2019-2020学年译林版英语选修八新素养同步阅读强化训练(十五) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年译林版英语选修八新素养同步阅读强化训练十五 WORD版含解析 2019 2020 学年 译林版 英语 选修 素养 同步 阅读 强化 训练 十五 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读强化训练(十五) (建议用时:25分钟) 阅读理解Palanichamy Sarathkumar has been focused on the messages of support since news of the rescue in Tamil Nadu State appeared.Many wanted to know how he carried the animal,which weighs more than he does.Mr. Sarathkumar is a member of a forest guard team stationed near Mettupal
2、ayam.“Many people called to congratulate me.Everyone in my village is now asking me the same questionHow did you lift an elephant?I was scared of losing my balance.But my friends controlled the calf(小象) a bit and helped me to carry the animal.”The rescue happened when Mr. Sarathkumar took a call as
3、he was heading home after a night shift.“The caller informed me that a female elephant was blocking the road.”He and his colleagues managed to drive the elephant back into the jungle.The team then searched the area for other elephants.“We saw this calf stuck inside a small ditch(沟),” he said.They re
4、alized the calf was the reason for the females distress and started trying to reunite them,but the calf was too weak to walk.“Firstly four of us carried the calf.We wanted to take it to the other side of the road to reunite it with its mother.But there was a danger of being attacked as she was still
5、 nearby.So,instead of all four of us being put at risk,I decided to carry the calf by myself.”After carrying the baby elephant for about 50 meters,he put it down near a water hole,hoping the mother would find it.“The next day when I went there,the calf wasnt there.But I could see the steps of a big
6、elephant on the forest floor.It seems they were reunited before dawn and slipped away into the forest.” Elephants are highly evolved social animals which live in large groups.Forest officials say the calf would have died if they had not made it.【解题导语】本文是一篇记叙文。Sarathkumar因成功营救了一只小象而成了新闻焦点人物。1What did
7、 many people ask Sarathkumar?AHow he could keep balance.BWhere he found the elephant.CWhether he rescued the calf alone.DHow he could move the elephant.D解析:细节理解题。根据文章第一段的Many wanted to know how he carried the animal.以及第二段的.asking me the same question “How did you lift an elephant?”可知很多人都问Sarathkumar
8、是如何移动小象的。2What does the underlined word “distress” in Paragraph 3 mean?ASadness.BReunion.CDesire. DAnger.A解析:词义猜测题。小象被卡住了,母亲应该是感到非常悲伤和难过。3Why did Sarathkumar carry the calf himself at last?AHe was strong enough.BHe wanted to be praised.CHe believed that he could do it alone.DHe wanted to protect his
9、 colleagues.D解析:细节理解题。根据文章第三段But there was a danger of being attacked.I decided to carry the calf by myself.可知Sarathkumar想要自己一个人冒这个风险来保护自己的同事。4Whats the passage mainly about?AHow a forest guard saved a calf.BHow a calf got stuck inside a ditch.CWhat a forest guards main job is.DWhy a female elephant
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-411781.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020秋高一语文人教版必修一课件:第5课 荆轲刺秦王 .ppt
