四川省仁寿第一中学校南校区2019-2020学年高一英语下学期开学考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 仁寿 第一 学校 校区 2019 2020 学年 英语 下学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省仁寿第一中学校南校区2019-2020学年高一英语下学期开学考试试题(含解析)第I卷(选择题,满分110分)第一部分:听力理解(共两节,满分30分)第一节 (共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who took Betty s job?A. Linda. B. The woman. C. Susan2. How long can the man keep the book?A. Fourte
2、en days. B. Ten days. C. Seven days3. What does the man think he should take?A. Some chocolates. B. Some fruit. C. Some flowers4. What is the woman going to do?A. Entertain some visitors. B. Visit Disney World. C. Work in Florida.5. What does the man mean?A. Hell use the machine today.B. The machine
3、 is not working at all.C. The woman can use the machine.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话, 回答第6和第7两个小题。6. What are the speakers talking about?A. The mans holiday. B. A village.
4、C. Some fields.7. What do we know about the man?A. He is too busy to take a holiday.B. He has been to the village twiceC. He comes from a village.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where will the man see his brother?A. In New York City. B. In Long Island C. In Salt Lake City9 How long will he spend on the road?A. O
5、ne day. B. Four days. C. Five days10. Why won t he bring a sleeping bag?A. He has friends to stay with along the way.B. He will stay in hotels.C. His brother has one for him.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the woman think of visiting museums at first?A. It is boring. B. It is interesting. C. It is ex
6、citing12. What kinds of museums attract the man the most now?A. The big famous ones. B. The big unusual ones. C. The small unusual ones.13. Which of the following museum does the man NOT mention?A. Noodle museum. B. Bread museum. C. Handbag museum听第9段材料,回答第14至17题。14. Why does the woman hesitate(犹豫)i
7、n the beginning?A. She is afraid she wont have much free time.B. She doesnt think her English is good enough.C. She has no interest in the job.15. When will school start?A. On June 1st. B. On June 2nd. C. On July 3rd16. Where will the mans friend meet the woman?A. At the airport. B. At the mans hous
8、e. C. At the womans house.17. What will the woman do on Saturday afternoon?A. Go to pick up her friend. B. Register for a class. C. Make a schedule.听第10段材料,回答第18至20题。18. What did Leonov do when he finished taking photos?A. He placed the camera in his bag.B. He tied the camera to the spaceship door.C
9、. He pushed the camera toward the spaceship door.19. What did Edward White use to help him move?A. A jet gun. B. A jet engine. C. A special balloon20. What did Edward White use a line for?A. For both fresh air and messages.B. For fresh air only.C. For messages only.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题
10、2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。AI Wish I Was sick, Too!By Franz Brandenberg$16. 95(available as e-book)Edward is sick and Elizabeth is well, and nothing could be more unfair! Edward gets to stay in bed and everyone treats him like a prince. Elizabeth has to get out of bed,
11、go to school, do housework and practice the piano. I wish I was sick too! Elizabeth cries, and soon that wish comes true. . . Pleasures of childhood are well shown in this close cat family, drawn with good humor by the illustrator(插画家)Aliki.Donkey-donkeyBy Roger Duvoisin$16. 95Hardcover (available a
12、s e-book)Donkey-donkey has a problem. He is sad about his long ears. If only Donkey-donkey could have short ears like his friend Pat the horse, he would be excited. Then he starts to wear his ears differently: to the side like the sheeps, to the front like the pigs. . . will he always be like that?
