四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(13) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练13 WORD版含答案 四川省 内江市 2016 高考 英语 阅读 理解 专题 13 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(13)社会生活类阅读理解。 In 1986,when Carlo Petrini first coined the term “Slow Food,” he organized locally in his native Italy to preserve the food and wine culture and protest fast food. Today, slow food has spread to 132 countries with over 85, 000 members, addressing worldwide issues
2、 like farmer equity and environmental_stewardshipthe actions people take to respect the rights of all living things and all environments, to contribute to healthy and livablecommunities.Characterized by Slow Food International as “good, clean, and fair food,” slow food must enrich the eaters life,ha
3、ve no negative impact on human or environmental health,and compensatefairly for food producers work.The average American meal travels about 1,500 miles to its final destination, with producing of food traveling by plane from overseas and other items shipped across the country. However,cost for food
4、travel and heavy processing are not the only problems in the foodindustry that the environment faces. Industrial agriculture also has unsustainable practices likeinefficient water use and decreased biodiversity. Our ideas in feeding ourselves are exceptional,but at various points our technologies co
5、me into conflict with natures ways of doing things. A great many of the health and environmental problems created by our food system owe to our attempts tooversimplify natures complexities, at both the growing and the eating ends of our food chain. “Slowing” food, by purchasing locally and sustainab
6、ly, allows consumers to reduce theimpact of “food miles” and develop a closer relationship with their food producers.“ We need tochange our food system,” said David Prior, organizer of Slow Food Nation EatIn. “Our currentfood system is sick and we need to support farmers and agriculture to ensure th
7、at everyone has theright to nutritious food.”1The main idea of the passage can be summarized as_.Awhy slow food is so important Bthe food and wine culture is rich in ItalyCwhat youre eating always travels a long way Dslow food makes the current food system sick 2According to the second paragraph, “e
8、nvironmental stewardship”refers to_.Ameasures of environmental protectionsBways to establish healthy and livable communitiesCpeoples admiration for all the creatures on the earth Dactions to protect the rights of all living things and environment3Slow foods characteristic doesnt lie in_.Aimproving t
9、he quality of eaters lifeBproviding a fair pay for food workersCbeing friendly to human and environmental health Ddeveloping a loose relationship with food producers4What is David Priors attitude towards current food system? ASuspicious. BUnsatisfied. CIndifferent. DSupportive.【要点综述】本文的作者告诉我们,如果想吃得更
10、健康、更营养,那就提倡“慢食物”吧!1A主旨大意题。本文主要探讨“慢食物”的重要性,以及“慢食物”给人们带来的好处,故答案选A项。2D细节理解题。从第二段中的“environmental stewardshipthe actions people take to respect the rights of all living things and all environments”可知,环境管理(environmental stewardship)的内容就是“破折号”后的解释,即“人们尊重所有生物和环境的权利的行动”,故D项正确。3D细节理解题。从第三段可知,“慢食物运动”的特色就在于改善饮
11、食者的饮食质量;不对人类健康和环境卫生产生副作用;给食物供应商以合理的报酬。D项则没有提到,故答案选D项。4B推理判断题。从最后一段David Prior所说的话可知,他认为当前的食物系统很糟糕,需要改进,所以他的态度应该是不满意的(unsatisfied)。A项表示“怀疑的”;C项表示“漠不关心的”;D项表示“支持的”,都不符合语境。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Each morning Grandpa was up early sitting at the kitchen table, reading his book. His grandson w
12、anted to be just like him and tried to copy him in every way he could.One day the grandson asked, “Grandpa, I try to read the book just like you, but I dont understand it, and I forget what I understand as soon as I close the book. What good does reading the book do?”The grandpa quietly turned from
13、putting coal in the stove and replied, “Take this coal basket down to the river and bring me back a basket of water.” The boy did as he was told, but all the water leaked out before he got back to the house. The grandpa laughed and said, “Youll have to move a little faster next time,” and sent him b
14、ack to the river with the basket to try again.This time the boy ran faster, but again the basket was empty before he returned. Out of breath, he told his grandpa that it was impossible to carry water in a basket, so he went to get a bucket instead.The grandpa said, “I dont want a bucket of water; I
15、want a basket of water. Youre just not trying hard enough.” The boy again dipped the basket into the river and ran hard, but when he reached his grandpa the basket was empty again. Out of breath, he said, “Grandpa, its useless !”“So, you think it is useless?” the grandpa said, “Look at the basket.”
16、The boy looked at the basket and for the first time he realized that the basket was different. It had been transformed from a dirty old coal basket and was now clean.“Grandson, thats what happens when you read the book. You might not understand or remember everything, but when you read it, youll be
17、changed, inside and out.”【文章大意】本文是篇记叙文,讲述的是一个小男孩模仿他爷爷读书,可是每次合上课本后都不知道读了些什么,于是他就去问他爷爷,读书有什么好处?他爷爷让他带着装煤的篮子去打水可是每一次无论他跑多快到家篮子里面都没有水,于是他给他爷爷说用竹篮打水是没有用的,他爷爷让他看看篮子,这才发现篮子比以前干净了。到了最后他爷爷告诉他:读书的时候你可能没有理解或记住内容,但是读书能够从你外到内改变你。56. What puzzled the grandson most was _.A. whether it was useful to read books B. w
18、hy he forgot what he read soon C. what kind of book he could understandD. how he could read books like his grandpa57. Why did Grandpa ask his grandson to fetch a basket of water? A. To train him to run faster. B. To clean the dirty basket in the river. C. To punish him for not reading carefully.D. T
19、o get him to realize the use of reading books.58. What lesson can we learn from the story? A. The old are always wiser than the young. B. It is foolish to carry water with a basket. C. Reading books can change a person gradually.D. You cant expect to remember whatever you read.【江苏省苏锡常镇四市2014模拟调研】 Th
20、e closest known relative of the ancestors of limbed(肢体)animals such as humans may have evolved the foundation for back legs even before the move to land, researchers say. This ancestor may have even been able to walk underwater, they add. These findings reveal that a key step in the evolution of bac
21、k limbs happened in fish,challenging previous theories that such appendages(附肢)evolved only after the move to land.Scientists investigated fossils(化石)of a 375-million-year-old fish known as Tiktaalik,discovered in 2004 in northern Canadas Ellesmere Island. Possessing a broad flat head andsharp teeth
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
