高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套(50) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套50 WORD版含解析 高考 英语 一轮 复习 人教版 新课 单元 精品 阶段 测试 精选 八十 50 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套本卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。共150分。时间:120分钟。第卷(选择题共115分).听力理解(共两节,满分30分)(略).单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)21Written in a hurry, _.A. Peter made many mistakes in the paperB. there are many mistakes in the paperC. we found some mistakes in the paperD. the paper is full of mistakes22Tea
2、ching is hard work; I love it, _.A. thoughB. butC. yet D. therefore23The service shop _ him 30 yuan for repairing his TV set.A. asked B. chargedC. paid D. owed24I couldnt find my watch for ages, but then one day it _ in a coat pocket.A. came up B. got outC. found out D. turned up25She is looking for
3、ward as much to his return as he himself to _ her.A. have seen B. seeingC. see D. be seen26Keep away from such things _ will do you harm.A. as B. thatC. like D. which27The teacher ordered a lot of exercises _ three days time.A. be finished B. would be finishedC. to finish D. being finished28The meet
4、ing was put off, _ was exactly _ we wanted.A. it; that B. as; thatC. which; what D. this; what29_ the end of last year, they have been working on the project, and it is progressing well.A. By B. AtC. Since D. In30As most of their houses were badly damaged after the earthquake, many people had to be
5、_ in a stadium.A. put away B. put upC. put out D. put off31My teacher of English is really very kind. Ill never forget the _ he has done me.A. favour B. deedC. help D. value32Do you mind if I use your bike?No, _.A. you are welcome B. thats all rightC. you cant use it D. help yourself, please33Can I
6、help you, sir?Yes, Id like a room with a _ for two nights, please.A. view B. suitC. scenery D. sight34No matter how much money you possess, it can not _ a healthy body.A. compare B. suitC. defeat D. match35Mom, the door _. My keys are locked in it again.You _ it! I told you always to carry your keys
7、 with you.A. wont open; have asked forB. wont be opened; asked forC. wont open; asked forD. cant open, are asking for答案21D。过去分词作状语,其逻辑主语应是句子的主语,故选D项。22A。though,副词,意为“然而,但是”,常位于句尾。23B。charge“索价”,与for连用。charge sb. some money for sth.“因为向某人收费”。24D。turn up“出现”。25B。look forward to“盼望”, to为介词,其后宜接代词或动名词。2
8、6A。在定语从句中先行词被such所修饰,定语从句引导词宜用as。27A。考查了动词order的用法:order从句,从句应用should加动词原形;order sb. to do sth.,此题就是order带宾语从句的用法,省掉了should。28C。which引导非限制性定语从句,what引导表语从句。29C。由句子谓语动词have been.可知前面时间短语宜为since。30B。地震之后,灾民无家可归,很多人只能安排在体育馆住宿。31A。考查词组do sb. the favor“帮某人一个忙”在定语从句中的运用。所以he has done me是定语从句,修饰先行词favour。32
9、D。考查交际用语。问借自行车介意与否,回答一般是用No,表示不介意,“请自己拿去”,所以选D。而A是“不用谢”,B项是“没关系”,C项是拒绝出借,与前文的“No”矛盾。33A。a room with a view“可以观看风景的房间”。sight“景象;观看;视力”;scene“布景,一场”;scenery不可数,“景色”。34D。match“与匹敌,比得上”;suit“合适,对有益”。compare A with B“把A与B比较”。35C。the door wont open“门开不了”,wontv,表示习惯性动作倾向,“不会”;第二空用过去式,表示说话之前已发生的事情。.完形填空(共20
10、小题;每小题1.5分,满分30分)(福建)Children find meanings in their old family tales.When Stephen Guyers three children were growing up, he told them stories about how his grandfather, a banker, _36_ all in the 1930s, but did not lose sight of what he valued most. In one of the darkest times _37_ his strongminded
11、grandfather was nearly _38_, he loaded his family into the car and _39_ them to see family members in Canada with a _40_, “There are more important things in life than money.”The _41_ took on a new meaning recently when Mr. Guyer downsized to a _42_ house from a more expensive and comfortable one. H
12、e was _43_ that his children, a daughter, 15, and twins, 22, would be upset. To his surprise, they werent. _44_, their reaction echoed(共鸣) their greatgrandfathers. What they _45_ was how warm the people were in the house and how _46_ of their heart was accessible.Many parents are finding family stor
13、ies have surprising power to help children _47_ hard times. Storytelling experts say the phenomenon reflects a growing _48_ in telling tales, evidenced by a rise in storytelling events and festivals.A university _49_ of 65 families with children aged from 14 to 16 found kids ability to _50_ parents
