四川省内江市2021-2022学年高二英语上学期期末检测题(Word版附解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 内江市 2021 2022 学年 英语 学期 期末 检测 Word 解析
- 资源描述:
-
1、内江市20212022学年度第一学期高二期末检测题英语注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题,第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。
2、每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the womans attitude towards the mans suggestion?A. Uninterested. B. Worried. C. Excited. 2. Where is the computer now?A. In the bedroom. B. In the sitting room. C. In the study room. 3. What is the man
3、doing?A. Giving a suggestion. B. Asking for help. C. Making an introduction. 4. How will the woman go to the airport?A. By bus. B. By train. C. By taxi. 5. What did the woman almost forget to buy?A. Milk. B. Eggs. C. Pancakes. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标
4、在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How many sugars does the woman take in her tea every day?A. At least 5. B. At least 30. C. At least 35. 7. What are the speakers probably talking about?A. Getting a sweet tooth. B. Cleaning the teeth. C. Having afternoon
5、 tea. 请听第7段材料,回答第8、9题。8. Whats the relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Father and daughter. C. Husband and wife. 9. Which job will the man probably take?A. The one that is nearby. B. The one that pays well. C. The one that provides trips. 请听第8段材料,回答第10至12题。10. When will the woman
6、 probably have a family holiday?A. On the 18th. B. On the 19th. C. On the 20th. 11. Where will the woman go on holiday?A. In France. B. In Spain. C. In Greece. 12. What do we know about the Hotel Playa?A. It is a five-star hotel. B. It has its own beach. C. It has a swimming pool. 请听第9段材料,回答第13至16题。
7、13. How old is the man now?A. 39 years old. B. 42 years old. C. 45 years old. 14. What did the man do at the age of 9?A. He performed on the school stage. B. He joined a dance group. C. He wrote his first play. 15. Who made the man decide to work as a teacher?A. His teacher. B. His parents. C. His w
8、ife. 16. What was Elenas job?A. An actress. B. A director. C. A writer. 请听第10段材料,回答第17至20题。17. What animals liked to explore the town of Llandudno because of the lockdown?A. The pigs. B. The kangaroos. C. The goats. 18. In which place did deer walk through the streets?A. Chicago. B. Nara. C. Adelaid
9、e. 19. Where was the large wild cat trapped?A. In an apartment building. B. At a subway station. C. In a store. 20. What will the speaker talk about next?A. Air pollution. B. Water pollution. C. Noise pollution第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A
10、Activities to Get You Outdoors While TravelingMany of us would enjoy getting outside and escaping our day-to-day work with some fresh air while traveling. But where do you start? Try out a few of these activities, and youre sure to find a new outdoor hobby to help you enjoy nature on your next holid
11、ay. Horseback RidingMany people may shy away from this, excusing having little experience with horses, but most operators have horses for riders of any experience including none if they meet the physical(身体上的)needs. Horses can take you across greater distances in a shorter time, covering areas that
12、would be difficult or inaccessible(不能接近)otherwise. Fly-FishingFor an excuse to stand in a river enjoying the sounds, smells and scenery of some of the most beautiful places, try fly-fishing. Fishing is a perfect activity to enjoy with children, grandparents or whoever. With enough practice, you may
13、even catch a delicious big fish. Cycling + Mountain BikingOn the path or the road, spending time on a bike allows you to slow down and take in the scenery around you. Mountain biking can give you the biggest excitement, while road cycling may offer a more peaceful and calming experience. Travel with
14、 your bike or rent one at your traveling places, and your possibilities for exploration will increase. Rock ClimbingFor a more physical and challenging experience outdoors, try your hand at rock climbing. Unlike other activities, climbing asks for some skill. Maybe you can get a feel for climbing in
15、 a gym, but rock climbings real rewards lie in putting those skills to use outside. Many popular travel places have great climbing within a day-trip distance.1. Who can take a horseback ride?A. Those who want to have a try.B. Men with much experience of horse riding.C. Those who have the basic physi
16、cal conditions.D The explorers enjoying traveling in dangerous places.2. Which activity is fittest for all the family members?A. Fly-Fishing.B. Rock Climbing.C. Horseback Riding.D. Cycling + Mountain Biking.3. What is special about Rock Climbing?A. It needs some climbing skills.B. It allows one to e
17、njoy nature completely.C. Its climbing places are mostly inaccessible.D. It offers you a more peaceful and calming experience.【13题答案】【答案】1. C 2. A 3. A【解析】【分析】本文为一篇说明文,介绍了四种户外活动的相关信息。【详解】1.细节理解题。根据文章Horseback Riding中关键句“Many people may shy away from this, excusing having little experience with horse
18、s, but most operators have horses for riders of any experience including none if they meet the physical needs.”(许多人可能会避开它,借口没有骑马经验,但是大多数经营者为任何有无经验的骑手提供马匹,如果他们可以满足体能要求。)可知,具备基本身体素质条件的人可以骑马。故选C项。2.细节理解题。根据文章Fly-Fishing中关键句“Fishing is a perfect activity to enjoy with children, grandparents or whoever.”
