2020-2021学年译林版英语选修11单元综合测评 4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年译林版英语选修11单元综合测评 WORD版含解析 2020 2021 学年 译林版 英语 选修 11 单元 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合测评(四)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ADuring the past Spring Festival,many children may have received red packets from their families.But Xing Pu,a 40yearold economist,is asking the government to give red packets to every Chinese citizen.Xing suggested the governmen
2、t give out 1,000 yuan to each Chinese since the government income has increased rapidly in recent years.He said his suggestion would allow everyone to directly enjoy the fruits of the countrys economic success,help the lowerincome groups deal with rising prices and increase consumption(消费)around the
3、 country.Recent years have seen the government carry out a series of propoor(扶贫)and prorural(惠农)policies,including increasing spending on public healthcare and calling off the agricultural tax.But the lowerincome group still needs more help while being hit hard by an 11year high in prices and recent
4、 snowstorms.Xing said while making the draft,he has borrowed many ideas from practices in countries like the United States and Singapore.Earlier this year,the governments of the two nations offered cash handouts(救济)to their citizens as the result of a surplus in government income.As for in China,“We
5、 can even encourage the rich to donate their 1,000 yuan red packet to the poor,” said Xing.Although Xings suggestion has gained wide support among ordinary Chinese on the Internet,many other economists criticized it as unpractical.Even Xing himself admitted he made the suggestion without any careful
6、 calculation.But they agreed with Xings point that the growing economic pie should be shared among the people.“To better use the increase of money,handing out money is not a solution that holds good for all time.It could be better to improve the public service or cut the price of energy use in daily
7、 life,” said Qiao Xinsheng,an economic professor.【语篇解读】春节期间孩子会得到家人给的红包但40岁的经济学家邢普也要求政府发给农民红包,从而引起了广泛的讨论。1Xing Pu suggested that the government give out 1,000 yuan to each Chinese because Athe poor should get help from the richBthe government should help the richCthe growing economic pie should be sh
8、ared among the peopleDthe government doesnt know how to use the money【解析】细节理解题。根据第二段提到“He said his suggestion would allow everyone to directly enjoy the fruits of the countrys economic success,help the lowerincome groups deal with rising prices and increase consumption(消费)around the country”他说他的建议能够
9、让大家享受到国家经济成功的果实,故选C项。【答案】C2What has the government done to help the lowerincome group?ASpending less on public health care.BIncreasing the agricultural tax.CHanding out money to every Chinese.DCarrying out propoor policies.【解析】细节理解题。根据第三段提到“Recent years have seen the government carry out a series of
10、 propoor(扶贫)and prorural(惠农)policies,including increasing spending on public healthcare and calling off the agricultural tax.”政府推出一系列的扶贫和惠农政策包括增加公共福利投入,减少农业税,故选D项。【答案】D3According to some experts,what is better than giving out money?ASupplying food to everyone every day.BCutting the price of energy u
11、se in daily life.CControlling the rising of prices.DIncreasing the government income.【解析】细节理解题。根据最后一段提到“It could be better to improve the public service or cut the price of energy use in daily life”,提高公共服务或减少日常生活中的能源价格,故选B项。【答案】B4Xing Pus ideas of giving red packets to every Chinese citizen mainly c
12、ame from Achildren receiving red packets from their familiesBthe US and Singapore governments offering cash handouts to their citizensCthe governments increasing spending on public health careDthe rising prices in the country【解析】细节推断题。根据第四段提到“Xing said while making the draft,he has borrowed many ide
