新教材2020-2021学年英语译林版必修3素养课件:UNIT 3 THE WORLD ONLINE 单元素养评价 .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年英语译林版必修3素养课件:UNIT 3THE WORLD ONLINE 单元素养评价 新教材 2020 2021
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(三)(Unit 3)(120分钟150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:Let me see your ticket.Umm.This ticket is for Oxford.W:Yes,that s right.M:But this train doesn t go to Oxford.It goes to Liverpool.W:Oh no
2、!Then I ll have to get off and change at London.1.Where does the woman want to go?A.To Oxford.B.To Liverpool.C.To London.答案:AText 2W:Hi,Luke.Pad and I are going to watch the tennis game this evening.Do you want to come?M:Great!I know Thomas really enjoys watching tennis.Can he join us?W:Well,I m afr
3、aid I don t have an extra ticket for him.2.How many people will go to the tennis game?A.2.B.3.C.4.答案:BText 3M:It s my first time here.Can you tell me how to use the lab?W:You should either go to any computer or come to the help desk to reserve a computer.If you want to print something,you can go to
4、the next room.3.Where are the speakers?A.At a library.B.At a computer lab.C.At a print shop.答案:BText 4W:Look John,would you mind leaving the room for a minute?There s something I need to discuss with Pete here.M:Of course not.I m feeling a bit hungry anyway.I just want to go out for something to eat
5、.4.What does the woman ask John to do?A.Leave the room for a moment.B.Have a discussion with Pete.C.Get something to eat.答案:AText 5W:What are you going to do during the holidays?M:I m not sure.I ll probably visit my parents in Florida.How about you?W:I m going to spend two weeks in China.I want to v
6、isit some places of interest there.M:Oh.That sounds interesting!5.What are the speakers mainly talking about?A.Their parents.B.Some famous places.C.Their vacation plans.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或
7、独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Hey,neighbour.I m going out of town this weekend,and I was wondering if you could take care of my dog while I m gone.You know my dog,Jaws,don t you?W:Yeah.M:Just feed him a can of dog food a day,and make sure he has plenty of water.Oh,and he needs someone to take him for
8、 a walk every afternoon.W:Well,how about if I just throw a ball over the fence to give him some exercise?M:No,he really needs a walk.Ah,and he likes to watch the 3:00 soap opera on Channel 4 and then you ll need to brush his teeth after you give him doggie treats at 4:00.W:You must be out of your mi
9、nd if you think I m going to watch your dog.I wouldn t watch that dog even if you paid me.6.What does the man tell the woman to do at 3:00 pm?A.Feed the dog.B.Give the dog some exercise.C.Let the dog watch a program.答案:C7.What does the woman do in the end?A.She asks for a pay.B.She refuses to watch
10、the dog.C.She throws a ball over the fence.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M:Hi,Maggie,I saw your painting in the end-of-year school art exhibition that all the parents went to.It was great.W:Well,our art teacher seemed really pleased with it,but I m not sure what the parents thought about.M:Don t worry.I
11、only heard them saying good things about it.W:Hm,they probably didn t notice that I hadn t used the right colours.M:I don t think anyone noticed.W:No,but I did.But it was too late to do anything about it.Well,next time I ll do something better,hopefully.8.What are the speakers discussing?A.A school
12、activity.B.An art teacher.C.A painting.答案:C9.How does the woman feel about her work?A.Dissatisfied.B.Pleased.C.Bored.答案:A听第8段材料,回答第1012题。Text 8W:Jeremy,your mom just called.Her flight was cancelled.They re putting her on another plane,but not until the morning.It looks like you re stuck with us for
13、one more night.M:No problem at all!I love hanging out with my cousins.We make up a super fun game.It s kind of like basketball,but you have to make jokes before you take a shot!W:Well,that sounds very creative!Where s your sister?M:She s still doing her homework.I think she s almost done,though.Wher