14、stories was linked to a lower rate of anger and anxiety.The _51_ is telling the stories in a way children can _52_. Were not talking here about the kind of story that _53_, “When I was a kid, I walked to school every day uphill both ways, barefoot in the snow.” Instead, we should choose a story suit
15、ed to the childs _54_, and make eye contact(接触) to create “a personal experience”. We dont have to tell children _55_ they should take from the story and what the moral is.36A. missed B. lostC. forgot D. ignored37A. when B. whileC. how D. why38A. friendless B. worthlessC. penniless D. homeless39A. f
16、etched B. allowedC. expected D. took40A. hope B. promiseC. suggestion D. belief41A. tale B. agreementC. arrangement D. report42A. large B. smallC. new D. grand43A. surprised B. annoyedC. disappointed D. worried44A. Therefore B. BesidesC. Instead D. Otherwise45A. talked about B. cared aboutC. wrote a
17、bout D. heard about46A. much B. manyC. little D. few47A. beyond B. overC. behind D. through48A. argument B. skillC. interest D. anxiety49A. study B. designC. committee D. staff50A. provide B. retellC. support D. refuse51A. trouble B. giftC. fact D. trick52A. perform B. writeC. hear D. question53A. m
18、eans B. endsC. begins D. proves54A. needs B. activitiesC. judgements D. habits55A. that B. whatC. which D. whom答案给孩子们讲家庭故事,能够收到意想不到的效果,而且,给孩子们讲家庭故事,也能够引起他们的共呜,帮助他们渡过比较困难的时期。36B。依据文章讲的故事可知,Stephen Guyer的祖父当时破产了,也就是说失去了所有的一切,而且下文的“but did not lose sight of what he valued most”也给出了暗示。37A。此处描述的是Stephen
19、Guyer的祖父当时的境况,故用when,相当于at that time。38C。既然是破产了,也就变得身无分文,所以用penniless“身无分文的”。39D。下文提及加拿大的家人,所以用took,带着他们去。40D。下文的“There are more important things in life than money”是一种信念,一种想法,所以用belief。41A。根据下文的“echoed(共鸣) their greatgrandfathers”可知,Stephen Guyer给孩子们讲的他祖父的故事产生了新的意义。42B。由下文的“from a more expensive an
20、d comfortable one”可知,现在没钱了,所以判断住的是小房子,形成对比。43D。由富人变成穷人,住房条件发生了天翻地覆的变化,家里面的孩子是否会不适应,这是“父母们所担心的”,所以用worried。44C。上文讲的是“让他吃惊的是:孩子们并没有(不适应这种落差)”。下文给出的是孩子们的反应,前后为转折关系,所以选C。45B。从这一段可以看出,孩子们关心的不是住房条件的好坏,而是房子里面的人的温暖程度和大家是否心心相印。故此处用care about“在乎,在意”。46A。同45题解析。47D。through hard times“渡过难关”。48C。人们对讲家庭故事的兴趣逐渐增强。
21、49A。依据后面的found一词,可以得出这里说的是调查。所以用study。50B。上文提及父母给孩子讲故事,这里又说孩子讲故事,所以可以判断出这里是孩子复述父母给他们讲的故事。51D。这里说的是讲故事的技巧:用孩子可以听的方式。52C。既然是讲故事,所以孩子就要听,所以用hear。53C。下文的“When I was a kid, I walked to school every day uphill both ways, barefoot in the snow.”是通常讲故事的开头语,所以这里需用begins。54C。这里说的是讲故事的技巧,讲的故事应该与孩子们的判断相一致。55B。ta
22、ke后缺少宾语,take后面的从句也缺少宾语,故用what。我们不必告诉孩子他们应该从故事中得到什么以及教育意义是什么。.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)A(石家庄教学质量检测)Are the British people Europeans? This may seem a strange question to Africans and Asians, who tend to think of all white men as Europeans. But the British, when they are in Britain, do not regard themsel
23、ves as Europeans. The Europeans, to them, are those rather excitable foreigners from the other side of the English Channel, who have never learnt how to speak English. Europe is “the Continent”, a place full of interest for British tourists, but also the source of almost all the wars in which Britai
24、n has ever been involved. Thus, although geographically speaking Britain is part of Europe, yet the fact that it is a separate island has made its people feel different from the rest of Europe and they sometimes annoy continental nations by failing to support them, or even to understand them, in tim
25、e of need.Where did the British people come from? This is an interesting question, since they are a mixture of many different races, and all these races invaded Britain at various times from Europe. Nobody knows very much about Britain before the Romans came during the first century BC., but there h
26、ad been at least three invasions before that. The first of these was by a darkhaired Mediterranean race called the Iberians. The other two were by Celtic tribes; firstly the Gaels, whose descendants(后代) are the modern Scots and Irish, some of whom still speak the Gaelic language; and secondly the Br
27、itons, who gave their name to the whole island of Britain. These were the people whom the Romans conquered. The Romans gave the Britons a good deal of their civilization, but they never settled in Britain in very large numbers, so the British race survived until the overthrow of the Roman Empire by
