2020-2021学年高中英语 Unit 4 Films and film events Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading课后巩固(含解析)牛津译林版选修8.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Films and film events Section Welcome to the Reading课后巩固含解析牛津译林版选修8 2020 2021
- 资源描述:
-
1、Unit4FilmsandfilmeventsSectionWelcometotheunit&Reading课后篇巩固提升一、写作词汇检测根据每组的提示词,完成或翻译句子。1.prefer(1)There is milk and cream;do you have a ?(2)我喜欢古典音乐,不太喜欢流行音乐。答案(1)preference(2)I prefer classical music to pop music.2.expose(1)He was to art when he was a little child.(2)这种植物不能暴露在强光下。答案(1)exposed(2)This
2、plant cant be exposed to strong sunshine.3.restriction(1)The sale of firearms is subject to many legal .(2)显然,还存在有某种附加的限制。答案(1)restrictions(2)Clearly there is some extra restriction.4.regardless(1)They decorated the house regardless costs.(2)他不顾危险地爬上了高塔。答案(1)of(2)Regardless of danger,he climbed the
3、tower.运用所学短语造句。5.in defence of答案What points can be raised in defence of this argument?6.view.as.答案The attack on the ship was viewed as an act of war.7.represent sb.as答案The article represents the millionaire as a simple family man.二、阅读词汇检测阅读下列句子,写出黑体词的含义。1.My own criterion of success is the ability t
4、o work joyfully.含义答案准则2.You have deliberately acted against my wishes.含义答案故意地3.It is a pity that he doesnt have enough money to sponsor the project.含义答案赞助4.A very high mountain overlook the town.含义答案俯视5.Send these clothes to the laundry.含义答案洗衣店三、单句填空1.Hes presently working in Germany as a (represent
5、) of a Chinese company.答案representative2.Last week he was caught stealing in the supermarket; view of his age,the police have decided not to charge him.答案in3.It is obvious that people hold different opinions about whether voluntary services should be (finance) rewarded.答案financially4.The law require
6、s equal treatment for all,regardless race,religion,or sex.答案of5.While there is no (restrict) on foreign entries at the film festival,those that win are in the minority.答案restriction6.She broke my bicycle lamp(deliberate);that was why Jane was to blame.答案deliberately7.How did she get infected?She was
7、 (expose)to the virus without any protection.答案exposed8.We hadnt planned to meet.We met chance.答案by9.His private actions are in direct (contradict) with his publicly expressed opinion.答案contradiction10.Employees who have worked here for many years will be given (prefer) over newcomers.答案preference四、
8、选择恰当的短语填空regardless of;in the minority;view.as.;as long as;give out1. one of the best film directors in the world,he wins respect from his fans at home and abroad.答案Viewed as2. regional differences in cuisine,a primary consideration in food preparation is freshness.答案Regardless of3.Investors who buy
9、 stocks can trade their shares or keep them the company is in business.答案as long as4.The plan was cancelled because the supporters were .答案in the minority5.He refused any information on the matter no matter how we requested him.答案to give out五、完成句子1.他们决心为保卫祖国而战。(defence)They decided to fight their co
10、untry.答案in defence of2.只要不下雨就行了。I dont mind .答案as long as it doesnt rain3.这种药怕见日光。This medicine daylight.答案is not to be exposed to4.我不知道他们的那个阴谋是怎么搞出来的。(hatch)I dont know how their plot.答案was hatched out5.很有可能明天会转晴。(chance)There is it will turn fine tomorrow.答案a good chance that6.在我们的推销队伍中好的推销员占有少数。G
11、ood salesmen are in our sale team.答案in the minority六、阅读理解ASurvivingHurricaneSandy(飓风桑迪)Natalie Doan,14,has always felt lucky to live in Rockaway,New York.Living just a few blocks from the beach,Natalie can see the ocean and hear the waves from her house.“Its the ocean that makes Rockaway so special,
12、” she says.On October 29,2012,that ocean turned fierce.That night,Hurricane Sandy attacked the East Coast,and Rockaway was hit especially hard.Fortunately,Natalies family escaped to Brooklyn shortly before the citys bridges closed.When they returned to Rockaway the next day,they found their neighbor
13、hood in ruins.Many of Natalies friends had lost their homes and were living far away.All around her,people were suffering,especially the elderly.Natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn.In the following few days,the men and women helping Rockaway recover
14、 inspired Natalie.Volunteers came with carloads of donated clothing and toys.Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild.Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless high-rise buildings.“My mom tells me that I cant co
15、ntrol what happens to me,”Natalie says,“but I can always choose how I deal with it.”Natalies choice was to help.She created a website page,matching survivors in need with donors who wanted to help.Natalie posted information about a boy named Patrick,who lost his baseball card collection when his hou
16、se burned down.Within days,Patricks collection was replaced.In the coming months,her website page helped lots of kids:Christopher,who received a new basketball;Charlie,who got a new keyboard.Natalie also worked with other organizations to bring much-needed supplies to Rockaway.Her efforts made her a
17、 famous person.Last April,she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today,the scars(创痕) of destruction are still seen in Rockaway,but hope is in the air.The streets are clear,and many homes have been rebuilt.“I cant imagine living anywhere but Rockaway,”N
18、atalie declares.“My neighborhood will be back,even stronger than before.”(一)阅读文章,回答问题。1.When Natalie returned to Rockaway after the hurricane,she found .A.some friends had lost their livesB.her neighborhood was destroyedC.her school had moved to BrooklynD.the elderly were free from suffering答案B解析细节理
19、解题。根据第三段第一句可知,Natalie第二天回到家时,发现她们的居住区已变成一片废墟。2.According to Paragraph 4,who inspired Natalie most?A.The people helping Rockaway rebuild.B.The people trapped in high-rise buildings.C.The volunteers donating money to survivors.D.Local teenagers bringing clothing to elderly people.答案A解析细节理解题。根据第四段第一句中的
20、“.themenandwomenhelpingRockawayrecoverinspiredNatalie.”可知,帮助洛克威重建的人们使Natalie最受鼓舞。3.How did Natalie help the survivors?A.She gave her toys to other kids.B.She took care of younger children.C.She called on the White House to help.D.She built an information sharing platform.答案D解析细节理解题。根据第七段第一句可知,她建立了一个
21、网站,将需要帮助的幸存者和想要帮助灾民的捐赠者进行匹配。故选D项(她建立了一个信息共享平台)。4.What does the story intend to tell us?A.Little people can make a big difference.B.A friend in need is a friend indeed.C.East or west,home is best.D.Technology is power.答案A解析主旨大意题。Natalie作为一个年仅14岁的小女孩,在飓风桑迪席卷家乡后,通过建立网站匹配需求者与捐赠者,使得许许多多需要帮助的人得到了帮助。本文彰显了在
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408609.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