14、e is Uncle Buck?W:Oh,he went out to pick up some Chinese takeout for dinner.I hope that s OK with you.M:OK with me?It s my favourite!Listen,you guys have been so good to me this weekend.I m having so much fun.I d love to do this again as soon as possible.10.What happened to Jeremy s mother?A.She mis
15、sed her flight.B.Her flight got changed.C.She was stuck in traffic.答案:B11.What is Jeremy s sister doing?A.Doing her homework.B.Getting food for the family.C.Playing a basketball game.答案:A12.Who is Jeremy probably talking with?A.His mother.B.His cousin.C.His aunt.答案:C听第9段材料,回答第1316题。Text 9W:How s you
16、r school going,Tom?M:Just fine.I was finally admitted to graduate.W:Great!Are you going to do a doctor s degree?M:Yes.I m going to do a doctor s degree in chemistry.W:That sounds like a difficult field.M:It is interesting to me.W:You ve got a degree in nuclear physics,haven t you?M:Just a master s d
17、egree,actually.I think chemistry is a better field for me.I ve always preferred chemistry to physics.W:What do you plan to do after you finish?M:I haven t decided yet.I am thinking of going into medical research.W:Well,you ve got some years of hard study ahead of you.M:That s right.What about you,Li
18、nda?I heard you will soon finish your bachelor s degree in literature.W:That s right.I ve always dreamed of being an excellent writer.13.What does the woman think of chemistry?A.Difficult.B.Interesting.C.Popular.答案:A14.In which field does the man have a master s degree?A.Chemistry.B.Nuclear physics.
19、C.Literature.答案:B15.What can we learn about the man?A.He prefers physics to chemistry.B.He is going to attend a high school.C.He has years of hard study ahead of him.答案:C16.What does the woman want to be?A.A doctor.B.A writer.C.A teacher.答案:B听第10段材料,回答第1720题。Text 10Have you heard of Bali,a place sou
20、th of Indonesia?It s a small island,but it s becoming more famous through its fascinating tourist attractions,which have been enjoyed by hundreds of thousands of people from all around the world.Bali is so picturesque that you could be fooled into thinking it was a painted backdrop:rice fields sit u
21、pon hillsides like giant stairs,volcanoes soar through the clouds,the forests are lush and tropical,and the beaches are surrounded by the warm waters of the Indian Ocean.In terms of weather,the cooler dry seasonfrom April to October is the best time to visit Bali.Therest of the year is more humid,cl
22、oudier and has more rainstorms.There are also distinct tourist seasons.The European summer holidays bring the biggest crowdsJuly,August and early September are busy.Accommodation can be tight in these months and prices are higher.Balinese festivals,holidays and special celebrations take place all th
23、e time,so don t worry about timing your visit according to local events.You will surely enjoy the local culture and traditional food there.17.Who is the target audience for this text?A.Tourists.B.Students.C.Europeans.答案:A18.What can you see in Bali?A.Corn fields.B.Forests.C.Skyscrapers.答案:B19.What i
24、s the best time to go to Bali?A.From March to August.B.From April to October.C.From July to December.答案:B20.What is the weather like in Bali in November?A.Humid and cloudy.B.Cool and dry.C.Sunny and windy.答案:A第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020沈阳高一检测)Th
25、ere are two interesting news items in the paper a few years ago.One was about a man who received a bill from the telephone company for$999,999for three months!The other was about a man who received$2,000 for doing nothing.The connection between the two news items is simple:computersthe best inventio
26、n of the twentieth century.The telephone bill came from a computer which made a terrifying mistake:the man s bill was only$23.36.The other item was not so amusing.A man walked into the unguarded computer room of a large packaged room of company and expertly programmed the computer to pay him$2,000 a
27、 month for raw meat which he“supplied”to the company.Of course he never sent the meat,but he certainly received the money.The computer wrote out a bill,and even“signed”it.It was only a random(随便的)check that uncovered the trick.It could be happening in thousands of other companies all over the world.
