2020-2021学年英语外研版选修7模块素养评价 MODULE 2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语外研版选修7模块素养评价 MODULE 2HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析 2020 20
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(二)(Module 2)(120分钟150分)听力材料为教师用书独具第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Im so excited. M: Any good news? W: Jimmy and I got the
2、chance to visit New York with another three people for free. 1. How many people will visit New York for free? A. 2. B. 3. C. 5. 答案: CText 2M: Miss Green, Tom cant come to work this afternoon. He was injured in an accident and hes in the hospital now. W: Oh, poor Tom. Lets go and see him when our wor
3、k is done. 2. Where does the conversation probably take place? A. In an office. B. In Toms home. C. In a hospital. 答案: AText 3W: Why did you order so many towels online? Were the towels on sale or something? M: Yes. I decided to make the best use of the special offer. If you buy over five, two extra
4、s are free. 3. What can we learn about the towels? A. They are on sale. B. They are offered for free. C. They are of high quality. 答案: AText 4W: Im really tired from packing all these boxes for three hours. Its about time to call it a day. M: I know. Maybe we could do it first thing tomorrow morning
5、. W: Why not? These orders are not urgent. 4. What will the speakers probably do next? A. Order some boxes. B. Go home and rest. C. Continue working. 答案: BText 5M: Where is that music coming from? W: My new speakers. I hung them up on the wall over there. Theyre so small. You can barely see them. M:
6、 The sound quality is great. Are they connected to your computer? W: No, theyre connected to my iPhone, actually. 5. What is the conversation mainly about? A. The womans phone. B. The womans favorite music. C. The womans new sound system. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,
7、从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: I wish I could play music like you! When did you learn to play the guitar? M: Oh, Ive been playing since I was eight, and Im seventeen years old now. During that time I learned to play the
8、drums too. W: What about it? That must be really difficult. M: In the beginning, it really was, but after a few lessons I got better. Practice makes perfect, you know. For me, the most difficult is the piano. I once tried it, but gave up. 6. How long has the man played the guitar? A. 8 years. B. 9 y
9、ears. C. 17 years. 答案: B7. What instrument does the man think is the most difficult to play? A. The piano. B. The guitar. C. The drums. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: You mustnt touch the wet paint, Bill. M: Im sorry, Mrs Fox. I wont do it again. W: Try to be more careful in the future. M: I will. I
10、wasnt as careless as John, though. He walked across that wet floor paint over there. W: The workmen shouldnt leave it without a notice. Didnt the headmaster ask them to leave one? M: Yes, he did. W: Then why isnt there a notice? M: Maybe they forgot to put one up. W: Oh, my goodness. Thats hard to b
11、elieve. How could they be so irresponsible? 8. What is happening to the floor? A. It is newly repaired. B. It is newly painted. C. It is newly built. 答案: B9. Why isnt there a notice? A. John took it away just now. B. The headmaster thought it wasnt necessary. C. The workmen probably forgot to put on
12、e up. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hi, Jack. Who are you ringing up? M: Im phoning my parents to tell them Im going to stay here this summer. W: Youre not going back home? I thought you were going on a trip to Japan with your family. M: Well, I was supposed to go with them, but I thought about it
13、and changed my mind. W: Why is that? Why not go traveling with your family? Dont you want to relax yourself and get refreshed? M: Yes, I do. But Michael arranged for me to work at his uncles school. W: How much will they pay you? M: Judy, Im doing it for experience, not money. Its a volunteer job. W
14、: You mean you are going to be working without getting paid? What kind of work is it? M: Ill be teaching at his uncles school for blind kids. W: Oh, Jack, Im really impressed! M: ThanksWhen are you going back home? W: Tomorrow. And then we are flying to Hawaii two days later. I really should go righ
