四川省广安市广安中学2020-2021学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省广安市广安中学2020-2021学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 四川省 广安市 广安 中学 2020 2021 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广安中学高 2020 级高一上期第一次月考试题英语试题第I卷第一部分:听力(共两节,满分 30 分)第一节 (共 5小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Which classroom is the woman trying to find?A. English 625. B. History 625. C. English 471.2. What did the woman like
2、doing as a middle school student?A. Listening to music. B. Playing basketball. C. Climbing mountains.3. Where will the woman go this evening?A. To a restaurant. B. To a school. C. To the Students Club.4. How would the woman like to spend her winter vacation?A. She will have a rest at home. B. She wi
3、ll visit her uncle.C. She will travel to London.5. What are the two speakers mainly talking about?A. How the boy prepared for the exam.B. When the boy finished his book report. C. Why the boy went to bed late last night.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最
4、佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. How does the girl feel about her maths homework?A. Worried. B. Confident. C. Uninterested.7. What will the boy do next?A. Visit his brother.B. Telephone his brother.C. Help the girl with her homework.
5、听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What does the man like doing in his free time?A. Camping. B. Taking photos. C. Watching foreign films.9. What does the man suggest doing this weekend?A. Going to a photography show. B. Having photography classes. C. Visiting the Boundary Waters.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. Why is
6、 the woman coming to change her shirt?A Its worn out. B. Its small. C. Its the wrong style.11. What color shirt did the woman buy yesterday?A. Green. B. Blue. C. Black.12. What does the man say about the woman?A. She looks beautiful in green.B. She should change a shirt in a larger size.C. She shoul
7、d try on some shirts in different styles.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. What is the relationship between the speakers?A. Doctor and nurse. B. Nurse and patient. C. Doctor and patient.14. What is the mans problem?A. He often gets tired.B. He doesnt feel like eating. C. He cant sleep well at night.15. Wha
8、t do we know about the man?A. He is hungry now. B. He dislikes junk food. C. He seldom does sports.16. What does the woman suggest the man do in the end?A. Do exercise every day. B. Get enough sleep. C. Eat right food.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17 What does the speaker think of his mothers performance?
9、A. Amazing. B. Dangerous. C. Interesting.18. How old is the speakers brother?A. 6. B. 11. C. 14.19. Why can the speakers father do a good job according to the speaker?A. He can dance well. B. He has a loud voice.C. He has a good sense of balance.20. What animal does the speakers family have?A. A hor
10、se. B. A dog. C. A rabbit.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出最佳选项。 并在答题卡上将该选项涂黑.AMonster ZooMonster Zoo is one of the largest zoos in the world, covering more than 15 km squares. It is home to more than 50 species of rare and native animals. The zoo i
11、s located 70 km from the city New South Australia.Monster zoo was founded in 1983 as a breeding area (繁殖区). Officially open to the public in October 1993, Monster Zoo is now home to more than 500 animals.Opening HoursMonster zoo is open daily from 9: 30 am to 5: 00 pm with last entry at 3: 00 pm. Th
12、e zoo is open every day of the year, including Christmas Day and all public holidays. The exception to this is if the forecast temperature for Monster Zoo is 40 degrees or above, it will be closed.To get the most out of your visit we recommend setting aside a minimum of four to five hours to fully e
13、njoy the Monster zoo.TicketsChild (4-14 years old) : AU $ 28. 50Adult (15 years old and over) : AU $ 51. 75Family / Mini Group: AU $ 132. 75Meet the KeeperMonster zoo offers various daily zoo keeper talks and animal feeds that give guests the chance to interact (互动) with our friendly workers and lea
14、rn about the zoos unique residents.Looking for a more unique animal experience? Consider booking a Behind the Scenes Animal Experience to come face to face with some of our special animal residents.CafKetabi Caf is open from 9: 30 am to 5: 00 pm daily and offers a variety of tasty treats, small snac
15、ks and hot meals.PicnicsFor those who prefer to bring their own meals, special picnic areas are available close to the Visitor Center. Please note that due to fire risk, the zoo does not allow for the use of BBQs.1. What can we learn about the zoo from the text?A. It is the largest zoo in the world.