13、Can the Donkey-donkey learn to accept himself?The Little WitchBy OtfriedPreussler$15. 95(20% off)Hardcover (available as e-book)Once upon a time there was a little witch(女巫). She is still too young to be invited to Walpurgis Night, a party for all the witches of the land. But this year she decided t
14、o sneak(溜)in anyway, so what would be waiting for her?The Man Who Lost His HeadBy Claire Huchet Bishop$17. 89HardcoverIts bad news when you wake up in the morning and find youve lost your head, but such things happen. Instead of bearing it, the man who loses his head in this book is going to make hi
15、mself a new one. . . So what will he do? Will he be saved by someone?1. What can we learn about I Wish I Was Sick, Too?A. It is a picture book.B. It is suitable for kids under 5.C. Its story happens in a school.D. Its story is mainly about friendship.2. Whose book deals with self-acceptance?A. Franz
16、 Brandenbergs.B. Roger Duvoisins.C. OtfriedPreusslers.D. Claire Huchet Bishops.3. How much should one pay for The Little Witch?A. $12. 76.B. $15. 95.C. $16. 95.D. $17. 89.4. Which book is only available in hardcover?A. I Wish I Was Sick, Too.B. Donkey-donkey.C. The Little Witch.D. The Man Who Lost H
17、is Head.【答案】1. A 2. B 3. A 4. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四本书的信息,包括作者、内容概要、价格等信息。【1题详解】细节理解题。根据I Wish I Was sick, Too!部分中Pleasures of childhood are well shown in this close cat family, drawn with good humor by the illustrator(插画家) Aliki.可知童年的乐趣在这个亲密的猫家庭中得到了很好的体现,插画家Aliki用幽默的笔触描绘了这个家庭。由此可知,I Wish I Was S
18、ick, Too是一本图画书。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Donkey-donkey部分中Can the Donkey-donkey learn to accept himself?可知Donkey-donkey能学会接受自己吗?由此可知,Roger Duvoisin的书是关于自我接受的。故选B。【3题详解】细节理解题。根据The Little Witch部分中$15. 95(20%off)可知标价15.95美元,打八折。由此可知,购买The Little Witch需要15.95*80%=12.76美元。故选A。【4题详解】细节理解题。根据The Man Who Lost His H
19、ead部分中Hardcover(精装书)可知,The Man Who Lost His Head只有精装本。故选D。【点睛】数字计算题也是近几年高考中常考的内容,此类试题是在文章中直接表现出来细节事实,有的要经过具体的计算才能够得出正确的答案。具体的计算题可以是对年代的计算、月份的计算或比例的计算等。文章中经常会出现许多数字,它们对解题产生一定的影响。解答此类试题的方法是先来理解文章的大意,然后经过对比、分析、计算等就能够得出正确的答案。如第三小题,根据The Little Witch部分中$15. 95(20%off)可知标价15.95美元,打八折。由此可知,购买The Little Wit
20、ch需要15.95*80%=12.76美元。故选A。BA group of sweaty kids ran around a field last week at Total Soccer Arena in Landover Maryland. They talked in English,but also in Pashto, Arabic and other languages.What made them different is that all of the kids are refugees(难民). They were playing as part of a camp that
21、 gives them a chance to develop their soccer skills and to meet other kids who had to start their lives over in the United States. The camp is run by an organization called LACES, which stands for Life and Change Experienced through Sports. The group uses soccer to help bring together communities th
22、at have experienced hardships.SerenFryatt, 38, got the idea for LACES while playing on a womens soccer team in Liberia,an African country that had been at war with itself for 14 years. Fryatt, whos from Muncie, Indiana,saw that soccer brought joy to the Liberian women on her team,even though their l
23、ives off the field were very difficult. After starting a soccer program for kids in Liberia,she decided to start a similar camp in Maryland,where she moved in 2015. Coaches volunteer their time, and the costs are paid mostly by donations(捐赠). This year, 95 kids signed up.The camp, for ages 9 to 14,
24、is split(分组) between training that helps kids develop skills, such as passing and ball control, and meeting where they discuss life skills. One of the coaches, Louisa Pitney, said she likes seeing how the kids grow just from being together.At the end of the camps last day, all the kids gathered in t