13、as from practices in countries like the United States and Singapore”邢普说,在起草这个建议的时候,他借鉴像美国和新加坡这些国家的想法,故选B项。【答案】BBYou probably know who Marie Curie was,but you may not have heard of Rachel Carson.Of the outstanding ladies listed below,who do you think was the most important woman of the past 100 years
14、?Jane Addams(18601935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank.Addams helped the poor and worked for peace.She encouraged a sense of community (社区) by creating shelters and promoting education and services for people in need.In 1931, Addams became the first America
15、n woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson (19071964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today.Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oc
16、eans.Sandra Day OConnor (1930present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman.She became an Arizona state senator(参议员) and,in 1981, the first woman to join the US.Supreme Court.OConnor gave the
17、deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks (19132005)On December 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger.Her simple act landed Parks in prison.But it also set off the Montgomery bus boycott.It last
18、ed for more than a year, and kicked off the civilrights movement.“The only tired I was,was tired of giving in,” said Parks.【语篇解读】本文是一篇应用文。主要介绍了不同领域的四位女性先驱。5What is Jane Addams noted for in history?AHer social work.BHer teaching skills.CHer efforts to win a prize.DHer community background.【解析】细节理解题。根
19、据Jane Addams下的第一句话Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank(任何一个受到社会工作者帮助的人都要感谢Jane Addams)可知,在历史上,Jane Addams以她的社会工作而出名,与A项相符。文中未提及her teaching skills(她的教学技能),只是谈到了promoting education(促进教育),故B项与文章不符;Jane Addams获得了诺贝尔和平奖,但她不是因努力去获奖而出名的,根本上还是因为她做的社会工作,而且她也并非为了获奖才付出努力
20、,故C项错误;是她的社会工作,以及她鼓励的社区感让她出名,D项Her community background.(她的社区背景)与此不相符。【答案】A6What was the reason for OConnors being rejected by the law firm?AHer lack of proper training in law.BHer little work experience in court.CThe discrimination against women.DThe poor financial conditions.【解析】细节理解题。根据Sandra Day
21、 OConnor下的第一句When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School.可知,她在斯坦福大学法学院受过教育,并非缺少正规的法律培训,故A项错误;文中未提及她在法庭上的工作经验少,故B项错误;根据.she could not find work at a law firm because she was a woman.可知,她没能在法律事务所找到工作,是因为她是一名女性,这与C项“对于女性的歧视”相符,故选C项;文中未提及她的经济状况,故D项错误。【答案】C7Who made a great
22、 contribution to the civilrights movement in the US.?AJane Addams.BRachel Carson.CSandra Day OConnor.DRosa Parks.【解析】细节理解题。根据Rosa Parks下的.it also set off the Montgomery bus boycott.It lasted for more than a year,and kicked off the civilrights movement.可知,它导致了蒙哥马利巴士抵制运动,这场运动持续了一年多,开始了民权运动,故选D项,是Rosa
23、Parks对美国的民权运动做出了很大贡献。【答案】D8What can we infer about the women mentioned in the text?AThey are highly educated.BThey are truly creative.CThey are pioneers.DThey are peacelovers.【解析】推理判断题。本题考查考生理解全文、提炼信息、概括总结的能力。根据Jane Addams下的.the first American woman to win the Nobel Peace Prize,Rachel Carson下的If it
24、werent for Rachel Carson,the environmental movement might not exist today,Sandra Day OConnor下的.the first woman to join the US.Supreme Court.以及Rosa Parks下的.it also set off the Montgomery bus boycott.kicked off the civilrights movement.可知,文中提到的这几位女性都是不同领域的先驱(pioneer),因此C项正确。【答案】CCOne February afternoo
25、n,Jesus Delgado was on break behind T2 Tacos,where he works as a cook,when he heard a commotion(骚动)He ran to the front of the Los Angeles taco stand and saw a man and a woman arguing.She was screaming for help and had two young boys at her side.All of a sudden,the man hit her in the mouth,seized the
26、 smaller boy,and ran down the street.“I followed my judgement and chased(追赶) him,” Jesus,35,told the Argonaut newspaper.The older boy ran in the other direction to get help.A group of teenagers who had witnessed the attack assisted the woman,Lauren Kornacki,and called 911.She told them that she was
27、the boys babysitter.Within a few blocks,Jesus caught up to the man,Andron Gazarov,33.They fought,and Jesus wrestled the young boy from Gazarovs arms.Then Gazarov threw himself onto the sidewalk.“He was yelling at me that the kid didnt belong to me.I was telling him the kid didnt belong to him,” Jesu