19、(钓鱼是一项与孩子、祖父母或任何人一起享受的完美活动。)可知,用假蝇钓鱼是一项适合所有家庭成员的活动。故选A项。3.细节理解题。根据文章Rock Climbing中关键句“Unlike other activities, climbing asks for some skill.”(与其它活动不同,攀岩需要一些技巧。)可知,攀岩的特殊之处在于其需要一些专业技巧。故选A项。BToday, millions of kids around the world will fight childhood obesity (肥胖)by getting up, getting outside and exe
20、rcising all at the same time. The children are taking part in Project ACES. Fitness expert Len Saunders started the yearly event 22 years ago. He hopes Project ACES will encourage young people everywhere to get fit and live healthy lifestyles. According to the American Heart Association, about 25 mi
21、llion children and teenagers in the United States are overweight. That is nearly 1 in 3 kids. Obesity can lead to many serious health problems. Concerned about it, Saunders decided to do something. When Project ACES began, Saunders was working at two elementary schools. At first, he imagined a day w
22、hen students in just those two schools would exercise together. But before long, schools across the country found out about the plan and wanted to take part. By the following year, schools worldwide were signing up. Valley View Elementary is the host school for the event. Saunders teaches physical e
23、ducation at the school. Valley View plans to hold his Project ACES Day on the playground, where 500 students will get moving with different activities. Jen Kayne has two kids who attend Valley View Elementary. She says they look forward to the event each year. My kids count down the days until they
24、get to go outside and exercise with their friends, Jen Kayne says. Mr. Saunders encourages our children every day and inspires us to live a healthier lifestyle. Saunders new book, Keeping Kids Fit, also has tips on how families can exercise. You might not be able to change the world, but you can cha
25、nge your little corner of it. If I can make a difference to one family member or one child, then I have succeeded, he says.4. Why was Project ACES started?A. To help children choose healthy food.B. To encourage children to lead a healthy life.C. To spread health information among children.D. To remi
26、nd people of childhood obesity problems.5. What worries Saunders most according to the text?A. The bad situation of childhood obesity.B. His new books being either successful or not.C. His students not getting enough physical exercise.D. The ignorance of physical education in many schools.6. What ca
27、n we infer about Project ACES according to Jen Kayne?A. It is welcomed by most parents.B. It should be held in every school.C. It will make Mr Saunders famous.D. It is very popular with her children.7. What is the best title of the text?A. Childhood Obesity in the US.B. Len Saunders, a Great Teacher
28、.C. Get Up, and Move.D. Childrens Health Problems.【47题答案】【答案】4. B 5. A 6. D 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了健身专家莱恩桑德斯在22年前发起了一项年度活动ACES项目,并进行了相关介绍,他希望该项目能鼓励世界各地的年轻人锻炼身体,过上健康的生活方式。【4题详解】细节理解题。根据第一段第三句“He hopes Project ACES will encourage young people everywhere to get fit and live healthy lifestyles(他希望A
29、CES项目能鼓励世界各地的年轻人锻炼身体,过上健康的生活方式)”可知 ,B选项“To encourage children to lead a healthy life.(为了鼓励孩子们过健康生活)”为正确选项。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第一段“Obesity can lead to many serious health problems. Concerned about it, Saunders decided to do something.(肥胖会导致许多严重的健康问题。考虑到这一点,桑德斯决定做点什么。)”可知,A 选项“The bad situation of chil