25、he middle of the field. Fryatt asked them to raise their hands and say what they had learned that week. Some kids talked about soccer skills-one girl said shed learned not to use her hands; a boy said hed learned how to score a goal.When a coach called on one shy girl, she smiled before answering in
26、 a soft voice.“Celebrate each other, she said.5. What was special about the kids in the field?A. They couldnt speak English.B. They had faced hardships.C. They hadnt been to America before.D. They were attending an international soccer match.6. What do we know about the soccer camp?A. It gives coach
27、es great pay.B. It was started for girls only.C. It was organized in Liberia first.D. It teaches life lessons as well as soccer skills.7. What encouraged SerenFryatt to set up LACES?A. A soccer program for kids.B. The long-term war in Liberia.C. A womens soccer team in Liberia.D. Coaches volunteer w
28、ork.8. What did the shy girl get from the soccer camp?A. How to work with others.B. How to speak in public.C. How to make friends.D. How to praise others.【答案】5. B 6. D 7. C 8. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个由名为“LACES”所组织的足球夏令营,这个组织代表通过体育体验生活和改变。该组织利用足球来帮助团结那些经历过苦难的社区。而这个足球夏令营除了足球技巧外,它还教授人生课程。文章说明了LACES创立
29、的原因,以及夏令营中孩子的一些情况。【5题详解】细节理解题。根据第二段中What made them different is that all of the kids are refugees.(使他们与众不同的是所有的孩子都是难民)以及The group uses soccer to help bring together communities that have experienced hardships.(这个组织利用足球帮助那些经历过困难的社区团结起来)由此可知,足球场的孩子特别之处在于他们曾面临困难。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第四段中The camp, for ages
30、 9 to 14, is split between training that helps kids develop skills, such as passing and ball control, and meeting where they discuss life skills.可知这个训练营的年龄在9岁到14岁之间,分为两部分,一部分是帮助孩子们发展技能的训练,比如传球和控球,另一部分是讨论生活技能的会议。由此可知,足球夏令营除了足球技巧外,它还教授人生课程。故选D。【7题详解】细节理解题。根据第三段中SerenFryatt, 38, got the idea for LACES
31、while playing on a womens soccer team in Liberia, an African country that had been at war with itself for 14 years.可知38岁的SerenFryatt是在利比里亚一支女子足球队踢球时产生了做鞋带的想法。利比里亚是一个非洲国家,内战已经持续了14年。由此可知,利比里亚女子足球队鼓励SerenFryatt创立了LACES。故选C。【8题详解】细节理解题。根据最后两段When a coach called on one shy girl, she smiled before answer
32、ing in a soft voice.(当教练叫来一个害羞的女孩时,她笑了笑,然后用柔和的声音回答)以及“Celebrate each other, she said.(她说,“互相赞美吧”)由此可知,那个害羞的女孩从足球夏令营学到了如何赞美他人。故选D。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)
33、是非辨别型。(5)事实排序型。如第四小题属于语言转述型。根据最后两段When a coach called on one shy girl, she smiled before answering in a soft voice.(当教练叫来一个害羞的女孩时,她笑了笑,然后用柔和的声音回答)以及“Celebrate each other, she said.(她说,“互相赞美吧”)由此可知,那个害羞的女孩从足球夏令营学到了如何赞美他人。故选D。CIn 1906, Jacqueline Cochran was born to a poor family in Pensacola, Florida
34、. Like many girls at the time, she went to work at an early age. When she was just eight years old, Jacqueline started working in a cotton mill(纱厂). As she worked on the weaving(编织)machines, making cloth, she dreamed about becoming an aviator. She wanted to fly one of the airplanes that had been rec
35、ently invented.Jacqueline got her wish in the 1930s, she became a pilot at a time when airplanes were being avoided by most people.Only a handful of brave young men flew these new planes, and there were very few women aviators. However, that did not stop Jacqueline. She took flying lessons and began
36、 to enter famous races. In 1938,she won first prize in a competition to fly across the United States.At the beginning of World War II, Jacqueline trained women in England as pilots. She later came back to the United States and trained American women, too. In 1945, .she received the Distinguished Ser
37、vice Medal, one of Americas highest honors(荣誉).When jet planes were invented, Jacqueline learned to fly them, too. Soon, she was the first woman to fly faster than the speed of sound. Jacqueline also set many other records in the field of aviation, including flying higher than anyone had before her.
