can help_.A. make a decisionB. make a persons life betterC. thank other peopleD. see the
37、 world clearly9. What could be the reason to stop people taking the first step?A. They dont have enough time.B. They are prevented by their families.C. They fear their abilities are shared.D. They dont expect to become volunteers.10. Which of the following can help people take the first step?A. Star
38、t out quickly.B. Organize a training meeting.C. Invite a friend to be with them.D. Join in a group with different values.11. What is the main idea of the passage?A. To tell people to make changes in their lives.B. To encourage people to start their volunteering.C. How to make great achievements in v
39、olunteering.D. How to keep on volunteering whatever happened.【答案】8. B 9. D 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了志愿活动可以帮助一个人的生活更好,但是人们总有各种各样的担忧而使自己无法迈出成为志愿者的第一步,就此文章给出了一些有帮助的建议,来鼓励人们开始他们的志愿者行动。【8题详解】细节理解题。根据第一段中Volunteeringmakesyoulookattheworlddifferently. You see how little things can change a persons lif
40、e for the better, which makes everyone a better person.可知志愿活动让你以不同的视角看世界。你会发现,一些小事情就能让一个人的生活变得更好,让每个人都变得更好。由此可知,志愿活动可以帮助一个人的生活更好。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段中Making the decision to take the first step can be the biggest problem, because they often wonder if they will be able to meet the organisations expec
41、tions. Some people fear not knowing anyone else in the group. Not having enough time also prevents some from sharing their abilities.可知做出迈出第一步的决定可能是最大的问题,因为他们经常怀疑自己是否能够满足组织的期望。有些人害怕在小组里不认识其他人。没有足够的时间也阻碍了一些人分享他们的能力。由此可知,人们不期望成为志愿者,阻止了人们迈出第一步。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第三段The following tips can help if you ha
42、ve some of these worries.(如果你有这些担忧,下面的建议可以帮助你)以及倒数第三段Invite a friend or family member to serve. It is a good experience to volunteer with them.可知邀请朋友或家人来帮忙。和他们一起做志愿者是很好的经历。由此可知,邀请一个朋友和他们在一起,可以帮助人们迈出第一步。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段Spend some time on volunteer work and you will see great changes in peoples
43、 lives. As Mason discovered during his volunteer experience, “little things can change a persons life.”可知花些时间在志愿者工作上,你会看到人们生活中的巨大变化。正如Mason在他的志愿者经历中发现的那样,“小事情也能改变一个人的生活。”结合文章主要说明了志愿活动可以帮助一个人的生活更好,但是人们总有各种各样的担忧而使自己无法迈出成为志愿者的第一步,就此文章给出了一些有帮助的建议,来鼓励人们开始他们的志愿者行动。由此可知,这篇文章的主旨是鼓励人们开始他们的志愿活动。故选B。DHuman bei
44、ngs have used tools for a very long time. In some parts of the world you can still find tools that people used more than two million years ago. They made these tools by hitting one stone against another. In this way, they broke off pieces from one of the stones. These chips of stone were usually sha
45、rp on one side. People used them for cutting meat and skin from dead animals, and also for making other tools out of wood. Human beings needed to use tools because they did not have sharp teeth like other meat eating animals, such as lions and tigers. Tools helped people to get food more easily.Work
46、ing with tools also helped to develop human intelligence. The human brain grew bigger, and human beings began to invent more and more tools and machines. The stone chip was one of the first tools that people used, and perhaps it is the most important. Some scientists say that it was the key to succe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《导学教程》2013数学专题复习课件:专题六第3讲.ppt
