2022版高考英语外研版一轮复习练习:选修7 MODULES 5-6 ETHNIC CULTURE & THE WORLD’S CULTURAL HERITAGE WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语外研版一轮复习练习:选修7 MODULES 5-6 ETHNIC CULTURE THE WORLDS CULTURAL HERITAGE WO
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家练案39选修七Modules 56Ethnic Culture & The Worlds Cultural Heritage.完形填空(2020吉林省吉林市高中毕业班第一次调测)When I became a junior, I decided to take Latin at school. I was so 1.C about taking that class, and I was fully expecting to be able to 2.D every word Id ever come across once I learned Latin.Bu
2、t Latin class was so 3.B . Each day, the teacher Mr. Keady would ask us to open our 4.D and recite aloud the various Latin forms of words. This became the 5.A every day. That was until my hand 6.D one afternoon when we were asked yet again to open our books.When Mr. Keady asked what was wrong, I 7.B
3、 why I thought that his class was dull, how I had expected more, and that his method of teaching was 8.C . When I finished speaking, I 9.A Mr. Keady to angrily send me to the head teacher.But instead, he sat at his desk quietly, looking defeated and tired. After several moments of 10.B , Mr. Keady s
4、poke. He quietly and firmly said that he would 11.C carefully about what Id said. And that was it.In the following weeks, Latin class didnt become the exciting learning environment I 12.D it would, but Mr. Keady did try harder. He brought in some new worksheets and 13.A to involve us students more i
5、n his classes.Maybe some people would 14.B what I did, but even so many years later, I feel bad about it.If I saw him now, Id tell him how I 15.A what Id done that day in class, and that I was disrespectful. And at the same time, Id also tell him that he taught me a wonderful 16.C that day. Followin
6、g my 17.A words, he showed me that being 18.B doesnt mean you have to give away your dignity.Indeed, Mr. Keadys 19.D proved that no matter how hurt you feel, no one can 20.C your dignity.文章大意:本文为一篇叙议结合的文章。讲述了作者在拉丁语课堂上,因为认为老师教学方法枯燥而当场提出意见。尽管老师很伤自尊,但是在随后的教学中努力地改变自己的教学方式。多年以后,作者反思自己的做法,对不尊重老师的行为感到后悔。同时
7、也从老师身上学到了一个道理:不管如何受到伤害,都不要放弃自己的尊严。1A.curiousB.worried Cexcited D.careful解析:根据下句“I was fully expecting”可推知,作者对上这门课持有一种积极态度,对此是感到兴奋的,因此选C项最为恰当。2A.connectBdescribe C.notice D.understand解析:根据常识可推知,作者因为特别期待这门拉丁语课程,所以希望自己能理解遇到的每个单词,因此答案为D。3A.complicatedBboringC.difficultD.easy解析:此句与上一段构成转折关系,而且由后文第三段“why
8、I thought that his class was dull”可知,拉丁课是无趣的,因此答案为B。4A.eyesBmouthsCschoolbagsDbooks解析:由后文“when we were asked yet again to open our books.”可知,老师是让我们打开书,大声背诵拉丁词汇,故选D。5A.routineB.businessCgameD.project解析:由上句可知,每天老师都要求我们打开书背拉丁词汇,这成了一种惯例,因此答案为A。routine常规,惯例。6A.spread outB.reached outC.set upD.shot up解析:由
9、下文老师问作者“whats wrong?”可推断出,老师因为看见作者举手了,才对他进行了询问,因此选D。ones hand shoots up(手)举起。spread out展开;reach out伸出;set up 建立。7A.admittedB.explainedCdoubtedDwondered解析:由句意可知,此处为“我”向老师解释了“我”为什么认为他的课无聊。故选B。8A.funnyB.regularColdfashionedD.unfamiliar解析:由上半句“why I thought that his class was dull”以及结合上文可知,此处作者对老师的教学方式是
10、不满的,认为这种教学方式是过时的,因此选C。9A.expectedB.remindedCallowedD.advised解析:根据下句的转折可知,此处意思为作者预料老师会做出怎样的反应,因此答案为A。10A.practiceB.silenceCdebateD.criticism解析:由上句“he sat at his desk quietly”可知,此处表示一段时间的沉默。故选B。11A.consultBtalkCthinkDlearn解析:由此句中老师平静但坚定的语气以及下文老师讲课方面的改变可知此处应表示:老师说他会认真考虑“我”说的内容。故选C。think about考虑。12A.sug