28、s told the Argonaut.Minutes later,Los Angeles police officers arrived and arrested Gazarov,who was charged with kidnapping(绑架),attempted kidnapping,and attack.He faces up to 12 years in prison,if convicted(定罪)The kids,Brendan OBrien,6,and Grady OBrien,4,were unharmed.The next night,the boys father,T
29、om OBrien,went to the taco stand to thank Jesus for his actions.He also started an online fund to help Jesus pay the medical expenses for his specialneeds daughter.As of May,more than $27,500 had been raised.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。厨师Jesus Delgado发现有人劫持儿童后,便勇敢地追上去并通过与劫持者搏斗最终安全地救回了孩子。为表示感谢,被救孩子的父亲发起了网上捐助活动,帮
30、助Jesus的女儿筹集医药费用。9Why were a man and a woman arguing at the Los Angeles taco stand?AThe womans screaming annoyed the man.BThe man was trying to take away a boy from the woman.CThe mans break was disturbed by the woman with two children.DThe woman was hit by the man in the mouth.【解析】根据第一段最后一句“All of a
31、 sudden,the man hit her in the mouth,seized the smaller boy,and ran down the street.”及下文介绍可知,这个男子想劫持小男孩,便与孩子的保姆发生了争执。随后男子袭击了保姆并抢走了孩子。故答案选B。A、C两项在文中并未提及;D项不是二者争吵的原因。【答案】B10The following have helped to save the younger boy EXCEPT AJesus DelgadoBLauren KornackiCTom OBrienDBrendan OBrien【解析】根据最后一段第一句中“t
32、he boys father,Tom OBrien”可知,Tom OBrien是被劫持的孩子的父亲,当时他并不在场,故选C项。根据第一段最后两句可知,保姆Lauren Kornacki为救孩子而大声呼救,从而引来人帮忙,救回了孩子;根据第二段可知,Jesus Delgado追赶劫持者并最终救回了孩子;另一个较大的孩子去别处寻求帮助,同时根据第四段最后一句中“The kids,Brendan OBrien,6,and Grady OBrien,4”可知,较大的孩子名叫Brendan OBrien,所以这三个人都参与了营救被劫持的孩子的行动。【答案】C11What can be inferred
33、from the last two paragraphs?AGazarov has been sentenced 12 years in prison.BNot both kids were harmed,but frightened.CThe boys parents went to thank Jesus for his brave actions.DMany people offered support to Jesus Delgados daughter in need.【解析】根据最后一段最后两句“He also started an online fund to help Jesu
34、s pay the medical expenses for his specialneeds daughter.As of May,more than $27,500 had been raised.”可知,许多人都为Jesus Delgado的女儿捐了款,故D项正确。【答案】D12Which of the following can be the best title for the text?AThe Cook,Who Ran after and Caught a KidnapperBLos Angeles,a City with Warmhearted CitizensCCoopera
35、tion,the Key to Solving Tough ProblemsDT2 Tacos,a Dangerous Place for Kids【解析】通读全文可知,本文主要讲述了一位厨师勇追劫持者并救出被劫持的孩子的故事。故A项最符合文章的主要内容,适合做本文的标题。故答案选A。【答案】ADHerbie Ricketts,52,lives in Thornton Heath,south London,and works as an electrician.He has been a listening volunteer with the Samaritans for 16 years.
36、Each caller is as individual as their circumstances and I didnt realize so many people take their own lives until I became a Samaritan.And only then did the true nature of the work I was doing hit home.Ill always remember my first day on duty.The caller,stressed and depressed,told me he was suicidal
37、(想自杀的)Hed been too frightened to talk to the people around him,which is common.People are told theyve got nothing to be upset about.Or,if they are already classified as having mental health issues,so they tell no one.How do you make sense of your feelings if you cant tell someone? Just allowing peop
38、le to say what they honestly feel helps them find a different perspective.I couldnt offer him practical advice but I could support him emotionally.I helped him come to terms with his situation and make sense of some of the terrible emotions he was experiencing.Offering anonymity(匿名)and being nonjudg
39、mental(无偏见的)allows people easily hurt to explore their thoughts without fear or worry.I left him in an emotionally safe place,ensuring he knew I wasnt rejecting or abandoning him.I let him know we were still there if he needed us,explaining that it might not be me on the other end of the phone but a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021年新高考人教版英语调研大一轮复习课件:课时作业B24UNIT 4 MAKING THE NEWS .ppt
