2022版新高考英语一轮总复习提能练(十八) 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮总复习提能练十八必修4UNIT 3A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 十八 必修 UNIT
- 资源描述:
-
1、高考提能练(十八)必修4Unit 3A taste of English humour.阅读理解(2020淄博市高三模拟)Pearl Fryar knew he wanted to do something unique with the farmland he bought in South Carolina. He wanted to win the local garden clubs “ Yard of the Month” award.Fryar didnt have the money to purchase new trees,so he began by using bushe
2、s and shrubs that a local nursery had thrown awayplants that looked dead to most people.Because he worked at a can factory during the day,Fryar often tended his garden at night. Neighbors got used to seeing him stand on the ladder,cutting his steadily growing bushes. The shrubs began to take on diff
3、erent shapes. As the years went by,the creations became more delicate. Fryar began planting trees and using zip ties,coat hangers,PVC pipe,and even his wifes old stockings to achieve the forms he wanted. “He has a way of handling plants to do things he wants them to by training,bending,wiring,and cl
4、ipping,” said a neighbor.Many professional gardeners are amazed by what Fryar has been able to accomplish. Some plants which wouldnt survive in the South thrived under his care.Fryars attention to detail and his willingness to work hard have made him a local hero. He was the first African American t
5、o win “Yard of the Month” from the local garden club.Fryars garden now includes about 400 species of plants and 150 different plant sculptures. A box for donations can be found on the property,but giving is optional. Fryar welcomes people who cant afford to pay. He understands. Hes been there. “You
6、can be somebody,” he tells students who visit the garden. “ Show me anyone who works at anything with a passion and has patience,and theyre going to be successful. Be strong enough not to let the barriers in life stop you. ”语篇解读文章属于记叙文。Pearl Fryar对园艺很感兴趣,他利用被扔掉的灌木打造独特的园林,成为第一个从当地园艺俱乐部赢得“本月之园”奖的非裔美国人
7、。1How did Fryar make his garden unique?AHe made the plants into different shapes.BHe bought new trees from a local nursery.CHe used his professional knowledge.DHe asked his neighbors to cut his bushes.A 考查细节理解。根据第三段的“Neighbors got used to seeing him stand on the ladder,.to achieve the forms he wante
8、d”可知,Fryar用很多方式使他的植物长成不同的形状,变得独一无二。 2What does the underlined word “thrived” in paragraph 4 mean?ADied away.BBecame weak.CFaded slowly. DGrew strong.D考查词义猜测。画线词前面的句子提到许多专业园艺师对Fryar的成就感到惊讶,由此判断,他有非凡的园艺技术,能够化腐朽为神奇,故画线词所在句子应表示一些在南方无法生存的植物在他的照料下也茁壮成长,D项表意符合语境。thrive“兴旺,欣欣向荣,茁壮成长”。3What made Fryar win th
9、e award?APassion and innovation.BPatience and generosity.CAmbition and sympathy.DWillingness and honesty.A考查推理判断。根据文中的信息可知,Fryar 对园艺充满热情,并且有自己的想法,敢于尝试,勇于创新,由此可知,他的热情和创新是他获奖的关键。4What is the best title for the text?AMaking a Man into a HeroBThe Hard Life of Pearl FryarCTransforming a Garden into ArtDT
10、he First Man of “Yard of the Month”C考查标题判断。文章主要讲述了Pearl Fryar通过自己的努力、热情和创新把奄奄一息的植物变为艺术品,把自己的园圃打造得独一无二,令人赞叹。C项“Transforming a Garden into Art”体现了文章的主旨。.七选五(2021山西省重点中学高三联考)You have probably heard the saying,“It is better to give than to receive.”The act of giving creates positive feelings for both th
11、e giver and the receiver._1_ Giving can not only bring positive feelings for the receiver,but it has also been shown to be a mood booster(助推器)for the giver.For example,a study published in Nature Communications found that the participants who chose to spend money on others rather than themselves had
12、 a greater increase in levels of selfreported happiness._2_ Because youll create positive energy when saying “Yes”Giving improves your emotional(情感的) and physical health._3_Giving can create positive benefits to your physical health and wellbeing as well,including decreased stress,lowered blood pres
13、sure,and even increased life length.A recent study found that people who volunteered even a few hours a week were 40 percent less likely to develop high blood pressure than those who didnt.Giving increases feelings of appreciation.Both the giver and the receiver can experience a kind of gratefulness
14、 when generosity is at play.Why is this so important?Because appreciation is important to your physical,emotional,and spiritual wellbeing._4_Giving can change the world.All great change starts with small actions.Your generosity has the potential to affect massive change in the lives of other people
15、and creatures.For example:You volunteer at your local animal shelter to accompany homeless dogs.Because these dogs have received extra love,they are happier.Because they are happier,they are more likely to be adopted._5_ It sets off a chain of small yet meaningful actions that lead to big change.A.G
16、iving makes you happier.BGiving leaves you more energetic.CThis situation shows how giving works.DThus,many people choose to give rather than to take.EThats why telling people you are grateful is so important.F.The benefits of giving extend beyond your emotional health.GSo nod when your neighbor ask
17、s you to join a beach cleanup activity.语篇解读本文是一篇说明文。讲述了给予的一些益处。1A考查段落主旨句。本空是第二段的主题句,通读该段可知,作者主要讲述了给予不仅使得接受者心情愉悦,而且也提升给予者的情绪。文中的“the participants who chose.had a greater increase in levels of selfreported happiness”举例说明了主题,故选A。2G考查细节支撑句。根据空后的“when saying Yes ”可知,空处内容应涉及被人请求帮忙或者给予,故G项“因此当你的邻居想要你加入清理沙滩
18、的活动时点头同意”符合语境。3F考查细节支撑句。根据本段的主题句可知,本段主要讲述“给予提升情感和身体健康”,空后的“Giving can create positive benefits to your physical health and wellbeing as well,including decreased stress,lowered blood pressure,and even increased life length”说明给予对身体健康有益,那么本空应涉及情感或心理健康,故F项“给予的益处不仅仅局限于情感健康”符合语境。4E考查细节支撑句。根据前一句可知,感恩对身体、情感
19、和精神健康都很重要,因此E项“那就是为什么告诉人们你的感激之情是如此重要”承接上文。5C考查承上启下句。本段讲述给予能改变世界。空前举例说明一个人小小的善举是如何给人和生物带来巨大改变的,故C项“这种情况说明了给予是如何起作用的(即改变世界)”承接上文的例子,并引出下文更具体的解释它(指给予)引发一连串微小但有意义的行动,这些行动会带来巨大变化。.完形填空(2020青岛高三练习诊断)The victims were carried in one by one,their paws and fur burned,suffering from dehydration (脱 水)and fear.T
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421876.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