15、t now. M: All right. Have a nice vacation! 10. What was the mans plan at first? A. Studying in the library. B. Travelling with his parents. C. Working at his uncles school. 答案: B11. What do we know about the mans job? A. It comes with a good salary. B. The company is in Japan. C. Its a volunteer job
16、. 答案: C12. When will the woman go home? A. In two days. B. Tomorrow. C. Next month. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Sophie, what was high school like in America? W: It was great and much fun. I had lots of friends, and I learned quite a bit at school. M: OK, what did you do in high school? Any clubs
17、or anything? W: Yeah, Id rowed for the school. I played basketball and tennis with friends, and I was on the swimming team. M: Wow, youre quite active. What sport did you like most? W: Rowing. M: Rowing, huh? Do you still row? W: No, unfortunately not. I spent the last year in Canada. No one likes r
18、owing there. M: Really? W: I would like to start up again. M: Do you think youll pick it up some time in the future? W: Yeah, maybe, if I live near a lake or a river. M: Yeah! Not too many lakes here in Tokyo. Um, anything else? Any other memories about high school? W: Yeah, lots of parties. It was
19、fun. M: Sounds like a good time. W: Yeah! 13. What are the speakers discussing? A. High school life. B. The choice of clubs. C. The education in America. 答案: A14. What team was the woman on in high school? A. Tennis. B. Basketball. C. Swimming. 答案: C15. Where was the woman last year? A. Africa. B. C
20、anada. C. America. 答案: B16. What would the woman like to do in the future? A. Start rowing again. B. Go running around a lake. C. Go swimming in a river. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: A nickname is a shortened version of a persons name. A nickname can also describe a person, place or thing. Many
21、American cities have interesting nicknames. They can help establish an identity, spread pride among citizens and build unity. Chicago, Illinois was once the second largest city in the United States. So, one of its nicknames is the Second City. Over the years, the population of Chicago has decreased.
22、 Today, it is the third largest American city. However, another nickname for Chicago is still true today. It is the Windy City. Chicago sits next to Lake Michigan, one of North Americas Great Lakes. The language expert Barry Popik says on his website that Chicago was called a “windy city” because of
23、 the wind that blows off Lake Michigan. In the 1860s and 1870s, Chicago was advertised as an ideal place to visit in summer because of this cool wind. But anyone who has ever lived in Chicago knows how cold that wind can be in winter. In 1916, the city gained two more nicknames from a poem called Ch
24、icago, written by Carl Sandburg. Chicago was called Hog Butcher for the World because of its huge meat-processing industry. And, it was called the City of the Big Shoulders because of its importance to the nation. 17. How many nicknames for Chicago are mentioned? A. Three. B. Four. C. Five. 答案: C18.
25、 When was Chicago advertised as a good place to visit in summer? A. In the 1860s and 1870s. B. In the 1870s and 1880s. C. In the 1880s and 1890s. 答案: A19. Why was Chicago called the City of the Big Shoulders? A. Because of the wind from Lake Michigan. B. Because of its importance to the nation. C. B
26、ecause of its huge meat-processing industry. 答案: B20. What can we learn from the passage? A. Chicago sits next to Lake Michigan. B. Chicago gained two more nicknames in 1917. C. Chicago is the second largest American city now. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)ABest Western Ilford Hot
27、elBest Western Ilford is just 20 minutes away from Central London via subway or train, putting you within touching distance of all that the capital has to offer! It is a 3-star hotel, offering luxury as well as comfort. From the stylish, convenient setting to the latest multi-media facilities, were
28、well connected in more ways than one! Our (multi-lingual) staff will do everything they can to make your stay as memorable as possible and you might pick up some handy new phrases along the way! If you want to see the sights and get the most out of London while youre here, theyll be happy to recomme
29、nd the citys best bits, and tell you the best way to get there too. Even though near central London, theres more countryside scenery near the hotel. Just minutes away, you can enjoy the beautiful Epping Forest and ride a horse along the famous Centenary Walk path. The English lakes and gardens in th