16、B. It is open daily all year except Christmas Day.C. It is open to the public ten years after it was founded.D. It is home to more than 500 species of animals.2. If three young men aged 12, 14 and 19 visit the zoo, how much will they pay?A. AU $ 155 25.B. AU $ 108. 75.C. AU $ 85.25.D. AU $ 132. 75.3
17、. Where does this text most probably come from?A. A health newspaper.B. An animal book.C. A travel website.D. A fashion magazine.【答案】1. C 2. B 3. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章介绍动物园Monster Zoo的有关事宜,其中包括Monster Zoo、Opening Hours、Tickets、Meet the Keeper、Caf和Picnics。【1题详解】推理判断题。根据Monster Zoo中Monster zoo was foun
18、ded in 1983 as a breeding area (繁殖区). Officially open to the public in October 1993,“Monster动物园成立于1983年,是一个繁殖地。1993年10月正式向公众开放,”由此推知,动物园在成立十年后对公众开放。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Tickets中Child (4-14 years old) : AU $ 28. 50;Adult (15 years old and over) : AU $ 51. 75;Family / Mini Group: AU $ 132. 75可知,AU $ 28.
19、50+ AU $ 28. 50+ AU $ 51. 75= AU $108.75,也就是说“如果三个年龄分别为12岁、14岁和19岁的年轻人参观动物园,他们要付108.75澳元。”故选B。【3题详解】推理判断题。本文在介绍动物园Monster Zoo的有关事宜,其中包括Monster Zoo、Opening Hours、Tickets、Meet the Keeper、Caf和Picnics,所以这篇文章最有可能来自一个旅游网址。故选C。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是
20、某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。本题第1小题,根据Monster Zoo中Monster zoo was founded in 1983 as a breeding area (繁殖区). Officially open to the public in October 1993,“Monster动物园成立于1983年,是一个繁殖地。1993年10月正式向公众开放,”由此推知,动物园在成立十年后对公
21、众开放。故选C。BWhen I was about 10, I was walking down the street with my mother. She stopped to speak to MrLee. I knew I could see Mr Lee anytime around the neighborhood, so I just stood there. After wepassed him, my mother stopped and said something unforgettable, You let that be the last time you everw
22、alk by somebody you know without opening your mouth to speak, because even a dog can wag its tail when it passes you on the street. That sentence sounds simple but it made me become who I am.At work, I used to say hello to the president of the company and ask him how our business wasdoing. But I als
23、o spoke to the people in the cafe? and people who cleaned the buildings, and asked themhow their children were doing, for every single person deserves to be accepted, no mater how humble(卑微的)they are. I remember that after a few years of passing by the president, I had the courage to ask him fora ch
24、at. We had a great talk. At some point, when I asked him how far he thought I could go in his company, he said that if I wanted to, I could get all the way to his seat.Ive become vice president, but that hasnt changed how I treat people. I speak to people wherever I am. Speaking to people creates a
25、pathway into their world, and it lets them come into mine, too. The day you speak to someone who has his head down and then see him lift it up and smile, you will realize how powerful it is just to open your mouth and say hello.4. What is the best title of this passage?A. The Power of Being Talkativ
26、eB. My Mothers Influence on MeC. The Power of Saying HelloD. My Way to Become Vice-president5. What can we learn from the second paragraph?A. The writer didnt say hello to everyone in the company.B. The writer made a very good impression on the president of the company.C. The president of the compan
27、y thought the writer was much better than him.D. The president of the company actually didnt like the writer at all.6. For the writer, saying hello to others _.A. is a way to get what he wantsB. has become a habit and a way of lifeC. is a way to show respect for his motherD. is important in making h