11、gestedB.promisedCdecidedD.hoped解析:由上下文可知,作者希望、期望老师的教学方式能够改变,故选D。13A.tried B.happened CmanagedDfailed解析:与上半句的“brought in some new worksheets”有承接关系,此处表示老师努力促进同学们积极参与课堂活动,因此答案为A;而从上文“In the following weeks, Latin class didnt become the exciting learning environment I hoped it would, but Mr. Keady did t
12、ry harder.”可知,老师尽管努力改变,但并不是很成功,故排除C。14A.blame B.applaudCrecallDignore解析:blame责备,谴责;applaud拍手喝彩,称赞;recall回忆,回想;ignore不理睬。由下句的转折可推知此处表示:或许有些人会为我做的事情喝彩。故选B。15A.regretted B.appreciatedCbelievedDfeared解析:由上一段“I feel bad about what I did it.”可知,作者对此是感到后悔的,因此答案为A。16A.experienceB.theory Clesson D.principle解
13、析:由下文作者对尊严的感悟可知,老师给作者上了精彩的一课,教给作者一个人生的道理,故选C。17A.unkindBimpatientCcurious D.proud解析:由上文可知,作者当着全班学生的面,指责他讲的课无聊,对他的教学方式表示不满意,所以对老师来说,这是“不友好的”话语,故选A。18A.stoppedB.woundedCcelebratedD.judged解析:由上文老师的态度以及下一段“no matter how hurt you feel”内容可知,被伤害并不意味着放弃了尊严。故选B。19A.answer B.solutionCdecision D.response解析:由上一
14、句“Following my unkind words, he showed me that.”可知,此处是指老师对作者无礼言语的回应,因此答案为D。20A.take overB.take toCtake awayD.take up解析:这里对应上一段的“being 18 doesnt mean you have to give away your dignity”。take away拿走,剥夺;take over接管;take to喜欢;take up拿起,开始从事,占据(时间、地方),继续,接受(挑战等)。故选C。.阅读理解A(2021广东省汕尾市普高高三质检)Postmates, an
15、American delivery company, has built a robot, called Serve, which was designed to make shortdistance deliveries in cities.To know whats going on, Serve has a laser radar (激光雷达)sensor on top, in which spinning lasers let it detect objects around it and know how far away they are. Also, behind each ar
16、tificial eye is a camera, with six more imaging devices spread around the robot. Inside it is another sensor that allows Postmates to know if there is a package in there.“One of our key decisions early on was to rely heavily on the robots ability to see the environment,” says Ali Kashani, the vice p
17、resident for robotics at Postmates. Since the sidewalk is “a very chaotic environment”,he points out, the robot needs to be able to take it all in and figure out what to do. This robot, and many like it, also must be able to signal their intentions to the pedestrians. For that,it has a number of app
18、roaches. One is using its eyes; another is a colorful light ring that goes around the top. “When it wants to make way for a pedestrian, it will use its eyes and look down,” he explains. It can also use the lights on the top as a turn signal,which is obvious, and also look left and right when its tur
19、ning left and right.“Using eye movements and other silent signals is a good idea,” says Aaron Steinfeld, a professor on humanrobot interaction (互动)Serve is intended for sidewalks and Steinfeld says that environment is challenging. People usually walk fast while staring at a smartphone. For a robot,t
20、hats a lot. “We have active research on robot moving socially around walking people,” he says, “and its really tricky to do this well. ”“Postmates plans to use Serve in Los Angeles at first, and that its intended task is to move small objects over short distances”. The robot can travel 30 miles on o
21、ne charge and is able to carry 50 pounds.文章大意:这是一篇说明文。短文介绍了一种可以在城市中进行短距离投递的机器人。1What was Serve designed for? B AObject detection.BPackage transportation.CEnvironment protection.DShortdistance communication.解析:细节理解题。由第一段“Postmates, an American delivery company, has built a robot, called Serve, which
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423456.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
语言表达—2023届新高考语文复习课件(共47张PPT).ppt