30、dhood obesity.(儿童肥胖的糟糕情况。)”是最令人担心的问题。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段“She says they look forward to the event each year. “My kids count down the days until they get to outside and exercise with their friends”(她说,他们每年都期待着这一活动。我的孩子们每天都在倒数,直到他们和朋友们一起出去锻炼。)”可知,她的孩子们很喜欢这个活动,所以D选项“It is very popular with her chil
31、dren.(她的孩子们很喜欢)。故选D项。【7题详解】主旨大意题。根据第二段“Today, millions of kids around the world will fight childhood obesity (肥胖)by getting up, getting outside and exercising all at the same time. The children are taking part in Project ACES. ”(今天,世界各地数以百万计的儿童将通过同时起床、外出和锻炼来对抗儿童肥胖。孩子们正在参加ACES计划。),可知,本篇文章主要是讲项目Projec
32、t ACES, 此项目鼓励儿童锻炼身体减少肥胖。C选项“Get Up, and Move.(起来,动起来。)”与文章主要内容密切相关,所以为正确选项。故选C项。CLike all big cities, Paris has a traffic problem: lots of cars. lots of traffic jams and lots of pollution from exhaust fumes(废气). So the city began a scheme(计划)to improve the situation.Under the Velib scheme (Velib com
33、es from velo liberte, or bicycle freedom) people can take a bicycle, use it for as long as they want, and then leave it at the same or another bicycle station. The first half-hour-on the bike is free, but if you dont return it after 30 minutes, you have to pay. But its only 1 a day or 29 a year! The
34、 bicycles are heavy (25kg), and they are all grey and have baskets. There are about 20,000 of them in the city, and around 1,450 bicycle stations. So there are a lot more Velib stations than the 298 subway stations!Paris is not the first city to have a scheme like this. But not everybody thinks its
35、a great idea. One Parisian said. “These bicycles are only for short journeys. If people want to travel across the city, they wont use a bicycle-theyll still use their cars.”A city spokesman said, “The bicycle scheme wont solve all our traffic problems, of course. But it might help reduce air polluti
36、on. Traffic, together with factory fumes, is a big problem. There arent any simple answers to traffic problems and pollution in cities. But unless we do something now, there will be more traffic jams and temperatures will continue to rise, so the problems in our environment will get worse. The bikes
37、 might help people to lead a healthier life, too. “8. What can we know about the Velib scheme?A. Its bikes have no baskets.B. Its bikes are light and colorful.C. It owns more stations than the subway.D. It aims to make traveling easier.9. How much should you pay for using a Velib for one hour?A. 1.B
38、. 30.C. 29.D. No money.10. Why do some people disagree with the Velib scheme?A. The cost is rather high.B. Its not suitable for a long journey.C. Its hard to find a Velib station.D. The distance between two Velib stations is long.11 Whats the city spokesmans attitude towards the bicycle scheme?A. Do
39、ubtful.B. worried.C. Uncaring.D. Positive.【811题答案】【答案】8. C 9. A 10. B 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了巴黎的自行车骑行计划及人们对它的态度。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“So there are a lot more Velib stations than the 298 subway stations”可知,Velib的车站比地铁站要多,故C项正确。【9题详解】 细节理解题。根据第二段中的“The first half-hour-on the bike is free, but if you d
40、ont return it after 30 minutes, you have to pay. But its only 1 a day or 29 a year”可知,骑自行车的前半个小时是免费的,但如果30分钟后不还,你就得付钱。但一天只有1欧元,一年只有29欧元,所以使用一小时的Velib需要付1欧元,故A项正确。【10题详解】推理判断题。根据第三段中的“But not everybody thinks its a great idea. One Parisian said. “These bicycles are only for short journeys.”可知,但不是每个人都