28、Computers are not the magic workers that some people say they are.They make mistakes,they are sometimes slower than human beings and they are easily fooled.The US used to conscript(征兵)people with the help of a computer.The army sent out a card,which had to be filled in and sent back.It was easy to a
29、void being called up(应征入伍)simply by spreading candle wax on the card.The computer couldn t read the card,and did nothing with it.It s in our everyday life that computers cause many problems.Let s get back to using people instead of computers,before a mistake that we can t put right.【文章大意】本文通过两则新闻说明计
30、算机可以人为或本身出现错误,从而说明人力在某些方面是不可替代的。21.In the first paragraph we know _.A.the paper is telling a lieB.the first sentence is the topic sentenceC.the two news items made people surprisedD.if a man did nothing at all for the telephone company,he would still get$2,000【解析】选B。第一段其他句子讲述了两则新闻的内容,因而第一句为主题句。22.Th
31、e man was given$2,000 because _.A.the computer made a big mistakeB.he worked very hardC.he programmed the computer to pay him so much for raw meatD.his work was very difficult to do and the pay was certainly high【解析】选C。细节理解题。由第二段第四句中的“.expertly programmed the computer to pay him.”可知C项正确。23.The main
32、idea of the second paragraph is _.A.computers are magic workersB.computers can do anything as manC.computers can write out a bill and even“sign”itD.computers sometimes also make big mistakes【解析】选D。第二段主要讲了这两则奇闻背后的原因,所以D项正确。B(2020潍坊高一检测)Who is smarter?A human being or artificial intelligence(人工智能)?The
33、 question swept the world when a Google-developed program called AlphaGo defeated the world top player,Korean Lee Se-dol,4-1.So,what comes next?Some people have been arguing that artificial intelligence,or AI in short,will be a bad thing for humans.In an interview with the BBC in 2014,UK scientist S
34、tephen Hawking warned that“the development of full artificial intelligence could mean the end of the human race.”So are we really about to live in the world shown in The Terminatormovies?“Not quite,”answered The Economist.After all,it s not hard to get a computer program to remember and produce fact
35、s.What is hard is getting computers to use their knowledge in everyday situations.“We think that,for the human being,things like sight and balance(视觉平衡),are natural and ordinary in our life.”Thomas Edison,founder of Motion Figures,a company that is bringing AI to boys,told the newspaper.“But for a r
36、obot,to walk up and down just like human beings requires various decisions to be made every second,and it s really difficult to do.”As The Economist put it,“We have a long way to go before AI can truly begin to be similar to the human brain,even though the technology can be great.”Meanwhile,John Mar
37、koff of The New York Times said that researchers should build artificial intelligence to make people more effective.“Our fate is in our own hands,”he wrote.“Since technology depends on the values of its creators,we can make human choices that use technology to improve the world.”【文章大意】人工智能阿尔法狗击败了韩国棋
38、手李世石,这引发了人们对于人工智能是否会超越人类的讨论。24.What was the result of the match?A.Lee Se-dol won AlphaGo 4-1.B.Lee Se-dol was defeated.C.Google program beat AlphaGo.D.Neither side won the match.【解析】选B。细节理解题。根据第二段中“.when a Google developed program called AlphaGo defeated the world top player,Korean Lee Se-dol,4-1”.可
39、知,李世石被人工智能阿尔法狗击败,故B项正确。25.What does Thomas Edison possibly mean in his remarks?A.It s very hard for AI to beat the human brain.B.AI would take the place of human beings.C.AI can make various decisions quickly.D.AI does better than humans in sight and balance.【解析】选A。推理判断题。根据第七段中的“But for a robot,to w
40、alk up and down just like human beings requires various decisions to be made every second,and it s really difficult to do.”可知,Thomas Edison认为机器人像人类那样来回走动都需要每秒做出大量决定。由此可知,他认为人工智能很难打败人类,故A项正确。26.Who believes much has to be done to improve AI?A.Stephen Hawking.B.John Markoff.C.The New York Times.D.The
41、Economist.【解析】选D。细节理解题。根据倒数第三段中的“As The Economist put it,We have a long way to go before AI can truly begin to be similar to the human brain,even though the technology can be great.”可知,经济学人杂志认为在人工智能真正开始与人类大脑相似之前,我们还有很长的路要走,也就是要改进人工智能还有很多工作要做,故D项正确。27.What does the underlined part in the last paragra