28、im remembered7. According to Paragraph 3, in the writers opinion, speaking to others can _.A. make our world much betterB. make people much happier every dayC. help people understand each other betterD. help people work much better【答案】4. C 5. B 6. B 7. C【解析】本文是记叙文。文章介绍了作者从小时候就开始意识到和别人Say Hello的重要性,这
29、种和人打交道的方式一直延续到作者工作当中,以及自己当上公司副主席之后,Say Hello变成了作者的习惯,这一行为给作者带来了很多。作者在文章中主要传递的观点就是Say Hello是一种很有力的人际交往习惯。做题时,把握作者的态度。站在作者的角度思考问题,难度不大。【4题详解】主旨大意题。文章介绍了作者从小时候到工作之后以及当上了公司的副主席,这一路的经历中Saying Hello起到的很多的帮助,所以作者写这篇文章的意图是说明在日常生活中处理人际间的关系Saying Hello的重要性,故选C。【5题详解】推理判断题。文章第二段介绍作者工作之后,经常和公司的主席Say Hello,询问工作,
30、并且作者和公司的所以人保持的关系都很好,最后公司的主席对作者印象很好,并且作者升了职,因此推断这位作家给公司总裁留下了很好的印象。故选B。【6题详解】细节理解题。作者总是和任何人都打招呼,根据第二段“But I also spoke to the people in the cafe and people who cleaned the buildings, and asked them.( 但我也和咖啡馆里的人和打扫建筑物的人讲话,并问他们)和“Ive become vice president, but that hasnt changed how I treat people. I sp
31、eak to people wherever I am(我已经成为副总裁了,但这并没有改变我对待人的方式。 无论我在哪里,我都会和别人讲话)”可知,作者对每个人打招呼以及成为习惯,以及后来当自己成为公司的副主席,也没有改变自己为人处事的方式,这已经变成很自然的习惯,故选B。【7题详解】细节理解题。根据文章第三段信息“ Speaking to people creates a pathway into their world, and it lets them come into mine, too(与人交谈创造了一条进入他们世界的道路,它也让他们进入我的世界)”可知,通过和别人交流可以走进别人
32、的心里,同时也会让别人走进自己的心里。言外之意就是和别人交流说话可是使得人们更好的互相了解对方。故选C。CA new study of 8,000 young people in the journal of Health and Social Behavior shows that although love can make adults live healthily and happily, it is a bad thing for young people. Puppy (小狗,幼犬) love may bring stress for young people and can le
33、ad to depression (沮丧,抑郁). The study shows that girls become more depressed than boys, and younger girls are the worst of all.The possible reason for the connection between love and higher risk of depression for girls is “loss of self”. According to the study, even though boys would say “lose themsel
34、ves in a romantic relationship”, this “loss of self” is much more likely to lead to depression when it happens to girls. Young girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinions. They wont tell that to their parents.Dr. Marianm Kaufman, an expert on young people pr
35、oblems, says 15% to 20% young people will have depression during their growing. Trying romance often causes the depression. She advises kids not to jump into romance too early. During growing up, it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of self. She also sugges
36、ts the parents should encourage their kids to keep close to their friends, attend more interesting school activities and spend enough time with family. Parents should watch for signs of depression eating or mood changes and if they see signs from their daughters or sons, they need to give help. The
37、good news is that the connection between romance and depression seems to become weak with age. Love will always make us feel young, but only maturity (成熟) gives us a chance to avoid its bad side effects.8. Whats the main idea of the passage?A. Puppy love may bring young people depression.B. Parents
38、should forbid their childrens love.C. Romance is a two-edged sword for adults .D. Romance is good for young people.9. Which of the following is more likely to have depression?A. Young people who have a strong sense of self.B. Young boys whose parents watch for their behavior.C. Young girls who alway
39、s hide their feelings and opinions.D. Careless parents whose children are deep in love.10. What can be inferred from the passage?A. Lacking love can lead young people to grow up more quickly.B. Early love makes young people keep close to their friends and parents.C. Parents should help their childre