28、the “barbarians”, ie. the numerous Germanic tribes which overran the whole of Western Europe.56By raising the question in Paragraph 1, the author _.A. shows his doubt whether the British are EuropeansB. means that both Africans and Asians are foolishC. makes the readers interested in his articleD. m
29、eans that the British are wrong57Which phrase best describes the attitude of the British towards “the Continent”?A. Full of love. B. Mixed feelings.C. Much envy. D. Lack of interest.58The British feel very different because _.A. they are separated geographically from the ContinentB. they were once a
30、ttacked by the people on the ContinentC. they sometimes fail to help the continental countries in time of needD. they are considered rather difficult to understand by other countries59Which shows the correct order in which different races invaded British?A. The Iberians, the Britons, the Gaels, the
31、Barbarians, the Romans.B. The Romans, the Iberians, the Scots and Irish, the Barbarians.C. The Iberians, the Gaels, the Britons, the Romans, the Barbarians.D. The Iberians, the Scots and Irish, the Romans, the Barbarians.答案英吉利海峡把英国从欧洲大陆分离,使英国成为一个孤悬于欧亚大陆之外的岛国。这就使英国不同于其他欧洲国家。56C。推理判断题。提出问题是英语中常见的文章开头的
32、方法之一,目的是引起读者的注意,让读者关注本文即将讨论的话题。其他三项的陈述不合乎情理。综观全文可知,文首的问题“Are the British people Europeans?”旨在导入话题。57B。细节理解题。根据第一段的第四、五句可知,对于英国人来说,英吉利海峡另一边的欧洲人是容易激动的外国人,欧洲大陆是使英国游客充满兴趣的旅游胜地,也是英国遭受战争之苦的源泉。由此可知,英国人对欧洲大陆怀着一种复杂的情感。58A。推理判断题。根据文章第一段的最后一句话可知,由于大不列颠脱离了欧洲大陆,不仅使英国在地理位置上与其他欧洲国家产生了距离,而且使英国人产生了不同于其他欧洲人的感觉。59C。细节
33、理解题。结合文章第二段的第三句及其后面的内容可知,最早入侵大不列颠的分别是the Iberians, the Gaels, the Britons;然后是罗马人(the Romans);最后是the Barbarians。B(2007全国卷)Odland remembers like it was yesterday working in an expensive French restaurant in Denver. The ice cream he was serving fell onto the white dress of a rich and important woman.Th
34、irty years have passed, but Odland cant get the memory out of his mind, nor the womans kind reaction (反应). She was shocked, regained calmness and, in a kind voice, told the young Odland,“Its OK. It wasnt your fault.”When she left the restaurant, she also left the future Fortune 500 CEO (总裁) with a l
35、ife lesson: You can tell a lot about a person by the way he or she treats the waiter.Odland isnt the only CEO to have made this discovery. Rather, it seems to be one of those few laws of the land that every CEO learns on the way up. Its hard to get a dozen CEOs to agree about anything, but most agre
36、e with the Waiter Rule. They say how others treat the CEO says nothing. But how others treat the waiter is like a window into the soul.Watch out for anyone who pulls out the power card to say something like,“I could buy this place and fire you.”or “I know the owner and I could have you fired.”Those
37、who say such things have shown more about their character (人品) than about their wealth and power.The CEO who came up with it, or at least first wrote it down, is Raytheon CEO Bill Swanson. He wrote a bestselling book called Swansons Unwritten Rules of Management.“A person who is nice to you but rude
38、 to the waiter, or to others, is not a nice person,”Swanson says.“I will never offer a job to the person who is sweet to the boss but turns rude to someone cleaning the tables.”60What happened after Odland dropped the ice cream onto the womans dress?A. He was fired.B. He was blamed.C. The woman comf
39、orted him.D. The woman left the restaurant at once.61Odland learned one of his life lessons from _.A. his experience as a waiterB. the advice given by the CEOsC. an article in FortuneD. an interesting bestselling book62According to the text, most CEOs have the same opinion about _.A. Fortune 500 com
40、paniesB. the Management RulesC. Swansons bookD. the Waiter Rule63From the text we can learn that _.A. one should be nicer to important peopleB. CEOs often show their power before othersC. one should respect others no matter who they areD. CEOs often have meals in expensive restaurants答案60C。这是一道细节判断题
41、。根据第二段第二句“She was shocked, regained calmness and, in a kind voice, told the young Odland, Its OK. It wasnt your fault.”可以判断出这位女士没有责备他,而且还安慰他。61A。这是一道细节判断题。根据第二段“When she left the restaurant, she also left the future Fortune 500 CEO with a life lesson: You can tell a lot about a person by the way he
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-41129.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋三年级语文上册 第二单元 第4课 古诗三首初读感知课件 新人教版.ppt