30、e nearby Valentines Park are simply stunning(极好的), and the popular Fairlop Waters is perfect for birdwatchers! Location: 35 Argyle Road, Ilford, England, IG1 3BH, United KingdomGetting there: Nearest motorway: M11, Ja406, 2. 4 kilometresNearest train station: Ilford, 0. 8 kilometresNearest tube stat
31、ion: Gants Hill, 70 kilometresNearest airport: London City, 4. 5 kilometresMeetings, Conferences and EventsThe meeting and conference facilities at the Best Western Ilford are second to none. We can cater for business meetings, training sessions, seminars and product launches, so be our guest! For y
32、our reference: Twenty-Four Hour Service. No Lift. Hotel does not sell alcohol; however, soft drinks are available. 【文章大意】这是一篇广告布告类说明文。文中介绍的是Best Western Ilford Hotel的地理位置、服务宗旨、服务特色、设施优势和到达旅馆的交通路线等信息。21. What do we know about the staff in Best Western Ilford Hotel? A. They do everything for you and o
33、ffer best service. B. They can show you around Central London freely. C. They can teach you English for days free of charge. D. They will communicate with you only in English. 【解析】选A。细节理解题。题干问的是我们可以知道关于旅馆的工作人员的什么情况。根据第三段中的Our (multi-lingual) staff will do everything they can to make your stay as mem
34、orable as possible可知, 这些员工尽职尽责, 努力为客人服务。故选A。22. Which of the following places is the farthest away from the hotel? A. Argyle Road. B. Epping Forest. C. Gants Hill. D. Valentines Park. 【解析】选C。细节理解题。题干问的是离旅馆最远的是哪个。根据第一段第一句可知旅馆离Central London不远, 而根据第四段的内容可知, B和D都在Central London, 故可知B和D离旅馆不远。旅馆就在A这条路上,
35、故A项也不算远。根据文中的Nearest tube station: Gants Hill, 70 kilometres 可知, C项最远。故选C。23. What is the purpose of the last part of the text? A. To introduce their best service. B. To draw your special attention. C. To advertise the coming events. D. To tell about the hotels history. 【解析】选B。写作意图题。题干问的是文章的最后一部分的目的
36、是什么。最后一部分介绍了Best Western Ilford Hotel的地点、交通路线、会议设施和特别注意事项, 讲述这部分的内容就是为了吸引有意来此的客人的注意。故选B。BMr Omorogbe was originally set to graduate in 2014. But after a fight with his dad, he was “tossed out” on the street. Eventually, his grandmother took him in for a while, but with her working during the day, Om
37、orogbe needed to care for his seriously ill grandfather. School eventually became too much, so he dropped out. For many students across the country, circumstances like Omorogbes can derail (使偏离轨道) them the high-school-to-college track. In his case, Boston Public Schools Reengagement Center was able
38、to connect him with EDCO Youth Alternative, a school that provides extra support for nontraditional and struggling students. He started in September 2016 and will have his diploma in hand by May. “I have my counselor (指导教师) who calls me every day. If I miss school for two or three days, shell call m
39、e, and ask, Are you OK? ” says Omorogbe. “During the vacations, shell call me; for my birthday, shell bake me a cake. ”Ten years ago, Boston high school students like Omorogbe were far less likely to get their diploma. In 2007, the citys graduation rate was 59 percent. This year, in 2017, the number
40、 of Boston students who graduated in four years hit a record high of 72. 4 percent. Statewide, the graduation rate inched up to a record 87. 5 percent from 87. 3 percent last year, according to state figures. “Youre seeing gradual progress, ” says Paul Reville, a professor at Harvards Graduate Schoo
41、l of Education and former Secretary of education for Massachusetts. “Were dealing with one of the most important problems that we have in education these days, which is people dropping out without a high school education and having no place to go in our economy. ”【文章大意】本文以Omorogbe为例, 主要介绍了EDCO Youth
42、 Alternative这所学校, 它给非传统的有困难的学生提供额外的支持。24. Why did Omorogbe drop out of school? A. He had a poor family. B. He had no interest in his studies. C. He was seriously injured in a fight. D. He had to take on the role of a carer. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段可知, Omorogbe要照顾他病重的祖父, 所以退学了。25. What does Omorogbe think
43、of his counselor? A. Shes strict. B. Shes kind-hearted. C. Shes open-minded. D. Shes knowledgeable. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段Omorogbe对他的指导教师的描述可知, 这位指导老师很善良, 对待他很好, 每天给他打电话, 还为他做生日蛋糕。26. Which of the following is TRUE about Bostons high school graduation rate? A. It reached a record 87. 5 percent in 2017.
