2020版高考英语新素养大二轮专题突破通用版练习:题型组合练(二) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新素养大二轮专题突破通用版练习:题型组合练二 WORD版含解析 2020 高考 英语 素养 二轮 专题 突破 通用版 练习 题型 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、题型组合练(二).七选五(2019河南八市重点高中联盟测评)Live Every Day like It Is a HolidayWe feel great on holidays because we let go of everyday stresses and strains. 1 So whether or not youre going away this summer,theres plenty you can do to make sure you benefit from that holiday feeling.Sleep like a holidaymakerSleep l
2、ike a baby when youre on your holidays but stay awake when youre in your usual routine? 2 To reset your sleep pattern,avoid bringing problems to bed.That includes your phone,TV or laptop.Make sure the room is dark and cool.Aim for at least seven hours ZZZsjust as you would on holidays.Get moving 3 G
3、iven that exercise is cheap,healthy and reduces stress,it makes absolute sense to build it into your day.A walk will release happy hormones,and ease anxiety and depression. 4 Part of the joy of going away is lingering over delicious food with families.Take up the holiday habit of sitting down as a f
4、amily for at least one meal a day.Families who eat together experience less anxiety,less depression and less obesity,research has found.Be a tourist in your own cityPart of the thrill of a holiday is the novelty of discovering a new place and doing new things. 5 At weekends,check out a new music ven
5、ue,visit a different museum or have a drink in that interestinglooking pub youre always walking past.It will get you out of routine and make you feel alive.A bit like a holiday,really.AMake your meals a celebration.BCarve out some dedicated quiet time.CIf so,you might need to examine your sleep habi
6、ts.DJust make sure you schedule it into your day or week.EBut its also easy to be a holidaymaker in the place you live in.FResearch has even shown that vacations help health and wellbeing.GWhen youre travelling,you walk around new cities without a second thought.1答案F解析由本段第一句可知,由于摆脱了每天的压力和紧张,假期给我们的感觉
7、很好。F项“研究甚至表明,假期有助于健康和幸福。”与上一句构成递进关系,符合语境。2答案C解析本段第一句为设问句,“当你在度假的时候睡得像个婴儿一样,但在你的日常生活中却保持清醒?”因此该空是答语,“如果是这样,你可能需要检查你的睡眠习惯”。故选C。3答案G解析根据本段的标题和本段其他几句可知散步有很多好处,作者建议人们多运动。选项G中“walk around”与本段有呼应关系,故选G。4答案A解析本句为标题句。根据本段段意可知,为了减少焦虑、抑郁和肥胖,要养成和家人一起坐下来,每天至少吃一顿饭的假日习惯。故“让吃饭成为一种仪式”符合题意,故选A。5答案E解析根据本段标题句“在自己的城市做一名
8、游客”及上下文逻辑可知,空处与上一句构成转折关系,选项E中to be a holidaymaker in the place you live in与主题呼应,故选E。.完形填空It was Australia Day.We had spent the afternoon 6 with friends.When we arrived home,the message bank on my mobile phone was flashing.It was our 7 ,Annabel,who had just been left at a boarding school over 500 kil
9、ometers away.Annabels 8 voice greeted us:“Hi,Mum and Dad,Ive 9 my phone!” After just four days at school her main means of 10 had gone missing at an Australia Day celebration.We realised the chance of finding the phone were 11 for we hadnt installed(安装) the Find My Phone app.The next morning,my mobi
10、le beeped(发出哔哔声) loudly.When I replayed the 12 ,a kind voice announced that she had something that 13 my daughter and hoped I could call her back.Annabel had 14 my number on the inside of her phones casea 15 thinking!“Ill take it to work 16 you see if anyone can pick it up,” she kindly offered after
11、 I 17 that my daughter was at boarding school and I lived a sixhour drive away.After contacting the people I 18 who lived nearby,I was out of luckno one was able to 19 the phone.Later I decided to ask our angel(天使) to post the 20 to my daughter.But to my 21 ,this angel,who had already spent a busy d
12、ay at work,was making a twohour round trip on a Saturday night,especially to 22 a phone to a complete stranger.I gave her 23 and she delivered the phone into the hands of my daughter.The only word of an explanation was:“Ive got four 24 of my own.I know how a mother 25 .”语篇解读本文是记叙文。文章讲述了作者的女儿丢失手机后,一位
13、好心人不辞辛苦送还手机的故事。6A.working BtrainingCtraveling Dcelebrating答案D解析结合上文中的“Australia Day”和下文中的“an Australia Day celebration”可知,澳大利亚国庆日那天下午,“我们”和朋友一起庆祝(celebrate)节日。7A.daughter BfriendCneighbor Dteacher答案A解析根据下文中的“Hi,Mum and Dad”以及第二段中的“my daughter”可知,Annabel是“我们”的女儿(daughter)。8A.tired BexcitedCrelaxed Dc
14、oncerned答案D解析根据下文中的“We realised the chance of finding the phone were.for we hadnt installed(安装) the Find My Phone app.”可知,女儿用忧心的(concerned)声音告诉我们她的手机丢了(lose)。9A.fixed BlostCdamaged Dreceived答案B解析见上题解析。10A.escape BtransportCexpression Dcommunication答案D解析根据下文中的“finding the phone”可知,女儿丢失的是她最主要的通讯(commu
15、nication)工具。11A.slim BfairCunique Dimportant答案A解析根据下文中的“we hadnt installed(安装) the Find My Phone app”可知,“我们”意识到找到手机的可能性不大(slim)。12A.game BvideoCmessage Dconversation答案C解析结合上文中的“my mobile beeped(发出哔哔声) loudly”和下文中的“a kind voice announced.”可知,“我”重放了一遍收到的信息(message)。13A.moved BchangedCbelonged to Dappe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401070.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下语文课件-第1课 走我们去植树_苏教版.ppt