38、In many ways, Jacqueline Cochran is forgotten today. But this woman pilot should be remembered. She was a pioneer of new technology. She helped to make air travel one of our most important ways of transportation.9. What is an aviator?A. A weaver.B. A traveler.C. A pilot.D. A trainer.10. What can we
39、learn about early airplanes?A. They were dangerous to fly.B. They could travel faster than sound.C. They were not allowed to be flown by women.D. They were very popular among brave young men.11. Which shows the correct order of the following events?a. Jacqueline worked in a cotton mill.b. Jacqueline
40、 trained women pilots during World War II.c. Jacqueline received the Distinguished Service Medal.d. Jacqueline won first prize in a competition to fly across the United States.A. a-b-d-cB. a-d-b-cC. d-a-b-cD. d-a-c-b12. What would be the best title for the text?A. The flying races for womenB. The in
41、vention of jet planesC. The first woman pilotD. The forgotten flyer【答案】9. C 10. A 11. B 12. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了曾经获得了美国最高荣誉之一的杰出服务奖章的飞行员Jacqueline Cochran,介绍了她如何开始从事飞行员工作,以及她获得的荣誉。虽然如今她已被人们遗忘。但我们应该记住这位女飞行员。她是新技术的先驱,她使航空旅行成为我们最重要的交通方式之一。【9题详解】词义猜测题。根据第一段中She wanted to fly one of the airplanes tha
42、t had been recently invented.可知她想驾驶一架最近发明的飞机。由此可知,aviator意思是飞行员。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第二段Jacqueline got her wish in the 1930s, she became a pilot at a time when airplanes were being avoided by most people.可知Jacqueline在20世纪30年代实现了她的愿望,她成为了一名飞行员,当时大多数人都不愿坐飞机。以及第三段中Only a handful of brave young men flew t
43、hese new planes, and there were very few women aviators.(只有少数勇敢的年轻人驾驶这些新飞机,女飞行员也很少)由此可推知,很多人都不愿意坐早期的飞机,也只有少数勇敢的年轻人才敢开飞机,可推知早期的飞行很危险。故选A。【11题详解】细节理解题。根据第一段中When she was just eight years old, Jacqueline started working in a cotton mill.可知Jacqueline八岁时开始在一家棉纺厂工作。由此可知a“Jacqueline在一家棉纺厂工作”排第一;根据第三段中In 19
44、38, she won first prize in a competition to fly across the United States.可知1938年,她在飞越美国的比赛中获得了一等奖。由此可知d“Jacqueline在飞越美国的比赛中获得了一等奖”排在第二;根据第四段中She later came back to the United States and trained American women, too.可知后来她回到美国,也训练美国妇女。由此可知b“Jacqueline在第二次世界大战期间训练女飞行员”排在第三;根据第四段中In 1945, she received th
45、e Distinguished Service Medal, one of Americas highest honors.可知1945年,她获得了美国最高荣誉之一的杰出服务奖章。由此可知c“Jacqueline获得了杰出服务奖章”排在第四。综上,故选B。【12题详解】主旨大意题。根据最后一段第一句In many ways, Jacqueline Cochran is forgotten today.可知在很多方面,Jacqueline Cochran如今已被人们遗忘。结合文章主要介绍了文章主要介绍了曾经获得了美国最高荣誉之一的杰出服务奖章的飞行员Jacqueline Cochran,介绍了她
46、如何开始从事飞行员工作,以及她获得的荣誉。虽然如今她已被人们遗忘。但我们应该记住这位女飞行员。她是新技术的先驱,她使航空旅行成为我们最重要的交通方式之一。故D选项“被遗忘的飞行员”符合文章标题。故选D。【点睛】标题确定题属深层理解题,它要求考生在通读全文的基础上,认真分析主人公的特定心态、文章大意及作者的写作意图。在此基础上,还应做到概括性、针对性、醒目性的有机结合。概括性原则:要求标题应在最大程度上覆盖全文,囊括文章的主要内容,体现文章的主题要旨。从全局的角度归纳概括出文章的标题。要防止本末倒置,主次不分,以点代面,以偏概全。针对性原则:针对性原则是对标题外延的一种界定。即标题的外延既不能太
47、大也不能太小,要量体裁衣,大小适度。醒目性原则:标题是文章的点睛之笔,是文章的灵魂和门面。标题的好坏往往影响文章的可读性。读者往往从标题上决定文章的阅读取舍,故标题往往比较醒目,甚至比较离奇,目的是为了吸引读者的注意力,唤起读者对文章阅读的兴趣。如第四小题,根据最后一段第一句In many ways, Jacqueline Cochran is forgotten today.可知在很多方面,Jacqueline Cochran如今已被人们遗忘。结合文章主要介绍了文章主要介绍了曾经获得了美国最高荣誉之一的杰出服务奖章的飞行员Jacqueline Cochran,介绍了她如何开始从事飞行员工作,
48、以及她获得的荣誉。虽然如今她已被人们遗忘。但我们应该记住这位女飞行员。她是新技术的先驱,她使航空旅行成为我们最重要的交通方式之一。故D选项“被遗忘的飞行员”符合文章标题。故选D。DIt is not unusual to stare at a long restaurant menu and not be able to decide what one wants to eat. At other times it is difficult to pick an item of clothing in a shop with plenty of items from which to choo
49、se.According to a new study published in Nature Human Behavior in October, this is the phenomenon of “choice overload (选择超荷)”. Its the result of a struggle (挣扎) in our brain, Science Daily reported.In the study, volunteers were given varying sets of six, 12, or 24 landscape pictures. They were asked
50、 to choose one to be printed on a coffee mug. While they chose, a machine recorded their brain activities.According to the research, two parts of the brain the anterior cingulate cortex (ACC) (前扣带皮层) and the striatum (纹状体) - were highly active in the process. The ACC is responsible for the potential