44、B. There has been a rise of over 10 percent in 10 years. C. This years figures show a sharp increase over last years. D. Less than half of the students could graduate 10 years ago. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段可知, 2007年像Omorogbe这样的波士顿高中毕业生不大可能获得毕业证, 这个城市的毕业率是59%。2017年, 毕业率是72. 4%, 所以在十年内上升幅度超过10%。27. Whats the
45、 best title for the text? A. The success story of Mr OmorogbeB. Boston students are regaining their confidenceC. The important role high school education playsD. Reforms have given fresh hope to struggling students【解析】选D。主旨大意题。本文主要介绍了EDCO Youth Alternative这所学校, 它给有困难的学生提供额外的支持。故D项最符合。CEvery man want
46、s his son to be somewhat of a clone, not in features but in footsteps. As he grows, you also age, and your ambitions become more unachievable. You begin to realize that your boy, in your footsteps, could probably achieve what you hoped for. But footsteps can be muddied and they can go off in differe
47、nt directions. My son Jody has hated school since the first day in kindergarten. Science projects waited until the last moment. Book reports werent written until the final threat. Ive been a newspaperman all my adult life. My daughter is a university graduate working toward her masters degree in Eng
48、lish. But Jody? When he entered the tenth grade, he became a “vo-tech(技校)” student. Theyre called “motorheads” by the rest of the student body. When a secretary in my office first called him “motorhead”, I was shocked. “Hey, hes a good kid, ” I wanted to say. “And smart, really. ”I learned later tha
49、t motorheads are, indeed, different. They usually have dirty hands and wear dirty work clothes. And they dont often make school honor rolls(光荣榜). But being the parent of a motorhead is itself an experience in education. We, who work in clean shirts in offices, dont have the abilities that motorheads
50、 have. I began to learn this when I had my car crashed. The cost to repair it was estimated at $800. “Hey, I can fix it, ” said Jody. I doubted it, but let him go ahead, for I had nothing to lose. My son, with other motorheads, fixed the car. They got parts(零件) from a junkyard, and ability from vo-t
51、ech classes. The cost was $25 instead of $800. Since that first repair job, a broken air-conditioner, a non-functioning washer and a non-toasting toaster have been fixed. Neighbors and co-workers trust their car repairs to him. These kids are happiest when doing repairs. They joke and laugh and are
52、living in their own relaxed world. And their minds are bright in spite of their dirty hands and clothes. I have learned a lot from my motorhead: publishers need printers, engineers need mechanics, and architects need builders. Most importantly, I have learned that fathers dont need clones in footste
53、ps or anywhere else. My son may never make the school honor roll, but he made mine. 【文章大意】这是一篇记叙文。作者一开始希望自己的儿子能效仿他, 完成他没有实现的目标。但是他的儿子学习成绩不理想, 只上了技校。一次作者的车坏了, 儿子和同学帮助作者修好了车, 让作者改变了自己的看法。28. What used to be the authors hope for his son? A. To avoid becoming his clone. B. To resemble him in appearance.
54、 C. To develop in a different direction. D. To reach the authors unachieved goals. 【解析】选D。推理判断题。D项“达成作者未完成的目标”符合文意。A项“避免成为他的克隆”, B项“和他长得相像”, C项“在不同的方向发展”, 均不符合文意。由第一段第一句可知每个男人都希望自己的儿子走自己的路。结合该段第三句 “You begin to realize that your boy, in your footsteps, could probably achieve what you hoped for. ” 可推
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421087.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
三年级下册语文课件-25我不能忘记祖国∣语文S版 (共9张PPT).ppt