41、认为这是个好主意,一位巴黎人说:“这些自行车只用于短途旅行”,由此可知,有些人不同意Velib计划是因为他们认为自行车不适合长途旅行使用,故B项正确。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“But it might help reduce air pollution.”及“The bikes might help people to lead a healthier life, too.”可知,发言人认为自行车可能有助于减少空气污染,还有助于人们过上更健康的生活,由此可知,他对自行车计划的态度是积极的,故D项正确。DThose pretty little brown spots (斑点)
42、on the skin might be common, but freckles (雀斑) remain a bit of a mystery to many including those who have them. We interviewed three top skin doctors to explain the mysterious spots.“They get darker in the summertime, when the skin is in strong sunlight, and fade, or lose color, in the wintertime,”
43、says Dr. Joshua Zeichner at Mt. Sinai Hospital in New York City. “The suns ultraviolet rays help some skin cells to produce more melanin (黑色素) in the skin.”Contrary to popular belief, nobody is born with freckles, which generally dont pop up until adolescence. That is, some young people start to hav
44、e freckles when they are developing into adults.“But freckles often run in the family, especially in families that have fair (白皙的) skin,” says Jessica Wu, MD, a Los Angeles-based doctor. “People with fair skin and red or blond hair may have the same skin cells as their parents. Such skin cells are m
45、ore sensitive to ultraviolet rays, so they produce more melanin in those spots.”The spots themselves are nothing to fear, but those who have freckles are often fair-skinned as well, which in turn makes them more likely to get skin cancer, warns Dr. Howard Murad, who is known as “the Father of Intern
46、al Skincare.”Freckles can be lightened with proper treatment, and new freckles often fade on their own. As with many things in life, prevention is key. “Wear sunscreen (防晒霜) every day as part of your lifestyle, like brushing your teeth, ” says Zeichner. Wu agrees, “I do warn my patients with freckle
47、s to understand the necessity of wearing sunscreen.”Safe sun practice is important for everyone, but having freckles means you need to be extra careful. “You are likely to get more of them in addition to risk of skin cancer if you dont use sun protection,” warns Wu.12. What do we know about freckles
48、?A. They can be cleared easily.B. They usually appear in summer.C. They disappear completely in winter.D. They have something to do with the sun.13. The underlined words “pop up ” in Paragraph 3 probably mean .A. remainB. appearC. changeD. return14. If a fair-skinned patient has freckles, .A. skin c
49、ells in his family have weaknessesB. he is more likely to develop skin cancerC. there will be little melanin in his skinD. he is probably born with them15. What is the purpose of the text?A. To provide some knowledge of freckles.B. To explain the reasons for skin cancer.C. To show how dangerous frec
50、kles are.D. To introduce three top skin doctors.【1215题答案】【答案】12. D 13. B 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章通过介绍三位顶级皮肤医生的采访记录,来给我们科普了一些雀斑的知识。【12题详解】细节理解题。根据第二段“They get darker in the summertime, when the skin is in strong sunlight, and fade, or lose color, in the wintertime”可知,在夏季,当皮肤受到强烈阳光照射时,颜色会变深,而在冬季,
51、皮肤会褪色或失去颜色。由此可知,雀斑与太阳有关系。故选D。【13题详解】词义猜测题。根据划线短语前“Contrary to popular belief, nobody is born with freckles”可知,与普遍的看法相反,没有人生来就有雀斑;由此可推知,划线短语pop up 的意思是出现,所以划线句表示“人们直到青春期才会出现雀斑”,所以划线词的意思是“出现”的意思。故选B。【14题详解】细节理解题。根据倒数第三段“but those who have freckles are often fair-skinned as well, which in turn makes th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400414.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册语文课件-第三单元 能说会写_教科版(共23张PPT).pptx