51、 costs of decisions while the striatum is to determine (决定) value, Neuroscience journal noted. The study suggests that our brain needs to weigh both reward and workload to make a proper decision.After further study, the researchers reported that these two parts are likely to be more active for the 1
52、2-item set than the other two sets. Thats because 12 is a good number, not “too small” or “too large” in the choice pool.“As the number of options increases, the potential reward increases, but then begins to level off due to increasing amount of workload,” Colin Camerer, a professor of California I
53、nstitute of Technology, US, told Science Daily.But that doesnt mean 12 is the magic number for decision making. According to Neuroscience journal, the proper number of options for a person is probably “somewhere between 8 and 15”. Still, many people prefer to have a large number of options to choose
54、 from even if the experience can be distressing, researchers reported.According to the UK journal Medical News Today, its partly because people tend to feel freer and more able to control their lives when there are more options.“Essentially, our eyes are bigger than our stomachs,” Camerer told Sci-n
55、ews. “When we think about how many choices we want, we may not be mentally representing the frustrations of making the decision.”13. What did the study published in Nature Human Behavior aim to find?A. How to make wise decisions quickly.B. How people feel after making choices.C. How the number of ch
56、oices influences ones decision.D. How the brain makes choices.14. Why did the participants prefer the 12-item set in the study?A. It made their brains work in the most active way possible.B. It took the least effort for the ACC and striatum.C. It was a balance between effort and reward.D. It include
57、d many options.15. Why do people like to have lots of choices, according to the article?A. They feel like they have more freedom in life.B. They feel they can have better control of other peoples lives.C. They dont feel tired after making a choice.D. They dont know what they really want.【答案】13. D 14
58、. C 15. A【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了一项关于研究大脑如何做出选择的研究发现,我们的大脑需要权衡回报和工作量才能做出正确的决定。随着选择的数量增加,潜在的回报也会增加,但随后由于工作量的增加,回报开始趋于平稳。同时阐述了其他杂志和人员对此的看法。【13题详解】细节理解题。根据第一段中At other times it is difficult to pick an item of clothing in a shop with plenty of items from which to choose.可知在其他时候,在一个有很多衣服可供选择的商店里挑选一件衣服是很困难的。以及
59、第二段中According to a new study published in Nature Human Behavior in October, this is the phenomenon of “choice overload”.可知根据10月份发表在自然人类行为杂志上的一项新研究,这就是“选择超载”现象。由此可知,发表在自然人类行为杂志上的这项研究的目的是研究大脑如何做出选择。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第四段中The study suggests that our brain needs to weigh both reward and workload to make
60、 a proper decision.可知研究表明,我们的大脑需要权衡回报和工作量才能做出正确的决定。第五段中Thats because 12 is a good number, not “too small” or “too large” in the choice pool.可知这是因为12是一个好数字,而不是选择池中的“太小”或“太大”的数字。由此可推断,参与者更喜欢研究中的12个物体因为这是努力和回报之间的平衡。故选C。【15题详解】细节理解题。根据倒数第二段According to the UK journal Medical News Today, its partly becau
61、se people tend to feel freer and more able to control their lives when there are more options.可知据英国今日医学新闻杂志报道,部分原因在于,当有更多选择时,人们往往会感到更自由,更有能力控制自己的生活。由此可知,人们喜欢有很多选择因为他们觉得他们在生活中有更多的自由。故选A。第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。How to keep yourself safe from new virus?Afte
62、r a new-type coronavirus was detected in viral pneumonia cases in Central Chinas Wuhan city a month ago, more cases have been reported in recent days. _16_:1. Wear masks outdoorsWearing a mask is one of the most effective ways to protect you from getting infected.Make sure to wear it properly by tig
63、htening up the nose clip and pulling the bottom of it over your chin._17_, a mask is also needed to prevent you from spreading germs to others.2. Cover your coughs and sneeze with tissue(纸巾)Cover your mouth and nose with a tissue when you cough or sneeze, or you can cough or sneeze into your sleeve,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399946.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