40、n to be aware of the signs of depression.D. The older a woman is, the less likely she seems to lose herself in romance.11. Whats the authors attitude towards puppy love?A. Puzzled.B. Disapproving.C. Disinterested.D. Frightened.【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了早恋对年轻人的负面影响,建议年轻人如何避免这样的问题。【8题详
41、解】主旨大意题。通读全文可知,尤其是文章第一段“Puppy (小狗,幼犬) love may bring stress for young people and can lead to depression (沮丧,抑郁). (早恋会给年轻人带来压力,也会导致抑郁)”点明了主题,即早恋会使年轻人忧郁。故选A。【9题详解】推理判断题。由文章第二段最后两句“Young girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinions. They wont tell that to their
42、parents.(有浪漫关系的年轻女孩通常喜欢隐藏自己的感情和观点。她们不会告诉他们的父母)”及第一段最后一句“The study shows that girls become more depressed than boys, and younger girls are the worst of all. (研究表明,女孩比男孩更沮丧,而年轻的女孩是最糟糕的)”可知,总是隐藏感情和意见的年轻女孩可能抑郁。故选C。【10题详解】推理判断题。由文章最后一段的句子“The good news is that the connection between romance and depressio
43、n seems to become weak with age.(好消息是,随着年龄的增长,浪漫和抑郁之间的联系似乎越来越弱)”可以推断出,女性年龄越大,她越不可能在浪漫中迷失自己。故选D。【11题详解】推理判断题。由文章最后的一句“Love will always make us feel young, but only maturity (成熟) gives us a chance to avoid its bad side effects.(爱情总是让我们感到年轻,但只有成熟才有机会避免它的不良副作用)”可判断出,作者对早恋的态度是“不支持的”。故选B。DYou might think
44、people all over the United States have Wi-Fi-wireless Internet service-and mobile phones. But there is no such service in Green Bank, West Virginia, a tiny town four hours from the U.S. capital, Washington D.C. Fewer than 150 people live in Green Bank, which has two churches, an elementary school an
45、d a public library. It is also home to the largest radio telescope in the world.There is a ban on Wi-Fi in Green Bank, along with anything else that can crate electromagnetic(电磁的)waves. Officials say the waves could disturb the signals the telescope receives.For many American, a visit to Green Bank
46、is a little like returning to the 1950s. To get there, you must read road signs-because there is no GPS service in the town. People can connect with the Internet through telephones, but wireless service is not allowed.The observatory(天文台)is one of the largest employers in the area. The federal Natio
47、nal Science Foundation(NSF)spends about 8.2 million a year to operate the observatory, telescope and educational center.Jonah Bauserman is a technician. If he supposes there is signal that is not allowed in the zone, he drives to the house where the signal is coming from and checks it. But once a we
48、ek, when the device is cleaned, some banned devices are allowed near it.People in the town respect the work of the scientists. And they say they are happy to live without Wi-Fi and mobile phones. “You know, instead of sitting here on our phones and other devices were out fishing and hunting and goin
49、g to each others houses.” Everyone knows each other and communication is almost always face-to-face.12. What will you are see when you pay a visit to Green Bank?A. GPS serviceB. Guide postsC. Cell phone towersD. Radio-controlled toys13. What is Jonah Bausermans duty in his work?A. Following signals
50、from cell phones.B. Cleaning the telescope once a week.C. Listening for signals from outer space.D. Protecting the telescope from being affected.14. The telescope has brought to the local people.A. a healthier lifestyleB. many job chancesC. great wealthD. much difficulty in life15. What may be the b
51、est title for this text?A. The Largest Radio Telescope in the WorldB. Good Relationships Between People in an American TownC. An American Town Without Wi-Fi and Mobile PhonesD. A Better Life Without Wireless Devices【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】本文是说明文。介绍了美国一个没有Wi-Fi和移动电话的城镇Green Bank。【12题详解】细节理解题。根
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403089.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