42、ph imply?A.AI will improve the world completely.B.AI is in the control of human beings.C.AI may bring disasters to human beings.D.AI will make our future out of control.【解析】选B。句意猜测题。画线句的字面意思是:我们的命运掌握在自己手中,根据画线句后的“Since technology depends on the values of its creators,we can make human choices that u
43、se technology to improve the world.”可知,由于技术依赖于其创造者的价值观,我们可以通过人类的选择来利用技术让世界变得更好。由此可知,画线句的意思是说人工智能在人类的控制之下,故B项正确。CIn the near future,IoT(Internet of Things)will drive huge innovation(革新)in the way our food is grown.Plants will have a“voice”,not a human voice,but a voice based on data that can tell peo
44、ple,computers,and machines when,for example,they are thirsty,or need more sun,medicine,etc.Take vertical(垂直的)farms,for example.Farming is moving indoors where the growth of plants can be monitored and controlled.The facilities are built vertically,so growing areas can be put in piles.This greatly re
45、duces the amount of land needed for farming.From an IoT point of view,vertical farms are connected in two ways.First,small sensors(传感器)in the soil or connected to plants tell a control system exactly how much light,water,and nutrients are needed to grow the healthiest crops.Sensors will also tell ve
46、rtical farmers when crops are nearing their peak for harvesting at just the right time to make sure it s still fresh when it reaches its final destination.Second,vertical farms will be connected to other networks and information systems,including databases that track local demand.For example,local r
47、estaurants may input when they need fresh food supplies.And vertical farmers could get that information so they know which crops to grow in what quantities.This type of IoT system would have been unimaginable a generation ago.Today,vertical farms are being experimented.Yet,the numbers point to a bri
48、ght future for the industry,especially as the world s population continues to grow.For example,Green Sense Farms in Chicago is able to harvest crops 26 times a year using 85 percent less energy,one-tenth the water,and no pesticides.A side benefit of lower energy use is lower CO2 output of two tons p
49、er month,with the added benefit of creating 46 pounds of oxygen every day.【文章大意】本文以垂直农场为例介绍了在不久的将来,物联网将推动粮食种植方式的巨大创新。28.What is the main idea of the text?A.Voice machines help plants speak up.B.Farmers are all turning to vertical farming.C.IoT has brought great innovation to our future life.D.Vertic
50、al farms driven by IoT are a future for agriculture.【解析】选D。主旨大意题。根据第一段中的“In the near future,IoT(Internet of Things)will drive huge innovation in the way our food is grown.”及第二段中的“Take vertical farms,for example.”可知,文章以垂直农场为例介绍了在不久的将来,物联网将推动粮食种植方式的巨大创新,故D项(物联网驱动的垂直农场是农业的未来)正确。29.How do sensors attach
51、ed to plants work?A.By recording farmers harvesting crops.B.By monitoring farmers working their fields.C.By analyzing information to preserve crops.D.By passing information on to a control system.【解析】选D。细节理解题。根据“small sensors in the soil or connected to plants tell a control system exactly how much
52、light,water,and nutrients are needed to grow the healthiest crops.”可知,传感器将最健康的农作物生长所需要多少水、光和营养成分等信息传递给控制系统,故D项正确。30.According to Paragraph 4,the IoT system can help _.A.expand the output of cropsB.match supply with demandC.determine the needs of farmersD.move restaurants onto farms【解析】选B。细节理解题。根据第四段
53、中的“Second,vertical farms will be connected to other networks and information systems,including databases that track local demand.”可知,垂直农场将与其他网络和信息系统相连,包括追踪当地需求的数据库,再结合后面的例子可知,物联网系统有助于使供应与需求相匹配,故B项正确。31.What is the author s attitude towards the future of vertical farming?A.Negative.B.Reserved.C.Optim
54、istic.D.Doubtful.【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的“Today,vertical farms are being experimented.Yet,the numbers point to a bright future for the industry,”可知,如今,垂直农场正在试验中。然而,这些数字为该行业指明了光明的未来,由此可知作者对垂直农场的未来持乐观态度,故C项正确。DJanus,the Roman god,has two faces looking in opposite directions.So does artificial intelligenc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402044.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【三海教育】小学语文写作 难忘的运动会 课件 部编版.pptx
